Mogyorósbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013.(XII.12.) önkormányzati rendelete

Mogyorósbánya Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 10/2011.(IV.27.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 01. 01

Mogyorósbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 25.§ (3) bekezdésében és a 132.§ (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 6.pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

   1. §       A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 10/2011.(IV.27.) számú rendelet (a továbbiakban: R.) 7. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

                 

7.§.

Önkormányzati segély

2.§ (1) Az önkormányzati segély pénzbeli, és természetben nyújtott támogatásként adható. A természetbeni támogatás formája lehet Erzsébet-utalvány, élelmiszer, tüzelősegély, tankönyv- és tanszervásárlás támogatás, tandíj, közüzemi díjak, illetve a gyermekintézmények térítési díjának kifizetése.

      (2) Az önkormányzati segély eseti jelleggel kerül megállapításra.

      (3) Támogatásban részesíthető az a személy, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át, egyedülálló esetében 250 %-át.

 (4) Az önkormányzati segély mértéke - rászorultsághoz igazodva – alkalmanként maximum 15.000 Ft, elhunyt hozzátartozó temetési költségeihez történő hozzájárulásként 20.000,- Ft.

2. §          A R. 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

                 

9.§.

Közgyógyellátás

A közgyógyellátásra való jogosultság feltétele, hogy

a)   a kérelmező családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150 %-át, egyedülálló esetén 200 %-át

valamint

b)   havi gyógyító ellátás költségének mértéke meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének  10 %-át.

3. § (1)   A R.  10. § (4) bekezdés első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

           

    „(4) A személyes gondoskodást nyújtó ellátások iránti kérelmeket a Táti Közös Önkormányzati Hivatalánál, vagy a Táti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati megbízottjánál kell benyújtani.”

       (2) A R.  10. § (9) bekezdés első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

           

              „(9) A szociális étkeztetési kérelmet a Táti Közös Önkormányzati Hivatalánál, vagy a Táti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati megbízottjánál kell benyújtani jövedelemigazolással együtt.”

       (3) A R.  10. § (13) bekezdés első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

           

             „(13) A 10 § (11) bekezdés a), c), d) pontjának fennállását Táti Közös Önkormányzati Hivatalánál, vagy a Táti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati megbízottjánál be kell jelenteni.”

       (4) A R.  10. § (14) bekezdés első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

 „(14) Az étkezés rövid idejű szüneteltetését a Táti Közös Önkormányzati Hivatalánál, vagy a Táti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati megbízottjánál be kell jelenteni.”

6. §      Hatályát veszti a R. 8. §-a.

7. §      Ez a rendelet 2014. január1-én lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

 Havrancsik Tibor                                                                  Dérné dr. Varga Katalin

 polgármester                                                                                      jegyző