Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete

a Karácsonyi önkormányzati támogatásról

Hatályos: 2023. 11. 23

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete

a Karácsonyi önkormányzati támogatásról

2023.11.23.

Babócsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A képviselő-testület évente egy alkalommal Karácsonyi önkormányzati támogatást nyújt a településen található lakott ingatlanok ünnepekre való felkészülésével kapcsolatos költségek viseléséhez.

(2) A támogatás a lakott ingatlanban állandó lakóhellyel rendelkező személynek állapítható meg. A megállapítás szempontjából a személyiadat- és lakcímnyilvántartás tárgyév november 21. napján érvényes adatai az irányadók.

(3) Egy lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg a támogatás, függetlenül a lakott ingatlanban lévő háztartások és lakosok számától.

(4) A támogatás mértéke 30 000 forint/lakott ingatlan.

(5) A támogatást a képviselő-testület jövedelemtől függetlenül, tárgyév december hónapjában, egyszeri pénzbeli támogatásként, hivatalból indult eljárás keretén belül biztosítja.

(6) A képviselő-testület az e rendelet szerinti támogatással kapcsolatos hatáskört a polgármesterre ruházza át.

(7) A polgármester legkésőbb az adott év december 6. napjáig írásban értesíti a támogatásra jogosult személyeket a támogatás formájáról és összegéről, a támogatás átvételének helyéről, időpontjáról és a támogatás átvételének végső időpontjáról.

(8) A támogatás legkésőbb a tárgyév december 20. napjáig kerül kifizetésre az önkormányzat házipénztárából a jogosult személy részére. A határidő elmulasztása jogvesztő.

2. § Hatályát veszti a szociális ellátásokról szóló 6/2022. (X. 21.) önkormányzati rendelet 9. alcíme.

3. § Ez a rendelet 2023. november 23-án lép hatályba.