Balatonszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016(II.25.) önkormányzati rendelete

a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2016. 02. 26

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016(II.25.) önkormányzati rendelete

a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról

2016.02.26.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva , a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. §-ában, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.)142. §-ában, 152. §-ában, 234. § (3)-(4) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1/A. A rendelet hatálya

1/A. § (1a) A rendelet a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalában (a továbbiakban: Önkormányzati Hivatal) közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre terjed ki.

(1b) A 2. §-ban foglalt rendelkezéseket a f ő á l l á s ú polgármesterre is alkalmazni kell.

(1c) E rendeletben a képviselő-testület hatásköre – a Kttv. keretei között – a köztisztviselők részére nyújtandó szociális, jóléti kulturális, egészségügyi juttatások, támogatások (továbbiakban: juttatás) keretjellegű megállapítására, valamint az illetménykiegészítés megállapítására terjed ki. Az egyes juttatások mértékének megállapítására, kifizetésére, elszámolására, visszafizetésére vonatkozó részletszabályokat – a Kttv. 152. § (2) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján – a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja a meg.

1/B. Illetménykiegészítés megállapítása

1/B. § (1a) A köztisztviselők illetménykiegészítésre jogosultak, melynek mértéke a Kttv. 234. § (3) bekezdés c) pontja és a (4) bekezdés alapján.

a) a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők esetén legfeljebb az alapilletmény 30%-a,

a) a középiskolai végzettségű köztisztviselők esetén legfeljebb az alapilletmény 20%-a lehet.

(1b) Az illetménykiegészítés 2016. évre megállapított mértéke:

a) felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetén az alapilletmény 15%-a,

a) középfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetén az alapilletmény 15%-a.

(1c) 2017. évtől a köztisztviselő illetménykiegészítését évente a költségvetésről szóló rendelet állapítja meg.

1/C. Képzettségi pótlék

1/C. § A jegyző jogszabályban meghatározott keretek között képzettségi pótlékot állapíthat meg.

1/D. Köztisztviselők számára biztosított egyéb juttatások, támogatások

1/D. § A képviselő-testület a Kttv. által kötelezően előírt juttatásokon kívül – a Kttv. 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján a 152. § (1) bekezdésében meghatározott juttatási formák közül – a köztisztviselők számára az alábbi visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

a) törvényben szabályozott cafetéria juttatás

a) szociális támogatás

a) szemüveg készítésének díjához történő hozzájárulás

a) képzési, továbbképzési támogatás

a) illetményelőleg

a) kegyeleti támogatás a köztisztviselő és közeli hozzátartozójának halála esetén.

1/E. Jutalmazási szabályok

1/E. § (1a) A Kttv. 154. §-ában foglaltakra is figyelemmel a köztisztviselőket az éves költségvetés eredményes teljesítése esetén, a költségvetési lehetőségekre figyelemmel adott közszolgálati feladat kiemelkedő teljesítéséért, illetve feladataiknak hosszabb időn át történő eredményes végzéséért teljesítményértékelésük alapján a jegyző jutalomban részesítheti. Az adható jutalom mértéke személyenként a tárgyévben nem haladhatja meg a köztisztviselő 2 havi illetményét.

(1b) A jutalomkeret összegéről a fenntartó önkormányzatok minden év november havi együttes ülés keretében döntenek.

1/F. Záró rendelkezések

1/F. § (1a) E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2016.évi juttatások megállapítása során már alkalmazni kell.

(1b) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Balatonszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről és a köztisztviselőt megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 3/2010.(II.25.)önkormányzati rendelete hatályát veszti.