Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015(II.19.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014.(XI.20)önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 20- 2015. 02. 20

1.§.


A 12/2014.(XI.20.)önkormányzati rendelet a következő VIII.fejezet helyébe a következő rendelkezés lép:


“VIII.fejezet

Együttműködés a Holládi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal



74.§.

(1)Az önkormányzat –együttműködési megállapodás alapján – teljes körűen biztosítja a Holládi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének (a továbbiakban: RNÖ képviselő-testülete) működéséhez szükséges tárgyi feltételeket, amelynek során ingyenesen helyiséget biztosít az Önkormányzat  épületében (Hollád, Fő u.12.). A helyiséghez és annak infrastruktúrájához kapcsolódó rezsiköltségeket – a telefonhasználat kivételével – és fenntartási költségeket viseli.  Az önkormányzat biztosítja továbbá a Holládi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete üléseinek, döntéseinek előkészítése során a személyi és tárgyi feltételeket, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátásáról a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalon keresztül.


(2) A Jegyző  vagy a jegyzővel azonos képesítési előírásoknak megfelelő – megbízottja részt vesz az RNÖ képviselő-testület  ülésein és jelzi amennyiben törvénysértést észlel.


(3) Az Önkormányzat –együttműködési megállapodás alapján – a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal útján közreműködik a költségvetési koncepció, költségvetés-tervezet, féléves, háromnegyedéves beszámoló, ill. zárszámadás határidőben történő elkészítésében. Az Önkormányzat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat költségvetéssel, zárszámadással kapcsolatos határozatainak törvényességéért, a bevételi és kiadási előirányzatok megállapításáért, a gazdálkodásáért felelősséggel nem  tartozik.



2.§.


A 12/2014.(XI.20.)önkormányzati rendelet a következő IX.fejezettel kiegészül:


“IX.fejezet

Záró rendelkezések


75.§.  (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Hatályát veszti

a)a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011.(IV.15.)önkormányzati rendelet.


b) A helyi népszavazásról és napi kezdeményezésről 20/2005.(XI.28.)önkormányzati rendelet.


3.§.


Záró rendelkezések


(E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.