Mesztegnyő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2013. 02. 15- 2013. 09. 16

Mesztegnyő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

2013.02.15.

Mesztegnyő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontjában, valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdése alapján az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Általános rendelkezések

(1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervként működő intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet. Ennek felsorolását e rendelet

1. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

2. § Az önkormányzat 2013.évi költségvetése

A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2013. évi költségvetését
267 203 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,
267 203 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással
állapítja meg.
Ezen belül:
- a működési célú bevételt 254 087 e Ft-ban
ebből:
- intézményi működési bevételek 30 011 e Ft-ban
- közhatalmi bevételek 17 300 e Ft-ban
- működési célú pénzeszközátvétel
államháztartáson kívülről 500 e Ft-ban
- önkormányzatok költségvetési támogatása 117 137 e Ft-ban
- működési célú támogatásértékű bevételek 88 107 e Ft-ban
- támogatási kölcsönök visszatérülése
államháztartáson kívülről 306 e Ft-ban
- előző évi pénzmaradványt 726 e Ft-ban
- a működési célú kiadásokat 254 087 e Ft-ban
ebből:
- a személyi juttatások kiadásait 105 795 e Ft-ban
- a munkaadókat terhelő járulékokat és a
szociális hozzájárulási adót 28 545 e Ft-ban
- a dologi kiadásokat 80 830 e Ft-ban
- az ellátottak pénzbeli juttatásait 33 304 e Ft-ban
- egyéb működési célú kiadásokat 4 513 e Ft-ban
- működési kölcsönök nyújtása áh-on kívülre 100 e Ft-ban
- az általános tartalékot 1 000 e Ft-ban
- a felhalmozási célú bevételt 13 116 e Ft-ban
ebből:
- finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 13 116 e Ft-ban
- a felhalmozási célú kiadást 13 116 e Ft-ban
ebből:
- intézményi beruházások összegét 11 916 e Ft-ban
- felújítások összegét 0 e Ft-ban
- felhalmozási célú pénzeszköz átadás áh-on belülre 1 200 e Ft-ban
állapítja meg.

3. § Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mellékletei

(1) A helyi önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételeit forrásonként e rendelet

2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat és költségvetési szerveinek kiadásait e rendelet

3. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítási és beruházási kiadásokat célonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet

6. melléklete tartalmazza.

(6) A képviselő-testület az önkormányzat nem intézményi bevételeit és kiadásait e rendelet

7. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek bevételeit és kiadásait e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szervek bevételeit és kiadásait e rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.

(9) A képviselő-testület az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervek engedélyezett létszámát e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az önkormányzat 2012.évre vonatkozóan adósságot keletkeztető fejlesztési célt nem hagyott jóvá.

(12) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

(13) Az önkormányzat és a költségvetési szervek kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatainak bontását a 15. melléklet tartalmazza.

4. § A bevételi többlet kezelése

(1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolításáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésen dönt.

5. § Általános és céltartalék

(1) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 1 000 ezer Ft összegben állapítja meg.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

6. § Több éves kihatással járó feladatok

A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 13. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

7. § Előirányzat-felhasználási ütemterv

A 2013. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

8. § A 2013. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

(1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át a költségvetési főösszeg 2%-a erejéig.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 14. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

9. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

10. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

11. § A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Közös Önkormányzati Hivatal.

12. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

13. § A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

(1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)-(5) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a (3) – (5) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket a költségvetési rendeletben történő átvezetése, annak módosítása után, a testület döntésének megfelelően használhatják fel.

(5) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

14. § Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

(1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

15. § Támogatási szerződés

(1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A képviselő-testület évente a november 15-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

16. § A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

17. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően kerülnek kiutalásra.

18. § Önkormányzati biztos kirendelése

(1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

19. § Záró és egyéb rendelkezések

(1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(3) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik a helyben szokásos módon.

1. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének címrendje
Cím száma Cím neve
A Mesztegnyő Községi Önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei

1. Mesztegnyő - Nikla - Tapsony - Gadány - Csömend - Hosszúvíz Községek Közös Önkormányzati Hivatala (továbbiakban: Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal)

A Mesztegnyő Községi Önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei

2. Mesztegnyői Óvoda

3. Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézmény

A Mesztegnyő Községi Önkormányzat költségvetésében szereplő - nem intézményi kiadások

4. Nem intézményi kiadások

2. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat bevételei

e Ft-ban

B e v é t e l e k

2013.

I. Működési bevételek

I/1.Intézményi működési bevételek

1.

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

9 400

2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

8 786

3.

Egyéb saját bevételek

200

4.

Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke

375

5.

Bérleti és lízingdíj bevételek

2 005

ezen belül: Lakbér

800

6.

Intézményi ellátási díjak

2 300

7.

Alkalmazottak térítése

1 000

8.

Alkalmazott,hallgató,tanuló stb. kártérítése

0

9.

Egyéb saját működési bevételek összesen (1+…+8):

24 066

10.

Kiszámlázott termékek és szolgáltatások ÁFA-ja

5 840

11.

ÁFA bevételek, - visszatérülések összesen (10):

5 840

12.

Működési célú kamatbevétel áh-n kívűlről:

105

13.

Intézményi működési bevételek összesen (9+11+12):

30 011

I/2: Közhatalmi bevételek

14.

Gépjárműadó

2 200

15.

Ökormányzatoknak átengedett egyéb közhatalmi bevételek

300

ezen belül: Pótlékok, bírságok bevétele

300

16.

Önkormányzatoknak átengedett közhatalmi bevételek (14+15):

2 500

17.

Építményadó

1 700

18.

Magánszemély kommunális adója

2 800

19.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

10 000

20.

Helyi adók és adójellegű bevételek (17+18+19):

14 500

21.

Egyéb közhatalmi bevételek (szabálysértés):

300

22.

Közhatalmi bevételek összesen (16+20+21):

17 300

I/3.: Működési célú átvett pénzeszközök

23.

Működési célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívűlről

500

24.

Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól

0

25.

Műk.-i célú pénzeszk.átvétel áh-on kívűlről összesen (23+24):

500

B e v é t e l e k

2013.

I/4: Működési célú támogatások államháztartáson belülről

26.

A települési önk.-ok működésének támogatása

28 883

27.

Köznevelési és Gyermekétkeztetési feladatok támogatása

43 408

ezen belül: Óvoda bér, illetve működtetési támogatása

29 332

Óvodai, iskolai étkeztetés tmogatása

14 076

28.

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

3 125

29.

Szociális és Gyermekjóléti feladatok támogatása

20 645

ezen belül: Pénzbeli szociális ellátások támogatása

5 013

Szociális és Gyermekjóléti alapszolg.támogatása

14 248

Szociális étkeztetés támogatása

1 384

30.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

1 556

31.

Központosított működési célú e.i.(Üdülőhelyi feladatok tám.)

11

32.

Működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás

19 509

33.

Önkormányzat működési célú költségvetési támogatása (26+…+32):

117 137

Működési célú támogatásértékű bevétel….

34.

Központi költségvetési szervektől

25 910

35.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

3 790

36.

Elkülönített állami pénzalapoktól

20 930

37.

Helyi Önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

37 477

38.

Működési célú támogatásértékű bevételek összesen (34+…+37):

88 107

39.

Működési célú támogatások áh-on belülről össz:(13+22+25+33+38):

253 055

II. Felhalmozási bevételek

II/1. Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

40.

Tám.értékű beruh-i bev. fejezeti kez.-ű e.i-tól hazai prog-ra

9 216

41.

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek összesen (40):

9 216

II/2: Sajátos felhalmozási bevételek

42.

Egyéb önk.-i vagyon üzemeltetéséből,konc-ból sz. bev.

3 900

43.

Sajátos felhalmozási bevételek összesen (42):

3 900

44.

Felhalmozási bevételek mindösszesen (41+43):

13 116

III. Kölcsönök

45.

Támogatási kölcsönök visszatérülése áh-n kívűlről

306

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II+III)

266 477

IV. Előző évi pénzmaradvány

46.

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele

726

47. BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I+…+IV):

267 203

3. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat kiadásai

e Ft-ban

K i a d á s o k

2013.

Működési kadások

1.

Személyi juttatások

105 795

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és Szociális hozzájárulási adó

28 545

3.

Dologi kiadások

80 830

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 304

5.

Egyéb működési célú támogatások

4 513

6.

Működési kiadások összesen (1+…+5):

252 987

Felhalmozási kiadások

7.

Intézményi Beruházások

11 916

8.

Felújítások

0

9.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 200

10.

Lakástámogatás

0

11.

Lakásépítés

0

12.

Felhalmozási kiadások összesen (7+…+11):

13 116

13. Működési kölcsönök nyújtása

100

14. Működési célú Általános tartalék

1 000

Kiadások mindösszesen (6+12+13+14):

267 203

4. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szerveinek felhalmozási célú bevételei és kiadásai
e Ft-ban
Megnevezés 2013.
Bevételek
Felhalmozási és tőkejellegű bevételek 3 900
vizi közmű koncessziós díj 3 900
Támogatás értékű felhalm.-i bevétel 9 216
Leader-Erdei Iskola pályázati bevétel 4 344
Leader-Térfigyelő kamerarendszer kiépítése 1 784
Tám.értékű beruh-i bev. fejezeti kez.-ű e.i-tól hazai prog-ra 3 088

Bevételek összesen: 13 116
Kiadások
Önkormányzati forrás Külső forrás
Felújítások 0

Beruházások 11 916
Erdei Iskola 677 2 506
Energetikai beruházás 2 540
Járművek vásárlása, értékesítése 1 270
Térfigyelő kamerarendszer kiépítése 482 1 784
Gépek, berendezések vásárlása 2 657
Tám.ért.felhalm.-i kiadás helyi önk.-nak ( konc.díj átadása) 1 200
Kiadások összesen: 13 116

5. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások részletezése
e Ft-ban
Szakfeladat Ellátás megnevezése 2013.

882116-1 Ápolási díj (helyi megállapítás) Szt.43/B. § 900
882122-1 Átmeneti segély Szt. 45. § 100
882123-1 Temetési segély Szt. 46. § 100
882124-1 Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás (helyi megállapítás) Gyvt. 21. § 50
882129-1 Egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás 1 100
ebből: Bursa ösztöndíj támogatás 600
Születési támogatás 250
Beiskolázási-Tanévkezdési támogatás 250
Rászorultságtól függõ pénzbeli szociális, gyermekvédelmi ellátások összesen: 2 250
882202-1 Közgyógyellátás Szt. 49. § 0
Természetben nyújtott szociális ellátások: 0
Önkormányzatok által folyósított ellátások összesen: 2 250
882129-1 Kamatmentes kölcsön nyújtása 100
Önkormányzatok által folyósított ellátások mindösszesen: 2 350

6. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az Európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

Projekt megnevezése forintban

FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader fejezet - Erdei Iskolák fejlesztése célterület


A támogatás összege: 4 343 843
Saját forrás 2013-ban: 676 697
Összesen: 5 020 540


VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési stratégiák Leader fejezet - Közbiztonság megteremtését segítő fejlesztések támogatása célterület


A támogatás összege: 1 783 930
Saját forrás 2013-ban: 481 661
Összesen: 2 265 591

7. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi bevételek és kiadások
e Ft-ban
Önkormányzati nem intézményi bevételek

I.: Intézményi működési bevételek 29 956
Ezen belül: Egyéb saját bevételek 24 016
ÁFA bevételek, visszatérülések 5 840
Hozam és kamatbevételek 100
II.: Közhatalmi bevételek 15 490
III.: Működési célú átvett pénzeszköz áh.-on kív. 500
IV.: Működési célú támogatások áh.-on belülről 102 370
Ezen belül: Önkormányzat működési célú költségvetési támogatása 51 740
Mködési célú támogatásértékű bevételek: 50 630
V.: Felhalmozási bevételek 13 116
VI: Támogatási kölcsönök visszatérülése áh.-on kívűlről 306
VII.: Előző évi pénzmaradvány igénybevétele 0
Bevételek mindösszesen (I+…+VII): 161 738

Önkormányzati nem intézményi kiadások

I.: Működési kiadások 148 967
Ezen belül: Személyi jellegű kiadások 37 727
Munkaadókat terhelő járulékok 10 256
Dologi jellegű és egyéb folyó kiadások 62 167
Ellátottak pénzbeli juttatásai 33 304
Egyéb működési célú támogatások 4 513
Általános tartalék 1 000
II.: Felhalmozási kiadások 12 671
Ezen belül: Felújítás 0
Beruházások 11 471
Egyéb felhalmozási kiadás 1 200
III.: Támogatási kölcsön nyújtása áh.-on kívűlre 100
Kiadások mindösszesen (I+II+III): 161 738

8. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek bevételei és kiadásai
e Ft-ban
Bevételek Közös Hivatal Bevételek összesen

I.: Intézményi működési bevételek: 55 55
Ezen belül: Egyéb saját bevételek 50 50
ÁFA bevételek, visszatérülések 0 0
Hozam és kamatbevételek 5 5
II.: Működési célú átvett pénzeszköz áh.-on kív: 0 0
III.: Működési célú támogatásértékű bevételek: 4 892 4 892
Ezen belül: Helyi önkormányzattól 4 892 4 892
Társulástól 0 0
IV.: Irányító szervtől kapott támogatás: 47 128 47 128
V.: Előző évi pénzmaradvány igénybevétele: 0 0
Bevételek mindösszesen (I+II+III+IV+V): 52 075 52 075

Kiadások Közös Hivatal Kiadások összesen

I.: Működési kiadások: 52 075 52 075
Személyi jellegű kiadások 34 040 34 040
Munkaadókat terhelő járulékok 9 035 9 035
Dologi jellegű és egyéb folyó kiadások 9 000 9 000
II.: Felhalmozási kiadások: 0 0
Kiadások mindösszesen (I+II): 52 075 52 075

9. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önállóan működő költségvetési szervek bevételei és kiadásai
e Ft-ban
Bevételek Mesztegnyői Óvoda Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Bevételek Összesen
I.: Intézményi működési bevételek: 0 0 0
Ezen belül: Egyéb saját bevételek 0 0 0
ÁFA bevételek, visszatérülések 0 0 0
Hozam és kamatbevételek 0 0 0
II.: Működési célú támogatásértékű bevételek: 0 5 959 5 959
Ezen belül: Helyi önkormányzattól 0 5 959 5 959
Társulástól 0 0 0
III.: Irányító szervtől kapott támogatás: 32 457 14 248 46 705
IV.: Előző évi pénzmaradvány igénybevétele: 0 726 726
Bevételek mindösszesen (I+II+III+IV): 32 457 20 933 53 390

Kiadások Mesztegnyői Óvoda Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Kiadások Összesen

I.: Működési kiadások: 32 012 20 933 52 945
Személyi jellegű kiadások 19 240 14 788 34 028
Munkaadókat terhelő járulékok 5 317 3 937 9 254
Dologi jellegű és egyéb folyó kiadások 7 455 2 208 9 663
II.: Felhalmozási kiadások: 445 0 445
Kiadások mindösszesen (I+II): 32 457 20 933 53 390

10. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési szerv(ek) engedélyezett létszáma

Költségvetési szervek Létszám Teljes munkaidős Rész- munkaidős
Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek 13 13 0

Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal 13 13 0

Az önállóan működő költségvetési szervek 20 19 1

Mesztegnyői Óvoda 11 11 0

Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 9 8 1

Önkormányzat 9 7 2
Szociális étkeztetés 0,5 0 0,5
Védőnői szolgálat 1 1 0
Igazgatás 1 0 1
Faluház 1 1 0
Város és Községgazdálkodás 0,5 0 0,5
Konyha 5 5 0
Létszám összesen: 42 39 3

11. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A közfoglalkoztatásban részt vevők létszáma

Program neve

Létszám

Teljes munkaidős

Rész- munkaidős

START téli közfoglalkoztatás

8

8

0

START mezőgazdasági földutak rendbetétele

16

0

16

Huzamosabb idejű közfoglalkoztatás

20

0

20

Létszám összesen:

44

8

36

Tényleges létszámok időpont meghatározással

Létszám

Teljes munkaidős

Rész- munkaidős

START téli közfoglalkoztatás 03.01.-12.31.

8

8

0

START mezőgazdasági földutak rendbetétele 04.01.-12.31.

16

0

16

Huzamosabb idejű közfoglalkoztatás 03.01.-07.31.

10

0

10

Huzamosabb idejű közfoglalkoztatás 09.01.-01.31.

10

0

10

Létszám összesen:

44

8

36

12. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat összevont költségvetési mérlege

e Ft-ban

Bevételek

2013. évi terv

Kiadások

2013.évi terv

Költségvetési Bevételek

Költségvetési Kiadások

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

Működési célú bevételek

253 055

Működési célú kiadások

252 987

Intézményi működési bevételek

30 011

Személyi jellegű kiadások

105 795

Közhatalmi bevételek

17 300

Munkaadót terhelő járulékok és Szociális hozzájárulási adó

28 545

Működési célú átvett pénzeszköz

500

Önkormányzat működési célú költségvetési tám.-a

117 137

Dologi kiadások

80 830

Működési célú támogatásértékű bevételek

88107

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 304

Előző évi működési célú pénzmaradvány átvétele

0

Egyéb működési célú kiadások

4 513

Felhalmozási célú bevételek

13 116

Felhalmozási célú kiadások

13 116

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

3 900

Intézményi beruházások

11 916

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

9 216

Felújítások

0

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

0

Egyéb felhalmozási kiadások

1 200

Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése

306

Támogatási kölcsön nyújtása áh.-n kívűlre

100

Pénzforgalmi nélküli kiadások

0

Működési célú tartalékok

1 000

Általános tartalék, céltartalék

1 000

Felhalmozási célú tartalékok

0

Fejlesztési céltartalék

0

Költségvetési hiány

0

Működési hiány

0

Felhalmozási hiány

0

Finanszírozási célú kiadások

0

Működési célú hiteltörlesztés

0

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

Bevételek összesen
(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)

266 477

Kiadások összesen

267 203

A Költségvetés összesített hiánya

Működési hiány

0

Felhalmozási hiány

0

A hiány finanszírozásának módja

Belső forrásból

I. Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

726

II. Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

0

Külső forrásból

Működési célú hitelfelvétel

0

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0

Bevételek mindösszesen

267 203

Kiadások mindösszesen

267 203

Működési célú bevételek összesen

254 087

Működési célú kiadások összesen

254 087

Felhalmozási célú bevételek összesen

13 116

Felhalmozási célú kiadások összesen

13 116

13. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

az Önkormányzat többéves kihatással járó feladatainak bemutatása
e Ft-ban
Sor szám Kötelezettség jogcíme Köt. Váll.éve Kiadások vonzata évenként Össze- sen
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek:
1. Szemünk Fénye program 2008 871 1 832 1 925 1 983 2 075 2 159 2 196 2 246 2 133 17 420


Összesen: 871 1 832 1 925 1 983 2 075 2 159 2 196 2 246 2 133 0 17 420

14. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

az Önkormányzat 2013. évi előirányzat-felhasználási ütemterve

e Ft-ban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

Nov.

Dec.

Bevételek

1.Működési bevételek

1 501

4 202

2 101

2 401

2 401

2 401

2 401

2 401

2 401

2 401

2 401

3 001

30 011

2.Közhatalmi bevételek

865

2 422

1 211

1 384

1 384

1 384

1 384

1 384

1 384

1 384

1 384

1 730

17 300

3.Működési célú átvett pe.

25

70

35

40

40

40

40

40

40

40

40

50

500

4.Önk.műk.-i célú ktgv.tám.

5 857

16 399

8 200

9 371

9 371

9 371

9 371

9 371

9 371

9 371

9 371

11 714

117 137

5.Műk.-i célú tám.értékű b.

4 405

12 335

6 167

7 049

7 049

7 049

7 049

7 049

7 049

7 049

7 049

8 811

88 107

6.Felhalm.-i célú bev.

656

1 836

918

1 049

1 049

1 049

1 049

1 049

1 049

1 049

1 049

1 312

13 116

7.Tám.-i kölcsön vtér.

15

43

21

24

24

24

24

24

24

24

24

31

306

8.Pénzmaradvány ig.-be v.

36

102

51

58

58

58

58

58

58

58

58

73

726

9.Bevételek (1-8):

13 360

37 408

18 704

21 376

21 376

21 376

21 376

21 376

21 376

21 376

21 376

26 720

267 203

Kiadások

10.Működési kiadások

12 649

35 418

17 709

20 239

20 239

20 239

20 239

20 239

20 239

20 239

20 239

25 299

252 987

11.Felújítási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

12.Beruházási kiadások

0

0

1 270

3 583

130

1 263

2 940

1 264

2 266

400

0

0

13 116

13.Tartalék

50

140

70

80

80

80

80

80

80

80

80

100

1 000

14. Tám.-i kölcsön áh-n k.

50

50

100

14.Kiadások (10-14):

12 699

35 608

19 049

23 902

20 449

21 582

23 259

21 633

22 585

20 719

20 319

25 399

267 203

15. melléklet a 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak bemutatása

Intézmény megnevezése

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

bevétel

kiadás

bevétel

kiadás

Önkormányzat

157 932

152 339

3 806

9 399

Mesztegnyői Óvoda

32 457

32 457

Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal

52 075

52 075

Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézmény

20 933

20 933

összesen:

263 397

257 804

3 806

9 399

Bevételek mindösszesen:

267 203

Kiadások mindösszesen:

267 203