Zimány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Zimány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Zimány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Zimány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2024. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 67.231.264 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 70.313.893 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 10.357.685 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 7.275.056 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét -3.082.629 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 7.275.056 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: -10.357.685 Ft

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 50.046.404 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a személyi juttatások kiadásai 16.047.580 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 1.579.859 Ft

c) a dologi kiadások 18.449.854 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 5.466.000 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 8.503.111 Ft.

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 20.267.489 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a beruházások összege 20.267.489 Ft

b) a felújítások összege 0 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 0 Ft.

(5) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 7.275.056 Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 10.357.685 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 10.357.685 Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 0 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 10.357.685 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 7.275.056 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 7.275.056 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 0 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 5. melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 8. melléklet szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi

a) általános tartalékát 50.000 Ft

b) céltartalékát 50.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 11. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatás évének december 15. napjával a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

(3) E rendelet 7. mellékletében előirányzott támogatások külön képviselő-testületi jóváhagyás nélkül, félévente, egyenlő részletekben kifizethetők.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetési kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Európai Uniós támogatások igénybevétele

15. § Az önkormányzat 2024.évre 909.804 Ft Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

14. Záró és egyéb rendelkezések

16. § A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

17. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sor-szám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

57 321 460

2.

Működési költségvetési kiadások

50 046 404

2.

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 637 989

2.1

Személyi juttatások

16 047 580

3.

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

1 193 996

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

1 579 859

4.

1.3

Közhatalmi bevételek

25 837 678

2.3

Dologi kiadások

18 449 854

5.

1.4

Működési bevételek

601 797

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 466 000

6.

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

2.5

Egyéb működési célú kiadások

8 503 111

7.

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

7 275 056

8.

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

6.

Költségvetési működési többlet felhasználása

7 275 056

9.

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

6.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6 098 300

10.

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

0

6.2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 176 756

11.

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

0

12.

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

13.

7.

Működési finanszírozási bevételek (4.+5.)

0

8.

Működési finanszírozási kiadások (6.)

7 275 056

14.

9.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+7.)

57 321 460

10.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+8.)

57 321 460

15.

11.

Felhalmozási költségvetési bevételek

9 909 804

12.

Felhalmozási költségvetési kiadások

20 267 489

16.

11.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

909 804

12.1

Beruházások

20 267 489

17.

11.2

Felhalmozási bevételek

9 000 000

12.2

Felújítások

0

18.

11.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

12.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

19.

13.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (11.-12.)

-10 357 685

20.

14.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

10 357 685

16.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

0

21.

14.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

16.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

22.

14.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

10 357 685

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

23.

15.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

0

24.

15.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

25.

17.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (14.+15.)

10 357 685

18.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (16.)

0

26.

19.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+17.)

20 267 489

20.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+18.)

20 267 489

27.

21.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (9.+19.)

77 588 949

22.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+20.)

77 588 949

2. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 637 989

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 854 789

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 513 200

5.

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 193 996

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

1 193 996

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

462 192

10.

9.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

731 804

11.

10.

3

Közhatalmi bevételek

25 837 678

12.

11.

3.1

Vagyoni típusú adók

1 293 770

13.

12.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

1 293 770

14.

13.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

23 941 932

15.

14.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

23 941 932

16.

15.

3.2.1.1

-iparűzési adó

23 941 932

17.

16.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

601 976

18.

17.

3.3.1

késedelmi pótlék

555 806

19.

18.

3.3.2

talajterhelési díj

46 170

20.

19.

4

Működési bevételek

601 797

21.

20.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

601 797

22.

21.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

601 797

23.

22.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

24.

23.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

50 000

25.

24.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

57 321 460

26.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek

27.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

909 804

28.

2.

1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

909 804

29.

3.

1.1.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

909 804

30.

4.

2

Felhalmozási bevételek

9 000 000

31.

5.

2.1

Ingatlanok értékesítése

9 000 000

32.

6.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

33.

7.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

9 909 804

34.

3.

Költségvetési bevételek összesen

67 231 264

35.

4.

Finanszírozási bevételek

36.

1.

1

Belföldi értékpapírok bevételei

10 357 685

37.

2.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

10 357 685

38.

3.

2

Finanszírozási bevételek összesen

10 357 685

39.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

77 588 949

3. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 637 989

0

0

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 854 789

0

0

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 513 200

0

0

5.

4.

1.3

Települési önkormnyzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

0

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 193 996

0

0

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

1 193 996

0

0

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

462 192

0

0

10.

9.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

731 804

0

0

11.

10.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

25 837 678

12.

11.

3.1

Vagyoni típusú adók

0

0

1 293 770

13.

12.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

0

0

1 293 770

14.

13.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

23 941 932

15.

14.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

23 941 932

16.

15.

2.1.1.1

-iparűzési adó

0

0

23 941 932

17.

16.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

601 976

18.

17.

3.3.1

késedelmi pótlék

0

0

555 806

19.

18.

3.3.2

talajterhelési díj

0

0

46 170

20.

19.

4.

Működési bevételek

0

601 797

0

21.

20.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

0

601 797

0

22.

21.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

0

601 797

0

23.

22.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

50 000

0

24.

23.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

0

50 000

0

25.

24.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

30 831 985

651 797

25 837 678

26.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

27.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

909 804

0

28.

2.

1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

909 804

0

29.

3.

1.1.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

0

909 804

0

30.

4.

2

Felhalmozási bevételek

0

9 000 000

0

31.

5.

2.1

Ingatlanok értékesítése

9 000 000

32.

6.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

33.

7.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

9 909 804

0

34.

3.

Költségvetési bevételek összesen

30 831 985

10 561 601

25 837 678

35.

4.

Finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

36.

1.

1.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

10 357 685

0

37.

2.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

0

10 357 685

0

38.

3.

2

Finanszírozási bevételek összesen

0

10 357 685

0

39.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

30 831 985

20 919 286

25 837 678

4. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

D

S.sz.

Támogatás jogcíme

összeg

1.

1.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 245 817

2.

2.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

1 340 000

3.

3.

Településüzemeltetés- közvilágítás üzemeltetési támogatása

1 600 000

4.

4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

626 552

5.

5.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

7 084 593

6.

6.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

7.

7.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása (1+…+8)

15 854 789

8.

8.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

5 466 000

9.

9.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

10.

10.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (9+10)

11 513 200

11.

11.

Szünidei étkeztetés támogatása

0

12.

12.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (12)

0

13.

13.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

14.

14.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (14)

2 270 000

15.

15.

Önkormányzatok működési támogatásai (8+11+13+15)

29 637 989

5. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat

1.

1.

Működési költségvetési kiadások

2.

1.

1

Személyi juttatások

16 047 580

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 579 859

4.

3.

3

Dologi kiadások

18 449 854

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 466 000

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

8 503 111

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

7 345 951

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

6 956 266

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

389 685

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

1 057 160

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

1 057 160

12.

11.

5.3

Tartalékok

100 000

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

50 046 404

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

15.

1.

1

Beruházások

20 267 489

16.

2.

2

Felújítások

0

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

18.

4.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

20 267 489

19.

3. Költségvetési kiadások összesen

70 313 893

20.

4.

Finanszírozási kiadások

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

6 098 300

22.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

6 098 300

23.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

0

24.

4.

2.

Belföldi finanszírozás kiadásai

1 176 756

25.

5.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 176 756

26.

6.

3

Finanszírozási kiadások összesen

7 275 056

27.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

77 588 949

6. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Személyi juttatások

16 047 580

0

0

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 579 859

0

0

4.

3.

3

Dologi kiadások

18 449 854

0

0

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 466 000

0

0

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

7 503 111

1 000 000

0

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

7 345 951

0

0

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

6 956 266

0

0

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

389 685

0

0

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

57 160

1 000 000

0

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

57 160

1 000 000

0

12.

11.

5.3

Tartalékok

100 000

0

0

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

49 046 404

1 000 000

0

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

15.

1.

1

Beruházások

0

20 267 489

0

16.

2.

2

Felújítások

0

0

0

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

18.

4.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

20 267 489

0

19.

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

49 046 404

21 267 489

0

20.

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

6 098 300

0

0

22.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

6 098 300

0

0

23.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

0

0

0

24.

4.

2

Belföldi finanszírozás kiadásai

1 176 756

0

0

25.

5.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 176 756

0

0

26.

6.

3

Finanszírozási kiadások összesen

7 275 056

0

0

27.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

56 321 460

21 267 489

0

7. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

A

B

C

S.sz.

Megnevezés

eredeti ei.

1.

I. Kötelező önkormányzati feladatok

2.

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

3.

Polgármester tiszteletdíja

3 900 000

4.

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

3 900 000

5.

Személyi juttatás összesen:

3 900 000

6.

Szociális hozzájárulási adó

2 860

7.

Kifizetői adó

3 300

8.

Járulékok összesen:

6 160

9.

Irodaszer, nyomtatvány

60 000

10.

Tisztítószer

65 000

11.

Egyéb készletbeszerzés

200 000

12.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

325 000

13.

Szoftver üzemeltetési díj

30 000

14.

Információbiztonsági felügyelet

54 000

15.

Domain név fenntartás

20 000

16.

Internetdíj

90 000

17.

Számítógép szerviz

30 000

18.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

224 000

19.

Telefondíj

110 000

20.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

110 000

21.

Áramdíj

120 000

22.

Gázdíj

430 000

23.

Vízdíj, csatornadíj

53 000

24.

Közüzemi djíak összesen:

603 000

25.

Terembérleti díj

80 000

26.

Bérleti- és lízingdíjak összesen:

80 000

27.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

300 000

28.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

300 000

29.

Áht. által kibocsátott szolgáltatás (e-hiteles tulajdoni lap, térképmásolat)

12 000

30.

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

185 000

31.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

197 000

32.

Kéményseprés, szemétszállítás

35 000

33.

Bankköltség

480 000

34.

Pályázatfigyelés

50 000

35.

Egyéb szolgáltatások összesen:

565 000

36.

Utiköltség térítés polgármester

585 000

37.

Kiküldetések kiadásai összesen:

585 000

38.

Karácsonyi gömb hirdetés

14 000

39.

Reklám- és propagandakiadások összesen:

14 000

40.

ÁFA

540 720

41.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

540 720

42.

Más egyéb dologi kiadások (virág, koszorú)

150 000

43.

Egyéb dologi kiadások összesen:

150 000

44.

Dologi kiadások összesen:

3 693 720

45.

Kormányzati funkció összesen:

7 599 880

46.

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

47.

Hajtó- és kenőanyag

100 000

48.

Egyéb készletbeszerzés

100 000

49.

Üzemeltetési anyagok összesen:

200 000

50.

Áramdíj

2 000

51.

Vízdíj

15 000

52.

Közüzemi díjak összesen:

17 000

53.

Hulladékszállítás

150 000

54.

Más egyéb szolgáltatások

50 000

55.

Egyéb szolgáltatások összesen:

200 000

56.

Javítás, karbantartás

300 000

57.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

300 000

58.

ÁFA

198 990

59.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

198 990

60.

Más egyéb dologi kiadás (virág, koszorú)

20 000

61.

Egyéb dologi kiadások összesen:

20 000

62.

Dologi kiadás összesen:

935 990

63.

Kormányzati funkció összesen:

935 990

64.

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

65.

Áramdíj

340 000

66.

Gázdíj

60 000

67.

Víz- és csatornadíj

110 000

68.

Közüzemi díjak összesen:

510 000

69.

Karbantartás, kisjavítás

50 000

70.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

71.

ÁFA

151 200

72.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

151 200

73.

Dologi kiadás összesen:

711 200

74.

Kormányzati funkció összesen:

711 200

75.

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

76.

Szociális társulási költség hozzájárulás

154 685

77.

Belső ellenőrzési társulási működési hozzájárulás

200 000

78.

Hulladékgazdálkodási működési hozzájárulás

35 000

79.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (társulások és költségvetési szerveiknek) összesen:

389 685

80.

Fogászati ügyelet működési támogatása

95 976

81.

Háziorvosi ügyelet működési hozzájárulás

982 639

82.

Hivatali működési hozzájárulás

1 925 640

83.

Óvoda működtetési hozzájárulás

3 846 000

84.

Vagyonbiztosítás hozzájárulás Magyaratádnak

106 011

85.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek) összesen:

6 956 266

86.

Kormányzati funkció összesen:

7 345 951

87.

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

88.

Közfoglalkoztatottak bére

400 200

89.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

400 200

90.

Személyi juttatások összesen:

400 200

91.

Szociális hozzájárulási adó

26 013

92.

Járulékok összesen:

26 013

93.

Egyéb készletbeszerzés

28 330

94.

Üzemeltetési anyagok összesen:

28 330

95.

Áfa

7 649

96.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

7 649

97.

Dologi kiadás összesen:

35 979

98.

Kormányzati funkció összesen:

462 192

99.

064010 Közvilágítás

100.

Áramdíj

2 500 000

101.

Közüzemi díjak összesen:

2 500 000

102.

Karbantartás, kisjavítás

350 000

103.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

350 000

104.

ÁFA

769 500

105.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

769 500

106.

Dologi kiadás összesen:

3 619 500

107.

Kormányzati funkció összesen:

3 619 500

108.

066010 Zöldterület kezelés

109.

Megbízási díj - kaszálás

1 000 000

110.

Mvégzésre irányuló egyéb jogv-ban nem saját foglalk-nak fizetett juttatás összesen

1 000 000

111.

Személyi juttatás összesen:

1 000 000

112.

Szocho

117 000

113.

Járulékok összesen:

117 000

114.

Hajtó és kenőanyag

460 000

115.

Egyéb készletbeszerzés

300 000

116.

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

760 000

117.

Karbantartás, kisjavítás

200 000

118.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

200 000

119.

ÁFA

259 200

120.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

259 200

121.

Dologi kiadás összesen:

1 219 200

122.

Kormányzati funkció összesen:

2 336 200

123.

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

124.

Megbízási díj - traktoros

550 000

125.

Megbízási díj - közterület karbantartás

800 000

126.

Mvégzésre irányuló egyéb jogv-ban nem saját foglalk-nak fizetett juttatás összesen

1 350 000

127.

Személyi juttatások összesen:

1 350 000

128.

Szocho

157 950

129.

Járulékok összesen:

157 950

130.

Vegyszer (gyomirtó)

10 000

131.

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

10 000

132.

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

133.

Hajtó- és kenőanyag

400 000

134.

Egyéb készletbeszerzés

500 000

135.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

905 000

136.

Áramdíj

38 000

137.

Gázdíj

190 000

138.

Víz- és csatornadíj

5 500

139.

Közüzemi díjak összesen:

233 500

140.

Karbantartás, kisjavítás

500 000

141.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

500 000

142.

Biztosítás - traktor

15 000

143.

Más egyéb szolgáltatások

100 000

144.

Egyéb szolgáltatások összesen:

115 000

145.

ÁFA

501 795

146.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

501 795

147.

Virág - közterületre

110 000

148.

Egyéb dologi kiadások összesen:

110 000

149.

Dologi kiadások összesen:

2 375 295

150.

Kormányzati funkció összesen:

3 883 245

151.

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

152.

Egyéb készletbeszerzés

100 000

153.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

100 000

154.

Áramdíj

60 000

155.

Vízdíj, csatornadíj

20 000

156.

Közüzemi díjak összesen:

80 000

157.

Karbantartás kisjavítás

10 000

158.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

10 000

159.

ÁFA

51 300

160.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

51 300

161.

Dologi kiadás összesen:

241 300

162.

Kormányzati funkció összesen:

241 300

163.

082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

164.

Kulturális szakember bére

4 185 480

165.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 185 480

166.

Cafeteria

156 250

167.

Béren kívüli juttatás összesen:

156 250

168.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

169.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

170.

Személyi juttatások összesen:

4 353 730

171.

Szocho

565 985

172.

Kifizetői adó

23 438

173.

Járulékok összesen:

589 423

174.

Irodaszer, nyomtatvány

15 000

175.

Munkaruha

23 622

176.

Egyéb készletbeszerzés

100 000

177.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

138 622

178.

Áramdíj

7 000

179.

Gázdíj

535 000

180.

Víz- és csatornadíj

55 000

181.

Közüzemi díjak összesen:

597 000

182.

Karbantartás, kisjavítás

200 000

183.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

200 000

184.

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

185.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

186.

Hulladékszállítás, kéményvizsgálat

20 000

187.

Fellépők díja - rendezvények

300 000

188.

Egyéb szolgáltatások összesen:

320 000

189.

ÁFA

460 518

190.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

460 518

191.

Más egyéb dologi kiadás - rendezvények

450 000

192.

Egyéb dologi kiadások összesen:

450 000

193.

Dologi kiadás összesen:

2 178 640

194.

Kormányzati funkció összesen:

7 121 793

195.

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenységek támogatása

196.

TÖOSZ tagdíj

15 000

197.

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület tagdíj

42 160

198.

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

57 160

199.

Kormányzati funkció összesen:

57 160

200.

086020 Helyi, térségi közösségi tér biztosítása, működtetése

201.

Egyéb készletbeszerzés

20 000

202.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

20 000

203.

Internetdíj

75 000

204.

Informatikai szolgáltatás összesen:

75 000

205.

Áramdíj

80 000

206.

Gázdíj

225 000

207.

Víz- és csatornadíj

30 000

208.

Közüzemi díjak összesen:

335 000

209.

Áfa

99 600

210.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

99 600

211.

Dologi kiadás összesen:

529 600

212.

Kormányzati funkció összesen:

529 600

213.

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

214.

Falugondnok bér

4 875 400

215.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 875 400

216.

Cafeteria

156 250

217.

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

218.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

219.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

220.

Személyi juttatások összesen:

5 043 650

221.

Szociális hj. adó

657 625

222.

Kifizetői adó

25 688

223.

Járulékok összesen:

683 313

224.

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

225.

Hajtó-, és kenőanyag

1 200 000

226.

Munka- és védőruha

39 370

227.

Egyéb készletbeszerzés

25 000

228.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

1 269 370

229.

Telefondíj

75 000

230.

Egyéb kommunikációs szolgáltatás összesen:

75 000

231.

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

232.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

233.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

700 000

234.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

700 000

235.

Biztosítási díjak

230 730

236.

Takarítás, mosás, vegytisztítás

30 000

237.

Egyéb szolgáltatások összesen:

260 730

238.

Áfa

566 830

239.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

566 830

240.

Kötelező jellegű díjak - parkolás, útdíj

25 000

241.

Egyéb dologi kiadás összesen:

25 000

242.

Dologi kiadások összesen:

2 909 430

243.

Kormányzati funkció összesen:

8 636 393

244.

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

245.

Önkormányzati segélyek

5 466 000

246.

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

5 466 000

247.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

5 466 000

248.

Kormányzati funkció összesen:

5 466 000

249.

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

250.

Általános tartalék

50 000

251.

Céltartalék

50 000

252.

Kormányzati funkció összesen:

100 000

253.

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

49 046 404

254.

Személyi juttatás összesen

16 047 580

255.

törvény szerinti illetmények

9 461 080

256.

béren kívüli juttatások

312 500

257.

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

24 000

258.

választott tisztségviselők juttatásai

3 900 000

259.

mvégzésre irányuló további jogv. nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

2 350 000

260.

összesen:

16 047 580

261.

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

1 579 859

262.

szociális hozzájárulási adó

1 527 433

263.

munkáltatót terhelő szja

52 426

264.

Dologi kiadások összesen

18 449 854

265.

szakmai anyagok beszerzése

10 000

266.

üzemeltetési anyagok beszerzése

3 726 322

267.

informatikai szolgáltatások igénybevétele

299 000

268.

egyéb kommunikációs szolgáltatások

185 000

269.

közüzemi díjak

4 875 500

270.

villamosenergia szolgáltatás

3 147 000

271.

gázenenergia szolgáltatás

1 440 000

272.

víz- és csatornaszolgáltatás

288 500

273.

bérleti és lízingdíjak

80 000

274.

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

2 610 000

275.

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

222 000

276.

egyéb szolgáltatások

1 460 730

277.

kiküldetések kiadásai

585 000

278.

reklám- és propagandakiadások összesen:

14 000

279.

működési célú előzetesen felszámított áfa

3 607 302

280.

egyéb dologi kiadások

755 000

281.

összesen:

18 429 854

282.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

5 466 000

283.

egyéb nem intézményi ellátások

5 466 000

284.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre társulásnak

389 685

285.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre helyi önk-nak

6 956 266

286.

Egybé működési célú támogatások áht-n kívülre egyéb nonprofit szervnek

57 160

287.

Általános tartalék

50 000

288.

Céltartalék

50 000

289.

Mindösszesen:

49 046 404

290.

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

291.

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

292.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 245 817

293.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

2 940 000

294.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

626 552

295.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

7 084 593

296.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

297.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

15 854 789

298.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

5 466 000

299.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

300.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 513 200

301.

Szünidei étkeztetés támogatása

0

302.

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

303.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

304.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

305.

Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

29 637 989

306.

2. ÖNKÉNT VÁLLALT ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK

307.

084031 Civil szervezetek működési támogatása

308.

Civil szervezetek támogatására elkülönített keret

1 000 000

309.

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

1 000 000

310.

Kormányzati funkció összesen:

1 000 000

311.

ÖNKÉNT VÁLLALT ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK MŰKÖDÉSI KIADÁSAI

1 000 000

312.

3. KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK MŰKÖDÉSI KIADÁSAI ÖSSZESEN:

50 046 404

8. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

TOP_PLUSZ Élhető település kialakítása pályázat építési munkái

18 717 489

2.

Urnafal

350 000

3.

Mobil garázs

1 200 000

4.

ÖSSZESEN

20 267 489

9. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

0

2.

ÖSSZESEN

0

10. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének engedélyezett létszáma

A

B

C

D

sorszám

1.

1

Önkormányzat

2

2.

1.1

Falugondok

1

3.

1.2

Kulturális szakember

1

4.

2

Közfoglalkoztatottak

1

5.

3

Összesen:

3

11. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Sor-szám

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1.

Önkormányzatok működési támogatása

2 469 832

2 469 832

2 469 832

2 469 832

2 469 832

2 469 832

2 469 832

2 469 833

2 469 833

2 469 833

2 469 833

2 469 833

29 637 989

2.

Működési célú támogatások áht-n belülről

99 499

99 499

99 499

99 499

99 500

99 500

99 500

99 500

99 500

99 500

99 500

99 500

1 193 996

3.

Közhatalmi bevételek

2 153 139

2 153 139

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

2 153 140

25 837 678

4.

Működési bevételek

50 149

50 149

50 149

50 150

50 150

50 150

50 150

50 150

50 150

50 150

50 150

50 150

601 797

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

4 166

4 166

4 166

4 166

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

4 167

50 000

6.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

4 776 785

4 776 785

4 776 786

4 776 787

4 776 789

4 776 789

4 776 789

4 776 790

4 776 790

4 776 790

4 776 790

4 776 790

57 321 460

7.

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

909 804

909 804

8.

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9 000 000

9 000 000

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9 909 804

9 909 804

11.

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

4 776 785

4 776 785

4 776 786

4 776 787

4 776 789

4 776 789

4 776 789

4 776 790

4 776 790

4 776 790

4 776 790

14 686 594

67 231 264

12.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10 357 685

10 357 685

14.

Finanszírozás bevételek összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10 357 685

10 357 685

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+14)

4 776 785

4 776 785

4 776 786

4 776 787

4 776 789

4 776 789

4 776 789

4 776 790

4 776 790

4 776 790

4 776 790

25 044 279

77 588 949

16.

Személyi juttatások

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 298

1 337 299

1 337 299

1 337 299

1 337 299

16 047 580

17.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

131 654

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

131 655

1 579 859

18.

Dologi kiadások

1 537 487

1 537 487

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

1 537 488

18 449 854

19.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

455 500

5 466 000

20.

Egyéb működési célú kiadások

708 592

708 592

708 592

708 592

708 592

708 593

708 593

708 593

708 593

708 593

708 593

708 593

8 503 111

21.

Működési költségvetési kiadások összesen (16+17+18+19+20)

4 170 531

4 170 532

4 170 533

4 170 533

4 170 533

4 170 534

4 170 534

4 170 534

4 170 535

4 170 535

4 170 535

4 170 535

50 046 404

22.

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 267 489

20 267 489

23.

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

24.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

25.

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (22+23+24)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 267 489

20 267 489

26.

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

4 170 531

4 170 532

4 170 533

4 170 533

4 170 533

4 170 534

4 170 534

4 170 534

4 170 535

4 170 535

4 170 535

24 438 024

70 313 893

27.

Államháztartáson belüli megelőlegezések v.fizetése

1 176 756

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 176 756

28.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6 098 300

6 098 300

29.

Finanszírozási kiadások összesen

1 176 756

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6 098 300

7 275 056

30.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (26+29)

5 347 287

4 170 532

4 170 533

4 170 533

4 170 533

4 170 534

4 170 534

4 170 534

4 170 535

4 170 535

4 170 535

30 536 324

77 588 949

12. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Támogatások

A

B

C

S.sz.

Közvetett támogatások

Ft

1.

Helyi adó kedvezmény (magánszemélyek kommunális adója)

1 414 000

2.

Helyiség használat mentesség (kultúrház)

55 000

3.

Közvetett támogatások összesen

1 469 000