Szentpéterszeg Község Önkormányzata 18/2017. (XI.20.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó 2017. évi kiegészítő támogatás felhasználásáról

Hatályos: 2018. 03. 09- 2018. 12. 03

Szentpéterszeg Községi Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A rendelet hatálya kiterjed a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatása jogcím szerinti belügyminiszter által pályázat alapján meghatározott támogatás felhasználására.


 2. §


(1) Szentpéterszeg Községi Önkormányzat a szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges tűzifa biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatást nyújt a kapott támogatás erejéig.

(2) Az elbírálás során előnyt élvez az a kérelmező, aki

a) aktív korúak ellátására, vagy

b) időskorúak ellátására, vagy

c) települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) jogosult, vagy

(d) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család.

  1. §


(1) A szociális célú tűzifára való jogosultságot Szentpéterszeg Községi Önkormányzat Képviselő-testülete kérelemre állapítja meg.

(2) A kérelmeket a települési támogatás iránti kérelem szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani. 

(3) A kérelemhez csatolni kell az egy háztartásban élők jövedelméről szóló igazolásokat.

(4)  Egy lakóingatlan esetében csak egy személy jogosult meghatározott támogatásra, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától, egy fűtési idényben csak egy alkalommal.

(5) A jogosult részére a jogerős határozattal megállapított tűzifa átadása átadás-átvételi elismervény aláírását követően történik.

4. §


(1) Ez a rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Szentpéterszeg Község Önkormányzata a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásáról szóló 12/2016.(IX. 26.) önkormányzati rendelete.




Olajos Mihály

                     Dr. Vámosi Margit

polgármester

                      jegyző