Pétervására Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2023. 06. 01

Pétervására Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.06.01.
a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról
Általános indokolás
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. §-a előírásainak megfelelően a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetésének végrehajtását a székhely önkormányzat polgármestere terjeszti elő a Közös Önkormányzati Hivatalt alkotó önkormányzatok képviselő-testületei elé.
Részletes indokolás
Az 1–8. §-hoz és az 1–8. melléklethez
I. Bevételek
1. Intézményi működési bevételek: A jellemzően továbbszámlázott telefonköltségek, tulajdoni lap és térképmásolat lekérések díjaiból adódó bevétel 491.000,-Ft-ot tett ki.
2. Véglegesen átvett pénzeszközök: Az elmúlt évben Pétervásáráról átadásra került a Hivatal állami támogatása, a Hivatalt működtető önkormányzatok is beadták hozzájárulásaikat. Az országgyűlési választások lebonyolítására 4,5 millió, a népszámlálásra 3,5 millió forint támogatás érkezett, amelyek nem voltak benne az eredeti tervekben.
II. Kiadások
1. Személyi jellegű kiadások: A személyi kiadások teljesülése a választással és a népszámlálással kapcsolatos kifizetések miatt magasabban alakult az eredeti előirányzattól.
2. Munkaadókat terhelő járulékok: A munkaadókat terhelő járulékok a személyi juttatásokhoz igazodva teljesültek.
3. Dologi kiadások: A Közös Hivatal dologi kiadásai mintegy 3 millió forinttal magasabban alakult a tervnél, a legnagyobb részt a választással és a népszámlálással kapcsolatos kiadások miatt.
4. Felhalmozási kiadások: Beruházásra 570.000,-Ft-ot költöttünk. Takarítógép, porszívó, számítástechnikai eszközök, bútorok (székek) és szavazófülkék kerültek beszerzésre,
A Közös Hivatal 2022. évi gazdálkodása egyensúlyban volt. A Hivatal feladatai jó színvonalon ellátásra kerültek, fennakadás nem volt a munkavégzésben.