Patalom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 16

Patalom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.16.

Patalom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Patalom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2024. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 56.222.922 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 39.326.175 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 0 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 16.896.747 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét 16.896.747 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 2.144.102 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: 14.752.645 Ft.

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 33.861.175 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a személyi juttatások kiadásai 10.486.450 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 1.290.953 Ft

c) a dologi kiadások 13.986.050 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 5.551.381 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 2.546.341 Ft.

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 5.465.000 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a beruházások összege 0 Ft

b) a felújítások összege 465.000 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 5.000.000 Ft.

(5) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 2.144.102 Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 14.752.645 Ft

összegben állapítja meg.

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 0 Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 0 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 0 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 16.896.747 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 2.144.102 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 14.752.645 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 5. melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 8. melléklet szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi

a) általános tartalékát 50.000 Ft

b) céltartalékát 50.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 11. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

(3) E rendelet 7. mellékletében előirányzott támogatások külön képviselő-testületi jóváhagyás nélkül, félévente, egyenlő részletekben kifizethetők.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetési kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Európai Uniós támogatások igénybevétele

15. § Az önkormányzat 2024. évre 15.217.645 Ft összegű Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

14. Záró és egyéb rendelkezések

16. § A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

17. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sor-szám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

36 005 277

2.

Működési költségvetési kiadások

33 861 175

2.

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 857 764

2.1

Személyi juttatások

10 486 450

3.

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

1 388 321

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

1 290 953

4.

1.3

Közhatalmi bevételek

4 475 782

2.3

Dologi kiadások

13 986 050

5.

1.4

Működési bevételek

0

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 551 381

6.

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

283 410

2.5

Egyéb működési célú kiadások

2 546 341

7.

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

2 144 102

8.

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

6.

Költségvetési működési többlet felhasználása

2 144 102

9.

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

6.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

892 558

10.

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

0

6.2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 251 544

11.

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

0

12.

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

13.

7.

Működési finanszírozási bevételek (4.+5.)

0

8.

Működési finanszírozási kiadások (6.)

2 144 102

14.

9.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+7.)

36 005 277

10.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+8.)

36 005 277

15.

11.

Felhalmozási költségvetési bevételek

20 217 645

12.

Felhalmozási költségvetési kiadások

5 465 000

16.

11.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

20 217 645

12.1

Beruházások

0

17.

11.2

Felhalmozási bevételek

0

12.2

Felújítások

465 000

18.

11.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

12.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

5 000 000

19.

13.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (11.-12.)

14 752 645

20.

14.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

0

16.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

14 752 645

21.

14.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

16.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

22.

14.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

0

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

14 752 645

23.

15.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

0

24.

15.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

25.

17.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (14.+15.)

0

18.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (16.)

14 752 645

26.

19.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+17.)

20 217 645

20.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+18.)

20 217 645

27.

21.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (9.+19.)

56 222 922

22.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+20.)

56 222 922

2. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti
előirányzat

Rovat megnevezése

1.

1.

Működési költségvetési bevételek

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 857 764

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 989 183

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 598 581

5.

4.

1.3

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 388 321

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

1 388 321

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 388 321

10.

9.

3

Közhatalmi bevételek

4 475 782

11.

10.

3.1

Vagyoni típusú adók

629 000

12.

11.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

629 000

13.

12.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

3 688 242

14.

13.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

3 688 242

15.

14.

3.2.1.1

-iparűzési adó

3 688 242

16.

15.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

158 540

17.

16.

3.3.1

késedelmi pótlék

158 540

18.

17.

3.3.2

talajterhelési díj

0

19.

18.

4

Működési bevételek

0

20.

19.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

0

21.

20.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

0

22.

21.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

283 410

23.

22.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

283 410

24.

23.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

36 005 277

25.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek

26.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

20 217 645

27.

2.

1.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatás igénybevétele áht-n belülről

5 000 000

28.

3.

1.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 000 000

29.

4.

1.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

15 217 645

30.

5.

1.2.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

15 217 645

31.

6.

2

Felhalmozási bevételek

0

32.

7.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

33.

8.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

20 217 645

34.

3.

Költségvetési bevételek összesen

56 222 922

35.

4.

Finanszírozási bevételek

36.

1.

1

Belföldi értékpapírok bevételei

0

37.

2.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

0

38.

3.

2

Finanszírozási bevételek összesen

0

39.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

56 222 922

3. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

29 857 764

0

0

3.

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 989 183

0

0

4.

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 598 581

0

0

5.

4.

1.3

Települési önkormnyzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

0

6.

5.

1.4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

0

7.

6.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 388 321

0

0

8.

7.

2.1

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

1 388 321

0

0

9.

8.

2.1.1

elkülönített állami pénzalapoktól

1 388 321

0

0

10.

9.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

4 475 782

11.

10.

3.1

Vagyoni típusú adók

0

0

629 000

12.

11.

3.1.1

magánszemélyek kommunális adója

0

0

629 000

13.

12.

3.2

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

3 688 242

14.

13.

3.2.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

3 688 242

15.

14.

3.2.1.1

-iparűzési adó

0

0

3 688 242

16.

15.

3.3

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

158 540

17.

16.

3.3.1

késedelmi pótlék

0

0

158 540

18.

17.

3.3.2

talajterhelési díj

0

0

0

19.

18.

4.

Működési bevételek

0

0

0

20.

19.

4.1

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

21.

20.

4.1.1

Tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

0

0

0

22.

21.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

283 410

0

23.

22.

5.1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

0

283 410

0

24.

23.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

31 246 085

283 410

4 475 782

25.

2.

Felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

26.

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

20 217 645

0

27.

2.

1.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatás igénybevétele áht-n belülről

5 000 000

28.

3.

1.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

5 000 000

29.

4.

1.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

15 217 645

0

30.

5.

1.2.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

0

15 217 645

0

31.

6.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

32.

7.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

33.

8.

4

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

20 217 645

0

34.

3.

Költségvetési bevételek összesen

31 246 085

20 501 055

4 475 782

35.

4.

Finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

36.

1.

1.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

37.

2.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok értékesítése (felhalmozási célú)

0

0

0

38.

3.

2

Finanszírozási bevételek összesen

0

0

0

39.

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

31 246 085

20 501 055

4 475 782

4. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

D

S.sz.

Támogatás jogcíme

összeg

1.

1.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

2 128 388

2.

2.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

1 072 000

3.

3.

Településüzemeltetés- közvilágítás üzemeltetési támogatása

720 000

4.

4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

160 792

5.

5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

589 923

6.

6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

9 596 502

7.

7.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 721 578

8.

8.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása (1+…+8)

15 989 183

9.

9.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

5 551 381

10.

10.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

11.

11.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (9+10)

11 598 581

12.

12.

Szünidei étkeztetés támogatása

0

13.

13.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (12)

0

14.

14.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

15.

15.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (14)

2 270 000

16.

16.

Önkormányzatok működési támogatásai (8+11+13+15)

29 857 764

5. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI

A

B

C

D

E

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat

1.

1.

Működési költségvetési kiadások

2.

1.

1

Személyi juttatások

10 486 450

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 290 953

4.

3.

3

Dologi kiadások

13 986 050

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 551 381

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

2 546 341

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

2 398 841

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

2 097 847

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

300 994

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

47 500

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

47 500

12.

11.

5.3

Tartalékok

100 000

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

33 861 175

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

15.

1.

1

Beruházások

0

16.

2.

2

Felújítások

465 000

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

5 000 000

18.

4.

3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatás törlesztése áht-n belülre

5 000 000

19.

5.

3.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

5 000 000

20.

6.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

5 465 000

21.

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN4

39 326 175

22.

4.

Finanszírozási kiadások

23.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

15 645 203

24.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

892 558

25.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

14 752 645

26.

4.

2.

Belföldi finanszírozás kiadásai

1 251 544

27.

5.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 251 544

28.

6.

3

Finanszírozási kiadások összesen

16 896 747

29.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

56 222 922

6. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

A

B

C

D

E

F

G

sorszám

Kiemelt előirányzat

eredeti előirányzat

Rovat megnevezése

Önkormányzati

Államigazgatási
feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

2.

1.

1

Személyi juttatások

10 486 450

0

0

3.

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

1 290 953

0

0

4.

3.

3

Dologi kiadások

13 986 050

0

0

5.

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 551 381

0

0

6.

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

2 546 341

0

0

7.

6.

5.1

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

2 398 841

0

0

8.

7.

5.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

2 097 847

0

0

9.

8.

5.1.2

társulások és költségvetési szerveiknek

300 994

0

0

10.

9.

5.2

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

47 500

0

0

11.

10.

5.2.1

egyéb civil szervezeteknek

47 500

0

0

12.

11.

5.3

Tartalékok

100 000

0

0

13.

12.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

33 861 175

0

0

14.

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

15.

1.

1

Beruházások

0

0

0

16.

2.

2

Felújítások

0

465 000

0

17.

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

5 000 000

0

18.

4.

3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatás törlesztése áht-n belülre

5 000 000

19.

5.

3.1.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

5 000 000

20.

6.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

5 465 000

0

21.

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

33 861 175

5 465 000

0

22.

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

23.

1.

1

Belföldi értékpapírok kiadásai

892 558

14 752 645

0

24.

2.

1.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

892 558

0

0

25.

3.

1.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

0

14 752 645

0

26.

4.

2

Belföldi finanszírozás kiadásai

1 251 544

0

0

27.

5.

2.1

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 251 544

0

0

28.

6.

3

Finanszírozási kiadások összesen

2 144 102

14 752 645

0

29.

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

36 005 277

20 217 645

0

7. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

A

B

C

S.sz.

Megnevezés

eredeti ei.

1. Kötelező önkormányzati feladatok

1.

I/1. Önkormányzati feladatok

2.

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

3.

Polgármester tiszteletdíja

3 120 000

4.

Alpolgármester tiszteletdíja

432 000

5.

Képviselők tiszteletdíja

420 000

6.

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

3 972 000

7.

Személyi juttatás összesen:

3 972 000

8.

Szociális hozzájárulási adó

512 720

9.

Kifizetői adó

2 100

10.

Járulékok összesen:

514 820

11.

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

12.

Tisztítószer

10 000

13.

Egyéb készletbeszerzés

15 000

14.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

30 000

15.

Szoftver üzemeltetési díj

30 000

16.

Információbiztonsági felügyelet

54 000

17.

Domain név fenntartás

20 000

18.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

104 000

19.

Telefondíj

70 000

20.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

70 000

21.

Áramdíj

31 000

22.

Gázdíj

125 000

23.

Vízdíj, csatornadíj

41 000

24.

Közüzemi djíak összesen:

197 000

25.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

50 000

26.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

27.

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

115 000

28.

Továbbképzés, tanácskozás

110 000

29.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

225 000

30.

Biztosítás - vagyonbiztosítás

100 000

31.

Kéményseprés, szemétszállítás

11 000

32.

Bankköltség

450 000

33.

Pályázatfigyelés

50 000

34.

Más egyéb szolgáltatás

50 000

35.

Egyéb szolgáltatások összesen:

661 000

36.

Utiköltség térítés polgármester

468 000

37.

Utiköltség térítés alpolgármester

64 800

38.

Kiküldetések kiadásai összesen:

532 800

39.

Terembérleti díj

60 000

40.

Bérleti- és lízingdíjak összesen:

60 000

41.

Patalom újság

118 000

42.

Reklám- és propagandakiadások összesen:

118 000

43.

ÁFA

282 690

44.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

282 690

45.

Más egyéb dologi kiadások (virág, koszorú)

200 000

46.

Egyéb dologi kiadások összesen:

200 000

47.

Dologi kiadások összesen:

2 530 490

48.

Kormányzati funkció összesen:

7 017 310

49.

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

50.

Hajtó- és kenőanyag

50 000

51.

Egyéb készletbeszerzés

20 000

52.

Üzemeltetési anyagok összesen:

70 000

53.

Áramdíj

3 100

54.

Vízdíj

8 500

55.

Közüzemi díjak összesen:

11 600

56.

Hulladékszállítás

20 000

57.

Egyéb szolgáltatások összesen:

20 000

58.

Javítás, karbantartás

50 000

59.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

60.

ÁFA

46 330

61.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

46 330

62.

Más egyéb dologi kiadás (virág)

20 000

63.

Egyéb dologi kiadások összesen:

20 000

64.

Dologi kiadás összesen:

217 930

65.

Kormányzati funkció összesen:

217 930

66.

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

67.

Szociális étkeztetés

104 602

68.

Szociális társulási költség hozzájárulás

80 392

69.

Belső ellenőrzési társulási működési hozzájárulás

100 000

70.

Hulladékgazdálkodási működési hozzájárulás

16 000

71.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (társulások és költségvetési szerveiknek) összesen:

300 994

72.

Fogászati ügyelet működési támogatása

49 880

73.

Hivatali működési hozzájárulás

1 000 781

74.

Óvoda működtetési hozzájárulás

961 500

75.

Védőnnői szolgálat hozzájárulás Magyaratádnak

85 686

76.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre (helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek) összesen:

2 097 847

77.

Kormányzati funkció összesen:

2 398 841

78.

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

79.

Közfoglalkoztatottak bére

1 200 600

80.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

1 200 600

81.

Személyi juttatások összesen:

1 200 600

82.

Szociális hozzájárulási adó

78 039

83.

Járulékok összesen:

78 039

84.

Munka- és védőruha

41 100

85.

Egyéb készletbeszerzés

45 263

86.

Üzemeltetési anyagok összesen:

86 363

87.

Áfa

23 319

88.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

23 319

89.

Dologi kiadás összesen:

109 682

90.

Kormányzati funkció összesen:

1 388 321

91.

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése és fenntartása

92.

Egyéb készletbeszerzés

50 000

93.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

50 000

94.

Karbantartás, javítás

400 000

95.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

400 000

96.

Áfa

121 500

97.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

121 500

98.

Dologi kiadás összesen:

571 500

99.

Kormányzati funkció összesen:

571 500

100.

064010 Közvilágítás

101.

Áramdíj

1 474 000

102.

Közüzemi díjak összesen:

1 474 000

103.

Karbantartás, kisjavítás

195 000

104.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

195 000

105.

ÁFA

450 630

106.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

450 630

107.

Dologi kiadás összesen:

2 119 630

108.

Kormányzati funkció összesen:

2 119 630

109.

066010 Zöldterület kezelés

110.

Hajtó és kenőanyag

160 000

111.

Egyéb készletbeszerzés

50 000

112.

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

210 000

113.

Karbantartás, kisjavítás

80 000

114.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

80 000

115.

ÁFA

145 800

116.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

145 800

117.

Dologi kiadás összesen:

435 800

118.

Kormányzati funkció összesen:

435 800

119.

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

120.

Alkalmi munka díjazása

104 300

121.

Alkalmi munka közterhe

27 000

122.

Egyéb külső személyi juttatás összesen:

131 300

123.

Személyi juttatások összesen:

131 300

124.

Vegyszer (gyomirtó)

10 000

125.

Szakmai anyagok beszerzése összesen:

10 000

126.

Hajtó- és kenőanyag

30 000

127.

Egyéb készletbeszerzés

60 000

128.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

90 000

129.

Egyéb karbantartás, kisjavítás

250 000

130.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

250 000

131.

Biztosítás - utánfutó

5 000

132.

Mosás, vegytisztítás - orvosi rendelő

5 000

133.

Más egyéb szolgáltatások

300 000

134.

Egyéb szolgáltatások összesen:

310 000

135.

ÁFA

396 144

136.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

396 144

137.

Virág közterületre

800 000

138.

Üzemanyagkártya díja

7 200

139.

Egyéb dologi kiadások összesen:

807 200

140.

Dologi kiadások összesen:

1 863 344

141.

Kormányzati funkció összesen:

1 994 644

142.

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

143.

Áramdíj

8 100

144.

Gázdíj

138 400

145.

Vízdíj, csatornadíj

23 500

146.

Közüzemi díjak összesen:

170 000

147.

Karbantartás kisjavítás

20 000

148.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

20 000

149.

ÁFA

55 350

150.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

55 350

151.

Dologi kiadás összesen:

245 350

152.

Kormányzati funkció összesen:

245 350

153.

082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

154.

Megbízási díj könyvtáros

132 000

155.

Megbízási díj rendezvényszervező

120 000

156.

Mvégzésre irányuló egyéb jogv-ban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások összesen:

252 000

157.

Személyi juttatások összesen:

252 000

158.

Szocho

29 484

159.

Járulékok összesen:

29 484

160.

Irodaszer, nyomtatvány

30 000

161.

Tisztítószer

80 000

162.

Egyéb készletbeszerzés

30 000

163.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

140 000

164.

Áramdíj

2 000

165.

Gázdíj

327 000

166.

Víz- és csatornadíj

5 000

167.

Közüzemi díjak összesen:

334 000

168.

Személyszállítás - falukirándulás

200 000

169.

Fellépők díja - rendezvények

350 000

170.

Egyéb szolgáltatások összesen:

550 000

171.

ÁFA

424 980

172.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

424 980

173.

Más egyéb dologi kiadás - rendezvények

550 000

174.

Egyéb dologi kiadások összesen:

550 000

175.

Dologi kiadás összesen:

1 998 980

176.

Kormányzati funkció összesen:

2 280 464

177.

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenységek támogatása

178.

KÖSZ közgyűlés részvételi díja

185 000

179.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

185 000

180.

Dologi kiadás összesen:

185 000

181.

TÖOSZ tagdíj

7 500

182.

KÖSZ tagdíj

15 000

183.

LEADER tagdíj

25 000

184.

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

47 500

185.

Kormányzati funkció összesen:

232 500

186.

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

187.

Szünidei gyermekétkeztetés

0

188.

Vásárolt élelmezés összesen:

0

189.

Áfa

0

190.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

0

191.

Dologi kiadás összesen:

0

192.

Kormányzati funkció összesen:

0

193.

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

194.

Falugondnok bér

4 762 300

195.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 762 300

196.

Cafeteria

156 250

197.

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

198.

Lakossági folyószámla költségtérítése

12 000

199.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

200.

Személyi juttatások összesen:

4 930 550

201.

Szociális hj. adó

642 922

202.

Kifizetői adó

25 688

203.

Járulékok összesen:

668 610

204.

Irodaszer, nyomtatvány

10 000

205.

Hajtó-, és kenőanyag

1 700 000

206.

Munka- és védőruha

39 370

207.

Egyéb készletbeszerzés

250 000

208.

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

1 999 370

209.

Telefondíj

75 000

210.

Egyéb kommunikációs szolgáltatás összesen:

75 000

211.

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

212.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

213.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

600 000

214.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

600 000

215.

Biztosítási díjak

195 000

216.

Takarítás, mosás, vegytisztítás

60 000

217.

Egyéb szolgáltatások összesen:

255 000

218.

Áfa

744 274

219.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

744 274

220.

Kötelező jellegű díjak - parkolás, útdíj

15 000

221.

Üzemanyagkártya díja

7 200

222.

Egyéb dologi kiadás összesen:

22 200

223.

Dologi kiadások összesen:

3 708 344

224.

Kormányzati funkció összesen:

9 307 504

225.

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

226.

Önkormányzati segélyek

5 551 381

227.

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

5 551 381

228.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

5 551 381

229.

Kormányzati funkció összesen:

5 551 381

230.

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

231.

Általános tartalék

50 000

232.

Céltartalék

50 000

233.

Kormányzati funkció összesen:

100 000

234.

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

33 861 175

235.

Személyi juttatás összesen

10 486 450

236.

törvény szerinti illetmények

5 962 900

237.

béren kívüli juttatások

156 250

238.

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

12 000

239.

választott tisztségviselők juttatásai

3 972 000

240.

eyéb külső személyi juttatás összesen

131 300

241.

mvégzésre irányuló további jogv. nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

252 000

242.

összesen:

10 486 450

243.

Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

1 290 953

244.

szociális hozzájárulási adó

1 263 165

245.

munkáltatót terhelő szja

27 788

246.

Dologi kiadások összesen

13 986 050

247.

szakmai anyagok beszerzése

10 000

248.

üzemeltetési anyagok beszerzése

2 675 733

249.

informatikai szolgáltatások igénybevétele

104 000

250.

egyéb kommunikációs szolgáltatások

145 000

251.

közüzemi díjak

2 186 600

252.

villamosenergia szolgáltatás

1 518 200

253.

gázenenergia szolgáltatás

590 400

254.

víz- és csatornaszolgáltatás

78 000

255.

vásárolt élelmezés

0

256.

bérleti és lízingdíjak

60 000

257.

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

1 645 000

258.

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

422 500

259.

egyéb szolgáltatások

1 796 000

260.

kiküldetések kiadásai

532 800

261.

reklám- és propagandakiadások összesen:

118 000

262.

működési célú előzetesen felszámított áfa

2 691 017

263.

egyéb dologi kiadások

1 599 400

264.

összesen:

13 986 050

265.

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

5 551 381

266.

egyéb nem intézményi ellátások

5 551 381

267.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre társulásnak

300 994

268.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre helyi önk-nak

2 097 847

269.

Egybé működési célú támogatások áht-n kívülre egyéb nonprofit szervnek

47 500

270.

Általános tartalék

50 000

271.

Céltartalék

50 000

272.

Mindösszesen:

33 861 175

273.

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

274.

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

275.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

2 128 388

276.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

1 792 000

277.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

160 792

278.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

589 923

279.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

9 596 502

280.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 721 578

281.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

15 989 183

282.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

5 551 381

283.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

6 047 200

284.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 598 581

285.

Szünidei étkeztetés támogatása

0

286.

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

287.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

288.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

289.

Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

29 857 764

290.

2. ÖNKÉNT VÁLLALT ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK

0

291.

ÖNKÉNT VÁLLALT ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK MŰKÖDÉSI KIADÁSAI

0

292.

3. KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK MŰKÖDÉSI KIADÁSAI ÖSSZESEN:

33 861 175

8. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

---

0

2.

ÖSSZESEN

0

9. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

S.sz.

Felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

VP6-7.2.1.1-21 kódszámú 03/2 és 036 hrsz. Külterületi utak felújítása műszaki ellenőrzés

465 000

2.

ÖSSZESEN

465 000

10. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervének engedélyezett létszáma

A

B

C

D

sorszám

1.

1

Önkormányzat

1

2.

1.1

Falugondok

1

3.

2

Közfoglalkoztatottak

3

4.

3

Összesen:

4

11. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Sor-szám

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1.

Önkormányzatok működési támogatása

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

2 488 147

29 857 764

2.

Működési célú támogatások áht-n belülről

115 693

115 693

115 693

115 693

115 693

115 693

115 693

115 694

115 694

115 694

115 694

115 694

1 388 321

3.

Közhatalmi bevételek

372 981

372 981

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

372 982

4 475 782

4.

Működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

23 617

23 617

23 617

23 617

23 617

23 617

23 618

23 618

23 618

23 618

23 618

23 618

283 410

6.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

3 000 438

3 000 438

3 000 439

3 000 439

3 000 439

3 000 439

3 000 440

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

36 005 277

7.

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

5 000 000

0

15 217 645

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 217 645

8.

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

5 000 000

0

15 217 645

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 217 645

11.

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

8 000 438

3 000 438

18 218 084

3 000 439

3 000 439

3 000 439

3 000 440

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

56 222 922

12.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

14.

Finanszírozás bevételek összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+14)

8 000 438

3 000 438

18 218 084

3 000 439

3 000 439

3 000 439

3 000 440

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

3 000 441

56 222 922

16.

Személyi juttatások

873 870

873 870

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

873 871

10 486 450

17.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

107 579

107 579

107 579

107 579

107 579

107 579

107 579

107 580

107 580

107 580

107 580

107 580

1 290 953

18.

Dologi kiadások

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 504

1 165 505

1 165 505

13 986 050

19.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 615

462 616

5 551 381

20.

Egyéb működési célú kiadások

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 195

212 196

2 546 341

21.

Működési költségvetési kiadások összesen (16+17+18+19+20)

2 821 763

2 821 763

2 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 765

2 821 765

2 821 765

2 821 766

2 821 768

33 861 175

22.

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

23.

Felújítások

465 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

465 000

24.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

5 000 000

0

0

0

0

0

0

0

0

5 000 000

25.

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (22+23+24)

465 000

0

0

5 000 000

0

0

0

0

0

0

0

0

5 465 000

26.

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

3 286 763

2 821 763

2 821 764

7 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 765

2 821 765

2 821 765

2 821 766

2 821 768

39 326 175

27.

Államháztartáson belüli megelőlegezések v.fizetése

1 251 544

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 251 544

28.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

15 645 203

15 645 203

29.

Finanszírozási kiadások összesen

1 251 544

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

15 645 203

16 896 747

30.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (26+30)

4 538 307

2 821 763

2 821 764

7 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 764

2 821 765

2 821 765

2 821 765

2 821 766

18 466 971

56 222 922

12. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Támogatások

A

B

C

S.sz.

Közvetett támogatások

Ft

1.

Helyi adó kedvezmény (magánszemélyek kommunális adója)

630 000

2.

Helyiség használat mentesség (kultúrház)

25 000

3.

Közvetett támogatások összesen

655 000