Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013.(VIII.22.) önkormányzati rendelete

A települési önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatás céljából történő igénybe vételéről

Hatályos: 2013. 08. 23- 2014. 05. 05

Demjén Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.)37. § (4) és (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a, pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § A rendelet hatálya Demjén község közigazgatási területén a települési önkormányzat tulajdonában álló közterületi ingatlanokra terjed ki.

  1.  §    A közterület filmforgatási célú igénybevételével kapcsolatos, az Mktv-ben szabályozott hatásköröket a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza.

  1. §  Közterületet filmforgatási célra igénybe venni évente legfeljebb 30 nap időtartamban lehet.

  1. § (1) A közterület filmforgatási célú igénybe vételéért az alábbi díjat kell fizetni:

a, Forgatási helyszín esetén 200 Ft/m2/nap

b, Technikai kiszolgálás és stáb parkolás esetén: 100 Ft/m2/nap

    (2) A díjat a közterület használat megkezdése előtt kell megfizetni a Demjén Község Önkormányzatának 61900057-15100106 számú költségvetési elszámolási számlájára történő átutalással.

    (3) Mentes a díj megfizetése alól az Mktv. szerinti közérdekű célokat szolgáló film forgatása amennyiben a forgatás időtartama nem haladja meg az öt napot. 

  1. §  Az engedélyes a közterület filmforgatási célú igénybe vétele során köteles biztosítani a csak az igénybe vett közterületről elérhető ingatlanok járművel vagy gyalog történő megközelítését. 

  1. § (1) Közmű üzemzavar elhárítás céljából, illetve rendkívüli időjárási körülmények esetén a Képviselő-testület döntése alapján az engedélyes a közterület-használatot az érintett területen haladéktalanul köteles felfüggeszteni.

(2) Az üzemzavar elhárítását, illetve a rendkívüli időjárási körülmények megszűnését követően a közterületet az engedélyes ismét igénybe veheti. Az igénybe vétel időtartama a felfüggesztés időtartamával meghosszabbodik.    

 

 7. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.