Kálmáncsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 28

Kálmáncsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.28.

Kálmáncsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm.rendelet 27. §-a értelmében, valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. § (2)-(3) bekezdése, és a 24. § (3) bekezdése alapján az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottsága) terjed ki.

(2) A Képviselő-testület költségvetése kizárólag kötelező feladatokat lát el, ezért önként vállalt és államigazgatási feladatra bevételt és kiadást nem állapít meg.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését 241.146.408,- Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, és 241.146.408,- Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg. Ezen belül

a) a működési célú bevételt 116.582.703,- Ft-ban

aa) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0.- Ft-ban

ab) előző évi pénzmaradványt 122.963.705.- Ft-ban

ac) vállalkozási maradványt 0.-Ft-ban

b) a működési célú kiadásokat 183.113.792,-Ft-ban

ba) a személyi juttatások kiadásait 43.058.560,- Ft-ban

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és aszociális hozzájárulási adót 4.902.060-Ft-ban

bc) a dologi kiadásokat 45.051.000,-Ft-ban

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 11.683.775.- Ft-ban

be) egyéb működési célú kiadásokat 18.349.105,- Ft-ban

bf) az általános tartalékot 0.- Ft-ban

bg) a céltartalékot 0.- Ft-ban

bh) felhalmozási célú bevételt 0,- Ft-ban, ebből finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban, előző évi pénzmaradványt 58.032.616-Ft-ban vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

c) a felhalmozási célú kiadást37.260.800,-Ft-ban

ca) intézményi beruházások összegét 0.- Ft-ban

cb) felújítások összegét 36.702.000,- Ft-ban

cc) gépek, berendezések vásárlásának összegét 558.800,- Ft-ban

cd) lakástámogatás összegét 0.-Ft-ban

ce) felhalmozási célú tartalékot 20.771.816.- Ft-ban

cf) egyéb felhalmozási kiadások összegét 0.-Ft-ban állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 1. melléklet alapján hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiányt az Mötv 111. § (4) bekezdése alapján nem tervez.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként a 4. melléklet tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(6) A Képviselő-testület európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programot, projektet a 7. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervet nem tart fenn.

(8) A képviselő-testület önállóan működő költségvetési szervet nem tart fenn.

(9) A képviselő-testület, az önkormányzati dolgozók létszámát 4 főben a közfoglalkoztatottak létszámát 9 főben határozza meg. A fizetési számlához kapcsolódóan törvény alapján a foglalkoztatotti jogviszonyban: közalkalmazott, Munka Törvénykönyve alapján foglalkozatott állandó dolgozó, főállású polgármester részére havonta adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2024. évben 1.000,-Ft/hó. Polgátmester részére 2024 évben adott éves Cafateria összege nettó 400.000 Ft.

(10) Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 10 § (3) bekezdése b pontja szerinti naptári éve belül adósságot keletkeztető ügyletet a Képviselő-testület nem tervez.

(11) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 10. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeket nem tervez a Képviselő-testület.

(12) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

4. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal az esetleges átmeneti likviditási nehézségek áthidalására éven belül lejáró hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzatnál általános tartalékot nem különít el.

(2) A képviselő-testület 2023.évre működési tartalékot 0.-Ft-ot,felhalmozási tartalékot 20.771.816-Ft összegben különít el.

Több éves kihatással járó feladatok

7. § (1) A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatokat nem tervez.

(2) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011(XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 10. § (5) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. § A 2024. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 10. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

9. § Az Önkormányzat a helyi iparűzési adórendelete szerint adómentességet biztosít a háziorvos részére

A 2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2015. (II.2 .) önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 15. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § (1) A Közös Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző, mint a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A Közös Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A Közös Hivatal tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A Közös Hivatal kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthat be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) A Közös Hivatal éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.

12. § A Közös Hivatal pénzmaradványát a fenntartó képviselő-testületek hagyják jóvá.

13. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Közös Önkormányzati Hivatal.

14. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)–(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A Közös Hivatal a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szerv a gazdálkodási év során elért többletbevételeit 500.000,- Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatja.

(5) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról – a jegyző által benyújtott kérelem alapján – a Képviselő-testületek döntenek.

(6) A jegyző a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat köteles az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja.

Létszám és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

16. § (1) A költségvetési szerv által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 1 %-a.

(2) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

Támogatási szerződés

17. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződést a 5/2009. (XI.25.) számú önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint kell megkötni

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

18. § A nettó 2 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

19. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

20. § A Környezetvédelmi Alap bevételeit a tartós környezetkárosodások kármentesítésére kell felhasználni.

Önkormányzati biztos kirendelése

21. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

22. § Ez a rendelet 2024. február 28-án lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Működési cél

összeg

pénzmaradvány

64 931 089

Felhalmozási cél

összeg

pénzmaradvány

58 032 616

2. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat bevételei

I. Működési bevételek

116 582 703

1. Kapott támogatás

27 943 803

központi költségvetéstől kapott támogatás

27 943 803

irányító szervtől kapott támogatás

2. Működési célú támogatásértékű bevétel

12 905 000

elkülönített állami pénzalapból

12 905 000

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból

helyi önkormányzatttól

nemzetiségi önkormányzattól

többcélú kistérségi társulástól

jogi személyiségű társulástól

térségi fejlesztési tanácstól

európai uniós forrásból

fejezeti kezelésű előirányzatból

központi költségvetésből

3. Közhatalmi bevételek

75 000 000

adók

75 000 000

gépjárműadó

járulékok

hozzájárulások

bírságok

díjak

egyéb fizetési kötelezettségek

4. Intézményi működési bevétel

733 900

áru és készletértékesítés

nyújtott szolgáltatások ellenértéke

bérleti díj bevételek

268 900

földbérlet díja

alkalmazottak térítése

általános forgalmi adó bevételek

165 000

egyéb bevétel

300 000

kártérítés

5. Működési célú átvett pénzeszköz

6. Előző évi működési célú maradvány átvétele

II. Felhalmozási

1 600 000

1. Felhalmozási bevételek

1 600 000

tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

1 600 000

pénzügyi befektetések bevételei

sajátos felhalmozási és tőke jellegű bevételek

2. Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

TOP Hivatal

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

3. Előző évi felhalmozási célú maradvány átvétele

III. Kölcsönök

1. Működési célú kölcsönök

0

kapott kölcsönök

nyújtott kölcsön visszatérülése

2. Felhalmozási célú kölcsönök

0

kapott kölcsönök

nyújtott kölcsön visszatérülése

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

118 182 703

IV. Előző évi pénzmaradvány

122 963 705

1. Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele (BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

64 931 089

2. Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele
(BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

58 032 616

V. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei
(KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)

0

működési célú

felhalmozási célú

VI. Aktív pénzügyi műveletek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

241 146 408

3. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat kiadásai

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

182 013 440

Személyi juttatások

43 058 560

Szociális hozzájárulási adó

4 902 060

Dologi kiadások

45 051 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 683 775

Egyéb működéi célú kiadások

18 349 105

Civil szervezetek támogatása

2 000 000

Szolidaritási hozzájárulás

56 968 940

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

37 260 800

Intézményi beruházások

Felújítások

36 702 000

Egyéb gép, berendezés vásárlása

558 800

Lakástámogatás

Lakásépítés

Egyéb felhalmozási kiadások

KÖLCSÖNÖK

1 100 352

Működési célú kölcsönök

1 100 352

Kölcsön nyújtása

ÁHT-n belüli megelőlegezés

1 100 352

Felhalmozási célú kölcsönök

0

Kölcsön nyújtása

Kölcsön törlesztése

TARTALÉKOK

Általános tartalék

20 771 816

20 771 816

Céltartalék

Működési célú

Felhalmozási célú

20 771 816

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

241 146 408

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰVELETEK KIADÁSAI (KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)

0

működési célú

felhalmozási célú

PASSZÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

241 146 408

4. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

feladat megnevezése

előirányzat összege

Soszóró gép

558 800

ÖSSZESEN:

558 800

5. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

felújítási cél megnevezése

előirányzat összege

Lajosháza ivóvíz bekötés

2 499 000

Kultúrház felújítás

436 000

Keticsap

28 167 000

Temető urnafal

5600000

ÖSSZESEN

36702000

6. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások

támogatás

összeg

szociális, rászorultsági ellátás

összeg

Karácsonyi támogatás

6 000 000

települési segély

500 000

térítési díj átvállalás

400 000

köztemetés

1 200 000

beiskolázási segély

1 000 000

egyéb támogatás (szemétdíj átvállalás)

383 775

lakhatási támogatás

2 000 000

Bérlet térítés

100 000

BURSA

100 000

ÖSSZESEN

11 683 775

7. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2023

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

Összesen

2024

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

2025

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

9. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Saját bevételek

2024

a helyi adóból származó bevétel,

75 000 000

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

1 600 000

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

Összesen:

76 600 000

Adósságot keletkeztető ügyletek

2024

2025

2026

hitel, kölcsön

értékpapír

váltó

pénzügyi lízing

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

Összesen:

0

0

0

10. melléklet a 2/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási ütemterv

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

990000

990000

20940000

1240000

1040000

20940000

1140000

1140000

1470000

18940000

5863900

1040000

75733900

TÁMOGATÁSOK

2350000

2350000

2350000

2350000

2350000

2350000

2600000

2350000

2350000

2350000

2350000

1843803

27943803

FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK

1600000

1600000

TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1075000

1080000

12905000

VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

0

TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE

0

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK

3474000

10247000

10000000

11000000

500000

5000000

7000000

1500000

750000

7000000

66492705

122963705

ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE

0

KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE

0

ÖSSZESEN

7889000

14662000

34365000

15665000

4965000

25965000

9815000

11565000

6395000

23115000

16288900

70456508

241146408

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

7889000

15138000

20365000

14900000

4965000

25965000

9815000

11565000

6395000

14900000

10000000

41216792

183113792

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

-476000

14000000

765000

8215000

6288900

8467900

37260800

TARTALÉK

20771816

20771816

ÖSSZESEN

7889000

14662000

34365000

15665000

4965000

25965000

9815000

11565000

6395000

23115000

16288900

70456508

241146408