Bátor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag juttatás feltételeiről

Hatályos: 2023. 09. 28

Bátor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag juttatás feltételeiről

2023.09.28.

Bátor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Bátor Község Önkormányzata térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Bátor Község közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhelyén vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, és az e rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek megfelel.

(2) A támogatás lakóingatlanonként egy személy számára állapítható meg.

2. § A lakóingatlanonként adható támogatás mértéke legalább 1 erdei m3 legfeljebb 2 erdei m3, melynek általános mértékéről a képviselő-testület a rendelkezésre álló keretösszeg ismeretében dönt.

3. § Szociális célú tűzifa juttatásban részesül elsősorban, aki

a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti

aa) aktív korúak ellátására,

ab) időskorúak járadékára,

b) annak a személynek, akinek a családjában mozgáskorlátozott él és azt hiteles dokumentummal igazolja, valamint

c) azoknak a családoknak, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj 450 %-át, egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj 500 %-át.

d) – tekintet nélkül annak természetbeni, vagy pénzbeli formában történő nyújtására települési támogatásra jogosult, továbbá

e) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család

4. § A kérelmeket 2023. október 30. napjáig kell leadni, hiánypótlást 2023. november 10-ig kell teljesíteni. A kérelmekről a képviselő- testület dönt. A megadott határidők jogvesztők.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Bátor Községi Önkormányzat képviselő- testületének 7/2022. (IX.21.) sz. rendelete.

6. § Ez a rendelet 2023. szeptember 28-án lép hatályba.