Szentpéterszeg Község Önkormányzata 13/2019. (IX.24.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó 2019. évi támogatás felhasználásáról

Hatályos: 2019. 09. 25- 2020. 11. 17

Szentpéterszeg Község Önkormányzata 13/2019. (IX.24.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó 2019. évi támogatás felhasználásáról

2019.09.25.

Szentpéterszeg Községi Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatása jogcím szerinti belügyminiszter által pályázat alapján meghatározott támogatás felhasználására.

2. § (1) Szentpéterszeg Községi Önkormányzat a szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges tűzelőanyag biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatást nyújt a kapott támogatás erejéig a beérkezett kérelmek számától függően meghatározott mennyiségben.

(2) A szociális célú tűzelőanyag támogatásra önkormányzat rendelkezésére álló szociális célú barnakőszén az elbírálás során előnyt élvez az a kérelmező, aki

a) aktív korúak ellátására, vagy

b) időskorúak ellátására, vagy

c) települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) jogosult, vagy

d) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család.

1. § (1) A szociális célú tűzelőanyagra való jogosultságot Szentpéterszeg Községi Önkormányzat Képviselő-testülete kérelemre állapítja meg.

(2) A kérelmeket a települési támogatás iránti kérelem szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani. A kérelemhez csatolni kell az egy háztartásban élők jövedelméről, a 2. § (2) bekezdésben meghatározottak szerinti jogosultságról szóló igazolásokat.

(3) Egy lakóingatlan esetében csak egy személy jogosult meghatározott támogatásra, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától, egy fűtési idényben csak egy alkalommal.

(4) A jogosult részére a jogerős határozattal megállapított szén mennyiség átadása átadás-átvételi elismervény aláírását követően történik.

4. § (1) Ez a rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Szentpéterszeg Község Önkormányzata a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásáról szóló 9/2018.(XI.04.) önkormányzati rendelete.