Csikvánd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (X. 19.) önkormányzati rendelete

Csikvánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (X.19.) rendelete a képviselő-testület tagjainak díjazásáról, valamint a rendelkezési keretről

Hatályos: 2016. 01. 01- 2020. 01. 31

Csikvánd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (X. 19.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület tagjainak díjazásáról, valamint a rendelkezési keretről

2016.01.01.

Csikvánd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdése. valamint a 20. § (2) bekezdése alapján a képviselőtestület tagjainak díjazását, valamint a rendelkezési keret felhasználását az alábbiak szerint állapítja meg:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Csikvánd Község önkormányzat Képviselő-testületének tagjaira terjed ki – ide nem értve a polgármestert és az alpolgármestert.

A tiszteletdíj

2. § A képviselő-testület tagjai évente az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb havi összege 114,835 %-ával megegyező bruttó összegű tiszteletdíjra jogosultak.

3. § A tiszteletdíj – legfeljebb 12 hónap időtartamban – 25%-kal csökkenthető azon képviselő esetében, aki képviselő-testületi és/vagy bizottsági munkáját önhibájából elhanyagolja. A csökkentésre bármely képviselő javaslatot tehet. A javaslatot az Ügyrendi Bizottság megtárgyalja, döntésre előterjeszti a képviselő-testületnek.

A rendelkezési keret

4. § (1) A képviselő-testület azon tagjainak részére, akik a 2.-ban szabályozott képviselői tiszteletdíjat igénybe venni nem kívánják, minden évben – az önkormányzat éves költségvetésének terhére – e rendelet alapján rendelkezési keretet állapít meg.

(2) Tiszteletdíjra a rendelkezési keret felhasználását követő év első napjától jogosult az a képviselő, aki a 4. § (4) bekezdésében foglaltaknak eleget tett.

(3) A rendelkezési keret összege 25.000.- Ft/év.

(4) A képviselő képviselői tiszteletdíjról a rendelkezési keret igénybevételére vagy a rendelkezési keretről a tiszteletdíjra történő áttérési szándékát tárgyév november 30. napjáig köteles jelezni.

(5) A képviselő rendelkezési keretének felhasználásáról – községi célok, rendezvények megvalósítására, helyi civil vagy egyházi szervezetek támogatására – minden év november 30. napjáig írásban rendelkezhet.

(6) A rendelkezési keretről történő rendelkezés elmulasztása esetén a fel nem használt keret az önkormányzat költségvetésének általános tartalékába olvad bele.

Hatálybaléptető rendelkezés

5. § (1) E rendelet 2010. november l-én lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 14/2006. (X.12.) rendelet hatályát veszti.