Gálosfa Község Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2015(XI.24.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 25- 2015. 11. 25

               


Gálosfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 1. § (2) bekezdésében, az Szt. 10. § (1) bekezdésében, az Szt. 26. §-ában, az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában, az Szt. 32. § (3) bekezdésében, az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében, az Szt. 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


 


Gálosfa Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 17. §.-a helyébe a következő rendelkezés lép:


 


„17.§ (1) A képviselő-testület az önkormányzat éves szociális segélykeret összegének figyelembevételével beiskolázási támogatást állapíthat meg a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az óvodás korúak részére, az általános iskolás, középfokú és felsőfokú intézmények nappali iskolarendszerű oktatásában részesülő tanulók részére. 


(2) A települési beiskolázási támogatás megállapítására a jövedelemviszonyok vizsgálata nélkül az (1) bekezdésben foglalt jogosultak kérelmére állapítható meg.


(3) A települési beiskolázási támogatás maximum összege 15.000,-Ft.


(4) Az óvodások, általános iskolásoknak, középiskolásoknak járó támogatások pontos összegéről a képviselő-testület minden év végéig határozatban dönt. 

 

(5) A támogatások kifizetésére augusztus 1. – december 30-a között kerül sor.


(6) A települési beiskolázási támogatás kifizetésének feltétele az általános és középfokú, felsőfokú közoktatási intézmény által kiállított - a gyermek iskolalátogatási bizonyítványának bemutatása. Óvodás esetében az óvoda igazolása az óvodába járásról.


(7) Az egyedi támogatási kérelmekről a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt."

 


2.§


Az Ör. 18.§. (1), (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és kiegészül a z alábbi (4) bekezdéssel:


 

„18.§. (1) Az Önkormányzat a szociális ellátásra biztosított keretösszeg év végi maradványa terhére hivatalból az arra jogosult időskorú személyeknek támogatást nyújthat maximum 10.000 Ft összegben.


(3) A támogatás természetben vagy pénzbeli támogatásként kerül kifizetésre, amelynek pontos összegéről a képviselő-testület az adott költségvetési év végéig dönt.


(4) Az egyedi támogatásokról a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt."


 

3.§.


(1)Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.  

(2) Az Ör. 17. §.-a alapján e rendelet hatályba lépése előtt beadott és elbírált települési beiskolázási támogatási kérelmeket felül kell vizsgálni az e rendelet 1. §-ban foglaltak alapján.



Gáspár József                                                                     Patakiné Kercsó Szilvia


polgármester                                                                              jegyző


 

 


A rendelet kihirdetve:


Gálosfa, 2015. november 24.



                                                                                            Patakiné Kercsó Szilvia


               jegyző