Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2013. 02. 27

Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

2013.02.27.

Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2013. évi költségvetését 42.967 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, ebből önként vállalt feladatok bevételei 0 ezer Ft, 42.967 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással, ebből önként vállalt feladatok kiadásai 0 ezer Ft, állapítja meg. Ezen belül:

a) a működési célú bevétel 33.945 e Ft-ban ebből: kötelező feladatokhoz kapcsolódó: 33.945 e Ft-ban: finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 e Ft-ban, -előző évi pénzmaradványt 4.981 e Ft-ban, vállalkozási maradványt 0 e Ft-ban, önként vállalt feladatokhoz kapcsolódó: 0 e Ft-ban.

b) a működési célú kiadásokat 33.945 e Ft-ban ebből: kötelező feladatokhoz kapcsolódó: 33.945 e Ft-ban: a személyi juttatások kiadásait 3.857 e Ft-ban, a munkaadókat terhelő járulékokat és a szociális hozzájárulási adót 1.019 e Ft-ban, a dologi kiadásokat 9.407 e Ft-ban, az ellátottak pénzbeli juttatásait 12.275 e Ft-ban, -egyéb működési célú kiadásokat 7.287 e Ft-ban, az általános tartalékot 100 e Ft-ban, a céltartalékot 0 e Ft-ban, önként vállalt feladatokhoz kapcsolódó: 0 e Ft-ban.

c) a felhalmozási célú bevételt 9.022 e Ft-ban ebből: kötelező feladatokhoz kapcsolódó: 9.022 e Ft-ban: finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 e Ft-ban, előző évi pénzmaradványt 3.022 e Ft-ban, vállalkozási maradványt 0 e Ft-ban,

d) a felhalmozási célú kiadást 9.022 e Ft-ban ebből: intézményi beruházások összegét 0 e Ft-ban, felújítások összegét 6.116 e Ft-ban, felhalmozási célú céltartalékot 2.906 e Ft állapítja meg.

(2) A képviselő-testület összesen 7.981 e Ft belső finanszírozási célú költségvetési maradványt von be a tárgyévi bevételek közé. A maradványból 4.981 e Ft előző évi működési pénzmaradvány, 3.000 e Ft pedig felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány a 2. melléklet szerint.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait kiemelt előirányzatonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(6) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát e rendelet 9. melléklete szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 7.981 e Ft összegben igénybe veszi az előző évi pénzmaradványt, melyből működési célú 4.981 e Ft, felhalmozási célú 3.000 e Ft.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási célú céltartalékát 2.906 ezer Ft összegben e rendelet 13. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 100 ezer Ft összegben állapítja meg.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. § A 2012. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

9. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 15. melléklete tartalmazza.

A 2013. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011./IV.15./ önkormányzati rendelet 2.mellékletében átruházott hatáskörökkel kapcsolatos kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekelt negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

12. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

14. § A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

Támogatási szerződés

15. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

i) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

16. § A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

17. § Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

19. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját a 14/2013./II.26./kt.határozatával elfogadta. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei:

Nincsen

Az önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei

Nincsen

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

Szakfeladatok:

Folyadék szállítására szolg.közmű építése

Önk. és TKT igazgatási tevékenysége

Város és községazdálkodás m.n.s.szolgáltatások

Közcélú foglalkoztatás

Közhasznú foglalkoztatás

Közmunka

Közvilágítás

Önk. TKT elszámolásai

Óvodai nevelés, ellátás

Ált.isk.napp.rendsz.nev., oktatás 1-4 évfolyam

Ált.isk.napp.rendsz.nev., oktatás 5-8 évfolyam

Háziorvosi alapellátás

Háziorvosi ügyeleti ellátás

Családsegítés

Szociális étkeztetés

Rendszeres szociális segély

Lakásfenntartási támogatás

Helyi rendsz.lakásfennt.tám.

Ápolási díj alanyi jogon

Ápolási díj méltányossági alapon

Rendszeres gyermekvédelmi pbeli ellátás

Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

Óvodáztatási támogatás

Helyi eseti lakásfennt.tám.

Átmeneti segély

Temetési segély

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása

Egyéb önkormányzati eseti pbeli ellátás

Közgyógyellátás

Köztemetés

Egyéb önkormányzati eseti pbeli ellátás

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

Közműv.intézm., közösségi színterek műk.

Könyvtári szolgáltatások

2. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Ezer Ft-ban

Működési cél

összeg

pénzmaradvány

4981

Felhalmozási cél

összeg

pénzmaradvány

3000

3. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú műveletek

Működési cél

Felhalmozási cél

Bevételek

Kiadások

4. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat bevételei forrásonként

Ezer Ft-ban

Működési és felhalmozási célú bevételek

eredeti

előirányzat

I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

4621

INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

380

Hatósági jogkörhöz köthető működési bevételek

17

Igazgatási szolgáltatási díj

17

hatósági igazolások kiadása

Egyéb saját bevétel

341

Bérleti és lízing díj bevételek

341

Hozam- és kamatbevételek összesen

22

Működési célú kamatbevételek államháztartáson kívülről

Felhalmozási célú kamatbevételek államháztartáson kívülről

22

ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MÛKÖDÉSI BEVÉTELEI

4241

Illetékek

Illetékbevétel

Helyi adók

3827

Építményadó

1000

Kommunális adó

1026

Idegenforgalmi adó

Iparûzési adó

1801

Átengedett központi adók

284

Termõföld bérbeadásából származó jöv.adó

Gépjármûadó

284

Átengedett egyéb központi adók

Bírságok, pótlékok és egyéb sajátos bevételek

130

Pótlékok, bírságok (helyi-,gépjármûadó)

100

Környezetvédelmi bírság

Építésügyi bírság

Egyéb sajátos

30

II.: TÁMOGATÁSOK

24069

Önkormányzat költségvetési támogatása

24069

Települési önkormányzatok működésének támogatása

9550

Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése

9046

Hozzájárulás a pénzbeli szociális kiadásokhoz

3036

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

315

Központosított működési célú kiadások

Működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás

2212

Fejlesztési célú támogatások

Címzett támogatás

Céltámogatás

A helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak támogatása

Vis maior tartalék

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatása

Egyéb központi támogatás

III.: FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK

1000

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése

Immateriális javak értékesítése

Termőföld értékesítése

Gépek, berendezések és felszerelések értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőkebevételei

Önkormányzati lakások értékesítése

Egyéb önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

Pénzügyi befektetések bevételei

1000

Koncessziós díjbevétel

1000

IV:TÁMOGATÁSÉRTÉKŰ BEVÉTELEK

296

Támogatásértékû mûködési bevétel

296

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől

Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól

Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől

Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

Támogatásértékű felhalmozási bevétel többcélú kistérségi társulástól

V.: VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

5000

Mûködési célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről

Működési célú pénzeszköz átvétel non-profit szervezetektől

Működési célú pénzeszköz átvétel vállalkozásoktól

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről

5000

Felújítási célú célú pénzeszköz átvétel non-profit szervezetektől

Felújítási célú pénzeszköz átvétel háztartásoktól

5000

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II+III+IV+V)

34986

VI.: KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FIN.-RA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK

7981

Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványnak működési célú igénybevétele

4981

Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványnak felhalmozási célú igénybevétele

3000

VII.: HITELEK

Működési célú hitel felvétele

Rövid lejáratú hitelek felvétele

Hosszú lejáratú hitelek felvétele

Felhalmozási célú hitel felvétele

Rövid lejáratú hitelek felvétele

Hosszú lejáratú hitelek felvétele

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

42967

5. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat kiadási előirányzatai

Ezer Ft-ban

Működési és felhalmozási célú kiadások

eredeti ei.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

33845

Személyi jellegű kiadások

3857

Munkaadót terhelő járulékok

1019

Dologi jellegű kiadások

9407

Ellátottak pénzbeli jutattásai

12275

Egyéb működéi célú támogatások

7287

Kamatfizetések előirányzatai

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

9022

Hivatal épület felújítás

5100

Orvosi rendelő festés, ablakcsere

762

Műv.ház színpad felújítás

254

Céltartalék (koncessziós díj)

2906

Lakástámogatás

Lakásépítés

Államháztartáson kívülre irányuló fejlesztési beruházás

KÖLCSÖNÖK

Általános tartalék mc.

100

MINDÖSSZESEN:

42967

6. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási kiadásai feladatonként

ssz.

feladat megnevezése

eredeti ei.

1.

céltartalék (koncessziós dj)

2906

Összesen:

2906

7. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

Ezer Ft-ban

ssz.

felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

Hivatal külső homlokzat felújítása

5100

2.

Orvosi rendelő festés, ablakcsere

762

3.

Műv.ház színpad felújítás

254

Összesen:

6116

8. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Lakossági és közösségi szolgáltatások támogatása

Ezer Ft-ban

támogatás összege

eredeti ei.

Támogatások

674

Lakossági hulladék szállítás költsége

674

Szociális, rászorultsági ellátás

1047

Átmeneti segély

480

Temetési segély

60

Rendkívüli gyerekvédelmi ellátás

350

Egyéb rászorultságtól függő ellátás

157

Összesen:

1721

9. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Létszám-előirányzat

Fő-ben

eredeti ei.

Önkormányzat

1

összesen

1

10. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Közfoglalkoztatottak éves létszám előirányzata

átlaglétszám fő.ben

közfoglalkoztatás

0

11. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Ezer Ft-ban

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettségösszegei

Összesen

megnevezés

2014.

2015.

2016.

helyi adók

3970

4080

4130

12180

osztalék, koncessziós díjak, hozambevétel

1000

1000

1000

3000

díjak, pótlékok, bírságok

130

130

130

390

tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jogok értékesítése és hasznosítása, vagyonhasznosításból és értékesítésből származó bevételek

részvények, részesedések értékesítése

vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

Saját bevételek

5100

5210

5260

15570

Saját bevételek 50 %-a

2550

2605

2630

7785

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

Váltó kibocsátás

Pénzügyi lízing

Visszavásárlási kötelezettség

Fedezeti betét

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

Váltó kibocsátás

Pénzügyi lízing

Visszavásárlási kötelezettség

Fedezeti betét

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

Fizetési kötelezettség összesen

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel

2550

2605

2630

7785

12. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Ezer Ft-ban

Megnevezés

2012. évi mód.ei.

2013. er.ei.

Megnevezés

2012. évi mód.ei.

2013. er.ei.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

Működési célú

36 378

28 964

Működési célú

36 426

33845

Működési bevételek

12 926

4 599

Személyi jellegű kiadások

4713

3857

Intézményi működési bevételek

198

358

Munkaadót terhelő járulékok

1337

1019

Önkormányzatok sajátos működési bevételei

12 728

4 241

Dologi és egyéb folyó kiadások

7901

9407

Előző évi maradvány átvétel

Kamatkiadások

Támogatásértékű bevételek

Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások

- ebből OEP-től átvett pénzeszköz

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14352

12275

Működési célú pénzeszköz átvétel

549

296

Előző évi maradvány átadás

Önkormányzatok költségvetési támogatása

22 903

24 069

Támogatásértékű működési kiadás

7973

6862

Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése

Működési célú pénzeszközátadás

150

425

Működési célú kölcsön nyújtása, visszafizetése

Felhalmozási célú

15 067

6 022

Felhalmozási célú

23 465

6116

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

1 050

1 022

Beruházási kiadások

9 664

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

7 684

5 000

Felújítások

13 801

6116

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

6 333

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

Önkormányzatok költségvetési támogatása

Felhalmozási célú pénzeszközátadás

Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése

Felhalmozási célú kölcsön nyújtása, visszafizetése

Pénzügyi befektetések kiadásai

Pénzforgalmi nélküli kiadások

1102

3006

Működési célú tartalékok

3006

Általános tartalék

100

Céltartalékok

2906

Felhalmozási célú tartalékok

1102

Fejlesztési céltartalék

1102

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

Működési hiány

Felhalmozási hiány

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

Működési célú hiteltörlesztés

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

51 445

34 986

KIADÁSOK ÖSSZESEN

60993

42967

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

Működési hiány

Felhalmozási hiány

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

9 500

7 981

I. Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

4 981

II. Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

9 500

3 000

Külső forrásból

48

Működési célú hitelfelvétel

48

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

60 993

42 967

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

60993

42967

Működési célú bevételek összesen

36 426

33 945

Működési célú kiadások összesen

36426

33945

Felhalmozási célú bevételek összesen

24 567

9 022

Felhalmozási célú kiadások összesen

24567

9022

13. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Tartalékok

eredeti ei. ezer Ft-ban

Céltartalék

2906

Az önkormányzat a céltartalékot ivóvíz- és szennyvízhálózat karbantartására, korszerűsítésére kívánja

fordítani.

eredeti ei.

Általános tartalék

100

Az önkormányzat az általános tartalékot az évközi többletigények illetve az elmaradott bevételek

pótlására fordítja.

14. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ezer Ft-ban

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

Működési bevételek

46

301

328

356

401

428

494

485

467

410

421

462

4599

Támogatások

797

1882

1734

1656

1656

1891

1917

2196

2358

2666

2648

2668

24069

Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

250

11

250

250

261

1022

Támogatásértékű bevételek

148

148

296

Véglegesen átvett pénzeszközök

150

78

210

149

170

191

590

1080

1200

612

310

260

5000

Előző évi fc.p.maradvány igénybe vétele

2000

2000

2000

1981

7981

Hitelek

Összesen

993

2261

2272

4411

4227

2521

3399

5761

4025

5919

3527

3651

42967

KIADÁSOK

Működési kiadások

1683

2493

2671

2897

3102

3155

3017

2999

2948

3025

3111

2744

33845

Felhalmozási kiadások

254

5100

762

2906

9022

Kölcsönök

Általános tartalék

100

100

Összesen

1683

2493

2671

2897

3102

3409

8117

3761

2948

3025

3111

5750

42967

15. melléklet a 2/2013. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

2013. évi közvetett szolgáltatások

Gépjárműadó

Ezer Ft-ban

1991. évi LXXXII. Tv. 5. § . a) pont költségvetési szerv

0

1991. évi LXXXII. Tv. 5. § . b) pont társadalmi szervezet

0

1991. évi LXXXII. Tv. 5. § . f) pont súlyos mozg.korlátozott

0

Magánszemélyek kommunális adója

11/2005. /X.11./ ör. 4. § . B pont 70 év feletti

0

48/2008. /V.27./ kt. határozat

0

Lakbér

48/2008. /V.27./ kt. határozat

0

Összsesen:

0