Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.4.)

önkormányzati rendelete a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás hátraléka megfizetésének támogatásáról

Hatályos: 2020. 02. 05- 2020. 12. 30

Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének

1/2020. (II. 4.)

önkormányzati rendelete


a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás hátraléka megfizetésének támogatásáról




Lábod Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének a helyi önkormányzatokról szóló 32. cikk. (2) bekezdésében, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 26. §. –ában kapott felhatalmazás alapján, az Szt. 2. §-, 13. §. (1) bekezdés 8. pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§.


A rendelet célja, hogy segítséget nyújtson azon szociálisan rászoruló helyi lakosoknak, akik a településen megvalósuló zárt szennyvízcsatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséhez díjhátralékkal rendelkeznek.


2.§.


(1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Lábod Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező azon személyekre, akiket az Szt. 3. §. (1) – (3) bekezdései határoznak meg.


3. §.


(1) A képviselő – testület a díjhátralék felét támogatásként biztosítja, azon helyi lakos számára, aki a zárt szennyvíz csatorna hálózathoz történő csatlakozáshoz szükséges érdekeltségi hozzájárulás megfizetésénél díjhátralékkal rendelkezik, amennyiben

a.) 10.000 Ft és 150.000 Ft közötti összegű hátralékkal rendelkezik,

b.) a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori legkisebb

     öregségi nyugdíj összegének 300 %-át, egyedülálló esetén 350 %-át,

c.) vállalja, hogy a díjhátralék másik felét az önkormányzat szennyvíz közmű megnevezésű számlájára egy összegben, vagy részletekben befizeti.


(2) A támogatást a képviselő-testület pénzben biztosítja a családok részére, oly módon, hogy azt kizárólag a díjhátralék rendezésére kell felhasználni. A támogatás közvetlenül nem kerül a családok számára kifizetésre, hanem azt az önkormányzat a szennyvíz közmű megnevezésű számlára utalja.


4. §.



(1)A támogatási kérelmet a Lábodi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén (7551 Lábod, Kossuth u. 57.) lehet benyújtani az e célra rendszeresített formanyomtatványon (1. melléklet).


(2)A támogatás iránti igény benyújtási határideje 2020. február 5. - 2020. november 31. A határidő jogvesztő.


5. §.



A támogatás megállapítását a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.



6. §.


(1)A rendelet a kihirdetését követő első nap lép hatályba.

(2)A rendelet 2020. december 31. napján hatályát veszti.




Lábod, 2020. január 29.





                                   Lassu István                                             Nagy Balázs

         polgármester                                                jegyző





Kihirdetve:


Lábod, 2020. február 4.



                                                                                                    Nagy Balázs

                                                                              Jegyző


Mellékletek