Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 24- 2029. 12. 30

Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.24.

Gölle Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 255.917.944 Ft bevétellel,

b) 255.917.944 Ft kiadással,

c) 0 Ft költségvetési egyenleggel állapítja meg.

(2) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) 241.675.476 Ft működési költségvetés kiadásai;

aa) 127.172.494 Ft személyi juttatások kiadásai;

ab) 15.968.473 Ft munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiadásai;

ac) 82.979.999 Ft dologi kiadások;

ad) 8.887.000 Ft ellátottak pénzbeli juttatásai;

ae) 6.667.510 Ft egyéb működési célú kiadások;

b) 9.355.192 Ft felhalmozási költségvetés kiadásai;

ba) 1.754.719 Ft beruházások;

bb) 7.600.473 Ft felújítások;

bc) 0 Ft egyéb felhalmozási kiadások;

c) 300.000 Ft tartalék;

d) 4.587.276 Ft finanszírozási kiadások jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét az 1. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok bontásban a 2. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet és a 4. melléklet részletezi.

(6) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának rendeli el.

(7) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradvány felhasználását, valamint a saját bevételek működési kiadások finanszírozásán felüli rész felhasználását rendeli el. A felhalmozási hiány fejlesztési hitelből történő külső finanszírozásához a Kormány engedélye szükséges.

(8) A köztisztviselői illetményalapot 55.000 Ft mértékben állapítja meg.

(9) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és a 234. § (4) bekezdése alapján egységesen 20 % illetménykiegészítést határoz meg a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó valamennyi köztisztviselő részére.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 5. melléklet részletezi.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. §-ában szabályozott középtávú tervezés részeként az önkormányzat és intézményei 2024. évi költségvetésének tervezéséhez Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény, valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet szabályozására figyelemmel a társulás saját bevételeit, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegéről a költségvetési pénzügyi kitekintő adatokat a rendelet 6. melléklet szerinti tartalommal határozza meg.

(3) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 12. melléklet, a 13. melléklet, és a 14. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 300.000 Ft tartalékok állapít meg. A tartalékot a Képviselő-testület engedélyével lehet felhasználni, átcsoportosítani.

(9) A Képviselő-testület az Önkormányzat tárgyévi és az előző három év mérlegét a 15. melléklet szerint határozza meg.

(10) A Képviselő-testület az Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseit számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint a 16. melléklet szerint határozza meg.

(11) A Képviselő-testület az Önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezését a 17. melléklet szerint határozza meg.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat előirányzat felhasználási tervét a 18. melléklet szerint határozza meg.

(13) A Képviselő-testület az Önkormányzat bevételi kormányzati funkciók szerinti jogcímeit a 19. melléklet szerint határozza meg.

(14) A Képviselő-testület az Önkormányzat kiadási kormányzati funkciók szerinti jogcímeit a 20. melléklet szerint határozza meg.

(15) A Képviselő-testület a céljelleggel tervezett támogatásait a 21. melléklet szerint határozza meg.

(16) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezett bevételeit és kiadásait a 22. melléklet szerint határozza meg.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. melléklet szerinti adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2029. december 31-én hatályát veszti.

9. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetésének címrendje (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Gölle Községi Önkormányzat

245 430 732

245 430 732

89 751 145

0

155 679 587

3

Személyi juttatások

40 678 152

4

Munkaadókat terhelő járulékok

4 564 853

5

Dologi kiadások

60 073 466

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 887 000

7

Egyéb működési célú kiadások

6 512 510

8

Beruházások

1 016 000

9

Felújítások

7 600 473

10

Egyéb felhalmozási kiadások

0

11

Céltartalék

300 000

12

Finanszírozási kiadások

115 798 278

13

2

Fenntartott költségvetési szervek

121 698 214

121 698 214

10 487 212

111 211 002

0

14

1

Göllei Közös Önkormányzati Hivatal

76 848 201

76 848 201

8 104 063

68 744 138

0

15

Személyi juttatások

60 013 200

16

Munkaadókat terhelő járulékok

8 008 849

17

Dologi kiadások

8 329 933

18

Ellátási díjak

0

19

Egyéb működési célú kiadások

75 000

20

Felhalmozási kiadások

421 219

21

2

Göllei Napközi Otthonos Óvoda

44 850 013

44 850 013

2 383 149

42 466 864

0

22

Személyi juttatások

26 481 142

23

Munkaadókat terhelő járulékok

3 394 771

24

Dologi kiadások

14 576 600

25

Ellátási díjak

0

26

Egyéb működési célú kiadások

80 000

27

Felhalmozási kiadások

317 500

2. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetésének összevont mérlege (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

127 801 439

127 801 439

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

76 876 216

76 876 216

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

28 741 080

28 741 080

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

19 914 143

19 914 143

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

27 878 148

27 878 148

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

27 878 148

27 878 148

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

10 000 000

10 000 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 000 000

3 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

7 000 000

7 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

0

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

11 714 150

11 714 150

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 000 000

5 000 000

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 745 000

2 745 000

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

780 000

780 000

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 448 000

2 448 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

741 150

741 150

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

177 393 737

177 393 737

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

78 524 207

78 524 207

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

78 524 207

78 524 207

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

78 524 207

78 524 207

0

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

255 917 944

255 917 944

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

241 975 476

241 975 476

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

127 172 494

127 172 494

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 968 473

15 968 473

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

82 979 999

82 979 999

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 887 000

8 887 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

6 667 510

6 667 510

0

0

8

1.18.

Tartalékok

300 000

300 000

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

9 355 192

9 355 192

0

0

12

2.1.

Beruházások

1 754 719

1 754 719

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

7 600 473

7 600 473

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

251 330 668

251 330 668

0

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

4 587 276

4 587 276

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 587 276

4 587 276

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

4 587 276

4 587 276

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

255 917 944

255 917 944

0

0

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

14

14

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6

6

0

0

3. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

127 801 439

Személyi juttatások

127 172 494

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

27 878 148

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 968 473

4

Működési bevételek

11 714 150

Dologi kiadások

82 979 999

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 887 000

6

Közhatalmi bevételek

10 000 000

Egyéb működési célú kiadások

6 667 510

7

Tartalékok

300 000

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

177 393 737

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

241 975 476

9

Működési célú finan.bevételek összesen

69 169 015

Működési célú finan.kiadások összesen

4 587 276

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

246 562 752

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

246 562 752

11

Költségvetési hiány:

64 581 739

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

4. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

1 754 719

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

7 600 473

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

0

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

9 355 192

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

9 355 192

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

9 355 192

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

9 355 192

9

Költségvetési hiány:

9 355 192

Költségvetési többlet:

10

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

5. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből származó tárgyévi és az azt követő három év fizetési kötelezettségének megállapításához (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

2027. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

10 000 000

9 500 000

9 000 000

9 000 000

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10 000 000

9 500 000

9 000 000

9 000 000

9

Adott évi saját bevétel 50%-a

5 000 000

4750000

4500000

4500000

10

Hitel felvételből származó tőketartozás XII. 31-én

11

Kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

12

Adósságot keletkeztető ügyletek összértéke

0

0

0

0

13

Tőkefizetési kötelezettség

14

Kamatfizetési kötelezettség

15

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

0

0

0

7. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai (adatok forintban)

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Informatikai tárgyi eszköz beszerzés

920 281

2 024

920 281

0

3

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

834 438

2 024

834 438

0

4

0

5

0

6

0

7

0

8

ÖSSZESEN:

1 754 719

0

1 754 719

0

9. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat felújítási kiadások előirányzata felújításonként (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Útfelújítás (Petőfi utca vége, Rákóczi utca vége)

7 600 473

2 024

7 600 473

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZESEN:

7 600 473

0

7 600 473

0

10. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások (adatok forintban)

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások:

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról (adatok forintban)

1. Költségvetési szerv neve:

2. Költségvetési szerv számlaszáma:

3. Éves eredeti kiadási előirányzat:

4. 30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

A

B

C

D

E

F

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások

0

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

0

0

0

0

0

5. Dátum:

6. Aláírás:

12. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

127 801 439

127 801 439

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

76 876 216

76 876 216

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

28 741 080

28 741 080

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

19 914 143

19 914 143

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

27 878 148

27 878 148

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

27 878 148

27 878 148

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

10 000 000

10 000 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 000 000

3 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

7 000 000

7 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

0

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

11 714 150

11 714 150

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 000 000

5 000 000

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 745 000

2 745 000

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

780 000

780 000

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 448 000

2 448 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

741 150

741 150

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

177 393 737

177 393 737

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

68 036 995

68 036 995

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

68 036 995

68 036 995

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

68 036 995

68 036 995

0

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

245 430 732

245 430 732

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

121 015 981

121 015 981

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

40 678 152

40 678 152

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 564 853

4 564 853

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

60 073 466

60 073 466

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 887 000

8 887 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

6 512 510

6 512 510

0

0

8

1.18.

Tartalékok

300 000

300 000

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

8 616 473

8 616 473

0

0

12

2.1.

Beruházások

1 016 000

1 016 000

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

7 600 473

7 600 473

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

129 632 454

129 632 454

0

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

115 798 278

115 798 278

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 587 276

4 587 276

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

111 211 002

111 211 002

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

115 798 278

115 798 278

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

245 430 732

245 430 732

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4

4

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6

6

0

0

13. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Göllei Közös Önkormányzati Hivatal összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

76 848 201

76 848 201

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

8 104 063

8 104 063

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

68 744 138

68 744 138

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

76 848 201

76 848 201

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

76 426 982

76 426 982

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

60 013 200

60 013 200

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 008 849

8 008 849

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

8 329 933

8 329 933

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

75 000

75 000

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

421 219

421 219

0

0

9

2.1.

Beruházások

421 219

421 219

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

76 848 201

76 848 201

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

7

7

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

14. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Göllei Napközi Otthonos Óvoda összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

44 850 013

44 850 013

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 383 149

2 383 149

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

42 466 864

42 466 864

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

44 850 013

44 850 013

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

44 532 513

44 532 513

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

26 481 142

26 481 142

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 394 771

3 394 771

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

14 576 600

14 576 600

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

80 000

80 000

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

317 500

317 500

0

0

9

2.1.

Beruházások

317 500

317 500

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

44 850 013

44 850 013

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

3

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

15. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

113 361 896

130 428 514

154 258 571

127 801 439

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 065 372

62 323 361

72 680 229

76 876 216

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

17 031 000

21 337 830

31 114 712

28 741 080

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

20 281 247

22 293 679

37 466 832

19 914 143

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

3 830 922

2 270 000

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

11 609 147

17 503 924

6 410 500

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

105 130

4 699 720

2 755 376

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

29 772 972

29 158 353

49 555 134

27 878 148

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

29 396 322

29 158 353

15 809 924

27 878 148

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

376 650

33 745 210

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

37 626 920

175 533 637

262 858 060

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

37 626 920

175 533 637

262 858 060

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

26 694 983

157 811 037

262 858 060

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

19 476 283

17 032 791

7 761 813

10 000 000

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

4 028 502

4 182 751

320 083

3 000 000

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

15 305 854

12 706 879

7 441 160

7 000 000

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

141 927

143 161

570

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

20 444 442

14 259 630

19 833 183

11 714 150

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 197 500

249 600

9 559 225

5 000 000

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 749 202

2 763 927

5 096 333

2 745 000

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 076 780

1 079 839

1 003 186

780 000

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

6 464 560

3 796 553

2 633 013

2 448 000

35

5.5.

Ellátási díjak

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 365 483

759 307

1 407 203

741 150

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

69

56

45

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

3 590 848

5 610 348

134 178

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

646 850

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

450 000

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

196 850

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

115 000

3 025 000

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

115 000

25 000

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

3 000 000

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

221 444 363

369 437 925

494 266 761

177 393 737

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

67 857 752

95 343 200

134 608 397

68 036 995

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

67 857 752

95 343 200

134 608 397

68 036 995

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

4 170 218

5 793 182

5 555 436

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

4 170 218

5 793 182

5 555 436

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

80

15.

Váltóbevételek és adóssághoz nem kapcsolódó sz.ügyletek bevételei

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

72 027 970

101 136 382

140 163 833

68 036 995

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

293 472 333

470 574 307

634 430 594

245 430 732

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

102 716 913

119 838 887

199 868 858

121 015 981

3

1.1.

Személyi juttatások

33 254 353

42 260 484

39 931 557

40 678 152

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 017 648

4 592 695

4 230 932

4 564 853

5

1.3.

Dologi kiadások

44 879 945

51 546 696

138 573 562

60 073 466

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 201 112

9 090 659

7 326 084

8 887 000

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 363 855

12 348 353

9 806 723

6 512 510

8

1.18.

Tartalékok

0

300 000

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

15 387 870

128 183 735

300 688 867

8 616 473

12

2.1.

Beruházások

103 469

1 121 484

207 596

1 016 000

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

14

2.3.

Felújítások

15 284 401

127 036 851

300 481 271

7 600 473

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

15 284 401

127 036 851

300 481 271

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

25 400

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

118 104 783

248 022 622

500 557 725

129 632 454

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

80 024 350

87 943 288

108 476 694

115 798 278

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 034 342

4 170 218

6 015 368

4 587 276

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

75 990 008

83 773 070

102 461 326

111 211 002

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

42

9.

Váltókiadások

0

43

10.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

44

11.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+10.)

80 024 350

87 943 288

108 476 694

115 798 278

45

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+11.)

198 129 133

335 965 910

609 034 419

245 430 732

Göllei Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege (adatok forintban)

3. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

40 523

57 607

99 924

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

10

1.8.

Kamatbevételek

3

2

2

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

25 520

57605

99 922

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2 330 754

11 021 840

6 592 830

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 330 754

11 021 840

6 592 830

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

2 371 277

11 079 447

6 692 754

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

51 484 762

53 286 822

63 726 824

76 848 201

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 659 904

4 486 598

4 735 019

8 104 063

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

46 824 858

48 800 224

58 991 805

68 744 138

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

53 856 039

64 366 269

70 419 578

76 848 201

4. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

C

1

S.sz.

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

49 349 451

59 631 250

61 965 886

76 426 982

3

1.1.

Személyi juttatások

38 840 266

48 433 092

51 133 965

60 013 200

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 773 541

6 367 767

6 612 090

8 008 849

5

1.3.

Dologi kiadások

4 735 644

4 605 458

4 144 229

8 329 933

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

224 933

75 602

75 000

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

19 990

0

349 629

421 219

9

2.1.

Beruházások

19 990

349 629

421 219

10

2.2.

Felújítások

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

49 369 441

59 631 250

62 315 515

76 848 201

Göllei Napközi Otthonos Óvoda 2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege (adatok forintban)

5. Bevétel jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

14 801 573

18 855 426

15 766 464

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

10 503 864

14 773 940

9 961 559

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

7

1.5.

Ellátási díjak

974 172

2 290 079

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 099 073

3 988 972

3 307 462

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

10

1.8.

Kamatbevételek

2

2

1

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

224 462

92 512

207 363

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

15 000

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

15 000

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

14 801 573

18 855 426

15 781 464

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

34 099 167

39 164 242

47 503 286

44 850 013

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 934 017

4 191 396

4 033 765

2 383 149

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

29 165 150

34 972 846

43 469 521

42 466 864

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

48 900 740

58 019 668

63 284 750

44 850 013

6. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

C

1

S.sz.

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

44 691 864

53 968 904

60 568 848

44 532 513

3

1.1.

Személyi juttatások

20 993 947

24 473 510

29 280 790

26 481 142

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 407 048

6 048 358

3 644 878

3 394 771

5

1.3.

Dologi kiadások

20 220 869

23 377 036

27 568 180

14 576 600

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

70 000

70 000

75 000

80 000

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

17 480

16 999

332 753

317 500

9

2.1.

Beruházások

17 480

16 999

332 753

317 500

10

2.2.

Felújítások

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

44 709 344

53 985 903

60 901 601

44 850 013

16. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint (adatok forintban)

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

0

0

0

0

0

0

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

0

0

0

0

0

0

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

17. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezése (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

0

0

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

0

0

18. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási terv 2024. év (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

12 110 120

12 110 120

14 699 657

12 110 120

12 110 120

14 699 657

12 110 120

12 110 120

14 699 657

12 110 120

12 110 120

14 699 657

155 679 587

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

1 500 000

0

3 500 000

0

0

0

5 000 000

0

0

0

10 000 000

5

B4

Működési bevételek

297 550

297 550

2 635 938

297 550

349 938

297 550

297 550

297 550

297 550

349 938

349 938

5 945 550

11 714 150

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

B8

Finanszírozási bevételek

78 524 207

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

78 524 207

10

B

Bevételek összesen:

90 931 877

12 407 670

18 835 594

12 407 670

15 960 057

14 997 207

12 407 670

12 407 670

19 997 207

12 460 057

12 460 057

20 645 207

255 917 944

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

17 729 497

8 402 091

10 738 091

9 373 091

9 373 091

9 373 091

9 373 091

9 373 091

9 373 091

9 673 091

9 373 091

15 018 091

127 172 494

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

2 379 898

1 033 975

1 378 905

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 160 205

1 894 055

15 968 473

4

K3

Dologi kiadások

15 938 279

4 684 248

8 446 455

4 783 632

4 700 318

9 528 289

4 247 502

3 737 148

6 406 473

11 219 468

4 498 807

4 789 380

82 979 999

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

225 000

195 000

375 000

195 000

225 000

195 000

225 000

1 755 000

375 000

1 595 000

385 000

3 142 000

8 887 000

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

815 000

578 822

1 304 943

410 000

610 000

430 000

688 746

450 000

430 000

410 000

410 000

430 000

6 967 510

7

K6

Beruházások

190 500

0

635 000

0

199 438

221 781

0

0

508 000

0

0

0

1 754 719

8

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

7 600 473

0

0

0

0

7 600 473

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

K9

Finanszírozási kiadások

4 587 276

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4 587 276

11

K

Kiadások összesen:

41 865 450

14 894 135

22 878 394

15 921 928

16 268 052

20 908 366

15 694 543

24 075 917

18 252 769

24 057 764

15 827 103

25 273 526

255 917 944

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

49 066 427

-2 486 465

-4 042 799

-3 514 258

-307 994

-5 911 159

-3 286 873

-11 668 247

1 744 438

-11 597 706

-3 367 045

-4 628 319

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

78 524 207

49 066 427

46 579 962

42 537 163

39 022 905

38 714 911

32 803 752

29 516 879

17 848 632

19 593 070

7 995 364

4 628 319

78 524 207

3

2

+ bevételek

12 407 670

12 407 670

18 835 594

12 407 670

15 960 057

14 997 207

12 407 670

12 407 670

19 997 207

12 460 057

12 460 057

20 645 207

177 393 737

4

3

- kiadások

41 865 450

14 894 135

22 878 394

15 921 928

16 268 052

20 908 366

15 694 543

24 075 917

18 252 769

24 057 764

15 827 103

25 273 526

255 917 944

5

4

Záró pénzkészlet

49 066 427

46 579 962

42 537 163

39 022 905

38 714 911

32 803 752

29 516 879

17 848 632

19 593 070

7 995 364

4 628 319

0

0

19. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként (adatok forintban)

A

B

C

1

1

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összege

2

2

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

127 801 439 Ft

3

3

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

106 402 355 Ft

4

4

063080 - Vízellátással kapcsolatos közmű építése, fenntartása, üzemeltetése

2 286 000 Ft

5

5

106010 - Lakóingatlan szociális célú bérbeadása, üzemeltetése

2 580 000 Ft

6

6

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

16 848 150 Ft

7

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

8

Összesen

255 917 944 Ft

20. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként (adatok forintban)

A

B

C

1

1

Kormányzati funkció megnevezése

Kiadás összege

2

2

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

100 016 467 Ft

3

3

013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

22 860 Ft

4

4

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

4 587 276 Ft

5

5

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

6 512 510 Ft

6

6

041232 - Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

11 690 484 Ft

7

7

042130 - Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

7 366 000 Ft

8

8

045160 - Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

635 000 Ft

9

9

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

14 469 473 Ft

10

10

063080 - Vízellátással kapcsolatos közmű építése, fenntartása, üzemeltetése

560 000 Ft

11

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

12

11

064010 - Közvilágítás

6 507 480 Ft

13

12

066010 - Zöldterület-kezelés

685 800 Ft

14

13

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

23 680 702 Ft

15

14

072311 - Fogorvosi alapellátás

1 158 108 Ft

16

15

074031 - Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

612 288 Ft

17

16

082042 - Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

597 060 Ft

18

17

082061 - Múzeumi gyűjteményi tevékenység

679 175 Ft

19

18

082091 - Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

4 841 616 Ft

20

19

082094 - Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

3 683 800 Ft

21

20

091110 - Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

21 990 051 Ft

22

21

091140 - Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

9 309 330 Ft

23

22

096015 - Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

16 608 792 Ft

24

23

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

1 454 616 Ft

25

24

104051 - Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

320 000 Ft

26

25

106010 - Lakóingatlan szociális célú bérbeadása, üzemeltetése

1 429 020 Ft

27

26

107055 - Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

7 931 836 Ft

28

27

107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

8 567 000 Ft

29

28

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

1 200 Ft

30

Összesen

255 917 944 Ft

21. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokról (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatási igény

2024. évi előirányzat

2

1

3

2

4

3

5

4

6

5

7

6

Összesen:

0

0

22. melléklet az 1/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásai (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

125 000 000

122 000 000

117 300 000

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 000 000

20 000 000

16 000 000

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

9 500 000

9 000 000

9 000 000

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 000 000

3 000 000

3 000 000

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

6 500 000

6 000 000

6 000 000

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

12

5.

Működési bevételek

6 000 000

6 000 000

5 000 000

13

6.

Felhalmozási bevételek

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

160 500 000

157 000 000

147 300 000

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

50 000 000

47 000 000

40 000 000

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

210 500 000

204 000 000

187 300 000

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

110 200 000

103 700 000

97 000 000

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

300 000

300 000

300 000

4

2.1.

Beruházások

300 000

300 000

300 000

5

2.2.

Felújítások

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

110 500 000

104 000 000

97 300 000

8

4.

CÉLTARTALÉK

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

100 000 000

100 000 000

90 000 000

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

210 500 000

204 000 000

187 300 000