Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 13

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.13.

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 560 133 043 Ft bevétellel

b) 560 133 043 Ft kiadással

állapítja meg.

(2) A bevételi főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) Működési költségvetés bevételei 200 555 298 Ft

aa) Önkormányzat működési támogatásai 28 937 742 Ft

ab) Működési célú támogatások államháztartáson belülről 68 197 556 Ft

ac) Közhatalmi bevételek 98 000 000 Ft

ad) Működési bevételek 5 420 000 Ft

ae) Működési célú átvett pénzeszközök 0 Ft

b) Felhalmozási költségvetés bevételei 0 Ft

ba) Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről 0 Ft

bb) Felhalmozási bevételek 0 Ft

bc) Felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0 Ft

c) Finanszírozási bevételek 359 577 745 Ft

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) Működési költségvetés kiadásai 326 238 890 Ft

aa) Személyi juttatások 77 927 573 Ft

ab) Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 8 194 518 Ft

ac) Dologi kiadások 69 134 293 Ft

ad) Ellátottak pénzbeli juttatásai 18 000 000 Ft

ae) Egyéb működési célú kiadások 142 766 252 Ft

af) Tartalék 10 216 254 Ft

b) Felhalmozási költségvetés kiadásai 232 736 643 Ft

ba) Beruházások 2 556 143 Ft

bb) Felújítások 230 180 500 Ft

bc) Egyéb felhalmozási kiadások 0 Ft

c) Finanszírozási kiadások 1 157 510 Ft

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 2. és 3. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 2. és 3. mellékletek szerint állapítja meg.

(6) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 4., 5. és 6. melléklet részletezi.

(7) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(8) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből vagy az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételével történik.

A költségvetés részletezése

4. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások és felújítások kiadásainak részletezését a 9. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) Az éves (tervezett) létszám előirányzatot, a közfoglalkoztatottak létszámát a 11. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az önkormányzat a kiadások között 10 216 254 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg.

(7) Az önkormányzat lakosságnak juttatott támogatásait, a szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a 12. melléklet részletezi.

(8) Az önkormányzat által nyújtott támogatások, kölcsönök részletezését a 13. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat által átvett pénzeszközök részletezését a 14. melléklet tartalmazza.

(10) A helyi adók és egyéb közhatalmi bevételek részletezését a 15. melléklet tartalmazza.

Béren kívüli, és béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatások

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak részére cafeteria juttatásként éves nettó 200 000 Ft-ot biztosít SZÉP Kártyára utalással.

(2) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak részére a munkába járással kapcsolatos gépjármű költségtérítést 30 Ft/km összegben állapítja meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(5) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

7. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 300 000 Ft összeghatárig - mely esetenként a 100 000 Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet fentiek szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

Támogatási szerződés

8. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,

j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

(3) Nem folyósítható támogatás azon szervezetek részére, melyeknek lejárt határidejű tartozása van az önkormányzat felé, illetve az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezet működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. §-a és 75. §-a alapján a beszámolójának letétbe helyezését nem teljesítette.

(4) Az önkormányzati támogatások felhasználását és a felhasználásról adott számadást ellenőrizni kell.

(5) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

Követelések

9. § (1) A lejárt követelés behajtásáról a polgármester köteles intézkedni.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 97. §-ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a polgármester az alábbi esetekben saját hatáskörben engedélyezheti a meg nem térült követelések törlését:

a) a felszámolási eljárás alá vont szervezettel szemben fennálló meg nem térült követelés,

b) egyéb, végrehajtás során behajthatatlanná vált, valamint bírósági döntéssel alátámasztott behajthatatlan követelés,

c) a kis összegű lejárt követelések közül azok esetében, melyek érvényesítésével kapcsolatos költségei igazoltan meghaladják a követelés összegét, vagy a követelés összege nem éri el a 10 000 Ft-ot, amennyiben az önkéntes teljesítésre történő felszólítás eredménytelenül zárult.

(3) Követelés lemondásáról a (2) bekezdésben foglaltak kivételével kizárólag a képviselő-testület dönthet.

Készpénzben történő kifizetések

10. § Az Áht. 107. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a képviselő-testület a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

a) készpénzfizetési számlák,

b) vásárlási előleg,

c) munkavállalók illetmény előlege,

d) munkavállalók utazási költségtérítése,

e) munkavállalók belföldi kiküldetése,

f) polgármester, önkormányzati képviselők tiszteletdíja, költségtérítése,

g) közfoglalkoztatásban dolgozók munkabére,

h) pénzbeli szociális és gyermekvédelmi ellátások.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

12. § A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

13. § Hatályát veszti az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (III. 7.) önkormányzati rendelet, az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 4/2017. (III. 14.) önkormányzati rendelet és az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 3/2018. (III. 13.) önkormányzati rendelet.

14. § Ez a rendelet 2024. március 13-án lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Az önkormányzat költségvetési szervei

1

-

2

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

3

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

4

Köztemető-fenntartás és működtetés

5

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

6

Informatikai fejlesztések, szolgáltatások

7

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

8

Országos közfoglalkoztatási program

9

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

10

Ár- és belvíz védelemmel összefüggő tevékenységek

11

Telepszerű lakókörnyezetek felszámolását célzó programok

12

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

13

Közvilágítás

14

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

15

Háziorvosi ügyeleti ellátás

16

Háziorvosi ellátás

17

Fogorvosi alapellátás

18

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

19

Ifjúság-egészségügyi gondozás

20

Könyvtári szolgáltatások

21

Közművelődés – közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

22

Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

23

Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

24

Egyéb szabadidős szolgáltatás

25

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

26

Biztos Kezdet Gyerekház

27

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

2. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Kiadások (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező
feladatok

önként
vállalt
feladatok

államigaz-gatási
feladatok

ÖSSZESEN

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

60 362 607

60 362 607

2

Normatív jutalmak

K1102

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

4

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

5

Végkielégítés

K1105

6

Jubileumi jutalom

K1106

7

Béren kívüli juttatások

K1107

1 625 066

1 625 066

8

Ruházati költségtérítés

K1108

9

Közlekedési költségtérítés

K1109

681 000

681 000

10

Egyéb költségtérítések

K1110

11

Lakhatási támogatások

K1111

12

Szociális támogatások

K1112

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

62 668 673

62 668 673

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

14 898 900

14 898 900

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

360 000

360 000

17

Egyéb külső személyi juttatások

K123

18

Külső személyi juttatások

K12

15 258 900

15 258 900

19

Személyi juttatások

K1

77 927 573

77 927 573

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

8 194 518

8 194 518

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

11 546 210

11 546 210

23

Árubeszerzés

K313

24

Készletbeszerzés

K31

11 546 210

11 546 210

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

385 000

385 000

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

435 000

435 000

27

Kommunikációs szolgáltatások

K32

820 000

820 000

28

Közüzemi díjak

K331

15 351 069

15 351 069

29

Vásárolt élelmezés

K332

691 630

691 630

30

Bérleti és lízing díjak

K333

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

3 409 381

3 409 381

32

Közvetített szolgáltatások

K335

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

34

Egyéb szolgáltatások

K337

27 959 483

27 959 483

35

Szolgáltatási kiadások

K33

47 411 563

47 411 563

36

Kiküldetések kiadásai

K341

37

Reklám- és propagandakiadások

K342

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

9 256 520

9 256 520

40

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

41

Kamatkiadások

K353

42

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

43

Egyéb dologi kiadások

K355

100 000

100 000

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

9 356 520

9 356 520

45

Dologi kiadások

K3

69 134 293

69 134 293

46

Társadalombiztosítási ellátások

K41

47

Családi támogatások

K42

48

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

49

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

50

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

51

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

52

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

53

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

18 000 000

18 000 000

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

18 000 000

18 000 000

55

Nemzetközi kötelezettségek

K501

56

Elvonások és befizetések

K502

119 035 474

119 035 474

57

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

58

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

60

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

17 730 778

17 730 778

61

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

62

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

63

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

64

Kamattámogatások

K510

65

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

6 000 000

6 000 000

66

Tartalékok-általános

K513

10 216 254

10 216 254

67

Tartalékok-cél

K513

68

Egyéb működési célú kiadások

K5

152 982 506

152 982 506

69

Működési kiadások összesen

326 238 890

326 238 890

70

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

71

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

72

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

73

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

2 012 711

2 012 711

74

Részesedések beszerzése

K65

75

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

76

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

543 432

543 432

77

Beruházások

K6

2 556 143

2 556 143

78

Ingatlanok felújítása

K71

181 244 488

181 244 488

79

Informatikai eszközök felújítása

K72

80

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

81

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

48 936 012

48 936 012

82

Felújítások

K7

230 180 500

230 180 500

83

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson
belülre

K81

84

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson
belülre

K83

86

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

87

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

88

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

89

Lakástámogatás

K87

90

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

91

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

92

Felhalmozási kiadások összesen

232 736 643

232 736 643

93

Költségvetési kiadások

K1-K8

558 975 533

558 975 533

94

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

95

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

96

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

97

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

98

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

99

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

100

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

101

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

102

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

103

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

104

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 157 510

1 157 510

105

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

106

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

107

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

108

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

109

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

1 157 510

1 157 510

110

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

111

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

112

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

113

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

114

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

115

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

116

Finanszírozási kiadások

K9

1 157 510

1 157 510

117

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

560 133 043

560 133 043

3. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Bevételek (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező
feladatok

önként
vállalt
feladatok

államigaz-gatási
feladatok

ÖSSZESEN

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

24 728 807

24 728 807

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

878 370

878 370

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 330 565

3 330 565

5

Működési célú központosított előirányzatok

B115

6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

7

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

28 937 742

28 937 742

8

Elvonások és befizetések bevételei

B12

9

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

68 197 556

68 197 556

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

97 135 298

97 135 298

14

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

15

Társaságok jövedelemadói

B312

16

Jövedelemadók

B31

17

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

18

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

19

Vagyoni tipusú adók

B34

3 000 000

3 000 000

20

Értékesítési és forgalmi adók

B351

95 000 000

95 000 000

21

Fogyasztási adók

B352

22

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

23

Gépjárműadók

B354

24

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

25

Termékek és szolgáltatások adói

B35

95 000 000

95 000 000

26

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

27

Közhatalmi bevételek

B3

98 000 000

98 000 000

28

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

29

Szolgáltatások ellenértéke

B402

1 900 000

1 900 000

30

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

3 500 000

3 500 000

31

Tulajdonosi bevételek

B404

32

Ellátási díjak

B405

33

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

34

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

35

Kamatbevételek

B408

36

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

37

Egyéb működési bevételek

B411

20 000

20 000

38

Működési bevételek

B4

5 420 000

5 420 000

39

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

40

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

41

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

42

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

43

Működési bevételek összesen

200 555 298

200 555 298

44

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

45

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

46

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

47

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

48

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

49

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

50

Immateriális javak értékesítése

B51

51

Ingatlanok értékesítése

B52

52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

53

Részesedések értékesítése

B54

54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

55

Felhalmozási bevételek

B5

56

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson
kívülről

B71

57

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson
kívülről

B72

58

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

59

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

60

Felhalmozási bevételek összesen

61

Költségvetési bevételek

B1-B7

200 555 298

200 555 298

62

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

63

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

64

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

65

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

66

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

67

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

68

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

69

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

70

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

71

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

72

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

73

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

126 841 102

126 841 102

74

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

232 736 643

232 736 643

75

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

76

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

77

Maradvány igénybevétele

B813

359 577 745

359 577 745

78

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

79

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

80

Központi, irányító szervi támogatás

B816

81

Betétek megszüntetése

B817

82

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

83

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

84

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

85

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

86

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

87

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

88

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

89

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

90

Finanszírozási bevételek

B8

359 577 745

359 577 745

91

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

560 133 043

560 133 043

4. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Ft)

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

28 937 742

Személyi juttatások

77 927 573

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

68 197 556

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 194 518

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

69 134 293

4.

Közhatalmi bevételek

98 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

18 000 000

5.

Működési bevételek

5 420 000

Egyéb működési célú kiadások

142 766 252

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

10 216 254

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Céltartalék

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

200 555 298

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

326 238 890

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

126 841 102

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

126 841 102

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Értékpapírok bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

1 157 510

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

126 841 102

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

1 157 510

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

327 396 400

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

327 396 400

26.

Költségvetési hiány:

126 841 102

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

5. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Ft)

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

2 556 143

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

230 180 500

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

143 326 500

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

232 736 643

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

232 736 643

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

232 736 643

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

232 736 643

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

232 736 643

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

232 736 643

27.

Költségvetési hiány:

232 736 643

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

6. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat költségvetési mérlege közgazdasági tagolásban (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

1

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

62 668 673

2

Külső személyi juttatások

K12

15 258 900

3

Személyi juttatások

K1

77 927 573

4

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

8 194 518

5

Készletbeszerzés

K31

11 546 210

6

Kommunikációs szolgáltatások

K32

820 000

7

Szolgáltatási kiadások

K33

47 411 563

8

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

9

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

9 356 520

10

Dologi kiadások

K3

69 134 293

11

Társadalombiztosítási ellátások

K41

12

Családi támogatások

K42

13

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

14

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

15

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

16

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

17

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

18

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

18 000 000

19

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

18 000 000

20

Nemzetközi kötelezettségek

K501

21

Elvonások és befizetések

K502

119 035 474

22

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

23

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

24

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

25

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

17 730 778

26

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

27

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

28

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

29

Kamattámogatások

K510

30

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

6 000 000

31

Tartalékok-általános

K513

10 216 254

32

Tartalékok-cél

K513

33

Egyéb működési célú kiadások

K5

152 982 506

34

Működési kiadások összesen

326 238 890

35

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

36

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

37

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

38

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

2 012 711

39

Részesedések beszerzése

K65

40

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

41

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

543 432

42

Beruházások

K6

2 556 143

43

Ingatlanok felújítása

K71

181 244 488

44

Informatikai eszközök felújítása

K72

45

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

46

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

48 936 012

47

Felújítások

K7

230 180 500

48

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

49

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

50

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

51

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

52

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

53

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

54

Lakástámogatás

K87

55

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

56

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

57

Felhalmozási kiadások összesen

232 736 643

58

Költségvetési kiadások

K1-K8

558 975 533

59

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

60

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

61

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

62

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 157 510

63

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

64

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

65

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

66

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

67

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

1 157 510

68

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

69

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

70

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

71

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

72

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

73

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

74

Finanszírozási kiadások

K9

1 157 510

75

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

560 133 043

76

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

77

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

28 937 742

78

Elvonások és befizetések bevételei

B12

79

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

80

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

81

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

82

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

68 197 556

83

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

97 135 298

84

Jövedelemadók

B31

85

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

86

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

87

Vagyoni tipusú adók

B34

3 000 000

88

Termékek és szolgáltatások adói

B35

95 000 000

89

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

90

Közhatalmi bevételek

B3

98 000 000

91

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

92

Szolgáltatások ellenértéke

B402

1 900 000

93

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

3 500 000

94

Tulajdonosi bevételek

B404

95

Ellátási díjak

B405

96

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

97

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

98

Kamatbevételek

B408

99

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

100

Egyéb működési bevételek

B411

20 000

101

Működési bevételek

B4

5 420 000

102

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

103

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

104

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

105

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

106

Működési bevételek összesen

200 555 298

107

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

108

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

109

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

110

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

111

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

112

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

113

Immateriális javak értékesítése

B51

114

Ingatlanok értékesítése

B52

115

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

116

Részesedések értékesítése

B54

117

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

118

Felhalmozási bevételek

B5

119

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

120

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

121

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

122

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

123

Felhalmozási bevételek összesen

124

Költségvetési bevételek

B1-B7

200 555 298

125

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

126

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

127

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

128

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

129

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

126 841 102

130

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

232 736 643

131

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

133

Maradvány igénybevétele

B813

359 577 745

134

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

135

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

136

Központi, irányító szervi támogatás

B816

137

Betétek megszüntetése

B817

138

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

139

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

359 577 745

140

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

141

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

142

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

143

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

144

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

145

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

146

Finanszírozási bevételek

B8

359 577 745

147

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

560 133 043

7. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Gst. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kiadási eredeti előirányzat

ebből kiadási
előirányzat fedezete-saját forrás

ebből kiadási előirányzat fedezete-adósságot keletkeztető ügylet

adósságot keletkeztető ügylet fajtája

adósságot keletkeztető ügylet rovatszáma (B8)

adósságot keletkeztető ügylet kezdő
időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati
időpontja

adósságot keletkeztető ügylet- várható visszatérítendő összege (kamattal) leáratig
mindösszesen

1

hitel/lízing/kölcsön/értékpapír

2

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

3

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

4

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

5

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

6

Részesedések beszerzése

K65

7

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

8

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

9

Beruházások

K6

0

0

0

0

0

0

0

0

10

Ingatlanok felújítása

K71

11

Informatikai eszközök felújítása

K72

12

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

13

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

14

Felújítások

K7

0

0

0

0

0

0

0

0

15

Az önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a garancia, kezesség érvényesíthetőségéig

16

ebből:

17

ebből:

18

ebből:

8. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Középtávú tervezés (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

2024. évi
előirányzat

2025. évi
előirányzat

2026. évi
előirányzat

2027. évi
előirányzat

1

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása,

2

a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára,

3

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke,

4

az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege,

5

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár,

6

a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

7

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

8

ÖSSZESEN:

K9

0

0

0

0

9

Saját bevételek

10

Rovat megnevezése

Rovat-szám

2024. évi
előirányzat

2025. évi
előirányzat

2026. évi
előirányzat

2027. évi
előirányzat

11

353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

12

a helyi adóból származó bevétel,

B3

95 000 000

95 000 000

95 000 000

95 000 000

13

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

B5

14

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

B5

656 610

656 610

656 610

15

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

B5

16

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

B3

17

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

B6-B7

18

ÖSSZESEN:

95 000 000

95 656 610

95 656 610

95 656 610

9. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Beruházások és felújítások (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

ÖNKORMÁNYZATI
ELŐIRÁNYZATOK

1

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

2

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

3

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

4

Okos oszlop

K64

437 908

5

Kamerarendszer

1 574 803

6

Részesedések beszerzése

K65

7

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

8

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

543 432

9

Beruházások

K6

2 556 143

10

Buszmegállók felújítása

7 800 000

11

Temető ravatalozó, kerítés felújítás

31 522 047

12

Utak, járdák felújítása

29 066 929

13

Óvoda felújítás

112 855 512

14

Ingatlanok felújítása

K71

181 244 488

15

Informatikai eszközök felújítása

K72

16

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

17

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

48 936 012

18

Felújítások

K7

230 180 500

10. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

TOP PLUSZ-3.3.1-21-SO1-2022-00015 Óvoda felújítás

2024. évi
előirányzat

1

K1. Személyi juttatások

2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3

K3. Dologi kiadások

4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5

K5. Egyéb működési célú kiadások

6

K6. Beruházási kiadások

7

K7. Felújítások

143 326 500

8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

9

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

143 326 500

10

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

11

B25 Felhalmozási célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

12

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

13

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

14

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

15

B1-B7 Költségvetési bevételek

16

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

143 326 500

17

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

143 326 500

11. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Foglalkoztatottak létszáma (fő)

MEGNEVEZÉS

Költségvetési engedé-
lyezett létszámkeret
(álláshely) (fő)

1

szakdolgozó

1

2

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONY ÖSSZESEN

1

3

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)

4

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, ügykezelő osztályvezető, további vezető

5

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

6

A, B fizetési osztály összesen

1

7

C, D fizetési osztály összesen

1

8

E-J fizetési osztály összesen

1

9

kutató, felsőoktatásban oktató

10

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

3

11

vezető

12

egyéb foglalkoztatott

13

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

2

14

kulturális foglalkoztatott

0,75

15

közfoglalkoztatott

24

16

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

26,75

17

polgármester, főpolgármester

1

18

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

5

19

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke

1

20

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

7

21

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK
LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

37,75

12. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások (Ft)

Megnevezés

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

1

mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása

K44

2

mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatása

K44

3

megváltozott munkaképességűek illetve egészségkárosodottak keresetkiegészítése

K44

4

cukorbetegek támogatása

K44

5

helyi megállapítású ápolási díj [Szoctv. 43/B. §]

K44

6

helyi megállapítású közgyógyellátás [Szoctv.50. § (3) bek.]

K44

7

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

8

foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.]

K45

9

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

10

hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

K46

11

lakbértámogatás

K46

12

lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok]

K46

13

adósságcsökkentési támogatás [Szoctv. 55/A. § 1. bek. b) pont]

K46

14

természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47. § (1) bek. b) pont]

K46

15

adósságkezelési szolgáltatás keretében gáz-vagy áram fogyasztást mérő készülék biztosítása [Szoctv. 55/A. § (3) bek.]

K46

16

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

17

állami gondozottak pénzbeli juttatásai

K47

18

oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

K47

19

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

20

időskorúak járadéka [Szoctv. 32/B. § (1) bek.]

K48

21

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48

22

átmeneti segély [Szoctv. 45. §]

K48

23

temetési segély [Szoctv. 46. §]

K48

24

egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

K48

18 000 000

25

természetben nyújtott rendszeres szociális segély [Szoctv. 47. § (1) bek. a) pont]

K48

26

átmeneti segély [Szoctv. 47. § (1) bek. c) pont]

K48

27

temetési segély [Szoctv. 47. § (1) bek. d) pont}

K48

28

köztemetés [Szoctv. 48. §]

K48

29

rászorultságtól függõ normatív kedvezmények [Gyvt. 151. § (5) bek.]

K48

30

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48

31

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás

K48

32

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

18 000 000

33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

18 000 000

13. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztése ( Ft)

Megnevezés

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

1

központi költségvetési szervek részére

K504

2

központi kezelésű előirányzatok részére

K504

3

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K504

4

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K504

5

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K504

6

elkülönített állami pénzalapok részére

K504

7

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

8

társulások és költségvetési szerveik részére

K504

9

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

10

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K504

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

12

központi költségvetési szervek részére

K505

13

központi kezelésű előirányzatok részére

K505

14

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K505

15

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K505

16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K505

17

elkülönített állami pénzalapok részére

K505

18

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

19

társulások és költségvetési szerveik részére

K505

20

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

21

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K505

22

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

23

központi költségvetési szervek részére

K506

24

központi kezelésű előirányzatok részére

K506

25

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K506

26

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K506

27

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K506

28

elkülönített állami pénzalapok részére

K506

29

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

11 971 653

30

társulások és költségvetési szerveik részére

K506

5 759 125

31

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

32

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K506

33

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

17 730 778

34

egyházi jogi személyek részére

K508

35

egyéb civil szervezetek részére

K508

36

háztartások részére

K508

37

pénzügyi vállalkozások részére

K508

38

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

39

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

40

egyéb vállalkozások részére

K508

41

Európai Unió részére

K508

42

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K508

43

egyéb külföldiek részére

K508

44

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

45

egyházi jogi személyek részére

K512

46

egyéb civil szervezetek részére

K512

6 000 000

47

háztartások részére

K512

48

pénzügyi vállalkozások részére

K512

49

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

50

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

51

egyéb vállalkozások részére

K512

52

Európai Unió részére

K512

53

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K512

54

egyéb külföldiek részére

K512

55

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

6 000 000

56

központi költségvetési szervek részére

K82

57

központi kezelésű előirányzatok részére

K82

58

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K82

59

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K82

60

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K82

61

elkülönített állami pénzalapok részére

K82

62

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

63

társulások és költségvetési szerveik részére

K82

64

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

65

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K82

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

67

központi költségvetési szervek részére

K83

68

központi kezelésű előirányzatok részére

K83

69

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K83

70

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K83

71

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K83

72

elkülönített állami pénzalapok részére

K83

73

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

74

társulások és költségvetési szerveik részére

K83

75

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

76

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K83

77

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

78

központi költségvetési szervek részére

K84

79

központi kezelésű előirányzatok részére

K84

80

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K84

81

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K84

82

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K84

83

elkülönített állami pénzalapok részére

K84

84

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

85

társulások és költségvetési szerveik részére

K84

86

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

87

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K84

88

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

89

egyházi jogi személyek részére

K86

90

egyéb civil szervezetek részére

K86

91

háztartások részére

K86

92

pénzügyi vállalkozások részére

K86

93

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

94

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

95

egyéb vállalkozások részére

K86

96

Európai Unió részére

K86

97

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K86

98

egyéb külföldiek részére

K86

99

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

100

egyházi jogi személyek részére

K88

101

egyéb civil szervezetek részére

K88

102

háztartások részére

K88

103

pénzügyi vállalkozások részére

K88

104

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K88

105

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K88

106

egyéb vállalkozások részére

K88

107

Európai Unió részére

K88

108

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K88

109

egyéb külföldiek részére

K88

110

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

14. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Támogatások, kölcsönök bevételei (Ft)

Megnevezés

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

1

központi költségvetési szervektől

B14

2

központi kezelésű előirányzatoktól

B14

3

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B14

4

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B14

5

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B14

6

elkülönített állami pénzalapoktól

B14

7

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

8

társulások és költségvetési szerveiktől

B14

9

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

10

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B14

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

12

központi költségvetési szervektől

B15

13

központi kezelésű előirányzatoktól

B15

14

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B15

15

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B15

16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B15

17

elkülönített állami pénzalapoktól

B15

18

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

19

társulások és költségvetési szerveiktől

B15

20

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

21

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B15

22

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

23

központi költségvetési szervektől

B16

24

központi kezelésű előirányzatoktól

B16

25

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B16

10 290 840

26

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B16

27

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

26 877 390

28

elkülönített állami pénzalapoktól

B16

31 029 326

29

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

30

társulások és költségvetési szerveiktől

B16

31

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

32

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B16

33

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

68 197 556

34

központi költségvetési szervektől

B23

35

központi kezelésű előirányzatoktól

B23

36

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B23

37

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B23

38

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B23

39

elkülönített állami pénzalapoktól

B23

40

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

41

társulások és költségvetési szerveiktől

B23

42

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

43

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B23

44

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

45

központi költségvetési szervektől

B24

46

központi kezelésű előirányzatoktól

B24

47

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B24

48

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B24

49

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B24

50

elkülönített állami pénzalapoktól

B24

51

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

52

társulások és költségvetési szerveiktől

B24

53

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

54

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B24

55

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

56

központi költségvetési szervektől

B25

57

központi kezelésű előirányzatoktól

B25

58

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25

59

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B25

60

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B25

61

elkülönített állami pénzalapoktól

B25

62

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

63

társulások és költségvetési szerveiktől

B25

64

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

65

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B25

66

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

67

egyházi jogi személyektől

B62

68

egyéb civil szervezetektől

B62

69

háztartásoktól

B62

70

pénzügyi vállalkozásoktól

B62

71

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B62

72

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B62

73

egyéb vállalkozásoktól

B62

74

Európai Uniótól

B62

75

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B62

76

egyéb külföldiektől

B62

77

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

78

egyházi jogi személyektől

B63

79

egyéb civil szervezetektől

B63

80

háztartásoktól

B63

81

pénzügyi vállalkozásoktól

B63

82

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

83

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

84

egyéb vállalkozásoktól

B63

85

Európai Uniótól

B63

86

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B63

87

egyéb külföldiektől

B63

88

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

89

egyházi jogi személyektől

B72

90

egyéb civil szervezetektől

B72

91

háztartásoktól

B72

92

pénzügyi vállalkozásoktól

B72

93

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B72

94

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B72

95

egyéb vállalkozásoktól

B72

96

Európai Uniótól

B72

97

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B72

98

egyéb külföldiektől

B72

99

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

100

egyházi jogi személyektől

B73

101

egyéb civil szervezetektől

B73

102

háztartásoktól

B73

103

pénzügyi vállalkozásoktól

B73

104

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

105

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

106

egyéb vállalkozásoktól

B73

107

Európai Uniótól

B73

108

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B73

109

egyéb külföldiektől

B73

110

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

15. melléklet a 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek (Ft)

Megnevezés

Rovat-
szám

2024. évi
előirányzat

1

építményadó

B34

2

épület után fizetett idegenforgalmi adó

B34

3

magánszemélyek kommunális adója

B34

3 000 000

4

telekadó

B34

5

Vagyoni típusú adók

B34

3 000 000

6

Értékesítési és forgalmi adók

B351

95 000 000

7

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

8

ebből: ideiglenes jelleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

9

Gépjárműadók

B354

10

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

11

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

12

ebből: külföldi gépjárművek adója

B354

13

ebből: gépjármű túlsúlydíj

B354

14

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

15

ebből: tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

B355

16

ebből: talajterhelési díj

B355

17

Termékek és szolgáltatások adói

B35

95 000 000

18

eljárási illetékek

B36

19

igazgatási szolgáltatási díjak

B36

20

felügyeleti díjak

B36

21

ebrendészeti hozzájárulás

B36

22

környezetvédelmi bírság

B36

23

természetvédelmi bírság

B36

24

műemlékvédelmi bírság

B36

25

építésügyi bírság

B36

26

szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi
önkormányzatot megillető része

B36

27

egyéb bírság

B36

28

Egyéb közhatalmi bevételek

B36