Mezőszemere Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2017. 03. 01

Mezőszemere Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. 35. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) A rendelet hatálya Mezőszemere Község Önkormányzata Képviselő - testületének tagjaira terjed ki.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre és az alpolgármesterre.

(3) A képviselő e minőségében megbízatása keletkezése napjától annak megszűnéséig, e rendelet szerint jogosult tiszteletdíjra.

2. § (1) A képviselő tiszteletdíja 30.000.-Ft/fő/hó.

(2) A tiszteletdíj minden tárgyhót követő 20. napjáig esedékes, kifizetéséről a jegyző bankszámlára történő utalással gondoskodik.

3. § A képviselő, bizottsági tag tiszteletdíjáról, vagy annak egy részéről írásban lemondhat.

4. § (1) Amennyiben a képviselő három egymást követő testületi ülésen önhibájából nem vesz részt, és távolmaradásának okát a következő testületi ülésig nem igazolja, a képviselői tiszteletdíj tőle teljes mértékben megvonható.

(2) A képviselői tiszteletdíj megvonásáról a soron következő ülésen a Képviselő - testület egyszerű szótöbbséggel hoz döntést.

(3) Igazolt távollétnek minősül, ha a képviselő több napon át igazolt betegsége, munkahelyi elfoglaltsága vagy hivatalos kiküldetése miatt nem tud részt venni az ülésen.

5. § (1) Ez a rendelet kihirdetését követő nap lép hatályba, rendelkezéseit 2017. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet hatályba lépésével hatályát veszti Mezőszemere Községi Önkormányzat Képviselő – testületének Az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 7/2014.(XI.03.) Önkormányzati rendelete.