Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 01

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.03.01.
az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Előterjesztés és indokolás
az önkormányzat 2023. évi költségvetési terve megtárgyalásához és elfogadásához
Törvényben foglalt kötelezettségemnek eleget téve a mellékelt költségvetési rendelet-tervezetet terjesztem az önkormányzat képviselő-testülete elé.
A mellékelt rendelet-tervezet a vonatkozó jogszabályok által előírt szerkezetben és tartalommal, a jegyző meghatalmazása alapján a gazdasági vezető által került összeállításra.
Indoklás a rendelet-tervezethez
Az önkormányzat kiadási és bevételi főösszege 1.393.781.271,- Ft-ban kerül meghatározásra a javaslatban.
A költségvetési tervezet alapján az önkormányzat 2023. évi gazdálkodása során az elmúlt évektől eltérően nem túl kedvező feltételek mellett tervezhet.
Ennek főbb okai a következők:
az elmúlt években a világjárvány miatt jelentős központi elvonásokra került sor, amely forrásokra azóta sem számíthatnak az önkormányzatok (pl. gépjárműadó bevétel teljes elvonása, a beszedett idegenforgalmi adó összegével megegyező állami támogatás teljes elvonása);
az infláció mértéke az elmúlt évben ugrásszerűen, óriási mértékben nőtt – az év utolsó hónapjában a KSH adatai szerint 24,5 % volt az általános infláció, de az élelmiszerek esetében ennél sokkal magasabb értéket mutatott;
az üzemanyagok és a gázenergia, villamos energia árai hatalmas mértékben, az általános inflációt meghaladó nagyságrendben növekedtek;
a minimálbér és garantált bérminimum jelentős emelkedése miatti többletkiadások. kompenzációjára egyelőre csak ígéret van a kormány részéről
Ennek ellenére jelentős összegű fejlesztéseket tudunk tervezni, amelyek főként az eredményes pályázatainknak köszönhetően valósulhatnak meg. Az önkormányzat 2023. évre összesen 5000 eFt összegben tartalékkal számolhat, amelyet teljes egészében működési célokra (előre nem látható kiadások fedezetére) különít el.
A bevételek és kiadások tervezése során figyelembe vett főbb szempontok a következők voltak:
a központi költségvetési törvény, és a hozzá kapcsolódó tervezési irányelvek;
a költségvetésre hatással lévő egyéb törvények;
az önkormányzat azon rendeletei, melyek az egyes bevételek vagy kiadások jogalapját jelentik, pl.: helyi adó rendelet, közterület-használati díjról szóló rendelet, stb.;
helyi feladatszervezésből adódó megfontolások;
tapasztalati adatok az előforduló bevételek és kiadások tekintetében.
Tájékoztatás a hatályos költségvetési törvény, valamint a költségvetést érintő más törvények alapján az önkormányzatunk gazdálkodását érintő legfontosabb elemekről:
A 2023. évi állami szabályozás rendszere nem változott az előző évihez képest, így célszerű a feladatellátás szervezését – az előző évek tapasztalatait is figyelembe véve – a tavalyi évhez hasonlóan megoldani:
A
közigazgatási, adóhatósági és gazdálkodási feladatokat
két község (és intézményei) vonatkozásában 2013. január 1. napjától a Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal látja el. A Nagyvisnyón működő kirendeltségen kettő fő köztisztviselő maradt, mivel az aljegyző és a gazdálkodási előadó a Bélapátfalvai Járási Hivatal állományába került. Ez utóbbi kollégák feladatainak döntő többségét a székhely településen tevékenykedő köztisztviselők többletfeladatként látják el.
A köznevelési feladatok közül az
óvodai nevelés
ellátása továbbra is az önkormányzatok kötelező feladata maradt. Önkormányzatunk a szomszéd községgel, Nagyvisnyóval közösen hozta létre a Szilvásvárad-Nagyvisnyó Óvodai Társulást, amelynek intézménye a Szilvásváradi Manóvár Óvoda. Az intézményfenntartó társulás székhelye Szilvásvárad, Nagyvisnyón tagintézmény működik. A minél gazdaságosabb működtetést szem előtt tartva a jövőben is célszerű a társulási keretek között történő feladatellátás.
A család- és gyermekjóléti szolgáltatások, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás és időskorúak nappali szociális ellátása feladatokat
szociális intézményfenntartó társulás keretében
Szilvásvárad székhellyel,
Balaton, Nagyvisnyó, Mikófalva és Bekölce települések közreműködésével látjuk el. A társulás által fenntartott intézmény a Szilvásváradi Szociális Szolgáltató Központ, amely 16 fő alkalmazotti létszámmal áll a szociális ellátásra jogosultak rendelkezésére.
A 2023. évre megítélt állami támogatások körében - melyek az önkormányzat legfőbb bevételi forrását jelentik - az előző évhez képest nem történtek jelentős változások. A megemelkedett közüzemi díjak kompenzálására három jogcímen került megállapításra kiegészítő támogatás, ezek a következők: közvilágítás, óvoda működtetése, intézményi gyermekétkeztetés. A központi bérintézkedések ellentételezésére az előző évihez hasonló kiegészítő támogatásokkal egyelőre nem számolhatunk.
A 2023. évben Szilvásvárad község számára előirányzott állami támogatások részletezését a rendelet-tervezet 3/2. számú melléklete tartalmazza.
A költségvetés kiadási oldalára kihatással járó törvényi változások a következők:
- A minimálbér kötelező legkisebb összege havi 200.000,- Ft-tól 232.000,- Ft-ra, a garantált bérminimum (szakképzett minimálbér) kötelező legkisebb összege havi 260.000,- Ft-ról 296.400,- Ft-ra emelkedett 2023. január 1. napjától. A közfoglalkoztatotti bér összegében is változás történt: az alap díjazás 100.000,- Ft/hó összegről 116.000,- Ft/hó összegre emelkedett 2023. január 1.-től.
- A személyi juttatások után a munkáltatót terhelő járulék (szociális hozzájárulási adó) mértéke nem változott, továbbra is 13 %.
- Az ÁFA általános mértéke változatlanul 27 %, a törvényi szabályozásban lényegi változás nem történt.
A Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőkre érvényes illetményalap az előző évhez hasonlóan 54.540,- Ft-ban kerül megállapításra.
Tájékoztatás a tervezett bevételekről és kiadásokról, valamint a tervezett létszámról:
a) A bevételek részletezését a rendelet-tervezet 3/1. számú melléklete tartalmazza.
b) A kiadások rovatonkénti részletezését a rendelet-tervezet 4/1. számú melléklete tartalmazza.
c) A felhalmozási kiadásokat részletesen a rendelet-tervezet 4/2. számú melléklete tartalmazza.
d) A költségvetési létszámkeret indoklása, részletezése
A tervezett költségvetési létszámkeret az ellátandó feladatok és a rendelkezésre álló források figyelembevételével került meghatározásra. A 2023. évre tervezett létszámadatokat – szervezeti egységenként és feladatonként elkülönítve – a rendelet-tervezet 7. számú melléklete tartalmazza.
Kérem a tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztés, a rendelet-tervezet és annak mellékletei, valamint a csatolt tájékoztatók alapján a rendelet-tervezetet tárgyalja meg, majd döntsön a 2023. évi költségvetés elfogadása tárgyában.