Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (II.27.) önkormányzati rendelete

a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről szóló 14/2015 (X.30.) Önkormányzati Rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 01- 2017. 03. 01

Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről szóló 14/2015 (X.30.) Önkormányzati Rendelet 10.§ (3)-(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Ha a fű, vagy más gyomnövényzet magassága a (2) bekezdés alapján irányadó magasságot az ingatlan beépítetlen alapterületének több mint 50%-án meghaladja, és az ingatlan tulajdonosa a kaszálási, gyommentesítési kötelezettségének nem tesz eleget, az ingatlan tulajdonosát fel kell szólítani arra, hogy kötelezettségét az erre irányuló felhívás kézhezvételét követő öt napon belül teljesítse, egyidejűleg tájékoztatni kell az annak elmaradása esetén alkalmazandó szankciókról.


(4) Ha az ingatlan tulajdonosa a felszólítás kézhezvételét követő öt napon belül nem tesz eleget kötelezettségének, úgy költségére – közigazgatási bírság kiszabása mellett - a jegyző kényszerkaszálást rendel el.”


2. §


Ez a rendelet 2017. március 1-jén lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


Folyás, 2017. február 23.    

                        

                   Magyar Sándor                                                            Dr. Kiss Imre

                    polgármester                                                                      jegyző