Kaposmérő község képviselő testületének 19/2004 (V.1..) önkormányzati rendelete

a község sportjáról.

Hatályos: 2004. 05. 01

Kaposmérő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61.§. (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól, valamint a költségvetésből a sportra fordítható pénzeszközeiről az alábbi rendeletet alkotja:



1.§


Ez a rendelet kiterjed a Képviselő-testületre, annak szerveire, valamint az önkormányzat intézményeire.


Kötelező sportfeladatok


2.§


  1. A képviselő-testület a helyi adottságok figyelembevételével – a mindenkori pénzügyi lehetőségei függvényében – támogatja a sporttal foglalkozó helyi szervezeteket.
  2. A helyi sportkoncepcióját – mint hosszú távú feladatot – a gazdasági koncepcióban határozza meg.
  3. Együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezi mindazon községi egyesületekkel, amelyek tevékenységük céljául sportfeladatokat fogalmaznak meg. A megállapodás a közösen elérendő célok és a megvalósítandó feladatokat rögzíti.
  4. Az önkormányzat tulajdonában lévő sportteljesítmények (futballpálya, annak kiszolgáló egysége) használatát – sportcélokra – térítésmentesen biztosítja.
  5. A tulajdonában lévő sportlétesítmények működéséhez, állagmegóváshoz, esetleges fejlesztéshez szükséges pénzügyi eszközöket az éves költségvetésben határozza meg.
  6. A községi tömegsport rendezvényeinek szervezését és lebonyolítását anyagi támogatás nyújtásával, valamint szervező munkával elősegíti.
  7. Szervező és koordináló tevékenységgel segítséget nyújt és szorgalmazza a sportfeladatok megvalósításának szponzorálását az önkormányzati kapcsolatrendszeréhez tartozó  szervezetek és vállakózók körében.


Önként vállalt sportfeladatok


3.§.


A kialakult hagyományok és a település lakosságának, intézményeinek, civil szervezetek eseti igényei szerint önállóan szervez, illetve közreműködik sportversenyek, bajnokságok, vetélkedők, stb. szervezésben és lebonyolításában.




A sport önkormányzati támogatása


4.§.


  1. A Képviselő-testület évente a költségvetésben állapítja meg a községi sportegyesületek működéséhez nyújtandó támogatás mértékét.
  2. A támogatás négy egyenlő részben kerülhet kifizetésre, amennyiben a sportegyesület 

- rendeltetésszerűen gazdálkodik és

- a korábban kapott támogatással megfelelően elszámol.

  1. A képviselő –testület a tömegsport rendezvényének lebonyolításához – a szervezők előzetes igényei alapján – a pénzügyi lehetőségek figyelembevételével támogatást nyújthat.
  2. A képviselő-testület a rendeletében  meghatározott feladatai ellátására az éves költségvetési rendeletben meghatározott működési kiadások főösszegének maximum 1%-át fordítja.  


5.§.


E rendelet 2004. év május 1. lép hatályba, kihirdetéséről az Önkormányzat SZMSZ-ben meghatározott módon a körjegyző gondoskodik.


A képviselő-testület ülésének időpontja:


Kaposmérő, 2004. április 27.




Matula András                                                               Dr. Vig József

körjegyző                                                                       polgármester




Kihirdetve 2004. május 1.




Matula András

körjegyző