Dág Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 1/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2014. évi költégvetéséről

Hatályos: 2014. 03. 10

Dág Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízot-tak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés b) pontjában, és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva - a következőket rendeli el:

1. Az önkormányzat kiadásai és bevételei


1. § Dág Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat 2014. évi költségvetése

a) költségvetési bevételi főösszegét 88 411 ezer forintban

b) költségvetési kiadási főösszeget 106 260 ezer forintban

c) költségvetési egyenleg összegét -17 849 ezer forintban állapítja meg.


2. § A Képviselő-testület az előző évi 17 849 ezer forint pénzmaradvány igénybevételét

a) 7 689 ezer forintban hagyja jóvá a működési költségvetési hiány finanszírozására,

b) 10 160 ezer forintban hagyja jóvá a felhalmozási költségvetési hiány finanszírozására.


3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 1. § a) pontjában megállapított költségvetés bevételeit költségvetési előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.


4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 1. § b) pontjában meghatározott költségvetési kiadásait előirányza-tonként és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.


5. § A Képviselő-testület az éves létszám-előirányzatot költségvetési szervenként, elkülönítve, a közfoglalkoz-tatottak létszám-előirányzatát a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.


6. § A Képviselő-testület a fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé, a 4. melléklet szerint állapítja meg.


7. § A Képviselő-testület a Stabilitási törvény 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jog-szabályban meghatározottak szerint bevételeit és kiadásait az 5. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.


8. § (1) Az önkormányzat 2014. évi általános tartaléka 1 637 ezer forint.


2. A Dági Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése


9. § A Képviselő-testület a Közös Hivatal, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv 2014. évi működési költségvetés

a) költségvetési bevételi főösszegét 36 190 ezer forintban

b) költségvetési kiadási főösszeget 36190 ezer forintban

c) költségvetési egyenleg összegét 0 ezer forintban állapítja meg.


10. § A Képviselő-testület a Közös Hivatal bevételeit és kiadásait a 6. melléklet szerint fogadja el.


11. § A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (4) bekezdése alapján a Dági Közös Önkormányzati Hivatal középiskolai végzettségű köztisztviselőinek a tárgyévre illet-ménykiegészítést állapít meg, melynek mértéke egységesen a köztisztviselői alapilletmény 10 %-a.


12. § A Képviselő-testület a Közös Hivatal létszámkeretét 8 főben állapítja meg.


3. A költségvetés végrehajtásának szabályai


13. § Dág Község Önkormányzatának Képviselő-testülete számláját az OTP és Kereskedelmi Bank Rt. Dorogi Fiókja vezeti.


14. § (1) A Képviselő-testület az év közben létrejött költségvetési többletet pénzintézeti pénzlekötéssel kapcso-latos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását a polgármesterre ruházza át.

(2) A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.


15. § Az átmeneti gazdálkodási időszak - 2014. január 1. napja és a költségvetési rendelet elfogadása közti időszak - bevételeit és kiadásait e rendelet tartalmazza.


4. Záró rendelkezések


16. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A Képviselő-testület a 2014. évi költségvetési rendeletének a hatályba lépéséig felhatalmazza a polgármes-tert, hogy a 2014. évi költségvetési gazdálkodás zavartalan megkezdéséhez, az önkormányzatot a jogszabályok alapján megillető bevételeket beszedje és az előző évi kiadási előirányzaton belül, az időarányos kiadásokat teljesítse.


                     Steiner Tamás polgármester                                                  Kovács Gyuláné jegyző


A rendelet kihirdetve: 2014. I. 31. Kovács Gyuláné jegyző

Mellékletek