Kaposmérő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II. 15.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 18/2004.(V.1.) rendeletének módosításáról

Hatályos: 2010. 02. 15- 2010. 02. 15

a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 18/2004.(V.1.) rendeletének módosításáról





Kaposmérő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló többször módosított 1992. évi XXIII. törvény (továbbiakban: Ktv.) 4. §-a alapján a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 18/2004.(V.1.) rendeletét (továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:


  1. §


A R. 4. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„Cafetéria juttatás


  1. A köztisztviselő cafetéria-juttatásként – választása szerint, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény 12. § (3) bekezdésére is figyelemmel – a személyi jövedelemadóról szóló a 1995. évi CXVII. törvény 70. § (2) bekezdés a) és b), valamint d) és e) pontjaiban, továbbá (5) bekezdésében a felsorolt juttatásokra, legfeljebb az ott meghatározott mértékig és feltételekkel, valamint az ingyenes vagy kedvezményes internethasználatra jogosult.


  1. A köztisztviselő írásban a tárgyév március 1-jéig illetve a jogviszony létesítésekor vagy az áthelyezésekor nyilatkozik arról, hogy a cafetéria-juttatás összegén belül milyen juttatásokra tart igényt. A nyilatkozat ezt követően csak akkor módosítható, ha azt a körjegyző a közszolgálati szabályzatban lehetővé teszi.


  1. A körjegyző a köztisztviselőt megillető cafetéria-juttatás éves összegét - a törvény keretei között - a közszolgálati szabályzatban határozza meg. A cafetéria-juttatás éves összege biztosít fedezetet az egyes juttatásokhoz kapcsolódó, a juttatást teljesítő munkáltatót terhelő közterhek megfizetésére is.”


2. §


A R. 7. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


Költségtérítés szabályai


  1. A munkába járás munkáltatói támogatása a munkába járással kapcsolatos utazás költségtérítésről szóló 78/1993. (V.12.) Korm. rend. alapján történik.  Saját gépkocsi használata esetén 9 Ft/km, amelyet munkáltató tárgyhót követően, a munkába járás napjait tartalmazó nyilvántartás leadását követően utólagosan térít meg.


  1. Saját tulajdonú gépkocsi hivatali célú használatát a munkáltatói jogkör gyakorlója engedélyezni. A saját tulajdonú gépkocsi hivatali célú használatának elszámolási alapja az APEH által közzétett üzemanyagár a beépített motor hengerűrtartalma alapján számított üzemanyag fogyasztási norma, figyelemmel a 60/1992.(IV.1.) Korm. rendeletben foglaltakra.”


3. §


A R. 12. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„A köztisztviselők feladataik kiemelkedő teljesítéséért a 6/2004.(V.1.) rendeletben meghatározott szabályok szerint „Kaposmérő Község Szolgálatáért” emlékplakett kitüntetésben részesíthetőek.”



4. §


A R. 13. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület a Ktv. 34. §-a alapján a köztisztviselői munkateljesítmény értékelése alapjául szolgáló célokról a körjegyzőség éves költségvetésének megalkotásával egyidejűleg dönt.”


5. §


  1. A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.


  1. A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a R. 14. § (2) bekezdése hatályát veszti.



Kaposmérő, 2010. február 11.





                        Dr. Kimmel József                                       Harangozó Csaba

                                körjegyző                                                   polgármester





Kihirdetve: 2010. február 15.





                        Dr. Kimmel József

                                  körjegyző