Zimány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 16

Zimány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.16.

Zimány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Zimány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2023. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 61 192 882 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 90.261.433 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 30.239.616 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 1.171.065 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét -29.068.551 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 10.891 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: -29.079.442 Ft.

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 40.626.629 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a személyi juttatások kiadásai 13.300.180 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 1.252.170 Ft

c) a dologi kiadások 17.989.300 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 2.886.357 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 5.198.622 Ft.

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 49.634.804 Ft-ban állapítja meg, amelyből

a) a beruházások összege 49.634.804 Ft

b) a felújítások összege 0 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 0 Ft.

(5) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 10.891 Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 29.079.442 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 30.239.616 Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 1.160.174 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 29.079.442 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 1.171.065 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 1.171.065 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 0 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 5. melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 8. melléklet szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből, az önkormányzati garanciákból és kezességvállalásaiból fennálló kötelezettségei és saját bevételei arányának bemutatását a 11. melléklet tartalmazza.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi

a) általános tartalékát 50.000 Ft

b) céltartalékát 50.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 12. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatás évének december 15. napjával a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

(3) E rendelet 7. mellékletében előirányzott támogatások külön képviselő-testületi jóváhagyás nélkül, félévente, egyenlő részletekben kifizethetők.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetési kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Európai Uniós támogatások igénybevétele

15. § Az önkormányzat 2023.évre 20.555.362 Ft Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

14. Záró és egyéb rendelkezések

16. § (1) A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

sor-szám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sor-szám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

Működési költségvetési bevételek

40 637 520

2.

Működési költségvetési kiadások

40 626 629

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 276 637

2.1

Személyi juttatások

13 300 180

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

733 622

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

1 252 170

1.3

Közhatalmi bevételek

4 460 600

2.3

Dologi kiadások

17 989 300

1.4

Működési bevételek

6 116 661

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 886 357

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

2.5

Egyéb működési célú kiadások

5 198 622

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

10 891

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

7.

Költségvetési működési többlet felhasználása

10 891

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 891

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

6.

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

1 160 174

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 160 174

9.

Működési finanszírozási bevételek (4.+ 5. +6.)

1 160 174

10.

Működési finanszírozási kiadások (7.+8.)

1 171 065

11.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+9.)

41 797 694

12.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+10.)

41 797 694

13.

Felhalmozási költségvetési bevételek

20 555 362

14.

Felhalmozási költségvetési kiadások

49 634 804

13.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

20 555 362

14.1

Beruházások

49 634 804

13.2

Felhalmozási bevételek

0

14.2

Felújítások

0

13.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

14.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

15.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (13.-14.)

-29 079 442

16.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

29 079 442

18.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

0

16.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

18.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

29 079 442

18.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

17.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

19.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (16.+17.)

29 079 442

20.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (18.)

0

21.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (13.+19.)

49 634 804

22.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (14.+20.)

49 634 804

23.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+21.)

91 432 498

24.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12.+22.)

91 432 498

2. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat bevételei

1.

Működési költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

előirányzat

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 276 637

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

17 001 557

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 860 300

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

144 780

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

733 622

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

380 042

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

353 580

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

0

15.

2.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

0

16.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

17.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

353 580

18.

2.5.5

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

19.

3

Közhatalmi bevételek

4 460 600

20.

3.1

Jövedelemadók

162 800

21.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

162 800

22.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

162 800

23.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

24.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

25.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

26.

3.4

Vagyoni típusú adók

992 000

27.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

992 000

28.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

3 238 300

29.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

3 238 300

30.

3.5.1.1

-iparűzési adó

3 238 300

31.

3.5.2

Fogyasztási adók

32.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

33.

3.5.4

Gépjárműadó

0

34.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

35.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

67 500

36.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

37.

3.6.2

bírság

38.

3.6.3

késedelmi pótlék

67 500

39.

3.6.4

talajterhelési díj

0

40.

4

Működési bevételek

6 116 661

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

800 000

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

1 471 543

43.

4.2.1

Bérleti díj

1 471 543

44.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 266 393

45.

4.4

Tulajdonosi bevételek

2 578 725

46.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

2 578 725

47.

4.5

Ellátási díjak

48.

4.6

Kiszámlázott áfa

49.

4.7

Áfa visszatérítése

50.

4.8

Kamatbevételek

51.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

52.

4.10

Egyéb működési bevételek

53.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

54.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

55.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

50 000

56.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

40 637 520

3. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 276 637

0

0

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

17 001 557

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 860 300

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

144 780

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

733 622

0

0

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

380 042

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

353 580

0

0

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

15.

2.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

16.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

17.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

353 580

18.

2.5.5

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

19.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

4 460 600

20.

3.1

Jövedelemadók

0

0

162 800

21.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

0

162 800

22.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

162 800

23.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

24.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

25.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

26.

3.4

Vagyoni típusú adók

0

0

992 000

27.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

992 000

28.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

3 238 300

29.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

3 238 300

30.

3.5.1.1

-iparűzési adó

3 238 300

31.

3.5.2

Fogyasztási adók

32.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

33.

3.5.4

Gépjárműadó

34.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

35.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

67 500

36.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

37.

3.6.2

bírság

38.

3.6.3

késedelmi pótlék

67 500

39.

3.6.4

talajterhelési díj

40.

4.

Működési bevételek

4 645 118

1 271 543

0

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

800 000

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

0

1 271 543

0

43.

4.2.1

Bérleti díj

1 271 543

44.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 266 393

45.

4.4

Tulajdonosi bevételek

2 578 725

0

0

46.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

2 578 725

47.

4.5

Ellátási díjak

48.

4.6

Kiszámlázott áfa

49.

4.7

Áfa visszatérítése

50.

4.8

Kamatbevételek

51.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

52.

4.10

Egyéb működési bevételek

53.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

200 000

50 000

54.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

50 000

55.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

56.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

200 000

57.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

34 655 377

1 471 543

4 510 600

4. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

Támogatás jogcíme

összeg

1.

Zöldterület-gazdálkodás támogatása

5 678 186

1.a

Zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 846 431

1.b

Közvilágítás támogatása

1 704 550

1.c

Köztemető támogatása

127 205

1.d

Közutak támogatása

0

2.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 395 544

3.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogaás

1 957 827

4.

Közvilágítés kiegészítő támogatás

970 000

5.

Települési önkormányzatok működésének általános támogatása összesen (1.+2.)

17 001 557

6.

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

4 718 000

7.

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

8.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (6.+7.)

9 860 300

9.

Szünidei étkeztetés támogatása

144 780

10.

Telepüési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (9.)

144 780

11.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

12.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (11.)

2 270 000

13.

Állami támogatások összesen (5.+8.+10.+12.)

29 276 637

5. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat kiadásai

1.

Működési költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti ei.

1.

1.

Személyi juttatások

13 300 180

2.

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 252 170

3.

3.

Dologi kiadások

17 989 300

4.

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 886 357

5.

5.

Egyéb működési célú kiadások

5 198 622

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

5 041 622

12.

5.6.1

központi ktgveétési szervnek

0

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

4 751 950

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

289 672

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

57 000

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

57 000

21.

5.11.2

háztartásoknak

0

22.

5.12

Tartalékok

100 000

23.

6.

Működési költségvetési kiadások összesen

40 626 629

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

előirányzat

1.

1

Beruházások

49 634 804

2.

2

Felújítások

0

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

0

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

49 634 804

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

90 261 433

4.

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

2.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

3.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

0

4.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

0

5.

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 171 065

6.

4

Finanszírozási kiadások összesen

1 171 065

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

91 432 498

6. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Személyi juttatások

13 300 180

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 252 170

3.

3

Dologi kiadások

17 989 300

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 886 357

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

5 198 622

0

0

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

5 041 622

0

0

12.

5.6.1

központi ktgvetési szervnek

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

4 751 950

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

289 672

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

57 000

0

0

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

57 000

0

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

100 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

40 626 629

0

0

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1.

1

Beruházások

49 634 804

2.

2

Felújítások

0

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

49 634 804

0

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

40 626 629

49 634 804

0

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

2.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

3.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

4.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

5.

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 171 065

6.

4

Finanszírozási kiadások összesen

1 171 065

0

0

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

41 797 694

49 634 804

0

7. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

Kötelező önkormányzati feladatok

Megnevezés

eredeti ei.

I/1. Önkormányzati feladatok

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Polgármester tiszteletdíja

3 900 000

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

3 900 000

Személyi juttatás összesen:

3 900 000

Szociális hozzájárulási adó

3 714

Kifizetői adó

4 284

Járulékok összesen:

7 998

Irodaszer, nyomtatvány

70 000

Egyéb készletbeszerzés

100 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

170 000

Szoftver üzemeltetési díj

30 000

Domain név fenntartás

15 000

Informatikai biztonsági felügyelet

54 000

Internetdíj

82 200

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

181 200

Telefondíj

97 200

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

97 200

Áramdíj

16 800

Gázdíj

2 226 000

Vízdíj, csatornadíj

32 000

Közüzemi djíak összesen:

2 274 800

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

20 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

20 000

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

80 000

Továbbképzés, tanácskozás

55 000

Egyéb szakmai szolgáltatás (közjegyzői díj)

10 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

145 000

Pályázatfigyelés

85 000

Hulladékszállítás

20 500

Bankköltség

580 000

Más egyéb szolgáltatások

30 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

715 500

Belföldi kiküldetés

585 000

Kiküldetések kiadásai összesen:

585 000

Karácsonyi gömb üdvözlet

14 000

Reklám és progagandakiadások összesen:

14 000

ÁFA

816 860

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

816 860

Más egyéb dologi kiadások

50 000

Egyéb dologi kiadások összesen:

50 000

Dologi kiadások összesen:

5 069 560

Kormányzati funkció összesen:

8 977 558

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

Vegyszer

7 000

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

7 000

Egyéb készletbeszerzés

5 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

5 000

Áramdíj

1 900

Vízdíj

11 000

Közüzemi díjak összesen:

12 900

Karbantartás, kisjavítás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Hulladékszállítás

80 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

80 000

ÁFA

28 323

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

28 323

Dologi kiadás összesen:

133 223

Kormányzati funkció összesen:

133 223

Bevétel: köztemető fennt.kapcs. feladatok tám.

127 205

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Víz, és csatornadíj

9 000

Közüzemi díjak összesen:

9 000

Továbbszámlázott közüzemi díjak

349 992

Közvetített szolgáltatások összesen:

349 992

Áfa

2 430

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

2 430

Dologi kiadás összesen:

361 422

Kormányzati funkció összesen:

361 422

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Közfoglalkoztatottak bére

332 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

332 000

Személyi juttatások összesen:

332 000

Szocho

21 580

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

21 580

Kormányzati funkció összesen:

353 580

Bevétel: műk.c.támog.áht-n belülről elkülönített állami pénzalapoktól

353 580

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

Óvoda működtetési hozzájárulás

550 060

Fogászati ügyelet működési hozzájárulás

45 827

Háziorvosi ügyelet

536 031

Hivatali működési hozzájárulás

3 530 812

Vagyonbiztosításra átadandó (Magyaratádra)

89 220

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (helyi ökormányzatok és ktg.vetési szerveiknek összesen:

4 751 950

Belső ellenőrzési társulási tagdíj

191 931

Család- és gyermekjóléti szolgálat működési hozzájárulás

0

Szociális Társulás társulási költség hozzájárulás

67 656

Hulladékgazdálkodási társulási tajgdíj

30 085

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (társulások és ktg.vetési szerveiknek összesen:

289 672

Kormányzati funkció összesen:

5 041 622

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Karbantartás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Áfa

0

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

0

Kormányzati funkció összesen:

0

Bevétel: Közutak fenntartásának támogatása

0

064010 Közvilágítás

Áramdíj

2 132 131

Közüzemi díjak összesen:

2 132 131

Karbantartás

297 048

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

297 048

ÁFA

647 203

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

647 203

Dologi kiadás összesen:

3 076 382

Kormányzati funkció összesen:

3 076 382

Bevétel: Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 674 550

066010 Zöldterület kezelés

Megbízási díj

500 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatottak juttatásai összesen:

500 000

Személyi juttatások összesen:

500 000

Szocho

58 500

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

58 500

Üzemanyag, hajtóanyag

250 000

Egyéb készletbeszerzés

100 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

350 000

Karbantartás, kisjavítás

100 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

100 000

ÁFA

121 500

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

121 500

Dologi kiadás összesen:

571 500

Kormányzati funkció összesen:

1 130 000

Bevétel:

Zöldterület gazd. kapcs. feladatok ellátásának

3 846 431

támogatása (066010-066020 korm.funkció)

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Megbízási díj traktoros

100 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatottak juttatásai összesen:

100 000

Személyi juttatások összesen:

100 000

Szoc.hj.adó

11 700

Járulékok összesen:

11 700

Vegyszer

15 000

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

15 000

Hajtó- és kenőanyag

420 000

Egyéb készletbeszerzés

200 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

620 000

Áramdíj

7 600

Gázdíj

556 500

Vízdíj, csatornadíj

7 100

Közüzemi díjak összesen:

571 200

Karbantartás, kisjavítás

200 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

200 000

Biztosítás

31 000

Szállítási szolgáltatás (hulladék, egyéb)

200 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

231 000

ÁFA

433 674

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

433 674

Dologi kiadások összesen:

2 070 874

Kormányzati funkció összesen:

2 182 574

Bevétel:

Zöldterület gazd. kapcs. feladatok ellátásának

3 846 431

támogatása (066010-066020 korm.funkció)

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Egyéb készletbeszerzés

20 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

20 000

Áramdíj

115 900

Vízdíj, csatornadíj

16 000

Közüzemi díjak összesen:

131 900

ÁFA

41 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

41 000

Dologi kiadás összesen:

192 900

Kormányzati funkció összesen:

192 900

082091 Közművelődési-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Könyvtáros bér

3 787 280

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

3 787 280

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Folyószámla költségtérítés

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

3 955 530

Szoc.hj.adó

514 219

Kifizetői adó

23 438

Járulékok összesen:

537 657

Irodaszer, nyomtatvány

0

Egyéb készletbeszerzés

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

0

Áramdíj

2 000

Gázdíj

2 782 600

Vízdíj, csatornadíj

44 700

Közüzemi díjak összesen:

2 829 300

Karbantartás, kisjavítás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Egyéb szolgáltatás

0

Egyéb szolgáltatás összesen:

0

ÁFA

763 900

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

763 900

Más egyéb dologi kiadás

0

Egyéb dologi kiadások összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

3 605 700

Kormányzati funkció összesen:

8 098 887

Bevétel: könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

2 270 000

086020 Helyi, térségi közösségi tér biztosítása, működtetése

Internetdíj

67 716

Informatikai szolgáltatások összesen:

67 716

Áramdíj

104 000

Gázdíj

408 540

Vízdíj, csatornadíj

147 240

Közüzemi díjak összesen:

659 780

ÁFA

188 905

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

188 905

Dologi kiadások összesen:

916 401

Kormányzati funkció összesen:

916 401

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenységek támogatása

TÖOSZ tagdíj

14 000

LEADER tagdíj

43 000

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

57 000

Kormányzati funkció összesen:

57 000

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

114 000

Vásárolt élelmezés

114 000

Áfa

30 780

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

30 780

Dologi kiadás összesen:

144 780

Kormányzati funkció összesen:

144 780

Bevétel: telep.önkorm. gyermekétkeztetési felad. támogatása

144 780

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

Falugondnok bér

4 344 400

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 344 400

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Folyószámla költségtérítés

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

4 512 650

Szociális hj. adó

588 805

Kifizetői adó

25 930

Járulékok összesen:

614 735

Hajtó-, és kenőanyag

900 000

Munkaruha

40 000

Egyéb készletbeszerzés, munkaruha

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

990 000

Telefondíj

62 400

Egyéb kommunikációs szolgáltatás összesen:

62 400

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

200 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

200 000

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás összesen:

12 500

Biztosítási díjak

193 000

Takarítás, mosás, vegytisztítás

25 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

218 000

Áfa

335 658

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

335 658

Más egyéb dologi kiadás (parkolás, autópályadíj)

28 000

Egyéb dologi kiadások összesenn:

28 000

Dologi kiadások összesen:

1 846 558

Kormányzati funkció összesen:

6 973 943

Bevétel: Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás támogatása

5 142 300

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

Önkormányzati segélyek

2 886 357

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

2 886 357

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

2 886 357

Kormányzati funkció összesen:

2 886 357

Bevétel: Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

4 718 000

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

Általános tartalék

50 000

Céltartalék

50 000

Kormányzati funkció összesen:

100 000

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

40 626 629

ebből

Személyi juttatás összesen

13 300 180

ezen belül:

törvény szerinti illetmények, munkabérek

8 463 680

béren kívüli juttatások

312 500

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

24 000

mvégzésre irányuló egyéb jogv.fogl.juttatásai

500 000

választott tisztségviselők juttatásai

3 900 000

egyéb külső személyi juttatások

100 000

13 300 180

Járulékok összesen

1 252 170

ezen belül:

szociális hozzájárulási adó

1 198 518

kifizetői adó

53 652

1 252 170

Dologi kiadások összesen

17 989 300

ezen belül:

szakmai anyagok beszerzése

22 000

üzemeltetési anyagok beszerzése

2 155 000

vásárolt élelmezés

114 000

informatikai szolgáltatások igénybevétele

248 916

egyéb kommunikációs szolgáltatások

159 600

közüzemi díjak

8 621 011

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

817 048

közvetített szolgáltatások

349 992

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

170 000

egyéb szolgáltatások

1 244 500

kiküldetések kiadásai

585 000

reklám és progagandakiadások

14 000

működési célú előzetesen felszámított áfa

3 410 233

egyéb dologi kiadások

78 000

17 989 300

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

2 886 357

ezen belül:

egyéb nem intézményi ellátások

2 886 357

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre helyi önk-nak

4 751 950

Egyéb működési célú támogatásokáht-n belülre társulásnak

289 672

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

57 000

Általános tartalék

50 000

Céltartalék

50 000

40 626 629

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

Közutak támogatása

0

Közvilágítás támogatása

1 704 550

Köztemető támogatása

127 205

Zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 846 431

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 395 544

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

Közvilágítás kiegészítő támogatása

970 000

Települési önkormányzatok működésének általános támogatása összesen:

17 001 557

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

4 718 000

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 860 300

Szünidei étkeztetés támogatása

144 780

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen

144 780

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása összesen

2 270 000

Állami támogatások összesen

29 276 637

Önként vállalt önkormányzati feladatok

084031 Civil szervezetek működési támogatása

Civil szervezetek támogatására elkülönített keret

0

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

0

Kormányzati funkció összesen:

0

Önként vállalt önkormányzati feladatok összesen:

0

ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS KÖTELEZŐ FELADATOK ÖSSZ.

40 626 629

8. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

Turistapihenő kialakítása építési költsége - LEADER-Turisztika pályázat

2 993 014

2.

Építéshez kapcsolódó költségek - TOP_PLUSZ Élhető település kialakítása pályázat

46 628 800

3.

Akkumulátor töltő

12 990

4.

ÖSSZESEN

49 634 804

9. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

---

0

2.

ÖSSZESEN

0

10. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

az önkormányzat engedélyezett létszáma

A

B

1.

Kulturális szervező

1

2.

Falugondnok

1

3.

Összesen:

2

közfoglalkoztatottak létszáma

A

B

1.

közfoglalkoztatottak

1

2.

Összesen:

1

11. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat saját bevételei, valamint a Gst. tv. 8.§ (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségek

SAJÁT BEVÉTELEK

2023

2024

2025

a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

4 393 100

4 393 100

4 393 100

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

2 271 543

2 271 543

2 271 543

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

2 578 725

2 578 725

2 578 725

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesdés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

bírság-, pótlék- és díjbevtéel

67 500

67 500

67 500

kezesség -, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

ÖSSZES SAJÁT BEVÉTEL

9 310 868

9 310 868

9 310 868

SAJÁT BEVÉTEL 50 %-A

4 655 434

4 655 434

4 655 434

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

2023

2024

2025

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

a Szt. szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

a Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

a szerződésben kapott, legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

ÖSSZES ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

0

0

0

12. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1

Önkormányzatok működési támogatása

2 439 719

2 439 719

2 439 719

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

2 439 720

29 276 637

2

Működési célú támogatások áht-n belülről

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 135

61 136

61 136

733 622

3

Közhatalmi bevételek

371 716

371 716

371 716

371 716

371 717

371 717

371 717

371 717

371 717

371 717

371 717

371 717

4 460 600

4

Működési bevételek

509 721

509 721

509 721

509 722

509 722

509 722

509 722

509 722

509 722

509 722

509 722

509 722

6 116 661

5

Működési célú átvett pénzeszközök

4 166

4 166

4 166

4 166

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

50 000

6

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

3 386 457

3 386 457

3 386 457

3 386 459

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 462

3 386 462

40 637 520

7

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

20 555 362

20 555 362

8

Felhalmozási bevételek

0

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

10

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 555 362

20 555 362

11

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

3 386 457

3 386 457

3 386 457

3 386 459

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 462

23 941 824

61 192 882

12

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

13

Belföldi értékpapírok bevételei

1 160 174

29 079 442

30 239 616

14

Finanszírozás bevételek összesen

1 160 174

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

29 079 442

30 239 616

15

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+13)

4 546 631

3 386 457

3 386 457

3 386 459

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 461

3 386 462

53 021 266

91 432 498

16

Személyi juttatások

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 348

1 108 349

1 108 349

1 108 349

1 108 349

13 300 180

17

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

104 347

104 347

104 347

104 347

104 347

104 347

104 348

104 348

104 348

104 348

104 348

104 348

1 252 170

18

Dologi kiadások

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 108

1 499 109

1 499 109

1 499 109

1 499 109

17 989 300

19

Ellátottak pénzbeli juttatásai

240 529

240 529

240 529

240 530

240 530

240 530

240 530

240 530

240 530

240 530

240 530

240 530

2 886 357

20

Egyéb működési célú kiadások

433 218

433 218

433 218

433 218

433 218

433 218

433 219

433 219

433 219

433 219

433 219

433 219

5 198 622

21

Működési költségvetési kiadások összesen (15+16+17+18+19)

3 385 550

3 385 550

3 385 550

3 385 551

3 385 551

3 385 551

3 385 553

3 385 553

3 385 555

3 385 555

3 385 555

3 385 555

40 626 629

22

Beruházások

12 990

49 621 814

49 634 804

23

Felújítások

0

24

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

25

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (21+22+23)

0

12 990

0

0

0

0

0

0

0

0

0

49 621 814

49 634 804

26

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

3 385 550

3 398 540

3 385 550

3 385 551

3 385 551

3 385 551

3 385 553

3 385 553

3 385 555

3 385 555

3 385 555

53 007 369

90 261 433

27

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

28

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 171 065

29

Finanszírozási kiadások összesen

1 171 065

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 171 065

30

KIADÁSOK ÖSSZESEN (25+27)

4 556 615

3 398 540

3 385 550

3 385 551

3 385 551

3 385 551

3 385 553

3 385 553

3 385 555

3 385 555

3 385 555

53 007 369

91 432 498

13. melléklet a 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Támogatások

1.

Közvetett támogatások

A

B

1.

Helyi adó kedvezmény (kommunális adó)

1 414 000

2.

Helyiség használat mentesség (művelődési ház)

55 000

3.

Közvetett támogatások összesen

1 469 000