Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 15

Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.15.

Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Magyaratád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2024. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 176.895.209 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 178.766.446 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 5.496.489 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 3.625.252 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét -1.871.237 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 21.612 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: -1.892.849 Ft.

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 126.910.535 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a személyi juttatások kiadásai 70.612.910 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 8.916.457 Ft

c) a dologi kiadások 36.377.508 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 3.297.487 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 7.706.173 Ft.

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 51.855.911 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a beruházások összege 302.290 Ft

b) a felújítások összege 51.553.621 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 0 Ft.

(5) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 21.612 Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 1.892.849 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 5.496.489 Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 3.603.640 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 1.892.849 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 3.625.252 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 3.625.252 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 0 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenlegének összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban összesítetten a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban összesítetten e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(6) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 6. melléklet tartalmazza.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervének költségvetési és finanszírozási bevételeit és kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(8) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 8. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(10) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban összesítve a 10. melléklet tartalmazza.

(11) Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban összesítve e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

(12) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 12. melléklet szerint állapítja meg.

(13) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 13. melléklet szerint állapítja meg.

(14) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 14. melléklet szerint állapítja meg.

(15) A képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szervénél foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi

a) általános tartalékát 100.000 Ft

b) céltartalékát 100.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A 2024. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 16. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatás évét követő év február 28. napjáig a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Irányított költségvetési szerv gazdálkodása

15. § (1) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

16. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról, a költségvetési szerv saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a Képviselő-testület a 10. § (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

14. Az irányított költségvetési szerv előirányzat módosításának szabályai

17. § (1) A költségvetési szerv kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja:

a) a jóváhagyott előző évi pénzmaradványából, az irányító szerv értesítése szerint,

b) államháztartáson kívülről származó átvett pénzeszközökből,

c) egyéb támogatásértékű bevételből.

(2) A költségvetési szerv előző év/évek pénzmaradványát és kiadási előirányzatait annak végleges jóváhagyása után, a kiértesítésben foglaltak szerint módosíthatja. Abban az esetben, ha az önkormányzat a költségvetési szerv pénzmaradványa terhére az elvonást nem tudja érvényesíteni, akkor a visszafizetés elszámolásának módjáról a Képviselő-testület a pénzmaradvány jóváhagyását követően, a következő évi költségvetés terhére is rendelkezhet.

(3) A kötelezettséggel terhelt pénzmaradványból, kiemelt előirányzatok közötti korrekció csak kivételesen indokolt esetben az irányító szerv egyetértésével hajtható végre. Az ellenőrzés által feltárt, indokolatlanul kimutatott kötelezettség elvonásra kerülhet.

(4) A célvizsgálat által megállapított szabad pénzmaradvány elvonásáról a zárszámadásról és a pénzmaradvány elszámolásáról szóló önkormányzati rendelet keretében dönt a Képviselő-testület.

(5) A saját (költségvetési szervi) hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás az alábbiak figyelembevételével hajtható végre:

a) a módosítás a működési és felhalmozási egyensúlyt nem változtathatja; működési célú bevétel saját hatáskörben nem használható fel felhalmozási célú kiadások teljesítésére, abban az esetben, ha a költségvetési szerv- meghatározott feladatra vonatkozóan-, államháztartáson kívülről származó átvett pénzeszköz többletéből vagy támogatásértékű bevételből működési és felhalmozási célú kiadást is teljesített, akkor a forrás összegét is a felhasználás céljának megfelelően, annak egyező értékével, bontásával kell könyvelni és ennek megfelelően az előirányzatot módosítani,

b) saját hatáskörben történő előirányzat-módosítás nem irányulhat a működési és felhalmozási célú támogatások egymás közötti átcsoportosítására, megváltoztatására.

c) Az irányító szervi hatáskörbe bevont többletbevételek (intézményi működési bevételek, tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése) csak a Képviselő-testület előzetes engedélyével használhatók fel; az előirányzatok módosításának átvezetése csak a döntést követően történhet.

d) A költségvetési szervnek, a felhasználásra nem engedélyezett összeget a jóváhagyás közlésétől számítva, az önkormányzat elszámolási számlájára öt napon belül kell befizetnie.

(6) A költségvetési szerv saját hatáskörben, kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást nem hajthat végre.

(7) Előirányzatok közötti átcsoportosítás során

a) működési és felhalmozási kiadások közötti átcsoportosítás, illetve a működési és felhalmozási célú költségvetési támogatások egymás közötti előirányzat módosítása csak irányító szervi hatáskörben történhet,

b) az önkormányzat céltartalékából, továbbá központi forrásból elszámolási kötelezettséggel biztosított céljellegű támogatások előirányzata terhére – a tényleges felhasználás szerinti korrekciók kivételével - átcsoportosítás nem hajtható végre,

c) kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás a hatályos jogszabályban foglalt korlátozások figyelembevételével történhet; viszont abban az esetben, ha az önkormányzat a tervezés során egyszeri jelleggel személyi juttatást érintő elvonásról rendelkezik, és a költségvetési szervnél emiatt túllépés mutatkozna, a hiány összege a szabad kiadásainak előirányzata terhére átcsoportosítható.

15. Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

18. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzat nem léphető túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) Az elrendelt személyi juttatás és szociális hozzájárulási adó előirányzatának differenciált elvonása miatt esetlegesen előforduló személyi juttatás előirányzat túllépésének fedezete a költségvetési szerv kezdeményezésére felügyeleti hatáskörben a költségvetési szerv egyéb kiadásai terhére átcsoportosítható.

(5) A költségvetési szervnél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére – kivéve a többletbevételből történő kifizetést – csak abban az esetben kerülhet sor, ha költségvetési szerv valamennyi jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét teljesíti.

(6) A költségvetési szervnél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor.

19. § A költségvetési szerv éven túli kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.

20. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a Képviselő-testület havi – egyenlő részletekben történő – bontásban biztosítja.

21. § (1) A költségvetési szerv szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályait a (2)–(6) bekezdés tartalmazza.

(2) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(3) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni. A szerződéskötés feltétele, hogy a költségvetési szerv az adott feladatellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv Szervezeti és Működési Szabályzatban határozza meg.

(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a) az ellátandó feladatot,

b) a díjazás mértékét,

c) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d) a szerződés időtartamát,

e) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint

f) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

16. Európai Uniós támogatások igénybevétele

22. § Az önkormányzat 2024. évben 49.963.062 Ft Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

17. Záró és egyéb rendelkezések

23. § A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

24. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sor-szám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

126 932 147

2.

Működési költségvetési kiadások

126 910 535

2.

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

93 914 564

2.1

Személyi juttatások

70 612 910

3.

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

6 902 258

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

8 916 457

4.

1.3

Közhatalmi bevételek

16 718 016

2.3

Dologi kiadások

36 377 508

5.

1.4

Működési bevételek

8 994 991

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 297 487

6.

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

2.5

Egyéb működési célú kiadások

7 706 173

7.

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

21 612

8.

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

7.

Költségvetési működési többlet felhasználása

21 612

9.

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

7.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

10.

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

0

7.2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

21 612

11.

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

0

12.

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

13.

6.

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

3 603 640

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 603 640

14.

9.

Működési finanszírozási bevételek (4.+5.+6.)

3 603 640

10.

Működési finanszírozási kiadások (7.+8.)

3 625 252

15.

11.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+9.)

130 535 787

12.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+10.)

130 535 787

16.

13.

Felhalmozási költségvetési bevételek

49 963 062

14.

Felhalmozási költségvetési kiadások

51 855 911

17.

13.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

49 963 062

14.1

Beruházások

302 290

18.

13.2

Felhalmozási bevételek

0

14.2

Felújítások

51 553 621

19.

13.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

14.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

20.

15.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (13.- 14.)

-1 892 849

21.

16.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

1 892 849

18.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

0

22.

16.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

18.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

23.

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

1 892 849

18.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

24.

17.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

0

25.

17.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

26.

19.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (16.+17.)

1 892 849

20.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (18.)

0

27.

21.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (13.+19.)

51 855 911

22.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (14.+20.)

51 855 911

28.

23.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+21.)

182 391 698

24.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12.+22.)

182 391 698

2. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

93 914 564

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 629 643

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 014 921

5.

4.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6.

5.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 902 258

7.

6.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

6 902 258

8.

7.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 389 487

9.

8.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 512 771

10.

9.

3

Közhatalmi bevételek

16 718 016

11.

10.

3.1

Vagyoni típusú adók

2 557 022

12.

11.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

2 557 022

13.

12.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

13 724 937

14.

13.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

13 724 937

15.

14.

3.2.1.1

-iparűzési adó

13 724 937

16.

15.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

436 057

17.

16.

3.3.1

késedelmi pótlék

313 657

18.

17.

3.3.2

talajterhelési díj

122 400

19.

18.

4

Működési bevételek

8 994 991

20.

19.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

6 270 000

21.

20.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

6 270 000

22.

21.

4.2

Közvetített szolgáltatások értéke

2 724 991

23.

22.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

24.

23.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

25.

24.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

126 932 147

26.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek

27.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

49 963 062

28.

2.

1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

49 963 062

29.

3.

1.1.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

49 963 062

30.

4.

2

Felhalmozási bevételek

0

31.

5.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

32.

6.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

49 963 062

33.

3.

Költségvetési bevételek összesen

176 895 209

34.

4.

Finanszírozási bevételek

35.

1.

1

Belföldi értékpapírok bevételei

5 496 489

36.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 603 640

37.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

1 892 849

38.

4.

2

Finanszírozási bevételek összesen

5 496 489

39.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

182 391 698

3. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

93 914 564

0

0

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 629 643

0

0

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 014 921

0

0

5.

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

0

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 902 258

0

0

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

6 902 258

0

0

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 389 487

0

0

10.

9.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 512 771

0

0

11.

10.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

16 718 016

12.

11.

3.1

Vagyoni típusú adók

0

0

2 557 022

13.

12.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

0

0

2 557 022

14.

13.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

13 724 937

15.

14.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

13 724 937

16.

15.

2.1.1.1

-iparűzési adó

0

0

13 724 937

17.

16.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

436 057

18.

17.

3.3.1

késedelmi pótlék

0

0

313 657

19.

18.

3.3.2

talajterhelési díj

0

0

122 400

20.

19.

4.

Működési bevételek

2 724 991

6 270 000

0

21.

20.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

0

6 270 000

0

22.

21.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

0

6 270 000

0

23.

22.

4.2

Közvetített szolgáltatások értéke

2 724 991

0

0

24.

23.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

402 318

0

25.

24.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

0

402 318

0

26.

25.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

103 541 813

6 672 318

16 718 016

27.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

28.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

49 963 062

0

29.

2.

1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

49 963 062

0

30.

3.

1.1.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

0

49 963 062

0

31.

4.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

32.

5.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

33.

6.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

49 963 062

0

34.

3.

Költségvetési bevételek összesen

103 541 813

56 635 380

16 718 016

35.

4.

Finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

36.

1.

1.

Belföldi értékpapírok bevételei

3 603 640

1 892 849

0

37.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 603 640

0

0

38.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

0

1 892 849

0

39.

4.

2

Finanszírozási bevételek összesen

3 603 640

1 892 849

0

40.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

107 145 453

58 528 229

16 718 016

4. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK BEVÉTELEI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

1.

1.

Összetolt működési költségvetési bevételek

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

93 914 564

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 629 643

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 014 921

5.

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 902 258

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

6 902 258

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 389 487

10.

9.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 512 771

11.

10.

3

Közhatalmi bevételek

16 718 016

12.

11.

3.1

Vagyoni típusú adók

2 557 022

13.

12.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

2 557 022

14.

13.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

13 724 937

15.

14.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

13 724 937

16.

15.

3.2.1.1

-iparűzési adó

13 724 937

17.

16.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

436 057

18.

17.

3.3.1

késedelmi pótlék

313 657

19.

18.

3.3.2

talajterhelési díj

122 400

20.

19.

4.

Működési bevételek

8 994 991

21.

20.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

6 270 000

22.

21.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevételek

6 270 000

23.

22.

4.2

Közvetített szolgáltatások értéke

2 724 991

24.

23.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

402 318

25.

24.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

402 318

26.

25.

6

Összetolt működési költségvetési bevételek összesen

126 932 147

27.

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek

28.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

49 963 062

29.

2.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

49 963 062

30.

3.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

49 963 062

31.

4.

2

Felhalmozási bevételek

0

32.

5.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

33.

6.

4

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

49 963 062

34.

3.

Összetolt költségvetési bevételek összesen

176 895 209

35.

4.

Összetolt finanszírozási bevételek

36.

1.

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

5 496 489

37.

2.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 603 640

38.

3.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

1 892 849

39.

4.

4

Összetolt finanszírozási bevételek összesen

5 496 489

40.

5.

Összetolt önkormányzati bevételek összesen:

182 391 698

5. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Összetolt működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

93 914 564

0

0

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 629 643

0

0

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 014 921

0

0

5.

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

0

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 902 258

0

0

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

6 902 258

0

0

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 389 487

0

0

10.

9.

2.1.2

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 512 771

0

0

11.

10.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

16 718 016

12.

11.

3.1

Vagyoni típusú adók

0

0

2 557 022

13.

12.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

0

0

2 557 022

14.

13.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

13 724 937

15.

14.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

13 724 937

16.

15.

3.2.1.1

-iparűzési adó

0

0

13 724 937

17.

16.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

436 057

18.

17.

3.3.1

késedelmi pótlék

0

0

313 657

19.

18.

3.3.2

talajterhelési díj

0

0

122 400

20.

19.

4.

Működési bevételek

2 724 991

6 270 000

0

21.

20.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

0

6 270 000

0

22.

21.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

0

6 270 000

0

23.

22.

4.2

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

2 724 991

0

0

24.

23.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

402 318

0

25.

24.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

0

402 318

0

26.

25.

6

Összetolt működési költségvetési bevételek összesen

103 541 813

6 672 318

16 718 016

27.

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

28.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

49 963 062

0

29.

2.

1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

49 963 062

0

30.

3.

1.1.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

0

49 963 062

0

31.

4.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

32.

5.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

33.

6.

4

Összetolt felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

49 963 062

0

34.

3.

Összetolt költségvetési bevételek összesen

103 541 813

56 635 380

16 718 016

35.

4.

Összetolt finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

36.

1.

1.

Belföldi értékpapírok bevételei

3 603 640

1 892 849

0

37.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (működési célú)

3 603 640

0

0

38.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

0

1 892 849

0

39.

4.

2

Összetolt finanszírozási bevételek összesen

3 603 640

1 892 849

0

40.

5.

Összetolt önkormányzati bevételek összesen:

107 145 453

58 528 229

16 718 016

6. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

D

S.sz.

Támogatás jogcíme

összeg

1.

1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

55 434 584

2.

2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

4 684 222

3.

3.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

2 010 000

4.

4.

Településüzemeltetés- közvilágítás üzemeltetési támogatása

4 580 000

5.

5.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

484 418

6.

6.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

1 385 200

7.

7.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 056 041

8.

8.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

37 351

9.

9.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

10.

10.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása (1+…+9)

78 629 643

11.

11.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

6 967 721

12.

12.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

13.

13.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (11+12)

13 014 921

14.

14.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

15.

15.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (14)

2 270 000

16.

16.

Önkormányzatok működési támogatásai (10+13+15)

93 914 564

7. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

MAGYARATÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSE

1. Bevételek és kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

sorszám

Rovat megnevezése

eredeti ei.

kötelező feladatok

önkorm.

államig.

1.

1

Működési célú támogatás áht-n belülről

0

0

2.

2

Közhatalmi bevételek

0

0

3.

3

Működési bevételek

0

0

4.

4

Működési célú átvett pénzeszköök

0

0

5.

5

Költségvetési bevételek összesen

0

0

6.

6

Irányító szervi támogatás

31 504 730

31 504 730

7.

7

Finanszírozási bevételek összesen

31 504 730

31 504 730

8.

8

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

31 504 730

31 504 730

9.

1

Személyi juttatások

25 458 500

25 458 500

10.

2

Munkaadót terhelő járulékok

3 411 230

3 411 230

11.

3

Dologi kiadások

2 096 000

2 096 000

12.

4

Egyéb működési célú kiadások

489 000

489 000

13.

4.1

helyi önkorm. és ktgvetési szervének

450 000

450 000

14.

4.2

társulásnak

39 000

39 000

15.

5

Működési költségvetési kiadások összesen

31 943 730

31 943 730

16.

1

Beruházások

30 950

30 950

17.

2

Felúítások

19 050

19 050

18.

3

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

50 000

50 000

19.

4

Költségvetési kiadások összesen

31 504 730

31 504 730

20.

5

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

31 504 730

31 504 730

2. Bevételek és kiadások összesítve

A

B

C

D

sorszám

Rovat megnevezése

eredeti ei.

21.

I.

BEVÉTELEK

22.

1

Működési célú támogatás áht-n belülről

0

23.

2

Közhatalmi bevételek

0

24.

3

Működési bevételek

0

25.

4

Működési célú átvett pénzeszköök

26.

5

Költségvetési bevételek összesen

0

27.

6

Irányító szervi támogatás

63 009 460

28.

7

Finanszírozási bevételek összesen

63 009 460

29.

8

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

63 009 460

30.

II

KIADÁSOK

31.

1

Személyi juttatások

50 917 000

32.

2

Munkaadót terhelő járulékok

6 822 460

33.

3

Dologi kiadások

4 192 000

34.

4

Egyéb működési célú kiadások

978 000

35.

4.1

helyi önkorm.és ktgv.szervének

900 000

36.

4.2

társulásnak

78 000

37.

5

Működési költségvetési kiadások összesen

62 909 460

38.

6

Beruházások

61 900

39.

7

Felújítások

38 100

40.

8

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

100 000

41.

9

Költségvetési kiadások összesen

63 009 460

42.

10

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

63 009 460

8. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat

1.

1.

Működési költségvetési kiadások

2.

1.

1

Személyi juttatások

19 695 910

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 093 997

4.

3.

3

Dologi kiadások

32 185 508

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 297 487

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

6 728 173

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

6 411 173

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

217 270

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

6 193 903

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

117 000

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

117 000

12.

11.

5.3

Tartalékok

200 000

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

64 001 075

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

15.

1.

1

Beruházások

240 390

16.

2.

2

Felújítások

51 515 521

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

18.

4.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

51 755 911

19.

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN4

115 756 986

20.

4.

Finanszírozási kiadások

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

22.

3.

2.

Belföldi finanszírozás kiadásai

66 634 712

23.

4.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 625 252

24.

5.

2.2

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása (hivatal finanszírozása)

63 009 460

25.

6.

3

Finanszírozási kiadások összesen

66 634 712

26.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

182 391 698

9. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Személyi juttatások

19 695 910

0

0

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 093 997

0

0

4.

3.

3

Dologi kiadások

29 528 990

2 656 518

0

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 297 487

0

0

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

6 728 173

0

0

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

6 411 173

0

0

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

217 270

0

0

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

6 193 903

0

0

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

117 000

0

0

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

117 000

0

0

12.

11.

5.3

Tartalékok

200 000

0

0

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

61 344 557

2 656 518

0

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

15.

1.

1

Beruházások

0

240 390

0

16.

2.

2

Felújítások

0

51 515 521

0

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

18.

4.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

51 755 911

0

19.

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

61 344 557

54 412 429

0

20.

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

22.

2.

2

Belföldi finanszírozás kiadásai

35 129 982

0

31 504 730

23.

3.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 625 252

0

0

24.

4.

2.2

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása (hivatal finanszírozása)

31 504 730

0

31 504 730

25.

5.

3

Finanszírozási kiadások összesen

35 129 982

0

31 504 730

26.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

96 474 539

54 412 429

31 504 730

10. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK KIADÁSAI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

1.

1.

Összetolt működési költségvetési kiadások

2.

1.

1

Személyi juttatások

70 612 910

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

8 916 457

4.

3.

3

Dologi kiadások

36 377 508

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 297 487

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

7 706 173

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

7 389 173

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

1 117 270

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

6 271 903

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

117 000

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

117 000

12.

11.

5.3

Tartalékok

200 000

13.

12.

6

Összetolt működési költségvetési kiadások összesen

126 910 535

14.

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások

15.

1.

1

Beruházások

302 290

16.

2.

2

Felújítások

51 553 621

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

18.

4.

4

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások összesen

51 855 911

19.

3. ÖSSZETOLT KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

178 766 446

20.

4.

Összetolt finanszírozási kiadások

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

22.

3.

2

Belföldi finanszírozás kiadásai

3 625 252

23.

4.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 625 252

24.

5.

3

Összetolt finanszírozási kiadások összesen

3 625 252

25.

5.

Összetolt kiadások összesen:

182 391 698

11. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVÉNEK KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Összetolt működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Személyi juttatások

45 154 410

0

25 458 500

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

5 505 227

0

3 411 230

4.

3.

3

Dologi kiadások

31 624 990

2 656 518

2 096 000

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 297 487

0

0

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

7 217 173

0

489 000

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

6 900 173

0

489 000

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

667 270

0

450 000

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

6 232 903

0

39 000

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

117 000

0

0

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

117 000

0

0

12.

11.

5.3

Tartalékok

200 000

0

0

13.

12.

6

Összetolt működési költségvetési kiadások összesen

92 799 287

2 656 518

31 454 730

14.

2.

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

15.

1.

1

Beruházások

30 950

240 390

30 950

16.

2.

2

Felújítások

19 050

51 515 521

19 050

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

18.

4.

4

Összetolt felhalmozási költségvetési kiadások összesen

50 000

51 755 911

50 000

19.

3.

ÖSSZETOLT KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

92 849 287

54 412 429

31 504 730

20.

4.

Összetolt finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

21.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

22.

2.

2

Belföldi finanszírozás kiadásai

3 625 252

0

0

23.

3.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 625 252

0

0

24.

4.

3

Összetolt finanszírozási kiadások összesen

3 625 252

0

0

25.

5.

Összetolt kiadások összesen:

96 474 539

54 412 429

31 504 730

12. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

1. Kötelező önkormányzati feladatok

A

B

C

S.sz.

Megnevezés

eredeti ei.

1.

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

2.

Polgármester tiszteletdíja

3 900 000

3.

Alpolgármester tiszteletdíja

480 000

4.

Képviselők tiszteletdíja

280 000

5.

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

4 660 000

6.

Személyi juttatás összesen:

4 660 000

7.

Szociális hozzájárulási adó

142 428

8.

Kifizetői adó

5 790

9.

Járulékok összesen:

148 218

10.

Irodaszer, nyomtatvány

8 000

11.

Tisztítószer

15 000

12.

Egyéb készletbeszerzés

10 000

13.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

33 000

14.

Szoftver üzemeltetési díj

30 000

15.

Információbiztonsági felügyelet

54 000

16.

Domain név fenntartás

20 000

17.

Internetdíj

95 000

18.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

199 000

19.

Telefondíj

193 000

20.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

193 000

21.

Áramdíj

116 570

22.

Gázdíj

190 000

23.

Vízdíj, csatornadíj

33 700

24.

Közüzemi djíak összesen:

340 270

25.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

150 000

26.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

150 000

27.

Áht-n belülre közvetített szolgáltatás (hivatal telefondíj, közüzemi díjak)

833 400

28.

Áht-n belüli közvetített szolgáltatások összesen:

833 400

29.

Áht. által kibocsátott szolgáltatás

15 000

30.

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

125 000

31.

Továbbképzés, tanácskozás

125 000

32.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

265 000

33.

Biztosítás

714 360

34.

Kéményseprés, szemétszállítás

15 000

35.

Bankköltség

700 000

36.

Pályázatfigyelés

60 000

37.

Más egyéb szolgáltatás

30 000

38.

Egyéb szolgáltatások összesen:

1 519 360

39.

Utiköltség térítés polgármester, alpolgármester

657 000

40.

Kiküldetések kiadásai összesen:

657 000

41.

Karácsonyi üdvözlet hirdetés

22 000

42.

Reklám, propaganda

22 000

43.

ÁFA

547 200

44.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

547 200

45.

Más egyéb dologi kiadások

140 000

46.

Egyéb dologi kiadások összesen:

140 000

47.

Dologi kiadások összesen:

4 899 230

48.

Kormányzati funkció összesen:

9 707 448

49.

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

50.

Áramdíj

10 700

51.

Vízdíj

42 100

52.

Közüzemi díjak összesen:

52 800

53.

Hulladékszállítás

150 000

54.

Egyéb szolgáltatások összesen:

150 000

55.

Javítás, karbantartás

340 000

56.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

340 000

57.

ÁFA

146 500

58.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

146 500

59.

Dologi kiadás összesen:

689 300

60.

Kormányzati funkció összesen:

689 300

61.

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

62.

Egyéb készletbeszerzés

25 000

63.

Üzemeltetési anyagok összesen:

25 000

64.

Továbbszámlázott közüzemi díjak

902 200

65.

Közvetített szolgáltatások áht-n kívülre

902 200

66.

Karbantartás, kisjavítás

100 000

67.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

100 000

68.

Áfa

33 750

69.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

33 750

70.

Dologi kiadás összesen:

1 060 950

71.

Kormányzati funkció összesen:

1 060 950

72.

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

73.

Óvodai működési hozzájárulás

4 757 283

74.

Óvodai társulási költség hozzájárulás

39 868

75.

Szociális étkeztetés

863 802

76.

Szociális társulási költség hozzájárulás

217 335

77.

Belső ellenőrzési társulási működési hozzájárulás

272 000

78.

Hulladékgazdálkodási működési hozzájárulás

43 615

79.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (társulások és költségvetési szerveiknek) összesen:

6 193 903

80.

Fogászati ügyelet működési támogatása

101 955

81.

Hivatali időn túli házasságkötés díjának átadása Hivatalnak

15 000

82.

Traktor működtetési hozzájárulás 2020-2021 Zimánynak

100 315

83.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek) összesen:

217 270

84.

Kormányzati funkció összesen:

6 411 173

85.

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

86.

Közfoglalkoztatottak bére

1 200 600

87.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

1 200 600

88.

Személyi juttatások összesen:

1 200 600

89.

Szociális hozzájárulási adó

78 039

90.

Járulékok összesen:

78 039

91.

Egyéb készletbeszerzés

87 282

92.

Üzemeltetési anyagok összesen:

87 282

93.

Áfa

23 566

94.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

23 566

95.

Dologi kiadás összesen:

110 848

96.

Kormányzati funkció összesen:

1 389 487

97.

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

98.

Egyéb készletbeszerzés

500 000

99.

Üzemeltetési anyagok összesen:

500 000

100.

Karbantartás, kisjavítás

590 700

101.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

590 700

102.

Áfa

294 500

103.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

294 500

104.

Dologi kiadás összesen:

1 385 200

105.

Kormányzati funkció összesen:

1 385 200

106.

064010 Közvilágítás

107.

Áramdíj

4 847 000

108.

Közüzemi díjak összesen:

4 847 000

109.

Közvilágítás eszközök használati díja

60 000

110.

Bérleti és lízingdíjak összesen:

60 000

111.

Karbantartás, kisjavítás

287 000

112.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

287 000

113.

ÁFA

1 400 500

114.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

1 400 500

115.

Dologi kiadás összesen:

6 594 500

116.

Kormányzati funkció összesen:

6 594 500

117.

066010 Zöldterület kezelés

118.

Megbízási díj (kaszálás)

500 000

119.

Munkavégzésre irányuló további jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások összesen:

500 000

120.

Személyi juttatások összesen:

500 000

121.

Szocho

58 500

122.

Járulékok összesen:

58 500

123.

Hajtó és kenőanyag

550 000

124.

Egyéb készletbeszerzés

200 000

125.

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

750 000

126.

Karbantartás, kisjavítás

70 000

127.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

70 000

128.

ÁFA

221 400

129.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

221 400

130.

Dologi kiadás összesen:

1 041 400

131.

Kormányzati funkció összesen:

1 599 900

132.

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

133.

Karbantartó bére

3 912 000

134.

Törvény szerinti illetmények összesen:

3 912 000

135.

Cafeteria

156 250

136.

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

137.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

138.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

139.

Személyi juttatások összesen:

4 080 250

140.

Szocho

530 433

141.

Szocho (orvosi rendelő magánte.díj után)

1 820

142.

Kifizetői szja

23 438

143.

Kifizetői szja (orvosi rendelő magántel.díj után)

2 100

144.

Járulékok összesen:

557 791

145.

Vegyszer (gyomirtó)

10 000

146.

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

10 000

147.

Hajtó- és kenőanyag

160 000

148.

Munka- és védőruha

39 370

149.

Tisztítószer

15 000

150.

Egyéb készletbeszerzés

200 000

151.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

414 370

152.

Telefondíj orvosi rendelő

70 000

153.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

70 000

154.

Áramdíj

3 000

155.

Gázdíj

17 500

156.

Vízdíj

500

157.

Közüzemi díjak összesen:

21 000

158.

Karbantartás, kisjavítás

200 000

159.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

200 000

160.

Foglakozás egészségügyi ellátás

12 500

161.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

162.

Kéményvizsgálat, szemétszállítás

60 000

163.

Más egyéb szolgáltatások

50 000

164.

Egyéb szolgáltatások összesen:

110 000

165.

ÁFA

222 715

166.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

222 715

167.

Más egyéb dologi kiadás

100 000

168.

Dologi kiadások összesen:

1 160 585

169.

Kormányzati funkció összesen:

5 798 626

170.

074031 Család és nővédelmi eü. gondozás

171.

Szocho - magántelefondíj

657

172.

Kifizetői adó - magántelefondíj

758

173.

Járulékok összesen:

1 415

174.

Irodaszer, nyomtatvány

6 000

175.

Tisztítószer

5 000

176.

Egyéb készletbeszerzés

10 000

177.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

21 000

178.

Veszélyes hulladék elszállítása

5 000

179.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás összesen:

5 000

180.

Áfa

7 020

181.

Műk.c.előzetesen felsz.áfa összesen:

7 020

182.

Áramdíj

345 000

183.

Gázdíj

114 000

184.

Vízdíj-, csatornadíj

2 400

185.

Szoftver átalánydíj - Stefánia védőnői program

101 520

186.

Internetdíj

39 900

187.

Telefondíj

25 272

188.

Biztosítási díjak

18 000

189.

Áfa

160 699

190.

Közvetített szolgáltatsok áht-n belülre összesen:

806 791

191.

Dologi kiadások összeen:

839 811

192.

Kormányzati funkció összesen:

841 226

193.

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

194.

Irodaszer, nyomtatvány

3 000

195.

Tisztítószer

15 000

196.

Egyéb készletbeszerzés

10 000

197.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

28 000

198.

Áramdíj

653 500

199.

Gázdíj

1 910 700

200.

Vízdíj, csatornadíj

40 400

201.

Közüzemi díjak összesen:

2 604 600

202.

Karbantartás kisjavítás

800 000

203.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

800 000

204.

Kéményvizsgálat

10 000

205.

Más egyéb szolgáltatás

10 000

206.

Egyéb szolgáltatások összesen:

20 000

207.

ÁFA

932 200

208.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

932 200

209.

Más egyéb dologi kiadás

1 000

210.

Egyéb dologi kiadások összesen:

1 000

211.

Dologi kiadás összesen:

4 385 800

212.

Kormányzati funkció összesen:

4 385 800

213.

082091 Közművelődési-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

214.

Kulturális szervező bére

4 124 160

215.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

4 124 160

216.

Cafeteria

156 250

217.

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

218.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

219.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

220.

Személyi juttatások összesen:

4 292 410

221.

Szocho

558 013

222.

Kifizetői SZJA

23 438

223.

Járulékok összesen:

581 451

224.

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

225.

Munka- és védőruha

23 622

226.

Tisztítószer

15 000

227.

Egyéb készletbeszerzés

10 000

228.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

53 622

229.

Áramdíj

282 900

230.

Gázdíj

954 000

231.

Víz- és csatornadíj

43 900

232.

Közüzemi díjak összesen:

1 280 800

233.

Foglalkozás-egészségügyi ellátás

12 500

234.

Továbbképzés, oktatás

50 000

235.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

62 500

236.

Karbantartás, kisjavítás

30 000

237.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

30 000

238.

Hulladékszállítás, kéményvizsgálat

11 000

239.

Másológép üzemeltetési díja

6 000

240.

Más egyéb szolgáltatás

300 000

241.

Egyéb szolgáltatások összesen:

317 000

242.

ÁFA

656 480

243.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

656 480

244.

Más egyéb dologi kiadás

700 000

245.

Egyéb dologi kiadások összesen:

700 000

246.

Dologi kiadás összesen:

3 100 402

247.

Kormányzati funkció összesen:

7 974 263

248.

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenységek támogatása

249.

TÖOSZ tagdíj

20 000

250.

LEADER tagdíj

57 000

251.

KÖSZ tagdíj

40 000

252.

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

117 000

253.

Kormányzati funkció összesen:

117 000

254.

086020 Helyi, térségi közösségi tér biztosítása, működtetése (ifiház, közösségi ház)

255.

Áramdíj

372 300

256.

Gázdíj

528 600

257.

Vízdj

38 000

258.

Közüzemi díjak összesen:

938 900

259.

Karbantartás, kisjavítás

50 000

260.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

261.

ÁFA

267 000

262.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

267 000

263.

Dologi kiadás összesen:

1 255 900

264.

Kormányzati funkció összesen:

1 255 900

265.

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

266.

Falugondnok bér

4 794 400

267.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 794 400

268.

Cafeteria

156 250

269.

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

270.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

271.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

272.

Személyi juttatások összesen:

4 962 650

273.

Szociális hj. adó

645 145

274.

Kifizetői adó

23 438

275.

Járulékok összesen:

668 583

276.

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

277.

Hajtó-, és kenőanyag

1 600 000

278.

Munka- és védőruha

39 370

279.

Egyéb készletbeszerzés

15 000

280.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

1 659 370

281.

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

282.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

283.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

500 000

284.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

500 000

285.

Biztosítási díjak

219 924

286.

Takarítás, mosás, vegytisztítás

12 000

287.

Egyéb szolgáltatások összesen:

231 924

288.

Áfa

586 270

289.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

586 270

290.

Kötelező jellegű díjak (útdíj)

15 000

291.

Egyéb dologi kiadás összesen:

15 000

292.

Dologi kiadások összesen:

3 005 064

293.

Kormányzati funkció összesen:

8 636 297

294.

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

295.

Önkormányzati segélyek

3 297 487

296.

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

3 297 487

297.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

3 297 487

298.

Kormányzati funkció összesen:

3 297 487

299.

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

300.

Általános tartalék

100 000

301.

Céltartalék

100 000

302.

Tartalékok összesen:

200 000

303.

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

61 344 557

304.

ebből

305.

Személyi juttatás összesen

19 695 910

306.

ezen belül:

307.

személyi juttatások

14 031 160

308.

béren kívüli juttatások

468 750

309.

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

36 000

310.

választott tisztségviselők juttatásai

4 660 000

311.

munkavégzésre irányuló további jogv. nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

500 000

312.

összesen

19 695 910

313.

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

2 093 997

314.

ezen belül:

315.

szociális hozzájárulási adó

2 015 035

316.

munkáltatót terhelő szja

78 962

317.

Dologi kiadások összesen

29 528 990

318.

ezen belül:

319.

szakmai anyagok beszerzése

10 000

320.

üzemeltetési anyagok beszerzése

3 571 644

321.

informatikai szolgáltatások igénybevétele

199 000

322.

egyéb kommunikációs szolgáltatások

263 000

323.

közüzemi díjak

10 085 370

324.

villamosenergia szolgáltatás

325.

gázeneergia szolgáltatás

326.

víz- és csatornaszolgáltatás

327.

bérleti és lízingdíjak

60 000

328.

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

3 117 700

329.

közvetített szolgáltatások áht-n belülre

1 640 191

330.

közvetített szolgáltatások áht-n kívülre

902 200

331.

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

357 500

332.

egyéb szolgáltatások

2 348 284

333.

kiküldetések kiadásai

657 000

334.

reklám, propaganda

22 000

335.

működési célú előzetesen felszámított áfa

5 339 101

336.

egyéb dologi kiadások

956 000

337.

29 528 990

338.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

3 297 487

339.

ezen belül:

340.

egyéb nem intézményi ellátások

3 297 487

341.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre társulásnak

6 193 903

342.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre helyi önk-nak

217 270

343.

Egybé működési célú támogatások áht-n kívülre egyéb nonprofit szervnek

117 000

344.

Általános tartalék

100 000

345.

Céltartalék

100 000

346.

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

347.

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

348.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

55 434 584

349.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

4 684 222

350.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

6 590 000

351.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

484 418

352.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

1 385 200

353.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 056 041

354.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

37 351

355.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 957 827

356.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

78 629 643

357.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

6 967 721

358.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

359.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 014 921

360.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

361.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

362.

Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

93 914 564

2. Önként vállalt önkormányzati feladatok

A

B

C

S.sz.

Megnevezés

eredeti ei.

1.

042120 Mezőgazdasági támogatások

2.

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése - 0159/1 hrsz. Külterületi út felújítása pályázat

3.

Projekt előkészítés

1 270 000

4.

Kötelező nyilvánosság ellátása

260 350

5.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

1 530 350

6.

Dologi kiadások összesen:

1 530 350

7.

Projekt összesen:

1 530 350

8.

Kormányzati funkció összesen:

1 530 350

9.

062020 Településfejlesztései projektek és támogatásuk

10.

TOP_PLUSZ Élhető település kialakítása pályázat

11.

Műszaki ellenőrzés

400 000

12.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

400 000

13.

Áfa

108 000

14.

Műk.c.előzetesen felsz.áfa összesen:

108 000

15.

Dologi kiadások összesen:

508 000

16.

Projekt összesen:

508 000

17.

TOP_PLUSZ Önkormányzati épületek (óvoda) energetikai korszerűsítése pályázat

18.

Szemléletformálás

486 746

19.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

486 746

20.

Áfa

131 422

21.

Műk.c.előzetesen felsz.áfa összesen:

131 422

22.

Dologi kiadások összesen:

618 168

23.

Projekt összesen:

618 168

24.

Kormányzati funkció összesen:

1 126 168

25.

ÖNKÉNT VÁLLALT ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK MŰKÖDÉSI KIADÁSAI

2 656 518

3. Kötelező és önként vállal önkormányzati feladatok összesen 64.001.075 Ft

13. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

Kávéfőző - önkormányzat

129 990

2.

Orvosi eszközök - Rácegres orvosi rendelő

110 400

3.

ÖSSZESEN

240 390

14. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

0159/1 hrsz.út fejújítása - VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése pályázat

51 515 521

2.

ÖSSZESEN

51 515 521

15. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének engedélyezett létszáma

A

B

C

D

sorszám

1.

1.

Hivatal

8

2.

2.

Önkormányzat

3

3.

2.1

Tanyagondnok

1

4.

2.3

Kulturális szakember

1

5.

2.4

Karbantartó

1

6.

3.

Közfoglalkoztatottak

3

7.

4.

Összesen:

14

16. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Sor-szám

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1.

Önkormányzatok működési támogatása

7 826 213

7 826 213

7 826 213

7 826 213

7 826 214

7 826 214

7 826 214

7 826 214

7 826 214

7 826 214

7 826 214

7 826 214

93 914 564

2.

Működési célú támogatások áht-n belülről

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 188

575 189

575 189

6 902 258

3.

Közhatalmi bevételek

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

1 393 168

16 718 016

4.

Működési bevételek

749 582

749 582

749 582

749 582

749 582

749 583

749 583

749 583

749 583

749 583

749 583

749 583

8 994 991

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

33 526

33 526

33 526

33 526

33 526

33 526

33 527

33 527

33 527

33 527

33 527

33 527

402 318

6.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 678

10 577 679

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 681

10 577 681

126 932 147

7.

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

49 963 062

49 963 062

8.

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

49 963 062

49 963 062

11.

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 678

10 577 679

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 681

60 540 743

176 895 209

12.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 496 489

5 496 489

14.

Finanszírozás bevételek összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 496 489

5 496 489

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+14)

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 677

10 577 678

10 577 679

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 680

10 577 681

66 037 232

182 391 698

16.

Személyi juttatások

1 641 325

1 641 325

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

1 641 326

19 695 910

17.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

174 499

174 499

174 499

174 500

174 500

174 500

174 500

174 500

174 500

174 500

174 500

174 500

2 093 997

18.

Dologi kiadások

2 682 125

2 682 125

2 682 125

2 682 125

2 682 126

2 682 126

2 682 126

2 682 126

2 682 126

2 682 126

2 682 126

2 682 126

32 185 508

19.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

274 790

274 790

274 790

274 790

274 790

274 791

274 791

274 791

274 791

274 791

274 791

274 791

3 297 487

20.

Egyéb működési célú kiadások

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 681

560 682

6 728 173

21.

Működési költségvetési kiadások összesen (16+17+18+19+20)

5 333 420

5 333 420

5 333 421

5 333 422

5 333 423

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 425

64 001 075

22.

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

240 390

240 390

23.

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

51 515 521

51 515 521

24.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

25.

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (22+23+24)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

51 755 911

51 755 911

26.

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

5 333 420

5 333 420

5 333 421

5 333 422

5 333 423

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

5 333 424

57 089 336

115 756 986

27.

Irányító szervi támogatás folyósítás

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 789

5 250 789

5 250 789

5 250 789

63 009 460

28.

Államháztartáson belüli megelőlegezések v.fizetése

3 625 252

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3 625 252

29.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

30.

Finanszírozási kiadások összesen

8 876 040

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 788

5 250 789

5 250 789

5 250 789

5 250 789

66 634 712

31.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (26+30)

14 209 460

10 584 208

10 584 209

10 584 210

10 584 211

10 584 212

10 584 212

10 584 212

10 584 213

10 584 213

10 584 213

62 340 125

182 391 698

17. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Közvetett támogatások

A

B

C

D

S.sz.

Közvetett támogatások

1.

1.

Helyiség használat mentesség (faluház)

90 000

2.

2.

Helyiség használat mentesség (tornacsarnok)

230 000

3.

3.

Helyi adó kedvezmény

1 710 000

4.

4.

Közvetett támogatások összesen

2 030 000