Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013.(IV.12.)önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2017. 10. 25

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013.(IV.12.)önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

2017.10.25.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján, figyelemmel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 5. § és 18. §-ára, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107.-109. §-aiban foglaltakra, az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1/A. § (1a) A rendelet hatálya kiterjed Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában lévő

a) ingatlanokra, ingókra, (tárgyi és forgóeszközökre), vagyoni értékű jogokra és követelésekre,

a) a tagsági jogokat megtestesítő értékpapírokra és a pénzvagyonra.

(1b) A rendelet hatálya nem terjed ki az önkormányzat tulajdonában lévő lakások, a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére, valamint a közterület használatára vonatkozó eljárásokra.

Az önkormányzat vagyona

1/B. § (1a) Az önkormányzat vagyona a kizárólagos tulajdonában álló dolgok és a helyi önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból áll, amelyek az önkormányzati feladatok és célok ellátását szolgálják.

(1b) Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(1c) A forgalomképtelen törzsvagyon a közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. A törzsvagyon részét képező kizárólagos önkormányzati vagyont e rendelet 1. melléklete, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyont e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(1d) A törzsvagyon tárgyai forgalomképtelenek vagy korlátozottan forgalomképesek lehetnek.

(1e) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyona e rendelet 3. mellékletében felsorolt vagyonelemek.

(1f) Az önkormányzati üzleti vagyonelemei a 4. mellékletben felsoroltak.

Vagyongazdálkodás általános szabályai

1/C. § (1a) Az önkormányzat vagyonával kapcsolatos döntések során a nemzeti vagyonról szóló törvény és e rendeletben foglaltak szerint kell eljárni.

(1b) A vagyongazdálkodás során a vagyontárgyak hasznosítása nem veszélyeztetheti az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását.

(1c) Vagyon megszerzése előtt a javaslattevő (polgármester ) köteles gazdasági és célszerűségi számításokkal alátámasztani a vagyonszerzés pénzügyi hátterét, bemutatni annak jövőbeni fenntartásával, működtetésével kapcsolatos költségszámításokat is.

(1d) Beépítésre alkalmas üzleti vagyon körébe tartozó földterületek haszonbérletbe, bérbeadása esetén a helyi építési szabályzatban foglaltakat figyelembe kell venni. Bérbeadás esetén maximum 10 év köthető ki.

1/D. § (1a) Az önkormányzat által szerzett vagyonnak az önkormányzat intézményei használatba adásáról a képviselő-testület dönt. Az intézmények által szerzett vagyon az önkormányzat tulajdonába és a szerző intézmény használatába kerül.

(1b) Az önkormányzat intézményei a használat jogánál fogva jogosultak és kötelesek a vagyoni eszközök rendeltetésszerű használatára, működtetésére, fenntartására, a vagyonhoz fűződő közterhek viselésére, tevékenységi körükben a hasznok szedésére az alapító okirat szerint.

(1c) Az önkormányzat intézményei az önkormányzati ingatlanvagyont alapfeladatuk ellátásának sérelme nélkül csak bérbeadás útján hasznosíthatják. A hasznosítás bevétele az intézményt illeti meg, melynek bevételét éves költségvetésében terveznie kell. Az egy éven túli bérbeadásról az intézményvezető írásban tájékoztatja a polgármestert.

(1d) Az önkormányzat tulajdonában levő intézmények esetében, társulási megállapodás alapján a megállapodásban szabályozott feladatok ellátásához szükséges vagyonelemekre az önkormányzat ingyenes használati jogot biztosít a társulásban résztvevő önkormányzatok számára.

Forgalomképtelen törzsvagyon

1/E. § Forgalomképtelen vagyontárgyak a Nntv. 5. § (3) bekezdésének megfelelően

a) a helyi közutak és műtárgyaik,

a) a helyi önkormányzat tulajdonában álló terek, parkok,

a) a helyi önkormányzat tulajdonában álló - külön törvény rendelkezése alapján részére átadott - vizek, közcélú vízi létesítmények, ide nem értve a vízi közműveket,

a) az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek),

a) mindaz a vagyon, amelyet a képviselő-testület egyedi döntéssel forgalomképtelenné nyilvánít.

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

1/F. § (1a) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak

a) az önkormányzat fenntartása alatt álló kulturális, egészségügyi, szociális és egyéb intézmények használatában ingatlanvagyon,

a) a hivatal elhelyezésére szolgáló ingatlan,

a) műemlékingatlanok

a) kül- és belterületi védett természeti területek és természeti emlékek

a) muzeális gyűjtemények és emlékek

a) játszóterek

a) közművek

a) köztemető

a) sportpályák és sportcélú létesítmények,

a) mindaz a vagyon, amelyet a képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan

forgalomképessé nyilvánít.

(1b) A korlátozottan forgalomképes önkormányzati vagyon tekintetében a rendelkezési jog gyakorlása feltételekhez kötött. Az ide tartozó vagyonelemek eladhatóak, megterhelhetőek, törvényben és e rendeletben meghatározott feltételek szerint.

(1c) A képviselő-testület az önkormányzat intézményei használatában levő korlátozottan forgalomképes vagyonnak a tulajdonjog változásával és megterhelésével nem járó hasznosítását az alapító okirat szerinti tevékenység keretében intézményeire bízza.

Az önkormányzat üzleti vagyona

1/G. § (1a) Önkormányzati üzleti vagyon mindazon vagyontárgy, amely nem tartozik a 5. §-ban és a 6. §-ban rögzített törzsvagyon körébe.

(1b) Az üzleti vagyon tulajdoni viszonyának bármilyen változását eredményező jogügyletről a képviselő-testület dönt a 15. §-ban foglalt rendelkezési joggyakorlás szabályainak figyelembe vételével.

(1c) A vagyontárgyak elidegenítése során a vételárat elsősorban a szerződés aláírásával egyidejűleg pénzben kell megfizetni. Amennyiben a vételár vagy annak egy része megfizetése nem a szerződéskötéssel egyidejűleg, hanem később történik, úgy a tulajdonjogot a vételár teljes kiegyenlítéséig fenn kell tartani, egyidejűleg elállási jogot kikötni arra az esetre, ha a vételár megfizetésére határidőben nem kerül sor. Naptári éven túli részletfizetés szabályait, feltételeit a körülmények vizsgálata alapján egyedi döntéssel a képviselő-testület állapítja meg.

(1d) A vagyonértékesítésből származó bevételek az önkormányzat mindenkori költségvetésének céltartalékát képezi. A képviselő-testület határozza meg e céltartalék konkrét feladatokra történő felhasználását az éves költségvetési rendeletében.

(1e) A húsz millió értékhatárt meghaladó önkormányzati vagyon tulajdonjogát átruházni csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlattevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet.A versenykiírás konkrét feltételeit a képviselő-testület esetileg határozza meg.

(1f) A pályázati felhívást az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

(1g) Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok szolgalmi és vezetékjoggal, valamint használati joggal való megterheléséről, valamint az ezzel összefüggő tulajdonosi hozzájárulás megadásáról a képviselő-testület dönt.

(1h) Kivételesen, ellenszolgáltatás nélkül lehet szolgalmi jogot alapítani olyan közművezeték lefektetése céljából, amelynek során a szolgáltató kötelező önkormányzati feladatot valósít meg, valamint közművek csatlakozó vezetékének kialakítására (egyedi bekötések).

Az önkormányzati vagyon forgalmi értékének meghatározása

1/H. § Az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értéke:

a) ingatlanok esetében független ingatlanforgalmi értékbecslő által meghatározott érték a döntést megelőző 6 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján

a) ingóság esetén a vagyontárggyal azonos, vagy paramétereiben a hozzá legközelebb álló, kereskedelemben kapható dolog ára.

a) értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes érték- papírtípusok piacán az értékesítés-, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,

a) társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén 6 hónapnál nem régebbi könyvvizsgálói értékelés alapján vehető figyelembe.

a) A rendelet alkalmazásában a forgalmi érték ÁFA nélkül értendő.

a) Ha a szerződés tárgya több vagyontárgy (vagyontömeg), a vagyontárgyak együttes értéke az irányadó.

Eljárás a tulajdonos képviseletében

1/I. § (1a) A hatósági határozattal megállapított vezetékjogi engedély ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez szükséges megállapodás megkötésekor egymillió forint ellenértékig a polgármester, egymillió forintot elérő vagy meghaladó ellenérték esetén a képviselő-testület dönt.

(1b) A kétoldalú megállapodással létrejövő szolgalmi jogot vagy egyéb használati jogot (továbbiakban együtt: használati jog) alapító megállapodások megkötésekor egymillió forintot el nem érő egyszeri ellenérték, vagy éves használati díj és tíz évet meg nem haladó időtartam esetében a polgármester dönt. Az egymillió forint értékhatárt elérő vagy meghaladó egyszeri ellenérték vagy éves használati díj esetén – függetlenül az időtartamtól – továbbá ellenérték vagy használati díj nélküli (ingyenes) használati jogról szóló megállapodás megkötéséről a képviselő-testület dönt.

(1c) Az önkormányzati rendelettel elfogadott rendezési terv szerint lefolytatott telekrendezési eljárás során – a közterületből való kivonás megtörténtét követően – a közterületre vonatkozó telek rendezési határozat végrehajtását szolgáló illetve közutak megnyitása során az érintett telek tulajdonosokkal szükségessé váló adás–vételi, csere és egyéb megállapodások megkötésekor, egymillió forint értékhatárig a polgármester dönt. Egymillió forint értékhatárt elérő vagy meghaladó adásvételi, csere és egyéb megállapodás megkötéséről a képviselő-testület dönt.

(1d) A polgármester dönt:

a) önkormányzati tulajdonú ingatlanra vonatkozó fellebbezési jogról történő lemondásról,

a) önkormányzati tulajdonú ingatlanon történő építéshez tulajdonosi hozzájárulás megadásáról,

a) az önkormányzat által elrendelt jelzálogjog és elidegenítési, illetve terhelési tilalom feloldásáról,

a) az elővásárlási jog lemondásáról szóló nyilatkozat megadásáról,

a) az önkormányzat vagyonát vagy követelését érintő perbeli vagy peren kívüli egyezség

megkötésére, egymillió forintot meg nem haladó perértékig, a polgármester jogosult.

(1e) A Képviselő-testület dönt az önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:

a) kötvénykibocsátásról,

a) kezességvállalásról,

a) közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.

(1f) A behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a képviselő-testület dönt.

A forgalomképtelen törzsvagyon feletti tulajdonosi jog gyakorlása

1/J. § (1a) A képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.

(1b) A forgalomképtelen vagyontárgyak elidegenítésére kötött szerződés semmis. Az ilyen vagyontárgy nem terhelhető meg, nem lehet követelés biztosítéka, tartozás fedezete.

(1c) A forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó vagyontárgyak hasznosítására irányuló bérleti szerződések megkötésekor:

a) öt évet meg nem haladó időtartam esetén a polgármester,

a) minden egyéb esetben a képviselő-testület dönt.

A korlátozottan forgalomképes vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlása

1/K. § (1a) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak tulajdonjogának megszerzése,elidegenítése, bérbeadása, használati jogának átengedése, megterhelése gazdasági társaságba és alapítványba való vitele a (2) bekezdés kivételével a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(1b) Az önkormányzati intézmény használatában lévő ingatlan vagy ingatlanrész egy évet meg nem haladó időtartamú és további előjogokat nem biztosító bérbeadásáról és használatának átengedéséről az intézmény vezetője dönt.

(1c) A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, és erdők elidegenítéséhez,megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.

Az üzleti vagyon feletti rendelkezési jogok gyakorlása

1/L. § (1a) Az önkormányzati feladatok ellátásában nélkülözhető üzleti vagyonnal vállalkozás végezhető.

(1b) Az önkormányzat csak olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg a vagyoni hozzájárulás mértékét.

(1c) Az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlan, ingóvagyon és vagyoni értékű jog megszerzéséről, az önkormányzat tulajdonában lévő ugyanezek elidegenítéséről, bérbeadásáról, egyéb módon történő hasznosításáról, megterheléséről, gazdasági társaságba történő beviteléről egymillió forint értékhatárig a polgármester, az ezt meghaladó érték felett a képviselő-testület dönt.

Az önkormányzati vagyon nyilvántartása

1/M. § (1a) Az önkormányzat vagyonát a hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.

(1b) Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.

(1c) A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, a kataszterben való átvezetéséről a jegyző gondoskodik.

(1d) Ha az önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva jelen rendelet szerint a forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.

A vagyoni helyzet alakulásáról történő beszámolás rendje, rendszeressége

1/N. § A polgármester az Önkormányzat féléves, háromnegyedéves költségvetési beszámolóinak, valamint zárszámadásának a képviselő-testület részére történő benyújtásával egyidejűleg beszámol az Önkormányzat vagyoni helyzetének alakulásáról.

Vagyongazdálkodási terv

1/O. § (1a) A képviselő-testület a rendeltetésszerű vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás érdekében közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervet fogad el. A vagyongazdálkodási tervet a polgármester a gazdasági programmal elfogadásával együtt terjeszti elő.

(1b) A vagyongazdálkodási terv tartalmazza az önkormányzat vagyonának kezelésére, hasznosítására, átruházására vonatkozó célkitűzéseket.

A költségvetési szervek gazdálkodása az önkormányzati vagyonnal

1/P. § (1a) Az önkormányzat költségvetési szervei (továbbiakban: vagyonhasználó szerv) használatában, illetve üzemeltetésében lévő vagyontárgyak vonatkozásában a vagyonhasználói tevékenységért e szervek vezetői a felelősek

(1b) Az önkormányzat által feladatainak ellátására alapított költségvetési szerv vagyona az önkormányzat vagyona, amelyet az önkormányzat a költségvetési szerv használatába ad. A használat és használati jog átadása ingyenes. Az önkormányzati vagyon használója köteles teljesíteni a tulajdonost terhelő fizetési kötelezettségeket.

(1c) A költségvetési szerv a használatába kapott ingatlanokat és ingókat – az alapfeladata sérelme nélkül –határozott időtartamra- hasznosíthatja. Az e tevékenységből származó bevétel a vagyonhasználó szervet illeti meg

(1d) A költségvetési szerv vezetője köteles gondoskodni a szerv használatában lévő ingatlanok karbantartásáról, az elhasználódott ingóságok pótlásáról. A költségvetési szerv köteles a fenti kiadásokat a költségvetési tervezés folyamatában írásos előterjesztésben jelezni.

(1e) A költségvetési szerv használatába adott ingatlanok és ingóságok felújítása tárgyában a képviselő-testület dönt.

(1f) A költségvetési szerv a használatába adott ingatlant nem terhelheti meg.

(1g) A vagyonhasználó szervek kötelesek a rájuk bízott vagyont megőrizni és a rendes gazdálkodás szabályai szerint használni és hasznosítani.

(1h) A vagyonhasználó szervek joga nem terjed ki az általuk használt ingatlan elidegenítésére.

(1i) A vagyonhasználó szerveknek a vagyonhasznosítási tevékenységükről a költségvetési beszámoló elkészítésével egy időben be kell számolniuk.

Záró rendelkezések

1/Q. § (1a) A rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(1b) Hatályát veszti az önkormányzati tulajdon és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 11/2012./XI.28./önkormányzati rendelet.

(1c) E rendelet a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló szerződés kihirdetéséről szóló 2004. évi XXX. törvénnyel összhangban az Európai Közösségek jogszabályaival összeegyeztethető szabályozást tartalmaz.

(1d) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

1. melléklet az 5/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképtelen kizárólagos önkormányzat vagyonelemek
Naplós Település Helyr.szám I.jel Fkép Megnevezés Utca+hsz Tel.ter(m2) Ön% Önk.tul(m2) Bruttó(Ft) Becs.(eFt)

55 Balatonszentgyörgy 1/ / / 12632 1 Óvoda CSILLAGVÁR 4 2709 100 2709 107212532 116581

99 Balatonszentgyörgy 29/ / / 21124 1 Közút NINCS UTCANÉV 952 100 952 3018000 3018

100 Balatonszentgyörgy 66/ / / 21124 1 Közút BÉKE 1970 100 1970 3422000 3422

101 Balatonszentgyörgy 92/ 2/ / 21124 1 Közút NINCS UTCANÉV 769 100 769 1633000 1633

102 Balatonszentgyörgy 92/ 3/ / 21127 1 Járda CSILLAGVÁR 2074 100 2074 7484478 7484

103 Balatonszentgyörgy 92/ 5/ / 21127 1 Járda CSILLAGVÁR 2584 100 2584 10778678 15904

104 Balatonszentgyörgy 103/ / / 21534 1 Árok CSILLAGVÁR 981 100 981 2560846 411

105 Balatonszentgyörgy 126/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 2875 100 2875 1353000 1353

106 Balatonszentgyörgy 217/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 305 100 305 236000 236

107 Balatonszen 245/ / / 21124 1 Közút KIS-BALATON 7346 100 7346 13093000 13093

108 Balatonszentgyörgy 271/ / / 21124 1 Közút EGRY 12884 100 12884 19508289 19508

109 Balatonszentgyörgy 275/ / / 21534 1 Árok NINCS UTCANÉV 355 100 355 1098000 179

110 Balatonszentgyörgy 278/ 1/ / 00001 1 Közterület NINCS UTCANÉV 404 100 404 69000 69

111 Balatonszentgyörgy 284/ / / 21124 1 Közút TANÁCS-KÖZ 623 100 623 1495000 1495

112 Balatonszentgyörgy 291/ 1/ / 21534 1 Árok BERZSENYI 784 100 784 3542000 1248

60 Balatonszentgyörgy 316/ 2/ / 00003 1 Park játszótér BERZSENYI 4323 100 4323 11172948 9880

113 Balatonszentgyörgy 316/ 3/ / 21124 1 Közút NINCS UTCANÉV 1890 100 1890 6241800 6242

114 Balatonszentgyörgy 374/ / / 21129 1 Parkoló BERZSENYI 2 909 100 909 2882000 2882

61 Balatonszentgyörgy 376/ 2/ / 00001 1 Közterület BERZSENYI 2326 100 2326 395000 395

115 Balatonszentgyörgy 376/ 4/ / 21127 1 Járda BERZSENYI 1747 100 1747 2945416 8257

116 Balatonszentgyörgy 376/ 6/ / 21127 1 Járda BERZSENYI 1714 100 1714 7677000 7677

117 Balatonszentgyörgy 376/ 7/ / 21127 1 Járda BERZSENYI 1610 100 1610 7748203 7548

118 Balatonszentgyörgy 376/ 9/ / 21127 1 Járda BERZSENYI 1895 100 1895 8487000 8487

119 Balatonszentgyörgy 396/ / / 21124 1 Közút TANÁCS-KÖZ 1682 100 1682 4870045 5270

63 Balatonszentgyörgy 418/ / / 00001 1 Mocsár NINCS UTCANÉV 418 100 418 21000 21

64 Balatonszentgyörgy 419/ / / 21129 1 Parkoló BERZSENYI 323 100 323 357672 9262

120 Balatonszentgyörgy 429/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 1001 100 1001 837960 638

143 Balatonszentgyörgy 430/ 2/ / 21124 1 Kiépítetlen út NINCS UTCANÉV 2041 100 2041 347000 347

121 Balatonszentgyörgy 447/ / / 21124 1 Közút KOSSUTH 8588 100 8588 23257000 23257

122 Balatonszentgyörgy 456/ / / 21124 1 Közút JÓZSEF A 5141 100 5141 5549000 5549

77 Balatonszentgyörgy 497/ / / 00001 1 Közterület KOSSUTH 1597 100 1597 272000 272

123 Balatonszentgyörgy 516/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 275 100 275 322000 322

124 Balatonszentgyörgy 529/ / / 21127 1 Járda NINCS UTCANÉV 448 100 448 337872 2585

175 Balatonszentgyörgy 546/ 5/ / 21129 1 Buszforduló NINCS UTCANÉV 2800 100 2800 3641045 3641

125 Balatonszentgyörgy 554/ / / 21124 1 Közút PETŐFI S 4178 100 4178 6363200 6363

126 Balatonszentgyörgy 586/ / / 21124 1 Közút VIRÁG 3309 100 3309 795423 5473

127 Balatonszentgyörgy 603/ 10/ / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 629 100 629 467000 467

129 Balatonszentgyörgy 605/ 1/ / 21127 1 Járda NINCS UTCANÉV 608 100 927 4983302 5350

130 Balatonszentgyörgy 625/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 767 100 767 376000 376

131 Balatonszentgyörgy 627/ 4/ / 21124 1 Közút SPORT 6647 100 6647 15402443 15561

132 Balatonszentgyörgy 627/ 26/ / 21534 1 Árok NINCS UTCANÉV 1899 100 1899 6573000 1034

133 Balatonszentgyörgy 627/ 27/ / 21124 1 Földút kiépítetlen NINCS UTCANÉV 322 100 322 55000 55

134 Balatonszentgyörgy 646/ 16/ / 21124 1 Közút SPORT 5676 100 5676 17207445 20942

136 Balatonszentgyörgy 646/ 24/ / 21127 1 Járda NINCS UTCANÉV 300 100 300 1406400 1236

142 Balatonszentgyörgy 665/ 1/ / 21534 1 Árok NINCS UTCANÉV 237 100 237 665000 111

137 Balatonszentgyörgy 668/ 13/ / 21127 1 Járda NINCS UTCANÉV 600 100 600 822000 822

135 Balatonszentgyörgy 668/ 14/ / 21124 1 Közút SPORT 4329 100 4329 13116786 15964

138 Balatonszentgyörgy 668/ 22/ / 21127 1 Járda SPORT 1850 100 1850 515813 537

139 Balatonszentgyörgy 712/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 1883 100 1883 4105000 4105

157 Balatonszentgyörgy 737/ 1/ / 21127 1 Járda és buszváró BATTHÁNY 5271 100 5271 5229975 5354

140 Balatonszentgyörgy 737/ 3/ / 21127 1 Járda BATTHÁNY 2336 100 2336 2541748 8992

141 Balatonszentgyörgy 758/ / / 21124 1 Közút VÖRSI 6354 100 6354 7113473 7113

158 Balatonszentgyörgy 810/ 14/ / 21124 1 Közút BODON 2451 100 2451 2495978 1961

159 Balatonszentgyörgy 810/ 27/ / 21124 1 Közút BODON 4629 100 4629 3339254 2249

161 Balatonszentgyörgy 819/ 7/ / 21124 1 Közút BODON 13480 100 13480 11772268 8830

1 Balatonszentgyörgy 834/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 6696 100 6696 8475713 16244

164 Balatonszentgyörgy 835/ / / 21124 1 Földút NINCS UTCANÉV 5804 100 5804 245500 995

5 Balatonszentgyörgy 09/ 1/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 836 100 836 516000 516

166 Balatonszentgyörgy 09/ 2/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 4858 100 4858 3011000 3011

167 Balatonszentgyörgy 09/ 3/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 1883 100 1883 1170000 1170

170 Balatonszentgyörgy 012/ 2/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 7501 100 7501 1938000 2043

8 Balatonszentgyörgy 013/ 5/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 2752 100 2752 2972000 2972

9 Balatonszentgyörgy 014/ / / 12722 1 Temető NINCS UTCANÉV 11588 100 11588 4026360 4171

10 Balatonszentgyörgy015/1/ /211251FöldútNINCS UTCANÉV1400 100 1400 1855860 595

171 Balatonszentgyörgy 015/ 2/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 2129 100 2129 2129500 2299

11 Balatonszentgyörgy 016/ 3/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 3161 100 3161 345600 425

172 Balatonszentgyörgy 016/ 15/ / 00005 1 Szántó NINCS UTCANÉV 3149 100 3149 800 945

173 Balatonszentgyörgy 016/ 34/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 1164 100 1164 105500 454

13 Balatonszentgyörgy 016/ 35/ / 00005 1 Szántó NINCS UTCANÉV 17308 100 17308 11583900 5824

14 Balatonszentgyörgy 017/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 7004 100 7004 2925000 2925

15 Balatonszentgyörgy 018/ 1/ / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 4024 100 4024 1680000 1680

16 Balatonszentgyörgy 038/ / / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 8424 100 8424 5894000 5894

17 Balatonszentgyörgy 040/ / / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 17194 100 17194 47660000 47660

18 Balatonszentgyörgy 046/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 10673 100 10673 4055000 4055

19 Balatonszentgyörgy 049/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 2698 100 2698 2914000 2914

20 Balatonszentgyörgy 053/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 12228 100 12228 4277000 4277

21 Balatonszentgyörgy 054/ / / 12722 1 Temető /battyán NINCS UTCANÉV 5342 100 5342 1240882 1877

22 Balatonszentgyörgy 058/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 17640 100 17640 5380000 5380

23 Balatonszentgyörgy 061/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 9212 100 9212 3041000 3041

24 Balatonszentgyörgy 063/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 15435 100 15435 2778000 2778

25 Balatonszentgyörgy 064/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 9723 100 9723 4058000 4058

26 Balatonszentgyörgy 068/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 1976 100 1976 2134000 2134

27 Balatonszentgyörgy 070/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 12534 100 12534 6017000 6017

28 Balatonszentgyörgy 073/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 2491 100 2491 2192000 2192

29 Balatonszentgyörgy 077/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 5037 100 5037 4432000 4432

30 Balatonszentgyörgy 080/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 1717 100 1717 1511000 1511

31 Balatonszentgyörgy 087/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 5916 100 5916 3312000 3312

32 Balatonszentgyörgy 088/ 2/ / 00002 1 Árok NINCS UTCANÉV 1140 100 1140 91000 91

33 Balatonszentgyörgy 090/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 15226 100 15226 7309000 7309

34 Balatonszentgyörgy 091/ 3/ / 00002 1 Árok NINCS UTCANÉV 1249 100 1249 10000 10

35 Balatonszentgyörgy 092/ / / 21125 1 Földút NINCS UTCANÉV 596 100 596 374188 644

36 Balatonszentgyörgy 093/ / / 21534 1 Árok NINCS UTCANÉV 1199 100 1199 4021000 543

37 Balatonszentgyörgy 094/ / / 00002 1 Árok NINCS UTCANÉV 4030 100 4030 10948000 1530

38 Balatonszentgyörgy 098/ / / 21125 1 Saját használatú út NINCS UTCANÉV 1036 100 1036 601000 601

39 Balatonszentgyörgy 0100// / 21534 1 Árok NINCS UTCANÉV 1324 100 1324 4585521 1457

40 Balatonszentgyörgy 0111/ / 00005 1 Nádas NINCS UTCANÉV 208 100 208 10000 10

41 Balatonszentgyörgy 0114/ / / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 5759 100 5759 8927000 8927

42 Balatonszentgyörgy 0118/ / / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 4050 100 4050 6278000 6278

45 Balatonszentgyörgy 0121/ 2/ / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 734 100 734 1062000 1062

46 Balatonszentgyörgy 0121/ 3/ / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 373 100 373 944000 944

47 Balatonszentgyörgy 0121/ 4/ / 21125 1 Közút NINCS UTCANÉV 5636 100 5636 14259000 14259

174 Balatonszentgyörgy 0122/ 4/ / 21126 1 Kerékpár út NINCS UTCANÉV 4800 100 4800 29033826 29034

2. melléklet az 5/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon
(egységes szerkezetben a 9/2013.(VIII.23.)önkormányzati rendelettel)

-

-

-

-

-

3. melléklet az 5/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyona

Hrsz

Terület m2

Megnevezése

Bruttó érték Ft

173

8529

Általános Iskola

662832720

355/1

570

Szoc. otthon

3504273

375

2727

Művelődési Otthon

54182726

392

2393

Orvosi rendelő

35597785

474

2363

Polgármesteri Hivatal

14691242

607

1624

Gyógyszertár

16839250

626

15461

Sporttelep

9931603


Csónakkikötő

18340200

669

4738

Park

3849000

400

542

Védőnői Tanácsadó

4986330

4. melléklet az 5/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat korlátozottan képes üzleti vagyona

072/2

17214

Szántó

Bruttó érték Ft

2/2

830

Beépítetlen terület

249000

28/2

2699

Beépítetlen terület

1350000

89

325

Beépítetlen terület

163000

232

1187

Lakóház

3691252

391

2765

Beépítetlen terület

1383000

393/3

2426

Raktár

16214400

393/4

2702

Raktár

16444390

420

1064

Beépítetlen terület

532000

421/2

1122

Beépítetlen terület

561000

431

858

Beépítetlen terület

429000

432

956

Beépítetlen terület

478000

433

1173

Beépítetlen terület

587000

434

1755

Beépítetlen terület

878000

435/5

8693

Beépítetlen terület

4347000

436

2026

Beépítetlen terület

1013000

437

982

Beépítetlen terület

491000

438

1000

Beépítetlen terület

500000

439

1000

Beépítetlen terület

500000

440

1104

Beépítetlen terület

552000

476

1249

Beépítetlen terület

625000

523

896

Lakótelek

896000

584/3

1930

Lakóház

2280000

603/9

840

Beépítetlen terület

1680000

604

563

Játszótér

2473074

627/28

4174

Beépítetlen terület

98000

665/4

1311

Beépítetlen terület

100000

666

520

Beépítetlen terület

260000

667/3

389

Beépítetlen terület

195000

667/4

510

Beépítetlen terület

255000

667/5

642

Beépítetlen terület

321000

667/8

331

Beépítetlen terület

166000

667/10

613

Beépítetlen terület

307000

667/15

495

Beépítetlen terület

248000

768

5115

Játszótér

4935074

785

1438

Beépítetlen terület

1000000

786

1404

Beépítetlen terület

1000000

804

483

Beépítetlen terület

483000

810/1

9116

Beépítetlen terület

3647000

810/6

809

Beépítetlen terület

81000

810/7

546

Beépítetlen terület

55000

810/21

734

Beépítetlen terület

73000

810/22

669

Beépítetlen terület

67000

811

1875

Beépítetlen terület

188000

822/26

1389

Beépítetlen terület

139000

822/48

2012

Beépítetlen terület

2012000

836

4000

Beépítetlen terület

38000

854

1671

Beépítetlen terület

1250000

06/38

21663

Szántó

6499000

08/2

6213

Szántó

639485

010/36

5855

Szántó

2342000

010/41

19832

Rét

1000

010/42

14443

Rét

900900

016/4

7343

Szántó

734300

042/8/A/

62

Lakás

6000

042/9/A/

90

Lakás

540415

0122/20

42345

Községi mintatár

2264000

029/5

6410

Beépítetlen telep

641000

1a. első oszlop:Hrsz

1b. második oszlop: terület m2

1c. harmadik oszlop: megnevezés

1d. negyedik oszlop: bruttó érték Ft-ban