Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2017. (II.3.) önkormányzati rendelete

a Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek, ügykezelőinek és munkavállalóinak juttatásairól

Hatályos: 2017. 02. 04

Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2017. (II.3.) önkormányzati rendelete

a Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek, ügykezelőinek és munkavállalóinak juttatásairól

2017.02.04.

Magyaratád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikke (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében, 234. § (3) és (4) bekezdésében, valamint a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbiakat rendeli el:

1. §

A rendelet célja

A rendelet célja a Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) köztisztviselői ügykezelői és munkavállalói részére nyújtható illetménykiegészítés és bankszámla-hozzájárulás, valamint a szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások, támogatások (a továbbiakban: juttatások) formáinak és mé1iékének megállapítása.

2. §

A rendelet hatálya

(1) E rendelet hatálya a Hivatal alkalmazásában álló, teljes- és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőkre és munkavállalókra terjed ki.
(2) A Hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói részére nyújtandó illetménykiegészítés és bankszámla-hozzájárulás, valamint az egyes juttatások mé1iékének megállapítására, kifizetésére és elszámolására, visszafizetésére vonatkozó részletszabályokat az önkormányzat Jegyzője a Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal Egységes Közszolgálati Szabályzatában (továbbiakban: Közszolgálati szabályzat) állapítja meg.

3. §

Illetménykiegészítés

A Képviselő-testület a felsőfokú iskolai végzettségű, illetve középiskolai végzettségű köztisztviselők számára tárgyévre illetménykiegészítést állapíthat meg, melynek mértéke a felsőfokú iskolai végzettségű és a középiskolai végzettségű köztisztviselők esetében az alapilletmény 10 %-a.

4. §

Bankszámla-hozzájárulás

A Képviselő-testület a köztisztviselők, ügykezelők és munkavállalók számára a fizetési számlájukhoz kapcsolódóan havonta adható bankszámla-hozzájárulás mértékét személyenként 1000 forintban állapítja meg.

5. §

Juttatások

(1) A Képviselő-testület a Hivatal köztisztviselői, ügykezelői, munkavállalói számára adható juttatásként
a) vissza nem térítendő juttatásként
b) temetési támogatást
c) eseti szociális támogatást
d) visszatérítendő juttatásként illetményelőleget biztosít.
(2) Az (1) bekezdés szerinti juttatásokra fordítható éves keret összegét a képviselő-testület a Hivatal mindenkori költségvetésében hagyja jóvá.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott juttatásokat az önkormányzat Jegyzője a Hivatal mindenkori költségvetésében maghatározott keret terhére, az abban szereplő mértékig állapíthatja meg.

6. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a köztisztviselők jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 9/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.