Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018 (II.21.) önkormányzati rendelete

Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018 (II.21.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi gondoskodás helyi szabályairól szóló 10/2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2018. 02. 22- 2018. 02. 22

Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

2/2018. (II. 21.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi gondoskodás helyi szabályairól szóló

10/2017. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete

módosításáról



Bakonysárkány Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, 25.§ (3) bekezdés b) pontjában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában és (3) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében és 92. § (1) és (2) bekezdésében, 132. § (4) bekezdés g) pontjában, 132. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.      §


A Bakonysárkány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (VIII. 10.) számú a szociális és gyermekvédelmi gondoskodás helyi szabályairól (továbbiakban Ö.R.) 5. §-a kiegészül az 5/A. §-al:


5/A. §


(1) Az önkormányzat az adott évre szóló költségvetési rendeletében az ellátottak pénzbeli juttatásának kiadási előirányzat során meghatározott összeg erejéig azon szociális étkezést igénybe vevők esetében, ahol az igénybe vevő havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-át, a megállapított intézményi térítési díjból adagonként 300,- forint, azon szociális étkezést igénybe vevők esetében, ahol az igénybe vevő havi jövedelme meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-át, de nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 600 %-át, a megállapított intézményi térítési díjból adagonként 200,- forint, e feletti havi jövedelem esetén a megállapított intézményi térítési díjból adagonként 100,- forint kedvezményt biztosít.


(2) Az önkormányzat az adott évre szóló költségvetési rendeletében az ellátottak pénzbeli juttatásának kiadási előirányzat során meghatározott összeg erejéig azon szociális étkezést igénybe vevők esetében, ahol az igénybe vevő egyedülálló és havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, a megállapított intézményi térítési díjnak megfelelő összegű támogatást biztosít adagonként.


(3) Az önkormányzat az adott évre szóló költségvetési rendeletében az ellátottak pénzbeli juttatásának kiadási előirányzat során meghatározott összeg erejéig az óvodai, általános iskolai gyermekétkeztetésben részesülő gyermek intézményi térítési díjából adagonként 200,- forint kedvezményt biztosít, ha a gyermek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át és a gyermek normatív kedvezményre nem jogosult.


(4) Az (1) - (3) bekezdésben írt támogatást a kérelem benyújtása napjától kezdődően tárgyév december 31. napjáig kell megállapítani. Újabb kérelem beadására tárgyévet követően van lehetőség.”


2. §



(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.






             Ősz Ferenc                                                            Dr. Cserhalmi Antal

            polgármester                                                                        jegyző






























Rendelet kihirdetve: 2018. február 21.



                                                                                   Dr. Cserhalmi Antal

                                                                                                 jegyző