Dág Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 11/2015 (XI.27..) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 2/2015. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01


Dág Község Önkormányzata Képviselő-testülete, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelet 6. § (5)-(6) bekezdés helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„ (5) A lakhatási támogatásra való jogosultság a kérelem benyújtása hónapjának első napjától számított egy évig terjedő időtartamra kerül megállapításra.

(6) A lakhatási támogatásra való jogosultság ismételt megállapítása iránti kérelem a korábbi jogosultság időtartama alatt, annak megszűnését megelőző 2 hónapban is benyújtható. Ha a lakhatási támogatásra való jogosultság ismételt megállapítása iránti eljárás a korábbi jogosultság megszűnése előtt befejeződik, az új jogosultságot a korábbi jogosultság megszűnését követő naptól kell megállapítani.”


2. § Ez a rendelet 2016. január 1-én lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.




Steiner Tamás                                                           Kovács Gyuláné

                         polgármester                                                                   jegyző






A rendelet kihirdetve: 2015. november 27.



Kovács Gyuláné

      jegyző