Szorosad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.11..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 02. 12- 2021. 05. 19

Szorosad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.11..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Szorosad Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, önkormányzati hivatal) és az önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

I.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2020. évi költségvetését

37 048 194 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

37 048 194 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

0 Ft költségvetési hiánnyal/többlettel

állapítja meg.

Ezen belül

- a működési célú bevételt 26 576 828 Ft-ban

ebből:

- finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban

- előző évi pénzmaradványt 15 151 188 Ft-ban

- vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

- a működési célú kiadásokat 26 776 794 Ft-ban

ebből:

- a személyi juttatások kiadásait 5 791 700 Ft-ban

- szociális hozzájárulási adó 822 000 Ft-ban

- a dologi kiadásokat 9 054 000 Ft-ban

- az ellátottak pénzbeli juttatásait 500 000 Ft-ban

- egyéb működési célú kiadásokat 1 487 000 Ft-ban

- az általános tartalékot 8 843 189 Ft-ban

- a céltartalékot 0 Ft-ban

- ÁHT belüli megelőlegezés visszafizetése 278 905 Ft-ban

- a felhalmozási célú bevételt 10 471 366 Ft-ban

-

- finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban

- előző évi pénzmaradványt 10 071 366 Ft-ban

- felhalmozási célú pénzeszköz átvétel 0 Ft-ban

- magánszemélyek kommunális adója 400 000 Ft-ban

-

- a felhalmozási célú kiadást 10 271 400 Ft-ban

-

- intézményi beruházások összegét 200 000 Ft-ban

- felújítások összegét 10 071 400 Ft-ban

- kormányzati beruházások összegét 0 Ft-ban

- lakástámogatás összegét 0 Ft-ban

- lakásépítés összegét 0 Ft-ban

- egyéb felhalmozási kiadások összegét 0 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A képviselő-testület a költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványát működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban tervezi.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházásokat e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítási kiadást e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(6) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projekteket az önkormányzat nem tervez.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként a 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) Olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges az önkormányzat nem tervez. Adósságot keletkeztető ügyletekhez, a saját bevételeit a 11. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 0 Ft forrás kiegészítő hitel felvételét hagyja jóvá. Ezen belül a felhalmozási célú hitel összege 0 Ft, a legfeljebb 1 éves időtartamra felvehető folyószámlahitel összege 0 Ft.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1 000 000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát

0 Ft összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát

8 843 189 Ft összegben állapítja meg.

(3) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A 2020. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét és likviditási tervét havi bontásban a 7-8. melléklet tartalmazza.

Közvetített támogatások

10. § (1) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

II.

A 2020. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 6/2019.(X.21.) önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát sem a polgármesterre, sem a bizottságára nem ruházza át.

(2) A képviselő-testület a kiadások készpénzben történő kifizetésének maximum értékét 1,5 millió Ft/hó/szerződés összegben határozza meg.

12. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő önkormányzati hivatal (Törökkoppányi Közös Önkormányzati Hivatal).

(2) A Törökkoppányi Közös Önkormányzati Hivatal vonatkozásában a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 132. §-a szerinti illetményalap (illetményalap) 38.650,- Ft.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) Az Önkormányzat Képviselő-testülete nevében a polgármester a létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződés

15. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

  • a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,
  • b) a támogatás összegét,
  • c) a támogatás felhasználásának célját,
  • d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,
  • e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,
  • f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,
  • g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,
  • h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,
  • i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,
  • j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,
  • k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

(3) A képviselő-testület a támogatások (pl. sport, kulturális, közművelődési) elbírálásával kapcsolatos hatáskörét sem a polgármesterre, sem a bizottságára nem ruházza át.

(4) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás egy évig nem ítélhető meg.

16. § A nettó ötmillió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

17. § Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

18. § A Környezetvédelmi Alap bevételeit a község vízbázis védelme, a települési monitoring kialakítása és működtetése, a tartós környezetkárosodások kármentesítése, a potenciális és a tényleges szennyező források szennyezésének megelőző, illetve utólagos műszaki védelme célok megvalósításához/biztosításához kell felhasználni.

Önkormányzati biztos kirendelése

19. § (1) Ha a helyi önkormányzat harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (4) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

  • a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,
  • b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,
  • c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és hatályba léptető rendelkezések

20. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja a 10. melléklet szerint. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Címrend

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

1. cím

Önkormányzati igazgatási tevékenység

2. cím

Közvilágítás

3. cím

Város- és községgazdálkodás

4. cím

Közcélú foglalkoztatás

5. cím

Köztemető fenntartás

6. cím

Szociális kiadások

7. cím

Intézményen kívüli szünidei gyermekétkeztetés

8. cím

Tartalék

2. melléklet

Önkormányzati kötelező feladatok

A helyi önkormányzat bevételei

I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

adatok Ft-ban

INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

Egyéb saját bevétel

Egyéb sajátos bevétel

Bérleti és lízing díj bevételek

ingatlan, helyiség hasznosítása

Intézményi ellátási díjak

szociális étkezési ellátás

Kötbér, egyéb kártérsítés, bánatpénz bevétele

perköltség

késedelmi pótlék

Egyéb bevételek

ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MÛKÖDÉSI BEVÉTELEI

Helyi adók

Magánszemélyek kommunális adója

400 000

Iparûzési adó

1 800 000

Átengedett központi adók

Termõföld bérbeadásából származó jöv.adó

Gépjármûadó

400 000

Átengedett egyéb központi adók

II.: TÁMOGATÁSOK

Önkormányzat költségvetési támogatása

Normatív hozzájárulások

6 972 640

Állami kiegészítő támogatások

Normatív kötött felhasználású támogatások

Egyes szociális feladatok támogatása

Fejlesztési célú támogatások

A helyi önkormányzatok fejlesztési felad. Tám.

Vis maior tartalék

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárk.tám.

Egyéb központi támogatás

III.: FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése

Immateriális javak értékesítése

szolgalmi jog megváltása

Termőföld értékesítése

Gépek, berendezések és felszerelések értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Járművek értékesítése

IV.: TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK

Támogatásértékû mûködési bevétel

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől

2 253 000

Támogatásértékű működési bevétel helyi önkorm. és költségv. Szerv.

Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

Támogatásértékű felhalm bevétel központi költségvetési szervtől

Támogatásértékű működési bevétel helyi önkorm. és ktgvetszerveiktől

Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól

V.: VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

VI.:TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II+III+IV+V+VI)

11 825 640

VII.: KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZ. SZOLG.PÉNZFORG.NÉLK. BEV.

Előző évek pénzmaradv műk. célú igénybevétele

15 151 188

Előző évek , pénzmaradv. felhalm célú igénybevétele

10 071 366

VIII.:ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE

IX.: KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE

X.: HITELEK

Működési célú hitel felvétele

Rövid lejáratú hitelek felvétele

Hosszú lejáratú hitelek felvétele

Felhalmozási célú hitel felvétele

Rövid lejáratú hitelek felvétele

Hosszú lejáratú hitelek felvétele

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

37 048 194

3. melléklet

Önkormányzati kötelező feladatok

A helyi önkormányzat kiadásai

adatok Ft-ban

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

Személyi jellegű kiadások

5 791 700

Munkaadót terhelő járulékok

822 000

Dologi jellegű kiadások

9 054 000

Ellátottak pénzbeli jutattásai

500 000

Egyéb működéi célú támogatások

1 487 000

Tartalék

8 843 189

ÁHT belüli megelőlegezés visszafizetése

278 905

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Beruházások

200 000

Felújítás

10 071 400

Egyéb felhalmozási kiadás

Lakástámogatás

Lakásépítés

Államháztartáson kívülre irányuló fejlesztési beruházás

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

37 048 194

Az önkormányzat önként vállalt feladatokat nem tervez.

4. melléklet

Lakosságnak juttatott támogatások

Folyékony hulladékszállítás

szállító:

SZOVISZ Nonprofit Kft

szolgáltatás díja

1 973 Ft/m3 + áfa =

2 506 Ft/m3

lakossági kedvezmény

100 Ft/m3

lakosság által fizetendő díj

2 406 Ft/m3

5. melléklet

Önkormányzati kötelező feladatok

A költségvetési szerv engedélyezett létszáma

Közfoglalkoztatás

2 fő

önkormányzat összesen

2 fő

6. melléklet

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

adatok Ft-ban

Megnevezés

BEVÉTELEK

Megnevezés

KIADÁSOK

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

Működési célú

Működési célú

Működési bevételek

Személyi jellegű kiadások

5 791 700

Intézményi működési bevételek

Munkaadót terhelő járulékok

822 000

Önkormányzatok sajátos működési bevételei

2 200 000

Dologi és egyéb folyó kiadások

9 054 000

Előző évi maradvány átvétel

Kamatkiadások

Támogatásértékű bevételek

2 253 000

Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások

- ebből OEP-től átvett pénzeszköz

Ellátottak pénzbeli juttatásai

500 000

Működési célú pénzeszköz átvétel

Előző évi maradvány átadás

Önkormányzatok költségvetési támogatása

6 972 640

Támogatásértékű működési kiadás

1 127 000

Tám. kölcsön igénybevétele, visszatérülése

Működési célú pénzeszközátadás

360 000

Működési célú kölcsön nyújtása, visszafiz.

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

Beruházási kiadások

200 000

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

Felújítások

10 071 400

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

Önkormányzatok költségvetési támogatása

Felhalmozási célú pénzeszközátadás

Tám.kölcsön igénybevétele, visszatérülése

Felhalmozási célú kölcsön nyújtása,visszaf.

Magánszemélyek komm. adó

400 000

Pénzügyi befektetések kiadásai

Pénzforgalmi nélküli kiadások

Működési célú tartalékok

Általános tartalék

8 843 189

Céltartalékok

Felhalmozási célú tartalékok

Fejlesztési céltartalék

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

Működési hiány

Felhalmozási hiány

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

Működési célú hiteltörlesztés

ÁHT belüli megelőlegezés visszafizetés

278 905

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

11 825 640

KIADÁSOK ÖSSZESEN

37 048 194

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

Működési hiány

Felhalmozási hiány

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

I. Műk. célú pénzmaradvány igénybevétele

15 151 188

II. Felhalmozási célú pénzmaradv. Igényb.

10 071 366

Külső forrásból

Működési célú hitelfelvétel

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

37 048 194

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

37 048 194

Működési célú bevételek összesen

26 576 828

Működési célú kiadások összesen

26 776 794

Felhalmozási célú bevételek összesen

10 471 366

Felhalmozási célú kiadások összesen

10 271 400

7. melléklet

Előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok ezer Ft-ban

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

1 300

1 300

2 600

TÁMOGATÁSOK

581

581

581

581

581

581

581

581

581

581

581

582

6 973

FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK

TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK

103

103

103

185

185

185

464

185

185

185

185

185

2 253

VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

0

TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE

0

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK

25 222

25 222

ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE

KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE

HITELEK

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

2 231

2 231

2 231

2 231

2 231

2 231

2 236

2 231

2 231

2 231

2 231

2 231

26 777

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

200

10 071

10 271

KÖLCSÖNÖK

EGYÉB SPECIÁLIS CÉLÚ

8. melléklet

Likviditási terv

adatok ezer Ft-ban

sorszám

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

1

Nyitó pénzkészlet

0

Bevételek

2

Önkormányzatok működési támogatásai

581

581

581

581

581

581

581

581

581

581

581

582

6 973

3

Működési célő támogatások ÁHT belül

103

103

103

185

185

185

464

185

185

185

185

185

2 253

4

Felhalmozási célú támogatások ÁHT belül

0

5

Közhatalmi bevételek

1 300

1 300

2 600

6

Működési bevételek

0

7

Felhalmozási bevételek

8

Működési célú átvett pénzeszközök

0

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10

Finanszírozási bevételek

25 222

25 222

11

Bevételek összesen:

25 906

684

1 984

766

766

766

1 045

766

2 066

766

766

767

37 048

Kiadások

12

Személyi juttatások

328

428

428

510

510

510

528

510

510

510

510

510

5 792

13

Munkaadókat terhelő járulékok SZOC hj.adó

53

69

70

70

70

70

70

70

70

70

70

70

822

14

Dologi kiadások

754

754

754

754

754

754

755

755

755

755

755

755

9 054

15

Ellátottak pénzbeli juttatása

10

10

40

50

50

40

40

100

40

40

40

40

500

16

Egyéb működési célú kiadások

627

500

360

1 487

17

Tartalékok

8 843

8 843

18

Beruházások

200

200

19

Felújítások

10071

10071

20

Egyéb felhalmozási kiadások

21

Finanszírozási kiadások

279

279

22

Kiadások összesen:

1 424

1 261

1 919

1 384

1 884

1 574

1 393

11 866

1 375

1 375

1 375

10 218

37 048

23

Egyenleg (1+10)-21)

24 482

-577

65

-618

-1 118

-808

-348

-11 100

691

-609

-609

-9 451

24

Halmozott egyenleg (pénzkészlet)

24 482

23 905

23 970

23 352

22 234

21 426

21 078

9 978

10 669

10 060

9 451

9. melléklet

Közvetett támogatások

Magánszemélyek kommunális adó kedvezménye

Az önkormányzat 5 000,- Ft adókedvezményt biztosít a "R" 18. §. (1) bekezdésében

meghatározott építmény azon tulajdonosainak, akik a tárgyév január 1-én Szorosad

községben állandó lakóhellyel rendelkeznek. (Adó: 7 000,- Ft/év)

Iparűzési adó kedvezménye

Az a vállalkozó, akinek vállalkozási szinten az adóalapja az 2.000.000,- Ft-ot nem haladja meg,

mentesül a helyi iparűzési adó fizetése alól.

10. melléklet

Átmeneti időszakban teljesített bevételek, kiadások

Szorosad

2020. január 1. és 2019. február 10. közötti időszakban

Bevételek

adatok Ft-ban

Állami támogatás

785 515

Közontosított támogatás

Egyéb bevételek

Átvett pénzeszközök

46 485

Bevételek összesen:

832 000

Kiadások

Személyi juttatások

363 660

Dologi kiadások

285 754

Támogatások, átadott pénzeszközök

1 159 815

Szociális kiadások

30 600

Felhalmozási kiadások

Kiadások összesen:

1 839 829

11. melléklet

Szorosad Község Önkormányzata saját bevételei a

353/2011.(XII.30.) Korm. Rendelet 2. §. (1) bekezdése szerint

2020. költségvetési évre

adatok Ft-ban

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Helyi adók

2 200 000

Bérleti díjak

0

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

Tárgyi eszköz és immateriális jószág, részvény,

0

részesedés, vállalat értékesítésből vagy privatizációból

0

származó bevétel

0

összesen:

2 200 000

Saját bevétel 50%-a

1 100 000

Saját bevétel 20%-a

440 000

Kötelezettségvállalás 2013. július 1. előtt (kezesség)

Adós

Kötelezettség vállalás

összesen:

0

12. melléklet

Önkormányzati kötelező feladatok

A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai

beruházásonként

ssz.

feladat megnevezése

adatok Ft-ban

1.

kisértékű tárgyi eszközök

200 000

Beruházás összesen:

200 000

A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai

felújításonként

1.

Útfelújítás

10 071 400

Felújítás összesen:

10 071 400