Kaposújlak község képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete

a települési önkormányzati képviselők költségtérítéséről, tiszteletdíjáról és az egyéb juttatásokról

Hatályos: 2014. 10. 21

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény felhatalmazása alapján a települési önkormányzati képviselők költségtérítéséről, tiszteletdíjáról és az egyéb juttatásokról az alábbi rendeletet alkotja:


A rendelet hatálya

1. §


A rendelet hatálya kiterjed a települési önkormányzati képviselőkre, a bizottságok tagjaira.


A költségtérítés

2. §


A települési önkormányzati képviselőket és a bizottságok valamennyi tagját a testületi, bizottsági munkával kapcsolatban adott esetben a belföldi kiküldetés szerinti költségtérítés illeti meg (szállás, étkezés, utazás elszámolása).


A tiszteletdíj

3. §


(1) A települési önkormányzati képviselőket a képviselői munkájukért tiszteletdíj illeti meg, havi bruttó 55.000,- Ft értékben.

(2) Az önkormányzati és nem önkormányzati képviselő bizottsági tagok bizottságban végzett munkájukért díjazásra nem jogosultak.


Vegyes rendelkezések

4. §


(1) Az 3 §-ban foglalt tiszteletdíjakat havonként göngyölítve a Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Csoportja számolja el és gondoskodik a kifizetésről a jogosult által kért módon.

(2) A tiszteletdíj az alábbiak szerint nem illeti meg azt a képviselőt, bizottsági tagot, aki képviselő-testületi vagy bizottsági munkáját elhanyagolja: az a képviselő, aki az adott negyedévben a rendes testületi ülések felén nem vesz részt, a következő negyedévben tiszteletdíját nem jogosult felvenni. Ez alól kivétel, ha egészségügyi állapota miatt akadályoztatva van.


Záró rendelkezések

5. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, egyidejűleg a települési képviselők költségtérítéséről, tiszteletdíjáról és az egyéb juttatásokról szóló 26/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelet hatályát veszti

(2) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ-ben foglaltak szerint a jegyző gondoskodik.



Kaposújlak, 2014. október 21.





                      dr. Mészáros Renáta sk.                                        Csabai Tamás sk.

                                 jegyző                                                            polgármester




Jelen rendelet kihirdetésre került Kaposújlakon, 2014. október 21. napján 18 óra 40 perckor.




                 dr. Mészáros Renáta sk.

                                 jegyző