Mesztegnyő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (III. 26.) önkormányzati rendelete

a képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2014. (XI.03.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 03. 27- 2015. 03. 27

Mesztegnyő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (III. 26.) önkormányzati rendelete

a képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2014. (XI.03.) önkormányzati rendelet módosításáról

2015.03.27.

Mesztegnyő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § A képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2014. (XI.03.) önkormányzati rendelet a következő VII/A. fejezettel és 74/A. §-al egészül ki:

VII/A. Fejezet
Együttműködés a Mesztegnyői Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

74/A. § (1) Az önkormányzat – együttműködési megállapodás alapján – teljes körűen biztosítja a Mesztegnyői Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének (a továbbiakban: RNÖ képviselőtestülete) működéséhez szükséges tárgyi feltételeket, amelynek során ingyenesen helyiséget biztosít az önkormányzat tulajdonában álló, 8706. Mesztegnyő, Szabadság tér 6. szám alatti volt GAMESZ épületben. A helyiséghez és annak infrastruktúrájához kapcsolódó rezsiköltségeket – a telefonhasználat kivételével – és fenntartási költségeket az önkormányzat viseli. Az önkormányzat biztosítja továbbá a Mesztegnyői Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestülete üléseinek, döntéseinek előkészítése során a személyi és tárgyi feltételeket, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátásáról a Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatalon keresztül.

(2) A jegyző vagy az aljegyző részt vesz az RNÖ képviselőtestület ülésein és jelzi amennyiben törvénysértést észlel.

(3) Az önkormányzat – együttműködési megállapodás alapján – a Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal útján közreműködik a költségvetési koncepció, költségvetés-tervezet, féléves, háromnegyedéves beszámoló, ill. zárszámadás határidőben történő elkészítésében. Az önkormányzat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat költségvetéssel, zárszámadással kapcsolatos határozatainak törvényességéért, a bevételi és kiadási előirányzatok megállapításáért, a gazdálkodásáért felelősséggel nem tartozik.”

2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről és egységes szerkezetbe foglalásáról a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.