Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2003. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a cigány kisebbségi önkormányzat részére átadott feladat-és hatáskörökről

Hatályos: 2003. 02. 06

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2003. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a cigány kisebbségi önkormányzat részére átadott feladat-és hatáskörökről

2003.02.06.

A Képviselő-testület a nemzeti- és etnikai kisebbségi jogok érvényesülésének biztosítása érdekében a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (Ötv.) 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - figyelemmel az Ötv. 102/C § (2) bekezdésére, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló 1993. évi LXXVII. tv. 27. § (1) bekezdésére - a Balatonszentgyörgyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (a továbbiakban: kisebbségi önkormányzat) részére átruházott feladat- és hatáskörökről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) A Képviselő-testület az éves költségvetésében meghatározott összegű támogatást nyújt a kisebbségi önkormányzat részére a tárgyévben tervezett feladatai megvalósításához. A kisebbségi önkormányzat elnökével a költségvetési koncepció elfogadása előtt a körjegyző folytat egyeztetést. (217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 28. § (3), (7) bekezdés)

(2) A Költségvetési támogatás felhasználásáról a kisebbségi önkormányzat a zárszámadáshoz kapcsolódó részletes írásbeli beszámolóban ad tájékoztatást a Képviselő-testületnek. A beszámoló tartalmazza a feladat teljesítésének eredményét is.

2. § (1) A Képviselő-testület a Községházán biztosít a kisebbségi önkormányzatnak a testületi működés rendjéhez igazodó ingyenes helyiséghasználatot, továbbá - a körjegyzőség útján - gondoskodik a postai, kézbesítési, gépelési és sokszorosítási feladatok ellátásáról, s viseli az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket.

(2) A Képviselő-testület külön írásbeli megállapodás (1993. évi LXXVII. Tv. 59. § ( l ) bekezdés) alapján egyéb vagyontárgyak használatát is átadhatja a kisebbségi önkormányzatnak.

(3) A Képviselő-testület a helyi közművelődési rendeletben szabályozott módon térítésmentesen biztosítja a kisebbségi önkormányzat feladatai ellátásához a közösségi színtér (Művelődési Ház) használatát.

3. § A Képviselő-testület a kisebbségi önkormányzat tartozásaiért felelősséget nem vállal.

4. § Ez a rendelet 2003. február 6-án lép hatályba.