Gige Község Önkormányzat Polgármesterének 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 11- 2021. 12. 14

Gige Község Önkormányzat Polgármesterének 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.03.11.

Gige Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a 27/2021.(I.29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, óvoda) terjed ki.

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, óvoda) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő „Nem intézményi kiadások és bevételek” az 1. Címet, a „Gige Gerlefészek Óvoda” mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a 2. Címet alkotja.

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2021. évi költségvetését 82 357 952 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, 104 516 693 Ft tárgyévi költségvetési kiadással, 24 322 943 Ft finanszírozási bevétellel (pénzmaradvány) és 2 164 202 Ft finanszírozási kiadással (Megelőlegezés visszafizetés) állapítja meg.

Ezen belül:
· a működési célú bevételt 82 357 952 Ft-ban
ebből:
· a működési célú kiadásokat 96 585 816 Ft-ban
ebből:
- a személyi juttatások kiadásait 47 714 512 Ft-ban
- a munkaadókat terhelő járulékokat és adók 5 770 168 Ft-ban
- a dologi kiadásokat 28 863 952 Ft-ban
- az ellátottak pénzbeli juttatásait 8 886 750 Ft-ban
- egyéb működési célú kiadásokat (tartalék nélkül) 3 528 290 Ft-ban
- tartalékát 1 822 144 Ft-ban
· a felhalmozási célú bevételt 0 Ft-ban
· a felhalmozási célú kiadást 7 930 877 Ft-ban
· ebből:
- intézményi beruházások összegét 0 Ft-ban
- intézményi egyéb felhalmozási kiadások 0 Ft-ban
- felújítások összegét 0 Ft-ban
- Beruházások összegét 7 930 877 Ft-ban
állapítja meg.
(2)Az (1) bekezdésben szereplő bevételek és kiadások az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását szolgálják. Kivételt képez ez alól az egyéb működési célú kiadások soron szereplő összegből 0,-Ft, mely a Civil szervezetek támogatására fordított. és önként vállalt feladat.
(3)A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 5. melléklet - MÉRLEG - alapján hagyja jóvá.
(4)A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban 0 Ft-ban hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat konszolidált költségvetési bevételeit e rendelet 5. melléklete bevételi oszlopa tartalmazza. A nem intézményi bevételeit a 6. sz. melléklet bevételi oszlopa, míg a részletes bevételeit és finanszírozási bevételeit az 2. számú és 4. számú melléklet szerint állapítja meg. Az intézményi (Óvoda) bevételeit a 7. sz. melléklet bevételi oszlopa tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat konszolidált költségvetési kiadásait e rendelet 5. melléklete kiadási oszlopa tartalmazza. A nem intézményi kiadásait 6. sz. melléklet kiadási oszlopa, míg a részletes kiadásokat és finanszírozási kiadásokat a 1. számú és 3. számú melléklet szerint állapítja meg. Az intézményi (Óvoda) kiadásai a 7. sz. melléklet kiadási oszlopa tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként és Címenként e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális jellegű ellátásokat e rendelet 1. melléklete – Ellátottak juttatásai – oszlopa tartalmazza.

(6) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programokat a 12. és 13. melléklet mutatja be.

(7) A képviselő-testület az önkormányzati hivatal (közös hivatal) költségvetését a 7. sz. melléklet szerinti mérleggel hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a nem intézményi, az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint közfoglalkoztatottak tervezett és engedélyezett létszámát e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(9) Olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, nem tervez.

(10) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet elfogadásával egyidejűleg elfogadott határozat tartalmazza.

(11) Az önkormányzat konszolidált költségvetési mérlegét, mely működési bevétel és kiadás, valamint felhalmozási bevétel és kiadás szerinti bontásban szerepel, e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében kiegészítő hitel forrás felvételét nem tervezi. A legfeljebb 1 éves időtartamra – éven belül - felvehető folyószámla hitel összege 10.000 e Ft.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2021. évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 20.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Tartalékok

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat tartalékát 1 822 144 Ft összegben határozza meg, melyből működési tartalék 1 822 144 Ft, felhalmozási tartalék 0 eFt.

(2) A képviselő-testület a 3.000 e Ft-ot meg nem haladó mértékű általános tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatai az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, melyeket a 12. és 13. melléklet mutatja be.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A 2021. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 11. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

10. § (1) Az önkormányzat által közvetett támogatásokat tartalmazó kedvezményeket nem biztosít.

II.

A 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12./2014.(XII.02.) számú önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a tartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) személyi kiadások között 500 eFt-ig

b) munkaadókat terhelő adók, járulékok között 110 eFt-ig

c) dologi kiadások között 500 eFt-ig

d) működési hozzájárulások között 0 eFt-ig.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 15. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

13. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület zárszámadásában hagyja jóvá.

14. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

(3) A Gige Gerlefészek Óvoda gazdálkodásának végrehajtó szerve szintén az önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

15. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

16. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások előirányzatának módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)-(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket – kivéve Választással összefüggő többletbevételeket – 500 e Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatják.

(5) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról - a költségvetési szervek vezetői által benyújtott kérelem alapján a képviselő-testület dönt.

(7) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

17. § (1) A költségvetési szerv által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának maximum 12 %-a.

(2) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

Támogatási szerződés

18. § A Képviselő-testület a támogatások megítéléséről, civil szervezetek és non-profit szervezetek támogatásáról külön rendeletet alkot, tekintettel a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (1) bekezdésére.

19. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

Önkormányzati biztos kirendelése

20. § (1) Ha a helyi önkormányzat vagy az által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a ötven millió forintot, és e tartozását két hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

23. § (1) A képviselő-testület az átmeneti időszak gazdálkodásáról külön rendeletet nem alkotott, a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi költségvetési kiadásai

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Összesen

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

23 663 948

02

Normatív jutalmak

K1102

220 000

07

Béren kívüli juttatások

K1107

136 000

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

200 000

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

24 219 948

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

7 577 764

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

2 000 100

17

Egyéb külső személyi juttatások

K123

500 000

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

10 077 864

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

34 297 812

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

3 646 104

Szociális hozzájárulási adó

3 494 754

Táppénz hozzájárulás

-

Kifizetői SZJA

151 350

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

50 000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

5 819 372

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

5 869 372

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

308 000

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

177 000

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

485 000

28

Közüzemi díjak

K331

810 000

29

Vásárolt élelmezés

K332

200 000

30

Bérleti és lízing díjak

K333

425 000

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

50 000

32

Közvetített szolgáltatások

K335

100 000

34

Egyéb szolgáltatások

K337

7 943 828

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

9 528 828

36

Kiküldetések kiadásai

K341

1 580 000

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

1 580 000

39

Működési célú előzetesen felszám. ÁFA

K351

4 901 576

43

Egyéb dologi kiadások

K355

803 431

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

5 705 007

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

23 168 207

53

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

8 886 750

Ebből: Települési támogatás

Nyári úszótábor, étkezteés

Beiskolázási támogatás

Szépkorúak támogatása

Temetési segély, köztemetés

Mikuláscsomagok

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

K4

8 886 750

55

Nemzetközi kötelezettségek

K501

-

56

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

K5021

278 290

63

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

3 250 000

70

Tartalékok

K513

1 822 144

71

Egyéb működési célú kiadások (=55+59+…+70)

K5

5 350 434

73

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

3 661 413

75

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése,

K64

2 583 372

78

Beruházási célú előzetesen felszám.ÁFA

K67

1 686 092

79

Beruházások (=72+…+78)

K6

7 930 877

80

Ingatlanok felújítása

K71

-

83

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

K74

-

84

Felújítások (=80+...+83)

K7

-

95

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+71+79+84+94)

K1-K8

83 280 184

2. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi bevételei

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Eredeti előirányzat

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

15 324 845

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

13 455 900

03/1

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1131

17 218 204

03/2

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatinak támogatása

B1132

6 098 127

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

05

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

524 000

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

54 891 076

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

24 080 586

- ebből Munkaügyi központ (közfoglalkoztatás)

23 590 586

- Mezőőri szolgálat támogatás

490 000

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

B1

78 971 662

25

Vagyoni tipusú adók

B34

627 000

26

Értékesítési és forgalmi adók

B351

524 000

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

B35

524 000

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

B3

1 151 000

35

Szolgáltatások ellenértéke

B402

285 000

36

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

100 000

37

Tulajdonosi bevételek

B404

1 570 000

42

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

2 000

43

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=41+42)

B408

2 000

49

Működési bevételek (=34+…+40+43+46+...+48)

B4

1 957 000

60

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök DRV-től

B65

278 290

61

Működési célú átvett pénzeszközök (=56+…+60)

B6

278 290

68

Költségvetési bevételek (=13+19+33+49+55+61+67)

B1-B7

82 357 952

3. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi finanszírozási kiadásai

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

2 164 202

14

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

21 084 780

21

Belföldi finanszírozás kiadásai (=04+11+…+17+20)

K91

23 248 982

30

Finanszírozási kiadások (=21+27+28+29)

K9

23 248 982

4. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi finanszírozási bevételei

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Előirányzat összesen

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

24 171 214

ebből Támogatás megelőlegezés

2 164 202

ebből közfogllakoztatásra 2020-ban kapott előleg

3 819 348

ebből Játszótér kialakítása MFP

4 649 994

ebből KEHOP pályázat

4 938 812

ebbő Orvosi Eszközbeszerzés MFP

2 780 883

ebből Mindenki szívében van egy dallam program

1 000 000

ebből TOP.5.3.1-16

3 773 204

ebből Letéti számla

19 715

ebből Koncessziós díj bevételek

902 429

SZABAD MARADVÁNY

122 627

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

12

Maradvány igénybevétele (=10+11)

24 171 214

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

15

Központi, irányító szervi támogatás

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

24 171 214

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

29

Váltóbevételek

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

24 171 214

5. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzata és intézménye konszolidált 2021. évi költségvetése - MÉRLEG

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Ssz

BEVÉTELEK

3

KIADÁSOK

3

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

54 891 076

Személyi juttatások (K1)

47 714 512

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

24 080 586

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

5 770 168

3

Közhatalmi bevételek (B3)

1 151 000

Dologi kiadások (K3)

28 863 952

4

Intézményi működési bevételek (B4)

1 957 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

8 886 750

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

278 290

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

3 528 290

6

Tartalék (K5)

1 822 144

7

Működési célú bevételek összesen:

82 357 952

Működési célú kiadások összesen:

96 585 816

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

Beruházások (K6)

7 930 877

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

Felújítások (K7)

0

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

7 930 877

12

Költségvetési bevételek összesen:

82 357 952

Költségvetési kiadások összesen:

104 516 693

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

16 392 066

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

2164202

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

7 930 877

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

0

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

17

Finanszírozási bevételek összesen:

24 322 943

Finanszírozási kiadások összesen:

2 164 202

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

106 680 895

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

106 680 895

Ebből: Működési bevételek

98 750 018

Ebből: Működési kiadások

98 750 018

Ebből: Felhalmozási bevételek

7 930 877

Ebből: Felhalmozási kiadások

7 930 877

6. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési MÉRLEGE

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Ssz

BEVÉTELEK

3

KIADÁSOK

3

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

54 891 076

Személyi juttatások (K1)

34 297 812

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

24 080 586

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

3 646 104

3

Közhatalmi bevételek (B3)

1 151 000

Dologi kiadások (K3)

23 168 207

4

Intézményi működési bevételek (B4)

1 957 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

8 886 750

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

278 290

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

3 528 290

6

Tartalék (K5)

1 822 144

7

Működési célú bevételek összesen:

82 357 952

Működési célú kiadások összesen:

75 349 307

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

Beruházások (K6)

7 930 877

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

Felújítások (K7)

0

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

7 930 877

12

Költségvetési bevételek összesen:

82 357 952

Költségvetési kiadások összesen:

83 280 184

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

16 240 337

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

2 164 202

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

7 930 877

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

21 084 780

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

-

17

Finanszírozási bevételek összesen:

24 171 214

Finanszírozási kiadások összesen:

23 248 982

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

106 529 166

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

106 529 166

Ebből: Működési bevételek

98 598 289

Ebből: Működési kiadások

98 598 289

Ebből: Felhalmozási bevételek

7 930 877

Ebből: Felhalmozási kiadások

7 930 877

7. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

A Gigei Gerlefészek Óvoda Intézmény 2021. évi költségvetése - MÉRLEG

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Ssz

BEVÉTELEK

3

KIADÁSOK

3

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

0

Személyi juttatások (K1)

13 416 700

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

2 124 064

3

Közhatalmi bevételek (B3)

0

Dologi kiadások (K3)

5 695 745

4

Intézményi működési bevételek (B4)

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

0

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

0

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

0

6

Tartalék (K5)

7

Működési célú bevételek összesen:

0

Működési célú kiadások összesen:

21 236 509

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

Beruházások (K6)

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

Felújítások (K7)

0

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

0

12

Költségvetési bevételek összesen:

0

Költségvetési kiadások összesen:

21 236 509

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

151 729

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

0

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

0

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

21 084 780

17

Finanszírozási bevételek összesen:

21 236 509

Finanszírozási kiadások összesen:

0

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

21 236 509

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

21 236 509

Ebből: Működési bevételek

21 236 509

Ebből: Működési kiadások

21 236 509

Ebből: Felhalmozási bevételek

0

Ebből: Felhalmozási kiadások

0

8. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

Feladat megnevezése

Eredeti ei. Összege (Ft)

Magyar Falvak Program: Játszótér kialakítása

4 649 994

Magyar falvak Program: Orvosi eszközbeszerzések

2 780 883

Zenei Program keretében hangszerbeszerzés

500 000

Összesen:

7 930 877

9. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

Felújítási cél megnevezése

Eredeti előirányzat (Ft)

nem tervez

Összesen:

0

10. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat 2021. évi létszám kimutatása

Megnevezés:

Létszám:

Státusz:

Gige

Polgármester

1 fő

Falugondnok

1 fő

Kjt.

Mezőőr

0,2

Kjt.

Létszám öszesen:

2,2 fő

Gigei Gerlefészek Óvoda 2021. évi költségvetése - Létszám adatok

Megnevezés:

Létszám: Fő

Státusz:

Létszám öszesen:

3,75

Óvodai nevelés:

2,375

Óvodapedagógus:

2

Kjt. /Nkt.

1 státusz betöltetlen

ebből vezető:

1

Kjt. /Nkt.

Dajka/Gondozó

1

Kjt.

Dajka/Gondozó

0,375

Mt.

Óvodai tálalókonyha:

1,375

konyhai dolgozók

1,375

Mt./Kjt.

Mindösszesen létszám (közfoglalkoztatottak nélkül) 5,95 fő
A közfoglalkoztatottak létszáma költségvetési szervenként

Költségvetési szerv

Létszám

Átlag Létszám

Gige Önkormányzatnál

41

20,25

Összesen:

41 fő

20,25 fő

11. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási ütemterve

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

2 780 651

2 960 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

3 155 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

3 155 651

34 297 812

293 092

337 092

293 092

293 092

293 092

378 092

293 092

293 092

293 092

293 092

293 092

293 092

3 646 104

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

23 168 207

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

5 350 434

-

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

5 350 434

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

7 930 877

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3 590 200

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

23 248 982

10 050 299

8 471 261

9 297 261

8 247 261

8 247 261

9 757 261

8 747 261

8 247 261

9 297 261

8 247 261

8 247 261

9 672 261

106 529 166

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

78 971 662

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

- 329 083

- 329 083

170 917

- 329 083

3 170 917

- 329 083

- 329 083

170 917

- 329 083

- 329 083

- 329 083

270 917

1 151 000

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

2 235 290

24 171 214

24 171 214

30 609 377

6 438 163

6 938 163

6 438 163

9 938 163

6 438 163

6 438 163

6 938 163

6 438 163

6 438 163

6 438 163

7 038 163

106 529 166

20 559 078

18 525 980

16 166 882

14 357 784

16 048 686

12 729 588

10 420 490

9 111 392

6 252 294

4 443 196

2 634 098

-

12. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

KEHOP-5.4.1-16-2016-00528 PROJEKT KÖLTSÉGVETÉSE

13. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

TOP-5.3.1-16-SO1 PROJEKT