Bakonysárkány Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2018 (V.31.) önkormányzati rendelete

Bakonysárkány Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2018 (V.31.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól 5/2017. (V.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 06. 01- 2018. 06. 01

Bakonysárkány Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete

6/2018. (V. 31.) önkormányzati rendelete a

településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő

partnerségi egyeztetés helyi szabályairól 5/2017. (V. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról


Bakonysárkány Községi Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1.§


A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 5/2017. (V. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) azon építészeti, mérnöki, szakmai érdekképviseleti szervek, amelyek székhelye, telephelye a községben található, és tevékenységük a község településfejlesztésével, településrendezésével, építészeti, kulturális értékei védelmével kapcsolatos, vagy azzal összefüggésbe hozható,”


2.§


A Rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A koncepció és a stratégia módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében - a www.bakonysarkany.hu  honlapon és az önkormányzat hirdetőtábláin közzétett hirdetmény útján történik.”


3.§


A Rendelet 6. § (4) és (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) Amennyiben a településrendezési eszköz készítése vagy módosítása a Kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet esetén, az érintett településen a veszélyhelyzet következményeinek a felszámolása, vagy a további, közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megelőzése miatt indokolt, a településrendezési eszközök tárgyalásos eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.bakonysarkany.hu honlapon és az önkormányzat hirdetőtábláin közzétett hirdetmény útján történik.


(5) Településrendezési eszközök állami főépítészi eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.bakonysarkany.hu honlapon és az önkormányzat hirdetőtábláin közzétett hirdetmény útján történik.”




4.§


A Rendelet 9.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A beérkezett véleményeket, javaslatokat, a polgármester összesíti és döntéstervezetet készít.”


5. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


(2) Hatályát veszti a Rendelet 9. § (3) bekezdése.






                           Ősz Ferenc                                                                        Dr. Cserhalmi Antal

                          polgármester                                                                                jegyző
























Kihirdetés napja: 2018. május 31.


Dr. Cserhalmi Antal

jegyző