Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010(XI.12.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2010. 11. 12- 2017. 02. 23

Hollád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv. 20.§.(2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a polgármester tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994.évi LXIV.tv. rendelkezéseire – a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról a következő rendeletet alkotja:

1.§.


(1) Jelen rendelet hatálya a települési képviselőkre, a bizottság elnökére, és tagjaira terjed ki.


(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a tisztségviselőkre (polgármester, alpolgármester), akiknek járandóságairól a Képviselő-testület külön határozattal rendelkezik.

2.§.


(1) A Képviselő-testület tagja munkájáért havonta 18.000.- Ft tiszteletdíjra (alapdíj) jogosult.


(2)  A Képviselő-testület a bizottság elnöke  részére  a képviselői tiszteletdíjon (alapdíj) felül az (1) bekezdés összege 90 %-ának megfelelő tiszteletdíjat állapít meg

3.§.


(1) A Képviselő-testület azon tagjának, aki feladati ellátásában három hónapot meghaladó időtartamban akadályoztatva van – a negyedik hónap kezdetétől az akadály megszűnéséig terjedő időre – tiszteletdíj nem jár.


(2) A tiszteletdíjat egy hónapra meg kell vonni attól a képviselő-től, aki képviselő-testület, vagy bizottsági munkáját önhibájából elhanyagolja, és két egymást követő képviselő-testületi, illetve bizottsági ülésen előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt.


(3) A tiszteletdíj megvonására vonatkozó javaslatot az Ügyrendi Bizottság terjeszti a döntésre jogosult Képviselő-testület elé.

4.§.


Az időarányos tiszteletdíj kifizetéséről a Körjegyzőség hivatala útján a polgármester intézkedik havonta.


5.§.


(1)E rendelet a kihirdetési napján lép hatályba.


(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a 1/2007./II.26./sz rendelet hatályát veszti.


(3)A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik az SZMSZ-ben meghatározottak szerint.