Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2019 (X.1.)

a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás hátraléka megfizetésének támogatásáról

Hatályos: 2019. 10. 01- 2019. 12. 30

Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének

12/2019. (X. 1.)

önkormányzati rendelete

a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás hátraléka megfizetésének támogatásáról




Lábod Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének a helyi önkormányzatokról szóló 32. cikk. (2) bekezdésében, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 26. §. –ában kapott felhatalmazás alapján, az Szt. 2. §-ában valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 8. pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §.


A rendelet célja, hogy segítséget nyújtson azon szociálisan rászoruló helyi lakosoknak, akik a településen megvalósuló zárt szennyvízcsatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséhez díjhátralékkal rendelkeznek.


2. §.


(1)A rendelet személyi hatálya kiterjed Lábod Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező azon személyekre, akiket az Szt. 3. §. (1) – (3) bekezdései határoznak meg.


3. §.


(1) A képviselő – testület a díjhátralék felét támogatásként biztosítja, azon helyi lakos számára, aki a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás megfizetésénél díjhátralékkal rendelkezik, amennyiben

a.) 10.000 Ft és 150.000 Ft közötti összegű hátralékkal rendelkezik,

b.) a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori legkisebb

     öregségi nyugdíj összegének 300 %-át, egyedülálló esetén 350 %-át,

c.) vállalja, hogy a díjhátralék másik felét az önkormányzat szennyvíz közmű megnevezésű számlájára egy összegben, vagy részletekben befizeti.


(2) A támogatást a képviselő-testület pénzbeli biztosítja a családok részére, oly módon, hogy azt kizárólag a díjhátralék rendezésére kell felhasználni. A támogatás közvetlenül nem kerül a családok számára kifizetésre, hanem azt az önkormányzat a szennyvíz közmű megnevezésű számlára utalja.


4. §.



(1)A támogatási kérelmet a Lábodi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén (7551 Lábod, Kossuth u. 57.) lehet benyújtani az e célra rendszeresített formanyomtatványon (1. melléklet).


(2)A támogatás iránti igény benyújtási határideje 2019. október 2. - 2019. december 15. A határidő jogvesztő.


5. §.



A támogatás odaítéléséről a Lábod Község Önkormányzatának Szociális Bizottsága dönt.



6. §.


(1)A rendelet a kihirdetését követő első nap lép hatályba.

(2)A rendelet 2019. december 31. napján hatályát veszti.




Lábod, 2019. szeptember 25.





                                   Lassu István                                             Nagy Balázs

         polgármester                                                jegyző





Kihirdetve:


Lábod, 2019. október 1.



                                                                                                    Nagy Balázs

                                                                              jegyző


Mellékletek