Pétervására Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011 (III.10.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól

Hatályos: 2014. 04. 30- 2017. 05. 30

Pétervására Város Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a 19. § és 33. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §[1]

A hivatali helyiségen kívüli házasságkötés, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése akkor engedélyezhető, ha a felek a törvényi feltételek teljesítésén túl igazolják a melléklet 1.) pontjában meghatározott díj befizetését. Az anyakönyvvezető hivatali helyisége: Pétervására, Szabadság tér 1. A házasságkötés kijelölt hivatalos helyszíne: Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtár (3250 Pétervására, Szent Márton út 3.)


  1. §

A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként a melléklet 2.) pontjában meghatározott díjat kell megfizetni.


  1. §

Az 1. §-ban és a 2. §-ban meghatározott díj befizetését az engedélykérelem benyújtásával egyidejűleg a feladóvevény, vagy hivatalos számla bemutatásával kell igazolni. A kérelem elutasítása esetén a befizetett díjat a kérelmező részére 5 munkanapon belül vissza kell utalni.

  1. §

A mellékletben meghatározott díjak megfizetése alól kizárólag valamelyik fél közeli halálával fenyegető egészségi állapota miatt, előzetes engedély alapján adható mentesség.


  1. §[2]

      a) Az anyakönyvvezetőt évi 10 nap szabadidő átalány, a helyettesítő anyakönyvvezetőt

évi  5 nap szabadidő átalány illeti meg.

b) Ha az anyakönyvvezető a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben a rendkívüli munkavégzésért meghatározott szabadidő kiadását nem kérte, úgy tényállás szerint a rendelet 1. vagy 2. §-ban meghatározott díjbevételből kifizetéskori illetményének a szabadidőre járó arányos összege illeti meg őt.


  1. §

Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Pétervására, 2011. február 22.


                  Eged István                                                       Dr. Benkár József

                  polgármester                                                             jegyző

[1]

Az utolsó mondattal kiegészítette: a 16/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2014. április 30-tól.

[2]

Módosította: a 16/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2014. április 30-tól.