Vértestolna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2018.(V.3.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 7/2017(IX.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 03

Vértestolna Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2018. (V.3.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel

összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 7/2017(IX.01.) önkormányzati rendelet módosításáról



Vértestolna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.    § A Rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A koncepció és a stratégia módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a közterületen elhelyezett önkormányzati hirdetőfelületen és a www.vertestolna.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.”

2.    § A Rendelet 6. § (4)-(5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(4) Településrendezési eszköz készítésének vagy módosításának tárgyalásos eljárása során, a Kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet esetén, az érintett településen a veszélyhelyzet következményeinek a felszámolása vagy a további, közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megelőzése miatt indokolt, a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a közterületen elhelyezett önkormányzati hirdetőfelületen és a www.vértestolna.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.”

„(5) Településrendezési eszközök állami főépítészi eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében - a közterületen elhelyezett önkormányzati hirdetőfelületen és a www.vértestolna.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.”

3. § A Rendelet 9. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A beérkezett javaslatokat, véleményeket a polgármester az (1) bekezdésben megjelölt határidő elteltét követően továbbítja az arculati kézikönyv, településképi rendelet, fejlesztési dokumentum vagy a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek.”

4. § A Rendelet 9. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A szakmai javaslatok alapján a polgármester vélemények, javaslatok elfogadására, el nem fogadás esetén indokolására vonatkozó döntés-tervezetet készít.”

5. § A Rendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A jelen rendeletben foglaltak szerint beérkezett véleményeket, javaslatokat a polgármester a tárgy és az eljárási szakasz rögzítésével, a beérkezés sorrendjében nyilvántartja.”


6.§ A Rendelet 11. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdés szerinti dokumentumokat a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló Korm. rendelet iratkezelésére vonatkozó szabályai szerint, az ott meghatározott határidőig kell őrizni.”

7. § A Rendelet 13. §-a  helyébe a következő rendelkezés lép:

„13. § Az elfogatott koncepcióról, stratégiáról és ezek módosításáról szóló, a Korm. rendelet 30. § (13) bekezdésben foglaltak szerinti tájékoztatásról a polgármester gondoskodik.”

8. § Hatályát veszti a Rendelet 9. § (7) bekezdése.

9. § Ez a rendelet 2018. május 10-én lép hatályba.

 



       Harmados Oszkár                                                       Szakmáry Lászlóné

            polgármester                                                                      jegyző