1/2015 (II.27..)

Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete Bakonysárkány Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 03. 01- 2020. 12. 15

Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

1/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete

Bakonysárkány Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat – és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés b) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében, Magyarország  helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában  meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) Bakonysárkány Községi Önkormányzat (a továbbiakban: helyi önkormányzat)

2015. évi költségvetésének:

           a) Bevételi főösszegét:                                199 312 000 Ft-ban

           b) Kiadási  főösszegét:                                199 312 000  Ft-ban               

 állapítja meg.



( 2) A helyi önkormányzat a költségvetési bevételeit előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok önként vállalt feladatok állami feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerinti állapítja meg.


(3) A helyi önkormányzat a költségvetési kiadásait előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok önként vállalt feladatok állami feladatok szerinti bontásban a 2.és a 3. melléklet szerinti állapítja meg.


(4) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások, felújítások kiadásait beruházásonként, felújításokként a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.


(5) A helyi önkormányzat normatív hozzájárulásának alakulását a 5. melléklet tartalmazza.


(6) A helyi az önkormányzat bevételeit a 6. mellékletben, kiadásait, valamint az általános tartalékot a 7. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.


(7) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát költségvetési szervenként és a közfoglalkoztatottak létszámát a 8. melléklet tartalmazza.


(8) A költségvetési egyenleg összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban a 9. melléklet tartalmazza.


(9) A költségvetési hiány belső finanszírozását a 10. melléklet tartalmazza.


(10) A költségvetési hiány külső finanszírozását a 11. melléklet tartalmazza.







(11) A Stabilitási tv.3.§ (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig a Stabilitási tv.45.§ (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit a 12. melléklet tartalmazza.


(12) A helyi önkormányzat céljellegű támogatások kimutatását a 13. melléklet szerint állapítja meg.


(13) A költségvetési évben az önkormányzat EU-s projektjeinek bevételeit és kiadásait a 14. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.


 (14) A költségvetési évben az önkormányzat működési és fejlesztési célú bevételeinek alakulását 3 évre bemutató mérlegét a 15. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.


(15) A költségvetési évben az önkormányzat működési és fejlesztési célú bevételeinek alakulását  bemutató mérlegét a 16. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.


2.§ (1)Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozását a számlavezető pénzintézettől havonta igénybe vehető folyószámla hitelkeret biztosítja.


(2)   A hitelfelvétellel kapcsolatos hatáskör kizárólagosan a képviselő-testületet illeti meg.


3.§ A polgármester 500 000 Ft értékhatárig saját hatáskörben dönt a forrás felhasználásáról.


4.§ Ez a rendelet 2015. március 01-én lép hatályba.








              Ősz Ferenc                                                             Dr. Cserhalmi Antal

              polgármester                                                                        jegyző




Kihirdetve: 2015. február 27.


                                              

                                                                       Dr. Cserhalmi Antal

                                                                                 jegyző