Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2005. (XI. 2.) önkormányzati rendelete

közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004.évi CXL.tv. végrehajtásáról

Hatályos: 2005. 11. 02

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2005. (XI. 2.) önkormányzati rendelete

közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004.évi CXL.tv. végrehajtásáról

2005.11.02.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.törvény (a továbbiakban: Ötv.) 16. §.(1) bekezdése és a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004.évi CXL.törvény ( a továbbiakban: Ket.) 160. §(1) bekezdésében, a 33. §. (1) bekezdésében, a 76. §. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, abból a célból, hogy a közigazgatási területén tartózkodó állampolgárokat és működő szervezeteket érintő közigazgatási hatósági eljárás eredményes végrehajtása megvalósulhasson, csökkenjenek az ügyfelek eljárási terhei, - egyértelmű legyen az eljárásban résztvevők és a hatóság kapcsolata, érvényesüljenek a demokratikus jogállamban alkalmazott jogelvek az ügyféljogok megvalósításában és kötelességeik teljesítése területén a következő rendeletet alkotja:

1. § A képviselő-testület és a Ket. 19. §. (2) bekezdésében meghatározott szervei hatáskörébe és illetékességébe tartozó közigazgatási önkormányzati hatósági ügyekben az önkormányzat közigazgatási területén a Ket. 15. §.-a alapján ügyfélnek minősülő természetes és jogi személyek, továbbá jogi személynek nem minősülő szervezetek esetében e rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

2. § A képviselő-testület önkormányzati hatósági ügyekben szerveire átruházott hatásköreiről az adott ügykörben megalkotott önkormányzati rendelet rendelkezik.

3. § A település közigazgatási területén a képviselő-testület a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő intézését, ha ezt jogszabály valamely ügyekben, eljárási cselekményekben kötelezővé nem teszi, kizárja.

4. § (1) A képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati hatósági ügyek közül a következő ügykörökben lehet az ügyféllel hatósági szerződést kötni: közterület-használati ügyek.

(2) A hatósági szerződéssel kapcsolatban a Képviselő-testület az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a 2004.évi CXL.tv. 76-77. §.-aiban foglaltakat alkalmazza.

5. § Ahol a Ket. Hirdetményi úton, továbbá közhírré tétellel történő értesítést, illetve közlést említ, az önkormányzat közigazgatási területén, e törvény hatálya alá tartozó ügyekben Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata közhírré tételre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

6. § (1) A rendelet rendelkezéseit a hatályba lépése után keletkezett ügyekben kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik az SZMSZ-ben meghatározott módon.

7. § Ez a rendelet 2005. november 2-án lép hatályba.