Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

a települési adóról

Hatályos: 2022. 01. 01
a települési adóról
Általános indokolás
A ságvári mezőőri szolgálat működtetése erősen alulfinanszírozott, a szolgálat működtetéséből származó saját bevétel növelése, csak a mezőőri járulék jelentős összegű megemelésével érhető el. A mezőőr kérte nyugdíjazását, jelenleg felmentési idejét tölti.
A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1/A. §-a kimondja, hogy a települési önkormányzat az illetékességi területén rendelettel olyan települési adót, települési adókat vezethet be, amelyet vagy amelyeket más törvény nem tilt. A települési önkormányzat települési adót bármely adótárgyra megállapíthat, feltéve, hogy arra nem terjed ki törvényben szabályozott közteher hatálya.
A Kúria Önkormányzati Tanácsa Köf.5.035/2015/4. számú határozatában megállapította, hogy a mezőőri járulék, amelyet az állam/helyi közhatalom által biztosított közszolgáltatásért, jogszabály alapján, lényegében az adott közszolgáltatás rendelkezésre állásáért kell megfizetni, a Gst. 28. § (1) bekezdés b) pontja szerinti köztehernek minősül.
Magyarországon az elmúlt 5 évben 102 önkormányzat döntött települési adó bevezetéséről, ebből 96 önkormányzat a termőföldeket adóztatta meg.
Somogy megyében 9 település vezetett be települési adóként földadót. 2022. január 1-jétől Som és Nyim településen is bevezetésre kerül a települési adó, földadó elnevezéssel.
Előzetes számításaink alapján Ságvár településen a földadó bevezetésével közel 15 millió forint adóbevétele keletkezhet az önkormányzatnak, amelyet fejlesztési célokra és a szociális ellátások finanszírozására használhat fel.
Évek óta visszatérő probléma a külterületi ingatlantulajdonosok részéről, hogy az ingatlanukhoz vezető külterületi utak rendkívüli rossz állapotban vannak, az időjárási viszonyoktól függően akadályozott azok megközelítése.
A fenti probléma megoldására az önkormányzat az idén pályázatot nyújtott be külterületi utak felújítására, amelynek összköltsége közel 124 millió forint, amelyhez az önkormányzatnak több mint 6 millió forint önrészt szükséges biztosítania. A földadóból biztosítható a fenti önrész, illetve a külterületi utak jövőbeli fejlesztési költségei, biztosítva ezáltal a külterületi ingatlanok biztonságos és kulturált megközelítését.
A Ságvári Polgárőr Egyesület jelenleg is lát el járőrszolgálatot a település külterületi részein, a szőlőhegyi részeket is beleértve, így a külterületi ingatlanok védelme biztosított.
A Kúria fentiekben ismertetett megállapítása alapján a mezőőri járulék köztehernek minősül, így a termőföld vonatkozásában települési adót addig nem lehet bevezetni, amíg azon mezőőri járulék fizetési kötelezettség áll fent.
A település jövőbeli infrastrukturális fejlesztési forrásainak biztosítása, valamint az önkormányzat biztonságos és jogszerű gazdálkodásának biztosítása érdekében az önkormányzat saját bevételeinek növelésére a 2022. évtől települési adóként földadó bevezetése és ezzel párhuzamosan a mezei őrszolgálat megszüntetése javasolt.
Jogszabályi háttér:
A települési önkormányzat az
illetékességi területén rendelettel
olyan települési adót,
települési adókat vezethet be, amelyet vagy amelyeket más törvény nem tilt.
A települési önkormányzat
települési adót bármely adótárgyra megállapíthat, feltéve, hogy arra nem terjed ki törvényben szabályozott közteher hatálya.
A települési adónak nem lehet alanya állam, önkormányzat, szervezet, továbbá - e minőségére tekintettel – vállalkozó.
A Htv. alapján vállalkozó: a Polgári Törvénykönyvről szóló törvény szerinti bizalmi vagyonkezelési szerződés alapján kezelt vagyon, valamint a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára haszonszerzés céljából, üzletszerűen végző
a) a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott egyéni vállalkozó,
b) a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott mezőgazdasági őstermelő, feltéve, hogy őstermelői tevékenységéből származó bevétele az adóévben az éves minimálbér 50%-át meghaladja,
c) jogi személy, ideértve azt is, ha az felszámolás, kényszertörlés vagy végelszámolás alatt áll,
d) egyéni cég, egyéb szervezet, ideértve azt is, ha azok felszámolás, kényszertörlés vagy végelszámolás alatt állnak.
Az e § alapján megállapított települési adóra kizárólag az 1. § (1) bekezdését, a 42/B. §-t és a 43. § (3) bekezdését kell alkalmazni.
1. § (1) E
törvény felhatalmazása és rendelkezései szerint a települési
(községi, városi, fővárosi és kerületi)
önkormányzat
, valamint a megyei önkormányzat képviselő-testülete (a továbbiakban együtt: önkormányzat)
rendelettel az önkormányzat illetékességi területén
helyi adókat (a továbbiakban: adót), valamint - a megyei önkormányzat kivételével -
települési adókat vezethet be
.
42/B. § (1)
A jegyző
, főjegyző
az önkormányzati adórendelet
, valamint annak módosítása
hatálybalépését megelőző hónap ötödik napjáig
- a kincstár elektronikus rendszerén keresztül -
adatot szolgáltat a kincstár számára
:
a) a helyi adónem, a települési adónem bevezetésének napjáról,
b) az önkormányzat által megállapított adóalap, adómérték, adókedvezmény, adómentesség szövegéről,
c) a b) pontban említett rendelkezések hatálybalépésének napjáról,
d) az önkormányzat honlapjának címéről, valamint legalább egy adóügyi információs telefonszámról, elektronikus levélcímről, hivatali kapu azonosítóról, és az adóhatóság levelezési címéről (a továbbiakban együtt: elérhetőségi információk),
e) a helyi adónem, a települési adónem pénzforgalmi jelzőszámáról,
f) határozott időszakra megállapított adómérték, adómentesség, adókedvezmény esetén a határozott időszak lejártának időpontjáról.
(2) A kincstár a hozzá beérkezett adatokat és elérhetőségi információkat feldolgozza és a honlapján - települések (a fővárosban a fővárosi, illetve kerületi önkormányzatok), illetve különleges gazdasági övezetek szerinti bontásban - elektronikus úton feldolgozható és letölthető formátumban is közzéteszi. A kincstár a honlapján közzétett adatokat és elérhetőségi információkat az (1) bekezdés szerint beérkezett adatokkal havonta, a jegyző, főjegyző adatszolgáltatását követő hónap 5. napjáig módosítja.
(3) A jegyző, főjegyző (1) bekezdés szerinti adatszolgáltatása teljesítésével egyidejűleg az önkormányzat honlapján közzéteszi az adórendelet szövegét, az adórendelet módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövegét, valamint a rendszeresített bevallási, adatbejelentési, bejelentkezési nyomtatványokat, az elérhetőségi információkat, feltéve, hogy az önkormányzat honlapot üzemeltet.
(4) A főjegyző az (1) bekezdésben meghatározott időpontig az (1) bekezdés a)-c) és f) pontja szerinti adatokat az állami adóhatóságnak is megküldi.
43. § (3) Az önkormányzat az adóval kapcsolatban rendeletet alkothat az adózás rendjéről szóló törvényben nem szabályozott eljárási kérdésben.
A települési adóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat az önkormányzati adóhatóság látja el.
A települési adóval kapcsolatos eljárási kérdésekben az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezéseit azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy az önkormányzat települési adót önadózással megállapítandó adóként is bevezethet.
A települési adóból származó bevétel az azt
megállapító önkormányzat bevétele
, amelyet
fejlesztési célra
és a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozó
szociális ellátások finanszírozására
használhat fel.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A földadó települési adóként történő bevezetéséről rendelkezik.
A 2. §-hoz
Az adó tárgyát határozza meg.
A 3. §-hoz
Az adókötelezettség keletkezésének pontos idejét határozza meg.
A 4. §-hoz
Az adó alanyát határozza meg, figyelemmel a helyi adókról szóló törvény 1/A. §-ára.
Az 5. §-hoz
Az adó alapját határozza meg.
A 6. §-hoz
Az adó mértékét határozza meg.
A 7. §-hoz
Az adómentességet határozza meg, figyelemmel a kisméretű földrészletekre.
A 8. §-hoz
A földadó megfizetésének határidejét határozza meg, külön szabályokkal az adó bevezetésének évére.
A 9. §-hoz
Meghatározza a települési adó megállapítása, kivetése, behajtása során alkalmazandó eljárási szabályokat. Az eljárás során az adózás rendjéről szóló törvény szabályait kell alkalmazni. Attól eltérő eljárásrendet nem állapít meg az önkormányzat. A rendeletben alkalmazott fogalmak tekintetében a helyi adókról szóló törvényben meghatározott fogalmakat kell alkalmazni.
A 10. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezés.
Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 32. §-a alapján fizetési kötelezettséget megállapító, fizetésre kötelezettek körét bővítő, a fizetési kötelezettség terhét növelő, a kedvezményt, mentességet megszüntető vagy korlátozó jogszabály kihirdetése és hatálybalépése között legalább 30 napnak el kell telnie.