Szenyér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IX. 13.) önkormányzati rendelete

A közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról

Hatályos: 2023. 09. 14

Szenyér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IX. 13.) önkormányzati rendelete

A közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról

2023.09.14.

Szenyér Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 200. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról a következőket rendeli el:

1. § (1) Tilos a szeszes ital fogyasztása a közterületeken.

(2) Nem terjed ki az (1) bekezdés hatálya:

a) az érvényes közterület-használati megállapodással rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező alkalmi rendezvényekre

b) minden év első és utolsó napjára.

2. § (1) Az 1. § (1) bekezdés alkalmazása szempontjából közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül, vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is.

(2) szeszes ital: gyógynövények gyógyászati jellegű szeszes kivonata, valamint ezek felhasználásával készült termék és az alacsony 1,2%-nál kevesebb alkoholtartalmú üdítőitalok kivételével minden alkoholtartalmú ital.

3. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet rendelkezéseit a hatályba lépés napjától kell alkalmazni.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.