Szenyér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016 (XII.20.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 12. 21

Szenyér Község Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



1.§ A rendelet hatálya kiterjed Szenyér község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetre, házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, védőnői ellátás körzetére, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.


2.§ Szenyér község háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást úgy szervezi meg, hogy a település teljes közigazgatási területe a Böhönye-Nemeskisfalud- Szenyér vegyes háziorvosi körzethez tartozik, melynek székhelye 8719. Böhönye, Fő. 28. szám alatt van.


3.§ Szenyér község a fogorvosi ellátást úgy szervezi meg, hogy azt a Marcali Kistérségi Többcélú Társulással kötött megállapodással a feladatot a társulás látja el, melynek székhelye 8700 Marcali Széchenyi u. 17-21.


4.§ Szenyér község az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Marcali Kistérségi Többcélú Társulással kötött megállapodással a feladatot a társulás látja el, melynek székhelye 8700 Marcali Széchenyi u. 17-21. szám alatt, a fogorvosi ügyelet székhelye 7400. Kaposvár, Ezredév utca 13.


5.§ Szenyér község a védőnői ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Böhönye és Környéke Önkormányzatai Önkormányzati társulással kötött megállapodás útján látja el, melynek székhelye 8719. Böhönye, Fő u. 28.


6.§ Szenyér az iskola-egészségügyi ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Böhönye-Nemeskisfaud-Szenyér orvosi körzetet betöltő orvos útján szerződéssel és Böhönye és Környéke Önkormányzatai Önkormányzati Társulással kötött megállapodás útján a védőnői iskola egészségügyi feladatokat biztosítja; az ellátás székhelye: 8719 Böhönye, Fő u. 28.


7.§ E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.


kmf.


                  Bogdán Imre                                                         Vezér Ákos

                  polgármester                                                            jegyző


Záradék: A rendelet kihirdetésének napja: 2016. december 20.


Vezér Ákos

     jegyző