Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017.(VI.29.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, településrendezési eszközök, településképi rendelet, arculati kézikönyv elfogadására és módosítására vonatkozó PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAIRÓL

Hatályos: 2017. 06. 30- 2024. 05. 03

Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017.(VI.29.) önkormányzati rendelete

2017.06.30.

Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (VI.29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési koncepció, településrendezési eszközök, településképi rendelet, arculati kézikönyv elfogadására és módosítására vonatkozó PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAIRÓL1

Hatályos: 2017. 06. 30
Demjén község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §. és 29/A. §. alapján a következőket rendeli el:

1. §

A szabályzat célja, hatálya

(1) Jelen szabályzat elkészítésének célja – a településfejlesztéssel, településrendezéssel, településképpel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítése és meghozatala során – a teljes körű nyilvánosság és a partnerek alkotó közreműködésének biztosítása. A partnerségi egyeztetést a Polgármestere a Főépítész közreműködésével végzi.
(2) Területi hatály: A jelen szabályzat rendelkezései Demjén közigazgatási területére, vagy annak egy részére készülő fejlesztési dokumentumokra, településrendezési eszközökre, arculati kézikönyvre és településképi rendeletre érvényesek.

2. §

Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre, a partnerek tájékoztatásának módja és eszközei

(1) Az egyeztetésben résztvevők:
a) Demjén település érintett lakossága;
b) valamennyi, a dokumentummal érintett szervezet (érdekképviseleti szervek, egyesületek, egyházak, az érintett gazdasági társaságok, stb.).
(2) A tájékoztatás és észrevételezés helye:
a polgármester – a dokumentum fajtájától és egyeztetési eljárási típusától függően – teljeskörű avagy célzott tájékoztatási formában bonyolítja le a partnerségi egyeztetést az alábbi táblázatban foglaltak szerint:

Dokumentum

Teljes (alap) eljárás

Egyszerűsített eljárás

Tárgyalásos eljárás

Állami főépítészi eljárás

településfejlesztési eszözök (koncepció,stratégia) készítése

Előzetes és munkaközi tájékoztatás teljes körűen

-

-

-

településfejlesztési eszközök (koncepció, stratégia)
módosítása

Előzetes tájékoztatás teljes körűen, munkaközi célzottan

-

-

-

településrendezési eszköz (település-szerkezeti terv, helyi építési szabályzat)
készítése és módosítása

Előzetes és munkaközi tájékoztatás teljes körűen

munkaközi tájékoztatás teljes körűen

munkaközi tájékoztatás teljeskörűen
kivéve veszélyhelyzet esetén
/Kr.32. § (6)/, amikor célzottan

munkaközi tájékoztatás
célzottan

arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése és módosítása

Előzetes és munkaközi tájékoztatás teljes körűen

-

-

-

(3) Teljes körű eljárás esetén:
a) Az önkormányzat a hivatalos honlapján (www.demjen.hu) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés és a kapcsolódó dokumentációk nyilvánossága érdekében;
b) Értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást tölt fel a 2. § (3) bekezdés a) pont szerinti tárhelyre, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.
c) Értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást jelenít meg a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.
d) Lakossági fórumot hív össze, melyet 8 nappal megelőzően az előzetes tájékoztató anyagot, illetve az elkészült tervezetet közzé teszi az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.
e) A Partnerek az anyagok közzétételétől illetve a lakossági fórum megtartásától számított 8 napon belül papír alapon avagy elektronikusan tehetik meg javaslataikat, észrevételeiket.
(4) Célzott eljárás esetén: a teljes körű eljárás szerinti eljárás kerül lefolytatására, a lakossági fórum megtartása kivételével.

3. §

A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja

(1) A beérkezett javaslatokat a polgármesteri hivatal a 2. § (3) bekezdés a) pont szerinti tárhelyre feltölti és papír alapon is gyűjti és tárolja az eljárás végéig;
(2) A beérkezett javaslatokat a véleményezési anyag szerzője (településtervező) a főépítész előterjesztése alapján a polgármesterrel egyeztetve írásban értékeli. Az értékelés elektronikus úton elérhető a 2. § (3) bekezdés a) pont szerinti tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél.
(3) A 3. § (2) bekezdés szerinti, papír alapú értékelés az ügy aktájában kerül iktatásra.

4. §

Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartsuk rendje

(1) A 3. § (2) bekezdés szerinti értékelésben szereplő, el nem fogadott javaslatokat a véleményezési anyag szerzője a főépítész előterjesztése alapján a polgármesterrel egyeztetve írásban megindokolja; az indokolás elektronikus úton elérhető a 2. § (3) bekezdés a) pontban meghatározott tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél;
(2) Az el nem fogadott javaslatok indokolása az ügy aktájában kerül iktatásra;

5. §

Az elfogadott dokumentumok nyilvánosságát biztosító intézkedések

(1) Az elfogadott dokumentum a jóváhagyás kihirdetését követő tíz naptári napon belül hozzáférhetővé válik a 2. § (3) bekezdés a) pontban meghatározott tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél.

6. §

Záró rendelkezések

1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.
1

Az önkormányzati rendeletet a Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (V. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2024. május 4. napjával.