Magyaratád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 17- 2024. 02. 14

Magyaratád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.17.

Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2023. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 120.627.941 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 206.820.484 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 86.192.543 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 3.057.092 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét -86.192.543 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 0 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: -86.192.543 Ft

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 118.114.164 Ft-ban állapítja meg, amelyből

a) a személyi juttatások kiadásai 69.384.154 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 8.736.039 Ft

c) a dologi kiadások 25.777.568 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 2.880.403 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 11.336.000 Ft

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 88.706.320 Ft-ban állapítja meg.

(5) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 88.706.320 Ft-ban állapítja meg. A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 88.706.320 Ft-ban

a) a beruházások összege 31.135.103 Ft

b) a felújítások összege 57.571.217 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 0 Ft

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 86.192.543 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 86.192.543 Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 0 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 86.192.543 Ft

összegben állapítja meg.

(9) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 3.057.092 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 3.057.092 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 0 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenlegének összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban összesítetten a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban összesítetten e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(6) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 6. melléklet tartalmazza.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervének költségvetési és finanszírozási bevételeit és kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(8) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 8. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(10) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban összesítve a 10. melléklet tartalmazza.

(11) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban összesítve e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

(12) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 12. melléklet szerint állapítja meg.

(13) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 13. melléklet szerint állapítja meg.

(14) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 14. melléklet szerint állapítja meg.

(15) A képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szervénél foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(16) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből, az önkormányzati garanciákból és kezességvállalásaiból fennálló kötelezettségei és saját bevételei arányának bemutatását a 16. melléklet tartalmazza.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi

a) általános tartalékát 100.000 Ft

b) céltartalékát 100.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A 2020. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 17. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatás évét követő év február 28. napjáig a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 18. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetési kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Irányított költségvetési szerv gazdálkodása

15. § (1) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

16. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról, a költségvetési szerv saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a Képviselő-testület a 10. § (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

14. Az irányított költségvetési szerv előirányzat módosításának szabályai

17. § (1) A költségvetési szerv kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja:

a) a jóváhagyott előző évi pénzmaradványából, az irányító szerv értesítése szerint,

b) államháztartáson kívülről származó átvett pénzeszközökből,

c) egyéb támogatásértékű bevételből.

(2) A költségvetési szerv előző év/évek pénzmaradványát és kiadási előirányzatait annak végleges jóváhagyása után, a kiértesítésben foglaltak szerint módosíthatja. Abban az esetben, ha az önkormányzat a költségvetési szerv pénzmaradványa terhére az elvonást nem tudja érvényesíteni, akkor a visszafizetés elszámolásának módjáról a Képviselő-testület a pénzmaradvány jóváhagyását követően, a következő évi költségvetés terhére is rendelkezhet.

(3) A kötelezettséggel terhelt pénzmaradványból, kiemelt előirányzatok közötti korrekció csak kivételesen indokolt esetben az irányító szerv egyetértésével hajtható végre. Az ellenőrzés által feltárt, indokolatlanul kimutatott kötelezettség elvonásra kerülhet.

(4) A célvizsgálat által megállapított szabad pénzmaradvány elvonásáról a zárszámadásról és a pénzmaradvány elszámolásáról szóló önkormányzati rendelet keretében dönt a Képviselő-testület.

(5) A saját (költségvetési szervi) hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás az alábbiak figyelembevételével hajtható végre:

a) a módosítás a működési és felhalmozási egyensúlyt nem változtathatja; működési célú bevétel saját hatáskörben nem használható fel felhalmozási célú kiadások teljesítésére, abban az esetben, ha a költségvetési szerv- meghatározott feladatra vonatkozóan-, államháztartáson kívülről származó átvett pénzeszköz többletéből vagy támogatásértékű bevételből működési és felhalmozási célú kiadást is teljesített, akkor a forrás összegét is a felhasználás céljának megfelelően, annak egyező értékével, bontásával kell könyvelni és ennek megfelelően az előirányzatot módosítani,

b) saját hatáskörben történő előirányzat-módosítás nem irányulhat a működési és felhalmozási célú támogatások egymás közötti átcsoportosítására, megváltoztatására.

c) Az irányító szervi hatáskörbe bevont többletbevételek (intézményi működési bevételek, tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése) csak a Képviselő-testület előzetes engedélyével használhatók fel; az előirányzatok módosításának átvezetése csak a döntést követően történhet.

d) A költségvetési szervnek, a felhasználásra nem engedélyezett összeget a jóváhagyás közlésétől számítva, az önkormányzat elszámolási számlájára öt napon belül kell befizetnie.

(6) A költségvetési szerv saját hatáskörben, kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást nem hajthat végre.

(7) Előirányzatok közötti átcsoportosítás során

a) működési és felhalmozási kiadások közötti átcsoportosítás, illetve a működési és felhalmozási célú költségvetési támogatások egymás közötti előirányzat módosítása csak irányító szervi hatáskörben történhet,

b) az önkormányzat céltartalékából, továbbá központi forrásból elszámolási kötelezettséggel biztosított céljellegű támogatások előirányzata terhére – a tényleges felhasználás szerinti korrekciók kivételével - átcsoportosítás nem hajtható végre,

c) kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás a hatályos jogszabályban foglalt korlátozások figyelembevételével történhet; viszont abban az esetben, ha az önkormányzat a tervezés során egyszeri jelleggel személyi juttatást érintő elvonásról rendelkezik, és a költségvetési szervnél emiatt túllépés mutatkozna, a hiány összege a szabad kiadásainak előirányzata terhére átcsoportosítható.

15. Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

18. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzat nem léphető túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) Az elrendelt személyi juttatás és szociális hozzájárulási adó előirányzatának differenciált elvonása miatt esetlegesen előforduló személyi juttatás előirányzat túllépésének fedezete a költségvetési szerv kezdeményezésére felügyeleti hatáskörben a költségvetési szerv egyéb kiadásai terhére átcsoportosítható.

(5) A költségvetési szervnél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére – kivéve a többletbevételből történő kifizetést – csak abban az esetben kerülhet sor, ha költségvetési szerv valamennyi jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét teljesíti.

(6) A költségvetési szervnél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor.

19. § A költségvetési szerv éven túli kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.

20. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a Képviselő-testület havi – egyenlő részletekben történő – bontásban biztosítja.

21. § (1) A költségvetési szerv szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályait a (2)–(6) bekezdés tartalmazza.

(2) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(3) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni. A szerződéskötés feltétele, hogy a költségvetési szerv az adott feladatellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv Szervezeti és Működési Szabályzatban határozza meg.

(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a) az ellátandó feladatot,

b) a díjazás mértékét,

c) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d) a szerződés időtartamát,

e) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint

f) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

16. Európai Uniós támogatások igénybevétele

22. § Az önkormányzat 2023. évben 2.513.777 Ft Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

17. Záró és egyéb rendelkezések

23. § (1) A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

sorszám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sorszám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

Működési költségvetési bevételek

118 114 164

2.

Működési költségvetési kiadások

118 114 164

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

76 427 310

2.1

Személyi juttatások

69 384 154

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

14 476 958

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

8 736 039

1.3

Közhatalmi bevételek

13 740 000

2.3

Dologi kiadások

25 777 568

1.4

Működési bevételek

13 067 578

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 880 403

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

2.5

Egyéb működési célú kiadások

11 336 000

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

0

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

7.

Költségvetési működési többlet felhasználása

0

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

7.2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

6.

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

3 057 092

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 057 092

9.

Működési finanszírozási bevételek (4.+5.+6.)

3 057 092

10.

Működési finanszírozási kiadások (7.+8.)

3 057 092

11.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+9.)

121 171 256

12.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+10.)

121 171 256

13.

Felhalmozási költségvetési bevételek

2 513 777

14.

Felhalmozási költségvetési kiadások

88 706 320

13.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

2 513 777

14.1

Beruházások

31 135 103

13.2

Felhalmozási bevételek

14.2

Felújítások

57 571 217

13.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

14.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

15.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (13.- 14.)

-86 192 543

16.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

86 192 543

18.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

0

16.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

18.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

86 192 543

18.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

17.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

17.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

19.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (16.+17.)

86 192 543

20.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (18.)

0

21.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (13.+19.)

88 706 320

22.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (14.+20.)

88 706 320

23.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+21.)

209 877 576

24.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12.+22.)

209 877 576

2. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI

1.

Működési költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

76 427 310

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 832 010

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 325 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

14 476 958

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

14 476 958

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzatoktól

15.

2.5.2

fejezeti kezelésú előirányzattól

16.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

3 787 575

17.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

1 060 740

18.

2.5.4

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

9 628 643

19.

3

Közhatalmi bevételek

13 740 000

20.

3.1

Jövedelemadók

0

21.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

22.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

23.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

24.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

25.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

26.

3.4

Vagyoni típusú adók

2 500 000

27.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

2 500 000

28.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

11 000 000

29.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

11 000 000

30.

3.5.1.1

-iparűzési adó

11 000 000

31.

3.5.2

Fogyasztási adók

32.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

33.

3.5.4

Gépjárműadó

0

34.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

35.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

240 000

36.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

37.

3.6.2

bírság

38.

3.6.3

késedelmi pótlék

90 000

39.

3.6.4

talajterhelési díj

150 000

40.

4.

Működési bevételek

13 067 578

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

5 223 200

43.

4.2.1

Bérleti díj

5 223 200

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 840 000

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

6 004 378

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

6 004 378

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

118 114 164

2.

felhalmozási költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

2 513 777

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

2 513 777

7.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

2 513 777

8.

1.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

0

9.

1.5.3

központi kezelésű előirányzattól

10.

2

Felhalmozási bevételek

0

11.

2.1

Immateriális javak értékesítése

12.

2.2

Ingatlanok értékesítése

13.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

14.

2.4

Részesedések értékesítése

15.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

16.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

17.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

18.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

19.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

20.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

2 513 777

3.

Költségvetési bevételek összesen

120 627 941

4.

Finanszírozási bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

89 249 635

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 057 092

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

86 192 543

7.

3.

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

89 249 635

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

209 877 576

3. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

I.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

76 427 310

0

0

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 832 010

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 325 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

14 476 958

0

0

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

14 476 958

0

0

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

15.

fejezeti kezelésű előirányzattól

16.

2.5.2

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

3 787 575

17.

2.5.3

elkülönített állami pénzalapoktól

1 060 740

18.

2.5.4

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

9 628 643

19.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

13 740 000

20.

3.1

Jövedelemadók

0

0

0

21.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

0

0

22.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

23.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

24.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

25.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

26.

3.4

Vagyoni típusú adók

0

0

2 500 000

27.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

2 500 000

28.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

11 000 000

29.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

11 000 000

30.

3.5.1.1

-iparűzési adó

11 000 000

31.

3.5.2

Fogyasztási adók

32.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

33.

3.5.4

Gépjárműadó

0

34.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

35.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

240 000

36.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

37.

3.6.2

bírság

38.

3.6.3

késedelmi pótlék

90 000

39.

3.6.4

talajterhelési díj

150 000

40.

4.

Működési bevételek

7 844 378

5 223 200

0

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

0

5 223 200

0

43.

4.2.1

Bérleti díj

5 223 200

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 840 000

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

6 004 378

0

0

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

6 004 378

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

402 318

0

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

98 748 646

5 625 518

13 740 000

II.

felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

2 513 777

0

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

2 513 777

0

7.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

2 513 777

8.

1.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

9.

1.5.3

központi kezelésű előirányzattól

10.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

11.

2.1

Immateriális javak értékesítése

12.

2.2

Ingatlanok értékesítése

13.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

14.

2.4

Részesedések értékesítése

15.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

16.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

17.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

18.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

19.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

20.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

2 513 777

0

III.

Költségvetési bevételek összesen

98 748 646

8 139 295

13 740 000

IV.

Finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

89 249 635

0

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 057 092

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

86 192 543

7.

3.

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

0

89 249 635

0

V.

Önkormányzati bevételek összesen:

98 748 646

97 388 930

13 740 000

4. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK BEVÉTELEI

1.

Összetolt működési költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

76 427 310

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 832 010

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 325 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

14 476 958

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

14 476 958

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

0

15.

2.5.2

fejezeti kezelésű előirányzattól

0

16.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

3 787 575

17.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

1 060 740

18.

2.5.5

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

9 628 643

19.

3

Közhatalmi bevételek

13 740 000

20.

3.1

Jövedelemadók

0

21.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

22.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

23.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

24.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

25.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

26.

3.4

Vagyoni típusú adók

2 500 000

27.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

2 500 000

28.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

11 000 000

29.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

11 000 000

30.

3.5.1.1

-iparűzési adó

11 000 000

31.

3.5.2

Fogyasztási adók

32.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

33.

3.5.4

Gépjárműadó

0

34.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

36.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

240 000

37.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

38.

3.6.2

bírság

39.

3.6.3

késedelmi pótlék

90 000

talajterhelési díj

150 000

40.

4.

Működési bevételek

13 067 578

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

5 223 200

43.

4.2.1

Bérleti díj

5 223 200

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

0

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 840 000

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

6 004 378

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

6 004 378

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

118 114 164

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

2 513 777

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

2 513 777

7.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

2 513 777

8.

1.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

0

9.

1.5.3

központi kezelésű előirányzattól

0

10.

2

Felhalmozási bevételek

0

11.

2.1

Immateriális javak értékesítése

12.

2.2

Ingatlanok értékesítése

13.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

14.

2.4

Részesedések értékesítése

15.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

16.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

17.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

18.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

19.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

20.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

2 513 777

3.

Összetolt költségvetési bevételek összesen

120 627 941

4.

Összetolt finanszírozási bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

86 192 543

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

86 192 543

7.

3.

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

86 192 543

5.

Összetolt bevételek összesen:

206 820 484

5. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Összetolt működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

76 427 310

0

0

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 832 010

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 325 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

1.5

Működési célú központosított előirányzatok

7.

1.6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

8.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

14 476 958

0

0

9.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

10.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

11.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

12.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

13.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

14 476 958

0

0

14.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

fejezeti kezelésű előirányzattól

0

15.

2.5.2

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

3 787 575

16.

2.5.3

elkülönített állami pénzalapoktól

1 060 740

17.

2.5.4

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

9 628 643

18.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

13 740 000

19.

3.1

Jövedelemadók

0

0

0

20.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

0

0

21.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

22.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

23.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

24.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

25.

3.4

Vagyoni típusú adók

0

0

2 500 000

26.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

2 500 000

27.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

11 000 000

28.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

11 000 000

29.

3.5.1.1

-iparűzési adó

11 000 000

30.

3.5.2

Fogyasztási adók

31.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

32.

3.5.4

Gépjárműadó

0

33.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

35.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

240 000

36.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

37.

3.6.2

bírság

38.

3.6.3

késedelmi pótlék

90 000

39.

3.6.4

talajterhelési díj

150 000

40.

4.

Működési bevételek

7 844 378

5 223 200

0

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

0

5 223 200

0

43.

4.2.1

Bérleti díj

5 223 200

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

0

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 840 000

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

6 004 378

0

0

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

6 004 378

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

402 318

0

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

98 748 646

5 625 518

13 740 000

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

2 513 777

0

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

2 513 777

0

7.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

2 513 777

8.

1.5.2

egybé fejezeti kezelésű előirányzattól

0

9.

1.5.3

központi kezelésű előirányzattól

0

10.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

11.

2.1

Immateriális javak értékesítése

12.

2.2

Ingatlanok értékesítése

13.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

14.

2.4

Részesedések értékesítése

15.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

16.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

17.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

18.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

19.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

20.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

2 513 777

0

3.

Költségvetési bevételek összesen

98 748 646

8 139 295

13 740 000

4.

Összetolt finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

86 192 543

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

86 192 543

7.

3.

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

0

86 192 543

0

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

98 748 646

94 331 838

13 740 000

6. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

S.sz.

Támogatás jogcíme

összeg

1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

45 274 678

2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 837 600

3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

2 010 000

4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

396 865

5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

1 134 840

7.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

8.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

10 200

9.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

10.

Közvilágítás kiegészítő támogatása

1 610 000

11.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása (1+…+8)

62 832 010

12.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

6 183 000

13.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

14.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (10+11)

11 325 300

15.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

16.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (13)

2 270 000

17.

Állami támogatások összesen(9+12+14+25+26))

76 427 310

7. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

MAGYARATÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSE

BEVÉTELEK

eredeti ei.

1.

Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal

Működési célú támogatás áht-n belülről

2.

Közhatalmi bevételek

3.

Működési bevételek

0

5.

Költségvetési bevételek összesen

0

6.

Irányító szervi támogatás

59 164 640

7.

Finanszírozási bevételek összesen

59 164 640

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

59 164 640

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal

Működési kiadások

Személyi juttatások

48 030 500

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

6 452 340

3.

Dologi kiadások

3 861 000

4.

Egyéb működési célú kiadások

770 000

helyi önkorm. és ktgv.sz.

700 000

társulásnak

70 000

Felhalmozási kiadások

Beruházások

12 700

Felújítások

38 100

5.

Költségvetési kiadások összesen

59 164 640

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

59 164 640

BEVÉTELEK FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

eredeti ei.

kötelező feladatok

önk.

államig.

1.

Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal

Működési célú támogatás áht-n belülről

2.

Közhatalmi bevételek

3.

Működési bevételek

4.

Működési célú átvett pénzeszköz áht-n kívülről

5.

Költségvetési bevételek összesen

0

0

6.

Irányító szervi támogatás

29 582 320

29 582 320

7.

Finanszírozási bevételek összesen

29 582 320

29 582 320

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

29 582 320

29 582 320

KIADÁSOK FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

eredeti ei.

kötelező feladatok

önk.

államig.

1.

Magyaratádi Közös Önkormányzati Hivatal

Működési kiadások

Személyi juttatások

24 015 250

24 015 250

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

3 226 170

3 226 170

3.

Dologi kiadások

1 930 500

1 930 500

4.

Egyéb működési célú kiadások

385 000

385 000

helyi önkorm. és ktgv.sz.

350 000

350 000

társulásnak

35 000

35 000

Felhalmozási kiadások

Beruházások

6 350

6 350

Felúítások

19 050

19 050

5.

Költségvetési kiadások összesen

29 582 320

29 582 320

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

29 582 320

29 582 320

8. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI

1.

Működési költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Személyi juttatások

21 353 654

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 283 699

3.

3

Dologi kiadások

21 916 568

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 880 403

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

10 566 000

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

10 288 000

12.

5.6.1

központi költségvetési szervnek

100 000

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

65 000

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

10 123 000

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

0

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

78 000

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

78 000

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

200 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

59 000 324

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Beruházások

31 122 403

2.

2

Felújítások

57 533 117

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

0

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

88 655 520

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

147 655 844

4.

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

0

2.

1.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése (felhalmozási)

3.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

4.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

0

5.

3

Belföldi finanszírozás kiadásai

62 221 732

6.

3.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 057 092

7.

3.2

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása (hivatal finanszírozása)

59 164 640

8.

4

Finanszírozási kiadások összesen

62 221 732

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

209 877 576

9. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Személyi juttatások

21 353 654

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 283 699

3.

3

Dologi kiadások

21 916 568

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 880 403

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

10 466 000

100 000

0

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

10 188 000

100 000

0

12.

5.6.1

központi költségvetési szervnek

100 000

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

65 000

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

10 123 000

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

78 000

0

0

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

78 000

0

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

200 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

58 900 324

100 000

0

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Beruházások

31 122 403

2.

2

Felújítások

57 533 117

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

88 655 520

0

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

58 900 324

88 755 520

0

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

0

0

0

2.

1.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése (felhalmozási)

3.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

4.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

5.

3

Belföldi finanszírozás kiadásai

62 466 729

0

0

6.

3.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 057 092

7.

3.2

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása (hivatal finanszírozása)

59 409 637

8.

4

Finanszírozási kiadások összesen

62 466 729

0

0

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

121 367 053

88 755 520

0

10. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK KIADÁSAI

1.

Összetolt működési költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Személyi juttatások

69 384 154

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

8 736 039

3.

3

Dologi kiadások

25 777 568

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 880 403

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

11 336 000

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

11 058 000

12.

5.6.1

központi költségvetési szervnek

100 000

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

765 000

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

10 193 000

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

0

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

78 000

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

78 000

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

200 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

118 114 164

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Beruházások

31 135 103

2.

2

Felújítások

57 571 217

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

0

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

88 706 320

3. ÖSSZETOLT KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

206 820 484

4.

Összetolt finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

0

2.

1.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése (felhalmozási)

3.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

4.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

0

5.

3

Belföldi finanszírozás kiadásai

3 057 092

6.

3.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 057 092

7.

4

Finanszírozási kiadások összesen

3 057 092

5.

Összetolt kiadások összesen:

209 877 576

11. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Összetolt működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Személyi juttatások

45 368 904

0

24 015 250

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

5 509 869

0

3 226 170

3.

3

Dologi kiadások

23 847 068

0

1 930 500

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 880 403

0

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

10 851 000

100 000

385 000

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

10 573 000

100 000

385 000

12.

5.6.1

közponri költségvetési szervnek

100 000

13.

5.6.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

415 000

350 000

14.

5.6.3

társulások és költségvetési szerveiknek

10 158 000

35 000

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

0

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

78 000

0

0

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

78 000

0

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

200 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

88 457 244

100 000

29 556 920

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Beruházások

6 350

31 122 403

6 350

2.

2

Felújítások

19 050

57 533 117

19 050

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

0

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

25 400

88 655 520

25 400

3. ÖSSZETOLT KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

88 482 644

88 755 520

29 582 320

4.

Összetolt finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

0

0

0

2.

1.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése (felhalmozási)

3.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

4.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési)

0

5.

3

Belföldi finanszírozás kiadásai

3 057 092

6.

3.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 057 092

7.

4

Finanszírozási kiadások összesen

3 057 092

0

0

5.

Összetolt kiadások összesen:

91 539 736

88 755 520

29 582 320

12. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

Kötelező önkormányzati feladatok

Megnevezés

eredeti ei.

I/1. Önkormányzati feladatok

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Polgármester tiszteletdíja

3 900 000

Alpolgármester tiszteletdíja

480 000

Képviselők tiszteletdíja (két fő képviselő lemondott a tiszteletdíjról)

260 000

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

4 640 000

Személyi juttatás összesen:

4 640 000

Szociális hozzájárulási adó

98 359

Kifizetői adó

6 392

Járulékok összesen:

104 751

Szakmai anyagok

0

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

0

Irodaszer, nyomtatvány

10 000

Tisztítószer

30 000

Egyéb készletbeszerzés

15 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

55 000

Szoftver üzemeltetési díj

30 000

Információbiztonsági felügyelet

54 000

Domain név fenntartás

20 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

104 000

Telefondíj

152 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

152 000

Áramdíj

2 000

Gázdíj

200 000

Vízdíj, csatornadíj

15 000

Közüzemi djíak összesen:

217 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Áht-n belülre közvetített szolgáltatás (hivatal telefondíj, közüzemi díjak)

790 000

Áht-n belüli közvetített szolgáltatások összesen:

790 000

Áht. által kibocsátott szolgáltatás

15 000

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

115 000

Továbbképzés

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

130 000

Biztosítás

600 000

Kéményseprés, szemétszállítás

15 000

Bankköltség

1 000 000

Tűzoltókészülék ellenőrzés

27 000

Pályázatfigyelés

105 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

1 747 000

Belföldi kiküldetés

657 000

Kiküldetések kiadásai összesen:

657 000

Karácsonyi üdvözlet hirdetés

0

Reklám, propaganda

0

ÁFA

742 116

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

742 116

Más egyéb dologi kiadások

0

Egyéb dologi kiadások összesen:

0

Dologi kiadások összesen:

4 594 116

Kormányzati funkció összesen:

9 338 867

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

Hajtó- és kenőanyag

130 000

Egyéb készletbeszerzés

10 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

140 000

Áramdíj

8 000

Vízdíj

45 000

Közüzemi díjak összesen:

53 000

Hulladékszállítás

120 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

120 000

Javítás, karbantartás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

ÁFA

98 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

98 000

Dologi kiadás összesen:

461 000

Kormányzati funkció összesen:

461 000

Bevétel: köztemető támogatása

396 865

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Egyéb készletbeszerzés

0

Üzemeltetési anyagok összesen:

0

Továbbszámlázott közüzemi díjak

1 050 000

Közvetített szolgáltatások áht-n kívülre

1 050 000

Karbantartás, kisjavítás

30 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

30 000

Áfa

8 100

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

8 100

Dologi kiadás összesen:

1 088 100

Kormányzati funkció összesen:

1 088 100

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

Óvodai működési hozzájárulás

7 880 000

Óvodai társulási költség hozzájárulás

68 000

Óvodai működési hozzájárulás (Patalom része)

575 000

Óvodai társulási költség hozzájárulás (Patalom része)

5 000

Család- és gyermekjóléti szolgáltatás működési hozzájárulás

0

Házi segítségnyújtás működési hozzájárulás

340 000

Szociális étkeztetés

840 000

Szociális társulási költség hozzájárulás

100 000

Jelzőrendszeres házi seg.nyújtás működési hozzájárulás

0

Belső ellenőrzési társulási működési hozzájárulás

270 000

Hulladékgazdálkodási működési hozzájárulás

45 000

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (társulások és költségvetési szerveiknek) összesen:

10 123 000

Fogászati ügyelet működési támogatása

65 000

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek) összesen:

65 000

Kormányzati funkció összesen:

10 188 000

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Közfoglalkoztatottak bére

996 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

996 000

Személyi juttatások összesen:

996 000

Szociális hozzájárulási adó

64 740

Járulékok összesen:

64 740

Kormányzati funkció összesen:

1 060 740

Bevétel: Egyéb műk. célú támogatás bevétele áht-n belülről (elkülönített állami pénzalaptól)

1 060 740

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Egyéb készletbeszerzés

500 000

Üzemeltetési anyagok összesen:

500 000

Karbantartás, kisjavítás

500 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

500 000

Áfa

270 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

270 000

Dologi kiadás összesen:

1 270 000

Kormányzati funkció összesen:

1 270 000

Bevétel: Közutak fenntartásának támogatása

1 134 840

064010 Közvilágítás

Áramdíj

2 551 000

Közüzemi díjak összesen:

2 551 000

Közvilágítás eszközök használati díja

52 600

Bérleti és lízingdíjak összesen:

52 600

Karbantartás, kisjavítás

241 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

241 000

ÁFA

754 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

754 000

Dologi kiadás összesen:

3 598 600

Kormányzati funkció összesen:

3 598 600

Bevétel: Közvilágítás fenntartásának támogatása

3 620 000

066010 Zöldterület kezelés

Megbízási díj

480 000

Munkavégzésre irányuló további jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások összesen:

480 000

Személyi juttatások összesen:

480 000

Szocho

56 160

Járulékok összesen:

56 160

Hajtó és kenőanyag

400 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

450 000

Karbantartás, kisjavítás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

ÁFA

162 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

162 000

Dologi kiadás összesen:

662 000

Kormányzati funkció összesen:

1 198 160

Bevétel: zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok támogatása

3 837 600

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Kommunális dolgozó bére

3 520 400

Törvény szerinti illetmények összesen:

3 520 400

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

3 688 650

Szocho

479 525

Szocho (orvosi rendelő magánte.díj után)

2 148

Kifizetői szja

23 438

Kifizetői szja (orvosi rendelő magántel.díj után)

2 478

Járulékok összesen:

507 589

Vegyszer (gyomirtó)

20 000

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

20 000

Hajtó- és kenőanyag

50 000

Munka- és védőruha

40 000

Tisztítószer

15 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

155 000

Telefondíj orvosi rendelő

62 400

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

62 400

Áramdíj

18 000

Gázdíj

175 000

Vízdíj

200

Közüzemi díjak összesen:

193 200

Karbantartás, kisjavítás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

Foglakozás egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Kéményvizsgálat, szemétszállítás

11 000

Más egyéb szolgáltatások

0

Egyéb szolgáltatások összesen:

11 000

ÁFA

123 492

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

123 492

Más egyéb dologi kiadás

0

Dologi kiadások összesen:

627 592

Kormányzati funkció összesen:

4 823 831

Bevétel:

Zöldterület gazd. kapcs. feladatok ellátásának

3 837 600

támogatása (066010-066020 korm.funkció)

074031 Család és nővédelmi eü. gondozás

Védőnő bére

3 047 544

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

3 047 544

Személyi juttatások összesen:

3 047 544

Szocho

397 208

Kifizetői adó

1 185

Járulékok összesen:

398 393

Gyógyszer, vegyszer

5 000

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

5 000

Irodaszer, nyomtatvány

6 000

Tisztítószer

15 000

Egyéb készletbeszerzés

20 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

41 000

Veszélyes hulladék elszállítása

5 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás összesen:

5 000

Internetdíj

43 560

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

43 560

Telefondíj

27 600

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

27 600

Áramdíj

160 000

Gázdíj

787 000

Vízdíj-, csatornadíj

2 000

Közüzemi díjak összesen:

949 000

Biztosítási díjak

15 000

Más egyéb szolgálttás

5 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

20 000

Áfa

279 400

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

279 400

Dologi kiadások összesen:

1 370 560

Kormányzati funkció összesen:

4 816 497

Bevétel: NEAK finanszírozás

3 787 575

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Tisztítószer

40 000

Egyéb készletbeszerzés

10 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

50 000

Áramdíj

370 000

Gázdíj

2 000 000

Vízdíj, csatornadíj

62 000

Közüzemi díjak összesen:

2 432 000

Karbantartás kisjavítás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Kéményvizsgálat

0

Egyéb szolgáltatások összesen:

0

ÁFA

670 140

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

670 140

Dologi kiadás összesen:

3 152 140

Kormányzati funkció összesen:

3 152 140

082091 Közművelődési-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Kulturális szervező bére

3 732 560

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 732 560

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

3 900 810

Szocho

507 105

Kifizetői SZJA

23 438

Járulékok összesen:

530 543

Irodaszer, nyomtatvány

10 000

Munka- és védőruha

20 000

Tisztítószer

20 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

100 000

Internetdíj

82 800

Informatikai szolgáltatások összesen:

82 800

Áramdíj

330 000

Gázdíj

760 000

Víz- és csatornadíj

53 000

Közüzemi díjak összesen:

1 143 000

Foglalkozás-egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Karbantartás, kisjavítás

25 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

25 000

Hulladékszállítás, kéményvizsgálat

11 000

Másológép üzemeltetési díja

4 000

Más egyéb szolgáltatás

0

Egyéb szolgáltatások összesen:

15 000

ÁFA

343 800

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

343 800

Más egyéb dologi kiadás

0

Egyéb dologi kiadások összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

1 722 100

Kormányzati funkció összesen:

6 153 453

Bevétel: könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

2 700 000

086020 Helyi, térségi közösségi tér biztosítása, működtetése (ifiház, közösségi ház)

Egyéb készleetbeszerzés

0

Üzemeltetési anyagok összesen:

0

Áramdíj

200 000

Gázdíj

200 000

Vízdj

53 000

Közüzemi díjak összesen:

453 000

Karbantartás, kisjavítás

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

ÁFA

122 310

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

122 310

Dologi kiadás összesen:

575 310

Kormányzati funkció összesen:

575 310

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenységek támogatása

KÖSZ közgyűlés részvételi díja

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

0

ÁFA

0

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

0

TÖOSZ tagdíj

20 000

LEADER tagdíj

58 000

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

78 000

Kormányzati funkció összesen:

78 000

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

Falugondnok bér

4 432 400

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 432 400

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

4 600 650

Szociális hj. adó

598 085

Kifizetői adó

23 438

Járulékok összesen:

621 523

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

Hajtó-, és kenőanyag

1 680 000

Munka- és védőruha

40 000

Egyéb készletbeszerzés

10 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

1 735 000

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

300 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

300 000

Biztosítási díjak

160 000

Takarítás, mosás, vegytisztítás

30 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

190 000

Áfa

557 550

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

557 550

Kötelező jellegű díjak (útdíj)

0

Egyéb dologi kiadás összesen:

0

Dologi kiadások összesen:

2 795 050

Kormányzati funkció összesen:

8 017 223

Bevétel: Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás támogatása

5 142 300

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

Önkormányzati segélyek

2 880 403

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

2 880 403

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

2 880 403

Kormányzati funkció összesen:

2 880 403

Bevétel: Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

6 183 000

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

Általános tartalék

100 000

Céltartalék

100 000

Kormányzati funkció összesen:

200 000

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

58 900 324

ebből

Személyi juttatás összesen

21 353 654

ezen belül:

törvény szerinti illetmények, munkabérek

15 728 904

béren kívüli juttatások

468 750

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

36 000

választott tisztségviselők juttatásai

4 640 000

munkavégzésre irányuló további jogv-ban nem saját fogl.fiz.juttatások

480 000

21 353 654

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

2 283 699

ezen belül:

szociális hozzájárulási adó

1 723 805

kifizetői adó

56 931

Dologi kiadások összesen

21 916 568

ezen belül:

szakmai anyagok beszerzése

25 000

üzemeltetési anyagok beszerzése

3 226 000

informatikai szolgáltatások igénybevétele

230 360

egyéb kommunikációs szolgáltatások

242 000

közüzemi díjak

7 991 200

közvetített szolgáltatások áht-n belülre

790 000

közvetített szolgáltatások áht-n kívülre

1 050 000

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

1 246 000

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

172 500

bérleti és lízingdíjak

52 600

egyéb szolgáltatások

2 103 000

kiküldetések kiadásai

657 000

reklám, propaganda

0

működési célú előzetesen felszámított áfa

4 130 908

egyéb dologi kiadások

0

21 916 568

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

2 880 403

ezen belül:

egyéb nem intézményi ellátások

2 880 403

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre társulásnak

10 123 000

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre helyi önk-nak

65 000

Egybé működési célú támogatások áht-n kívülre egyéb nonprofit szervnek

78 000

Általános tartalék

100 000

Céltartalék

100 000

58 900 324

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

45 274 678

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

3 837 600

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

3 620 000

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

396 865

Településüzemeltetés - közutak támogatása

1 134 840

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

10 200

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

A települési önkormányzatok működésének támogatása jogcímeihez biztosított kiegészítő támogatás

62 832 010

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

6 183 000

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása jogcímeihez biztosított kiegészítő támogatás

11 325 300

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

Állami támogatások összesen

76 427 310

Önként vállalt önkormányzati feladatok

084031 Civil szervezetek működési támogatása

Civil szervezetek támogatására elkülönített keret

0

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

0

Kormányzati funkció összesen:

0

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

Bursa

100 000

Egyéb működési célú támogatás központi költségvetési szervnek

100 000

Kormányzati funkció összesen:

100 000

Önként vállalt önkormányzati feladatok összesen:

100 000

ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS KÖTELEZŐ FELADATOK ÖSSZ.

59 000 324

13. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

2 db szaletli, 2 db pad - Turistapihenő

899 795

2.

Élhető település kialakítása építési költségei - TOP_PLUSZ pályázat

26 302 208

3.

Élhető település kialakítása eszközbeszerzés költségei - TOP_PLUSZ pályázat

3 810 000

4.

Orvosi eszközök Rácegres orvosi rendelőbe

110 400

5.

ÖSSZESEN

31 122 403

14. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

Ravatalozó felújítása - MFP-ÖTIK/2022 pályázat

4 808 285

2.

Óvoda energetikai felújítása - TOP_PLUSZ pályázat

52 724 832

3.

ÖSSZESEN

57 533 117

15. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének engedélyezett létszáma

A

B

1.

Hivatal

8

2.

Önkormányzat

4

2.1

Tanyagondnok

1

2.2

Védőnő

1

2.3

Kulturális szervező

1

2.4

Kommunális dolgozó

1

3.

Összesen:

12

A

B

1.

Közfoglalkoztatottak

3

2.

Összesen:

3

16. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat saját bevételei, valamint a Gst.8.§ (2) bek.alapján az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségek

SAJÁT BEVÉTELEK

2023

2024

2025

a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

13 500 000

13 500 000

13 500 000

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

5 223 200

5 223 200

5 223 200

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

6 004 378

6 004 378

6 004 378

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesdés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

bírság-, pótlék- és díjbevtéel

240 000

240 000

240 000

kezesség -, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

ÖSSZES SAJÁT BEVÉTEL

24 967 578

24 967 578

24 967 578

SAJÁT BEVÉTEL 50 %-A

12 483 789

12 483 789

12 483 789

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

2023

2024

2025

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

a Szt. szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

a Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

a szerződésben kapott, legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

ÖSSZES ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

0

0

0

17. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1

Önkormányzatok működési támogatása

6 368 942

6 368 942

6 368 942

6 368 942

6 368 942

6 368 942

6 368 943

6 368 943

6 368 943

6 368 943

6 368 943

6 368 943

76 427 310

2

Működési célú támogatások áht-n belülről

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 413

1 206 414

1 206 414

14 476 958

3

Közhatalmi bevételek

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

1 145 000

13 740 000

4

Működési bevételek

1 088 964

1 088 964

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

1 088 965

13 067 578

5

Működési célú átvett pénzeszközök

33 526

33 526

33 526

33 526

33 526

33 526

33 527

33 527

33 527

33 527

33 527

33 527

402 318

6

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

9 842 845

9 842 845

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 849

9 842 849

118 114 164

7

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

2 513 777

2 513 777

8

Felhalmozási bevételek

0

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

10

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 513 777

2 513 777

11

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

9 842 845

9 842 845

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 849

12 356 626

120 627 941

12

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

13

Belföldi értékpapírok bevételei

3 057 092

86 192 543

14

Finanszírozás bevételek összesen

3 057 092

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

86 192 543

89 249 635

15

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+13)

12 899 937

9 842 845

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 846

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 848

9 842 849

98 549 169

209 877 576

16

Személyi juttatások

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 471

1 779 472

1 779 472

21 353 654

17

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

190 308

190 308

190 308

190 308

190 308

190 308

190 308

190 308

190 308

190 309

190 309

190 309

2 283 699

18

Dologi kiadások

1 826 380

1 826 380

1 826 380

1 826 380

1 826 381

1 826 381

1 826 381

1 826 381

1 826 381

1 826 381

1 826 381

1 826 381

21 916 568

19

Ellátottak pénzbeli juttatásai

240 033

240 033

240 033

240 033

240 033

240 034

240 034

240 034

240 034

240 034

240 034

240 034

2 880 403

20

Egyéb működési célú kiadások

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

880 500

10 566 000

21

Működési költségvetési kiadások összesen (15+16+17+18+19)

4 916 692

4 916 692

4 916 692

4 916 692

4 916 693

4 916 694

4 916 694

4 916 694

4 916 694

4 916 695

4 916 696

4 916 696

59 000 324

22

Beruházások

31 122 403

31 122 403

23

Felújítások

57 533 117

57 533 117

24

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

25

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (21+22+23)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

88 655 520

88 655 520

26

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

4 916 692

4 916 692

4 916 692

4 916 692

4 916 693

4 916 694

4 916 694

4 916 694

4 916 694

4 916 695

4 916 696

93 572 216

147 655 844

27

Irányító szervi támogatás folyósítás

4 930 386

4 930 386

4 930 386

4 930 386

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

59 164 640

28

Államháztartáson belüli megelőlegezések v.fizetése

3 057 092

3 057 092

29

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

30

Finanszírozási kiadások összesen

7 987 478

4 930 386

4 930 386

4 930 386

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

4 930 387

62 221 732

31

KIADÁSOK ÖSSZESEN (25+27)

12 904 170

9 847 078

9 847 078

9 847 078

9 847 080

9 847 081

9 847 081

9 847 081

9 847 081

9 847 082

9 847 083

98 502 603

209 877 576

18. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Támogatások

1.

Közvetett támogatások

A

B

1.

Helyiség használat mentesség (faluház)

90 000

2.

Helyiség használat mentesség (tornacsarnok)

230 000

3.

Helyi adó kedvezmény

1 710 000

4.

Közvetett támogatások összesen

2 030 000