Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 1.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 6/2015. (II. 27.) Önkormányzati Rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 09. 02- 2022. 09. 03

Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 1.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 6/2015. (II. 27.) Önkormányzati Rendelet módosításáról

2022.09.02.

Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 26. §‑ában, 45. § (1) bekezdésében, 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 6/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdés 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Folyás Községi Önkormányzat az alábbi támogatásokat nyújtja:)

„2. karácsonyi, nevelési- és tanévkezdési, szülési, valamint házasságkötési támogatás”

2. § A települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 6/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet 13/A. §-a a következő c) és d) ponttal egészül ki:

(A polgármester a rendkívüli élethelyzetben nyújtott települési támogatás rendelkezésre álló fedezetének ismeretében )

„c) gyermek születésére tekintettel gyermekenként ötvenezer forint összegű pénzbeli juttatásban részesítheti azt a – gyermek születésekor – Folyás község közigazgatási területén életvitelszerűen élő családot, ahol az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegének az ötszázötven százalékát nem haladja meg. A szülési támogatás a 2021. december 31. napját követően született gyermekek után igényelhető a gyermek születését követő egy éven belül.
d) fiatalok házasságkötésére tekintettel ötvenezer forint összegű pénzbeli juttatásban részesítheti azt a házasságkötés időpontjában a 40. életévüket be nem töltött és Folyás község közigazgatási területén életvitelszerűen élő, mindketten az első házasságukat kötő házaspárt, ahol az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegének a hétszáz százalékát nem haladja meg. A házasságkötési támogatás a házasságkötést követő 90 napon belül igényelhető.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.