Gige Község Önkormányzat Polgármesterének 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 12. 15- 2022. 05. 29

Gige Község Önkormányzat Polgármesterének 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.12.15.

Gige Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a 27/2021.(I.29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, óvoda) terjed ki.

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, óvoda) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő „Nem intézményi kiadások és bevételek” az 1. Címet, a „Gige Gerlefészek Óvoda” mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a 2. Címet alkotja.

3. §1 (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2021. évi költségvetését 97 411 408 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, 119 215 468 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és 23 968 262 Ft költségvetési finanszírozási bevétellel és 2 164 202 Ft költségvetési finanszírozási kiadással állapítja meg. Ezen belül:

a)a működési célú bevételt 97 411 408 Ft-ban
b)a működési célú kiadásokat 109 226 888 Ft-ban
ba)a személyi juttatások kiadásait 49 833 175 Ft-ban
bb)a munkaadókat terhelő járulékokat és adók 5 174 418 Ft-ban
bc)a dologi kiadásokat 35 284 160 Ft-ban
bd)az ellátottak pénzbeli juttatásait 8 886 750 Ft-ban
be)egyéb működési célú kiadásokat (tartalék nélkül) 8 092 429 Ft-ban
bf)tartalékát 1 955 956 Ft-ban
c)a felhalmozási célú bevételt 0 Ft-ban
d)a felhalmozási célú kiadást 9 988 580 Ft-ban
da)intézményi beruházások összegét 0 Ft-ban
db)intézményi egyéb felhalmozási kiadások 0 Ft-ban
dc)felújítások összegét 1 625 600 Ft-ban
dd)Beruházások összegét 8 362 980 Ft-ban
e)finanszírozási bevételt 23 968 262 Ft-ban
ea)Működési célú pénzmaradványt 13 979 682 Ft-ban
eb)felhalmozási célú pénzmaradványt 9 988 580 Ft-ban
f)finanszírozási kiadásokat (ÁHT-n belüli megelőlegezés visszafizetést) 2 164 202 Ft-ban
állapítja meg.
(2)Az (1) bekezdésben szereplő bevételek és kiadások az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását szolgálják. Kivételt képez ez alól az egyéb működési célú kiadások soron szereplő összegből 0 Ft, mely a Civil szervezetek támogatására fordított, és önként vállalt feladat.
(3)A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 5. melléklet - MÉRLEG - alapján hagyja jóvá.
(4)A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban 0 Ft-ban hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat konszolidált költségvetési bevételeit e rendelet 5. melléklete bevételi oszlopa tartalmazza. A nem intézményi bevételeit a 6. sz. melléklet bevételi oszlopa, míg a részletes bevételeit és finanszírozási bevételeit az 2. számú és 4. számú melléklet szerint állapítja meg. Az intézményi (Óvoda) bevételeit a 7. sz. melléklet bevételi oszlopa tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat konszolidált költségvetési kiadásait e rendelet 5. melléklete kiadási oszlopa tartalmazza. A nem intézményi kiadásait 6. sz. melléklet kiadási oszlopa, míg a részletes kiadásokat és finanszírozási kiadásokat a 1. számú és 3. számú melléklet szerint állapítja meg. Az intézményi (Óvoda) kiadásai a 7. sz. melléklet kiadási oszlopa tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként és Címenként e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális jellegű ellátásokat e rendelet 1. melléklete – Ellátottak juttatásai – oszlopa tartalmazza.

(6) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programokat a 12. és 13. melléklet mutatja be.

(7) A képviselő-testület az önkormányzati hivatal (közös hivatal) költségvetését a 7. sz. melléklet szerinti mérleggel hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a nem intézményi, az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint közfoglalkoztatottak tervezett és engedélyezett létszámát e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(9) Olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, nem tervez.

(10) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet elfogadásával egyidejűleg elfogadott határozat tartalmazza.

(11) Az önkormányzat konszolidált költségvetési mérlegét, mely működési bevétel és kiadás, valamint felhalmozási bevétel és kiadás szerinti bontásban szerepel, e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében kiegészítő hitel forrás felvételét nem tervezi. A legfeljebb 1 éves időtartamra – éven belül - felvehető folyószámla hitel összege 10.000 e Ft.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2021. évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 20.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Tartalékok

7. §2 (1) A képviselő-testület az önkormányzat tartalékát 1 955 956 Ft összegben határozza meg, mely működési tartalék.

(2) A képviselő-testület a 3.000 e Ft-ot meg nem haladó mértékű általános tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatai az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, melyeket a 12. és 13. melléklet mutatja be.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A 2021. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 11. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

10. § (1) Az önkormányzat által közvetett támogatásokat tartalmazó kedvezményeket nem biztosít.

II.

A 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12./2014.(XII.02.) számú önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a tartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) személyi kiadások között 500 eFt-ig

b) munkaadókat terhelő adók, járulékok között 110 eFt-ig

c) dologi kiadások között 500 eFt-ig

d) működési hozzájárulások között 0 eFt-ig.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 15. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

13. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület zárszámadásában hagyja jóvá.

14. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

(3) A Gige Gerlefészek Óvoda gazdálkodásának végrehajtó szerve szintén az önkormányzati hivatal (Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatal).

15. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

16. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások előirányzatának módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)-(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket – kivéve Választással összefüggő többletbevételeket – 500 e Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatják.

(5) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról - a költségvetési szervek vezetői által benyújtott kérelem alapján a képviselő-testület dönt.

(7) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

17. § (1) A költségvetési szerv által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának maximum 12 %-a.

(2) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

Támogatási szerződés

18. § A Képviselő-testület a támogatások megítéléséről, civil szervezetek és non-profit szervezetek támogatásáról külön rendeletet alkot, tekintettel a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (1) bekezdésére.

19. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

Önkormányzati biztos kirendelése

20. § (1) Ha a helyi önkormányzat vagy az által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a ötven millió forintot, és e tartozását két hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

23. § (1) A képviselő-testület az átmeneti időszak gazdálkodásáról külön rendeletet nem alkotott, a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez3

Gige Község Önkormányzat 2021. évi költségvetési kiadásai

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

23 663 948

28 403 144

02

Normatív jutalmak (K1102)

220 000

220 000

07

Béren kívüli juttatások (K1107)

136 000

0

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (>=14) (K1113)

200 000

200 000

15

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13) (K11)

24 219 948

28 823 144

16

Választott tisztségviselők juttatásai (K121)

7 577 764

7 107 764

17

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (K122)

2 000 100

1 569 786

18

Egyéb külső személyi juttatások (K123)

500 000

300 000

19

Külső személyi juttatások (=16+17+18) (K12)

10 077 864

8 977 550

20

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

34 297 812

37 800 694

21

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (=22+…+27) (K2)

3 646 104

3 664 418

22

ebből: szociális hozzájárulási adó (K2)

0

0

27

ebből: munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó (K2)

0

0

28

Szakmai anyagok beszerzése (K311)

50 000

50 000

29

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

5 819 372

5 568 145

31

Készletbeszerzés (=28+29+30) (K31)

5 869 372

5 618 145

32

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

308 000

392 593

33

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

177 000

177 000

34

Kommunikációs szolgáltatások (=32+33) (K32)

485 000

569 593

35

Közüzemi díjak (K331)

810 000

1 775 338

36

Vásárolt élelmezés (K332)

200 000

200 000

37

Bérleti és lízing díjak (>=38) (K333)

425 000

470 339

39

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

50 000

1 033 372

40

Közvetített szolgáltatások (>=41) (K335)

100 000

274 994

43

Egyéb szolgáltatások (>=44) (K337)

7 943 828

8 697 926

44

ebből: biztosítási díjak (K337)

0

0

45

Szolgáltatási kiadások (=35+36+37+39+40+42+43) (K33)

9 528 828

12 451 969

46

Kiküldetések kiadásai (K341)

1 580 000

1 580 000

48

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=46+47) (K34)

1 580 000

1 580 000

49

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

4 901 576

4 550 313

58

Egyéb dologi kiadások (K355)

803 431

2 273 668

59

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=49+50+51+54+58) (K35)

5 705 007

6 823 981

60

Dologi kiadások (=31+34+45+48+59) (K3)

23 168 207

27 043 688

100

Egyéb nem intézményi ellátások (>=101+…+119) (K48)

8 886 750

8 886 750

117

ebből: települési támogatás [Szoctv. 45. §], (K48)

0

0

120

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=61+62+73+74+85+94+97+100)(K4)

8 886 750

8 886 750

123

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások (K5021)

278 290

2 502 029

126

Elvonások és befizetések (=123+124+125) (K502)

278 290

2 502 029

150

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (=151+…+160) (K506)

3 250 000

3 250 000

158

ebből: társulások és költségvetési szerveik (K506)

0

0

178

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre (=179+…+188) (K512)

0

2 340 400

181

ebből: egyéb civil szervezetek (K512)

0

0

185

ebből:önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások (K512)

0

0

189

Tartalékok (K513)

1 822 144

1 955 956

190

Egyéb működési célú kiadások (=121+126+127+128+139+150+161+163+175+176+177+178+189) (K5)

5 350 434

10 048 385

191

Immateriális javak beszerzése, létesítése (K61)

0

231 800

192

Ingatlanok beszerzése, létesítése (>=193) (K62)

3 661 413

3 661 413

194

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K63)

0

710 900

195

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

2 583 372

1 982 703

200

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

1 686 092

1 776 164

201

Beruházások (=191+192+194+195+196+198+200) (K6)

7 930 877

8 362 980

202

Ingatlanok felújítása (K71)

0

1 280 000

205

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K74)

0

345 600

206

Felújítások (=202+...+205) (K7)

0

1 625 600

269

Költségvetési kiadások (=20+21+60+120+190+201+206+268) (K1-K8)

83 280 184

97 432 515

2. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez4

Gige Község Önkormányzat 2021. évi bevételei

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111)

15 324 845

15 352 203

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása (B112)

13 455 900

13 646 900

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (B1131)

17 218 204

17 656 431

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B1132)

6 098 127

6 104 355

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04) (B113)

23 316 331

23 760 786

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (B114)

2 270 000

2 270 000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (B115)

524 000

4 773 612

Elszámolásból származó bevételek (B116)

0

173 460

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+06+07+08) (B11)

54 891 076

59 976 961

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=35+…+44) (B16)

24 080 586

30 927 748

ebből: egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok (B16)

0

0

ebből: elkülönített állami pénzalapok (B16)

0

0

ebből: helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik (B16)

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+...+12+23+34) (B1)

78 971 662

90 904 709

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=71+…+80) (B25)

0

0

ebből: központi költségvetési szervek (B25)

0

0

ebből: elkülönített állami pénzalapok (B25)

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=46+47+48+59+70) (B2)

0

0

Vagyoni tipusú adók (=110+…+115) (B34)

627 000

927 000

ebből: magánszemélyek kommunális adója (B34)

0

0

Értékesítési és forgalmi adók (=117+…+136) (B351)

524 000

1 924 000

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó (B351)

0

0

Termékek és szolgáltatások adói (=116+137+141+142+147) (B35)

524 000

1 924 000

Egyéb közhatalmi bevételek (>=166+…+183) (B36)

0

0

ebből: egyéb bírság (B36)

0

0

Közhatalmi bevételek (=93+94+104+109+164+165) (B3)

1 151 000

2 851 000

Készletértékesítés ellenértéke (B401)

0

0

Szolgáltatások ellenértéke (>=187+188) (B402)

285 000

285 000

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (>=190) (B403)

100 000

267 537

Tulajdonosi bevételek (>=192+…+197) (B404)

1 570 000

1 570 000

ebből: önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel (B404)

0

0

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek (>=205+206+207) (B4082)

2 000

2 000

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=201+204) (B408)

2 000

2 000

Biztosító által fizetett kártérítés (B410)

0

0

Egyéb működési bevételek (>=218+219) (B411)

0

1 248 883

ebből: kiadások visszatérítései (B411)

0

0

Működési bevételek (=185+186+189+191+198+199+200+208+215+216+217) (B4)

1 957 000

3 373 420

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök (=246…+256) (B65)

278 290

278 290

ebből:önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások (B65)

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök (=232+...+235+245) (B6)

278 290

278 290

Költségvetési bevételek (=45+81+184+220+231+257+283) (B1-B7)

82 357 952

97 407 419

3. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez5

Gige Község Önkormányzat 2021. évi finanszírozási kiadásai

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

19

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése (K914)

2 164 202

2 164 202

20

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása (K915)

21 084 780

21 627 235

27

Belföldi finanszírozás kiadásai (=06+17+…+23+26) (K91)

23 248 982

23 791 437

38

Finanszírozási kiadások (=27+35+36+37) (K9)

23 248 982

23 791 437

4. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez6

Gige Község Önkormányzat 2021. évi finanszírozási bevételei

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

11

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

24 171 214

23 816 533

13

Maradvány igénybevétele (=11+12) (B813)

24 171 214

23 816 533

22

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+10+13+…+18+21) (B81)

24 171 214

23 816 533

31

Finanszírozási bevételek (=22+28+29+30) (B8)

24 171 214

23 816 533

5. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez7

Gige Község Önkormányzata és intézménye konszolidált 2021. évi költségvetése - MÉRLEG

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Ssz

BEVÉTELEK (Ft-ban)

3

4

KIADÁSOK (Ft-ban)

5

6

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

54 891 076

59 976 961

Személyi juttatások (K1)

47 714 512

49 833 175

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

24 080 586

30 927 748

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

5 770 168

5 174 418

3

Közhatalmi bevételek (B3)

1 151 000

2 851 000

Dologi kiadások (K3)

28 863 952

35 284 160

4

Intézményi működési bevételek (B4)

1 957 000

3 377 409

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

8 886 750

8 886 750

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

278 290

278 290

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

3 528 290

8 092 429

6

Tartalék (K5)

1 822 144

1 955 956

7

Működési célú bevételek összesen:

82 357 952

97 411 408

Működési célú kiadások összesen:

96 585 816

109 226 888

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

0

Beruházások (K6)

7 930 877

8 362 980

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

0

Felújítások (K7)

0

1 625 600

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

7 930 877

9 988 580

12

Költségvetési bevételek összesen:

82 357 952

97 411 408

Költségvetési kiadások összesen:

104 516 693

119 215 468

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

16 392 066

13 979 682

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

2164202

2164202

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

7 930 877

9 988 580

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

0

0

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

17

Finanszírozási bevételek összesen:

24 322 943

23 968 262

Finanszírozási kiadások összesen:

2 164 202

2 164 202

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

106 680 895

121 379 670

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

106 680 895

121 379 670

Ebből: Működési bevételek

98 750 018

111 391 090

Ebből: Működési kiadások

98 750 018

111 391 090

Ebből: Felhalmozási bevételek

7 930 877

9 988 580

Ebből: Felhalmozási kiadások

7 930 877

9 988 580

6. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez8

Gige Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési MÉRLEGE

Ssz

BEVÉTELEK

3

4

KIADÁSOK

5

6

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

54 891 076

59 976 961

Személyi juttatások (K1)

34 297 812

37 800 694

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

24 080 586

30 927 748

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

3 646 104

3 664 418

3

Közhatalmi bevételek (B3)

1 151 000

2 851 000

Dologi kiadások (K3)

23 168 207

27 043 688

4

Intézményi működési bevételek (B4)

1 957 000

3 373 420

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

8 886 750

8 886 750

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

278 290

278 290

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

3 528 290

8 092 429

6

Tartalék (K5)

1 822 144

1 955 956

7

Működési célú bevételek összesen:

82 357 952

97 407 419

Működési célú kiadások összesen:

75 349 307

87 443 935

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

Beruházások (K6)

7 930 877

8 362 980

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

Felújítások (K7)

0

1 625 600

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

7 930 877

9 988 580

12

Költségvetési bevételek összesen:

82 357 952

97 407 419

Költségvetési kiadások összesen:

83 280 184

97 432 515

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

16 240 337

13 827 953

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

2 164 202

2 164 202

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

7 930 877

9 988 580

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

21 084 780

21 627 235

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

-

17

Finanszírozási bevételek összesen:

24 171 214

23 816 533

Finanszírozási kiadások összesen:

23 248 982

23 791 437

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

106 529 166

121 223 952

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

106 529 166

121 223 952

Ebből: Működési bevételek

98 598 289

111 235 372

Ebből: Működési kiadások

98 598 289

111 235 372

Ebből: Felhalmozási bevételek

7 930 877

9 988 580

Ebből: Felhalmozási kiadások

7 930 877

9 988 580

7. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez9

A Gigei Gerlefészek Óvoda Intézmény 2021. évi költségvetése - MÉRLEG

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei.

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei.

Ssz

BEVÉTELEK

3

4

KIADÁSOK

5

6

1

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

0

0

Személyi juttatások (K1)

13 416 700

12 032 481

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B16)

0

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

2 124 064

1 510 000

3

Közhatalmi bevételek (B3)

0

0

Dologi kiadások (K3)

5 695 745

8 240 472

4

Intézményi működési bevételek (B4)

0

3 989

Ellátottak pénzbeni juttatásai (K4)

0

0

5

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B6)

0

0

Egyéb célú pénzeszköz átadások (K5)

0

0

6

Tartalék (K5)

7

Működési célú bevételek összesen:

0

3 989

Működési célú kiadások összesen:

21 236 509

21 782 953

8

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

0

0

Beruházások (K6)

9

Egyéb felhalmozási bevételek (B5)

0

0

Felújítások (K7)

0

0

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívüli (B7)

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások(K8)

0

0

11

Felhalmozási célú bevételek összesen:

0

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

0

0

12

Költségvetési bevételek összesen:

0

3 989

Költségvetési kiadások összesen:

21 236 509

21 782 953

13

Hitel felvétel, pénzintézeti bevételek (B811-12)

0

0

Hitel törlesztés, pénzintézeti kiadások
(K911-13)

0

0

14

Működési Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

151 729

151 729

Áht belüli megelőlegezés visszafizetése K914)

0

0

Felhalmozási Pénzmaradvány igénybevétel (B813)

Irányítószervi intézmény finanszírozás (K915)

15

Áht-n belüli megelőlegezések (B814)

0

0

16

Irányítószervi intézmény finanszírozás bevételei(B816)

21 084 780

21 627 235

17

Finanszírozási bevételek összesen:

21 236 509

21 778 964

Finanszírozási kiadások összesen:

0

0

18

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

21 236 509

21 782 953

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

21 236 509

21 782 953

Ebből: Működési bevételek

21 236 509

21 782 953

Ebből: Működési kiadások

21 236 509

21 782 953

Ebből: Felhalmozási bevételek

0

0

Ebből: Felhalmozási kiadások

0

0

8. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

Feladat megnevezése

Eredeti ei. Összege (Ft)

Magyar Falvak Program: Játszótér kialakítása

4 649 994

Magyar falvak Program: Orvosi eszközbeszerzések

2 780 883

Zenei Program keretében hangszerbeszerzés

500 000

Összesen:

7 930 877

9. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

Felújítási cél megnevezése

Eredeti előirányzat (Ft)

nem tervez

Összesen:

0

10. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Önkormányzat 2021. évi létszám kimutatása

Megnevezés:

Létszám:

Státusz:

Gige

Polgármester

1 fő

Falugondnok

1 fő

Kjt.

Mezőőr

0,2

Kjt.

Létszám öszesen:

2,2 fő

Gigei Gerlefészek Óvoda 2021. évi költségvetése - Létszám adatok

Megnevezés:

Létszám: Fő

Státusz:

Létszám öszesen:

3,75

Óvodai nevelés:

2,375

Óvodapedagógus:

2

Kjt. /Nkt.

1 státusz betöltetlen

ebből vezető:

1

Kjt. /Nkt.

Dajka/Gondozó

1

Kjt.

Dajka/Gondozó

0,375

Mt.

Óvodai tálalókonyha:

1,375

konyhai dolgozók

1,375

Mt./Kjt.

Mindösszesen létszám (közfoglalkoztatottak nélkül) 5,95 fő
A közfoglalkoztatottak létszáma költségvetési szervenként

Költségvetési szerv

Létszám

Átlag Létszám

Gige Önkormányzatnál

41

20,25

Összesen:

41 fő

20,25 fő

11. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

Gige Község Önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási ütemterve

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

2 780 651

2 960 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

3 155 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

2 780 651

3 155 651

34 297 812

293 092

337 092

293 092

293 092

293 092

378 092

293 092

293 092

293 092

293 092

293 092

293 092

3 646 104

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

1 930 684

23 168 207

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

5 350 434

-

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

445 870

5 350 434

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

660 906

7 930 877

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3 590 200

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

1 787 162

23 248 982

10 050 299

8 471 261

9 297 261

8 247 261

8 247 261

9 757 261

8 747 261

8 247 261

9 297 261

8 247 261

8 247 261

9 672 261

106 529 166

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

6 580 972

78 971 662

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

- 329 083

- 329 083

170 917

- 329 083

3 170 917

- 329 083

- 329 083

170 917

- 329 083

- 329 083

- 329 083

270 917

1 151 000

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

186 274

2 235 290

24 171 214

24 171 214

30 609 377

6 438 163

6 938 163

6 438 163

9 938 163

6 438 163

6 438 163

6 938 163

6 438 163

6 438 163

6 438 163

7 038 163

106 529 166

20 559 078

18 525 980

16 166 882

14 357 784

16 048 686

12 729 588

10 420 490

9 111 392

6 252 294

4 443 196

2 634 098

-

12. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

KEHOP-5.4.1-16-2016-00528 PROJEKT KÖLTSÉGVETÉSE

13. melléklet a 2/2021.(III.10.) önkormányzati rendelethez

TOP-5.3.1-16-SO1 PROJEKT
1

A 3. § a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 7. § a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 6. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 7. melléklet a Gige Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.